Şimdi Ara

Fury (2014) | Brad Pitt (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
3
Favori
13.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tiger sahnesi güzel ve olması gerektiği gibi başladı ama sonuna doğru bence en kötü senaryo dalında oskar alacak cinstendi, gerçekçilikten o denli uzaklaştı:

Tiger'ın 88'liği nasıl oldu da 10-20m mesafede Sherman'ın yan zırhındaki kütükleri devirip sekti çözemedim (en azından ben zırhtan sektiğini düşünmek istiyorum) tamam Game of Thrones tarzı Brad Pitt'i filmin ortasında öldür demiyoruz...

... ama az çok tarih bilen adamın zekasına da bu denli hakaret edilmemeli, Tiger ile Sherman'ların karşılaşması için keşke senarist en az birkaç bölüm belgesel izleseymiş dedirtti.
  • konuyu bana devredicek admin nerdesin neyse artık gecti bugun izliyecegim bakalm nasil film olmus imdb de 8.2 skor yapmis buyuk bir umutla gidiyorum
  • Film çoğu yerde vizyona girmemiş delirecem.... Pendoryada yok maltepede yok .

SABİT KANCA VE DELİSİN DELİSİN E SALON AYIRAN ZİHNİYETİ BEN...
  • senaryo kötü diyorlar, yine de gidelim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

Aşağıdaki poster size hangi filmin posterini hatırlatıyor?

Fury (2014) | Brad Pitt

Er Ryan ?
  • Bu filmin seansları neden bu kadar az koymuşlar yaa
  • 8/10

Beklentileri karşılayan bir film.
    Karakterler, diyaloglar ve atmosfer yerli yerinde.
    Pitt ve Labeouf oynamamış yaşamışlar resmen rollerini ikisi de harikaydı.
    Görselliği çok üst düzey buldum, özellikle izli mermi sahneleri enfesti.
    Ses efektleri, tankların dans edercesine çatışmasını izlemek falan gerçekten çok keyifli.
    İzlemeyi düşünenler özellikle ses sitemi üst düzey bir sinema'da izlesin filmi...
  • Savaş filmleri çok hoşuma gitmez ama bunu çok beğendim..
    Brad Pitt aksan çok iyi.Sanki Basterds da Aldo Raine karakteri burada var gibi
  • Şimdi sinemadan geldim. Bekletilerimi kesinlikle karşıladı.. ve hala olayın etkisinde olduğunu söylebilirim. Savaşın o berbat tarafını o kadar iyi yansıtmış ki yönetmen bi ödülü haketmiş. Atmosferi kesinlikle hissediyorsunuz (ben imax izledim) . Klasik savaş filmi gibi değildi, bu filmi izledikten sonra savaş filmleri katagorisinde saving private ryan'la birlikte başı çekiyor.
  • vizyondayken gidip izlemyei düşünoyurm baya da iyi diyorlar sizce nsıl?
  • bu haftasonu gidemedim haftaya kesin gidecem
  • Beklentilerimin altında çıktı 6/10 dan fazlasını hak etmez.Ses ve görsel efektler iyiydi.2. yarıyla birlikte mantık hataları arttı ve ip koptu benim gözümde.IMDB puanını hak ettiğini düşünmüyorum.

Edit:Bu film yerine Gone Girl e gitmenizi tavsiye ederim illa sinemada bir film izlemek istiyorum diyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yafoo -- 27 Ekim 2014; 0:23:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

Beklentilerimin altında çıktı 6/10 dan fazlasını hak etmez.Ses ve görsel efektler iyiydi.2. yarıyla birlikte mantık hataları arttı ve ip koptu benim gözümde.IMDB puanını hak ettiğini düşünmüyorum.

Edit:Bu film yerine Gone Girl e gitmenizi tavsiye ederim illa sinemada bir film izlemek istiyorum diyorsanız.

Mantık hataları yüzünden mi 6/10? Yoksa senaryo mu kopuktu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BluRay'i henüz çıkmadı sanırım, çıkar çıkmaz izleyeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim beklentimi kesinlikle karşıladı....
    kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bir film , zaten mutlaka tekrar izlerim.
    benim için puanı 7.9/10
    evet bir kaç mantık hatası olmuş bomba sahnelerinde ama bence önemli bir film ,

iki haftadır sağlam filmler izliyorum , geçen haftada gone girl izlemiştim bakalım haftaya ne var
  • İyi başladı, çok kötü bitti.

Hani sondaki Almanlar için SS Taburu değilde Volksgrenadier(halk taburu) deselerdi benim için bir nebze kurtarırdı olayı da yani...

Neyse film ilgili absürdlükler:

- Hiçbir Alman Anti-Tankçısı 4-5 defa hedefini ıskalamaz, ıskalayamaz. Hele ki 200-300 metreden. Bunu başarırsa zaten orada kalmaz artık, normal askere çevirilir. Hani o askerleri kurtarmak için gittikleri sahnede aralardan vızır vızır Anti-Tank mermileri geçiyor ya, onlar ilk atışta tam isabet olur yani.
    - Hiçbir Alman askeri üzerine tank geliyor diye dönüp kaçmaz, çünkü bilir ki elinde bir sürü sağlam silah vardır onu harcayacak. Mesela Panzerfaust.
    - Şehir içindeki o sahne tamamen berbattı. İnanılmazdı. Sherman köşeyi dönüyor, PAK 40 AT topu 30-40 metre mesafeden o atışı ıskalıyor. Ha unutmuşum tankın içinde bütün baş karakterler vardı.
    - Tiger sahnesi. Tiger müthiş bir pozisyon almış kendisine. Tam istediği an. 4 tane Sherman keklik gibi karşısında. Gene bizim Başrol Tankı en başta olduğu için, en arkadaki tankı vuruyor. Normalde baştaki tank Komuta Tankı olduğu için ilk o hedef olur.
    Haydi bunu geçtik, ilk vurduğu tank tamamen gerçekçi bir şekilde süper bir şekilde devre dışı kalıyor.
    Sonrası ise b.ka bağlıyor.

Öncelikle Tiger sonraki 2-3 atışı kaçırıyor. Olmaz, olmamalı. Tiger'ın içindekiler en deneyimli tankçılardır. Almanlar bir nevi en iyilerine onun içine koyarlar. Zaten bu yüzden "Tiger Ace" "Tiger Yıldızı, Ustası" olarak adlandırılırlar. Savaşta mesela Micheal Wittman vardır, Kurt Knispel vardır, Otto Carius vardır. Her biri 150 üzeri tank
    yoketmişlerdir.

Dumanda kalan Tiger ilerlemeye başlıyor. Ama gene bir hatayla, dumanı geçince durmuyor, ilerlemeye devam ediyor. Zaten zırhını delemiyorlar, bu resmen gel beni yanımdan vur diye davetiye çıkarmak. Hadi gene bu hatayı da yaptın diyelim en sonda kayış kopuyor... Tiger, 10 metre mesafeden, hani o tankın taretini 900 metreden koparan, havaya fırlatan topuyla, Fury'nin yanına tam isabet konduruyor. Ve ne engelliyor biliyor musunuz? 3-5 tane kütük.

- Sondaki sahneye sarıyorum. Bu son bölümü anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.

SS'ler ilk başta tam bir düzen içinde yürüyorlar ve marş söyleyerek geliyorlar. Hani tam deneyimli SS Taburu işte böyle bir şey. Savaşın sonlarında ender rastlanan bir şey. 300-400 kişiler. Sırtlarında çoğunun Panzerfaust var.(1944 Haziran sonrası standart donanım) Bu büyüklükte bir taburun hiçbir şekilde ön gözcüsü falan hiçbir şeyi yok. Mal gibi yürüyorlar tabiri caizse...

Neyse, gelelim 300 spartalı mı dersiniz, Zulu mu dersiniz ne dersiniz bilmiyorum.

Savaş filmleri içinde izlediğim en saçma sahnelerde ilk 10'a girer.

Bir Sherman düşünün, Almanların sadece 1944 sonrası 7000 civarı yok ettiği Sherman.

Bir Panzerschreck ya da Panzerfaust işini bitiriyor.(Filmin ortalarında çocuğun ateşlediği silah, hani tank yandı ya)

Bu tank, kıpırdayamaz halde. Hareket edemiyor.

Ön makinelisinin atış alanı kısıtlı, 3 tarafı duvarlarla falan da çevirili değil, 4 yanı açık. Topunun dönmesi gerekiyor ateş etmesi için. Yada bir kişi tepeye çıkacak açıktan ateş açacak.

Ve bu tank, 150 den fazla Alman askerini katlediyor. Gerçekte bu savaş en fazla 5 dakikada bitecekken, neredeyse saattler sürecek. Bu kadar abartı, bu kadar beceriksiz Alman askerinin sergilendiği bir film daha yoktur.

Gerçekte olacakları söyleyelim.

O taburun gözcüsü o tankı 300 metre ilerden tespit eder. Hemen planlama yapılır, bir grup ateşini üzerlerine çekerken diğer bir grup sessizce yanına yaklaşır ve bir atışla işini bitirir.

İşte o kadar.

• quote:

quote:

Beklentilerimin altında çıktı 6/10 dan fazlasını hak etmez.Ses ve görsel efektler iyiydi.2. yarıyla birlikte mantık hataları arttı ve ip koptu benim gözümde.IMDB puanını hak ettiğini düşünmüyorum.

Mantık hataları.İzlerseniz fark edeceksiniz sizde.
  • quote:

quote:

quote:

Mantık hataları.İzlerseniz fark edeceksiniz sizde.

BluRay gelsin ilk iş izlicem.

• 8/10

Sondaki sacmaliklar olmasaydi 9luk filmdi normanin ssleri gordugu yerde 300 kisinin en az 50si elinde panzerfaust tasiyor ne hikmetse savas zamani 15.dkdan sonra tanka atmak akillarina geliyor onuda kutudan cikartiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 27 Ekim 2014; 21:04:04 >
  • Savas filmleri seven birisi olarak yarin gidip izleyecegim buraya not duserim

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.