Şimdi Ara

Futbolu Bırakıp Basketbola Yönelmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonluğundan sonra bir kez daha bunu gördük.Futbola o kadar yatırım yapılıyorken ve o kadar seyirci kitlesi varken uluslararası başarımız bir elin parmaklarını geçmiyor.Ama tam tersi basketbolda her geçen gün daha iyiye gidiyoruz.Geçen sene Galatasaray'ın Eurocup'ı kazanması ardından şimdi de Fenerbahçe'nin alabileceği en üst düzey kupayı kazanması bence gayet güzel bir başarı hikayesi.Yanlışım varsa düzeltin bu sezon 4 takımla Euroleague'ye katıldık.Futbolda aynı şekilde Şampiyonlar Ligi'ne 2 den fazla takımla katılıp en azından çeyrek final görme ihtimalimiz ne kadar ? Ama buna rağmen basketbol hak ettiği ilgiyi görmüyor ülkemizde.Basketbolcu yetiştiremiyor basketbolumuzu pazarlayamıyoruz.Sizce de bu dengelerin artık değişmesi gerekmez mi? Eğer ciddi bir yatırım ve bu işten anlayan insanları başa getirirsek NBA gibi bir marka yaratamaz mıyız?

• Nba çok ama çok farklı bir noktada, o kıtada Basketbol ayrı bir kültür avrupa güney amerika gibi kıtalarda futbol ayrı bir kültür...

Bu odak noktalarını değiştirmek çok ama çok zor, elbette bu tarz başarılar ilgiyi arttırabilir lakin futbolda uluslararası bu kadar başarısız olmamıza rağmen sadece aramızdaki rekabetten ötürü bile böylesine ilgi varsa kimse futbol oyuncağını elimizden almaz :)
  • NBA gibi bir marka yaratamazsın ama ligimiz avrupanın en iyilerinden. Hatta en iyisi. Ben ülke olarak değil direk avrupa olarak basketbolun biraz öne çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü Almanlar İngilizler falan pek takmıyor. Rakip az yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani NBA belki çok uçuk bir örnek oldu tabii ama ligimizin kaliteli olduğunu düşünüyorum.Bu gün NBA'in ürünlerini dünyanın dört bir yanından insanlar alıyor.Neden bizim takımlarımızın ürünlerini en azından Avrupa'da insanlar almasın? Ligimiz dediğin gibi bana göre de Avrupa'nın en iyisi.
  • Şimdi farkı şöyle anlatayım şuan Fbyle NBA'den ortalama bir takım karşılaşsın en az 20 sayı fark atar oranın basketbolu çok üstün.En basitinden tüm dünya turnuvalarına diğer ülkeler en iyi oyuncularını yollarken Amerika en iyilerini değil ortalamın bile altındakileri yolladığı oluyor ama yine Dünya şampiyonu oluyorlar.O yüzden bence olacak iş değil
  • normal. bi taraf başarısızken(futbol) öbür taraf elle tutulur başarı(kupa) sergileyince üstelik yurtdışında, oraya yönelir insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Yani NBA belki çok uçuk bir örnek oldu tabii ama ligimizin kaliteli olduğunu düşünüyorum.Bu gün NBA'in ürünlerini dünyanın dört bir yanından insanlar alıyor.Neden bizim takımlarımızın ürünlerini en azından Avrupa'da insanlar almasın? Ligimiz dediğin gibi bana göre de Avrupa'nın en iyisi.

Onun olması için dediğim gibi Avrupa'nın öne çıkarması lazım basketbolu. Bizim de başarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Zaten Euroleague'de her sene aynı takımları izliyoruz nerdeyse. Basketbolun değeri artarsa dediğin olmayacak bir şey değil. Umarım hakettiği değeri görür.

• Bir yeri bırakıp öbürüne yönelmeye gerek yok. Fenerbahçe bir "Spor Kulübü"dür. Basketbola bir isim sponsoru bulursak tamamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

normal. bi taraf başarısızken(futbol) öbür taraf elle tutulur başarı(kupa) sergileyince üstelik yurtdışında, oraya yönelir insanlar.

Konuyu okudun mu? Hiç sanmıyorum. Çünkü bahsettiğin gibi bir mevzu yok ortada, işiniz gücünüz laf sokmak. Daha konuda yazanın ne olduğunu bilmiyorsun.
  • Almanya, Fransa, İtalya basketbola önem vermeli.

Eskiden İtalyan takımların yanına yaklaşılmıyordu.

İngiltere olmasa da olur.Gereksiz bir millet.

Nba avrupa basketbolunu kurutuyor maalesef.
  • Türkiyede 80 milyon nufus var. Bu nufüs etkin ve etkili kullanılsa üst düzey basketbolcuda Futbolcuda çok rahat çıkar tek sıkıntı kullanamamak. Almanyanin 3m Türkden çıkardığı futbolcu sayısına bakın.
  • Lig kaliteli zaten basketbol içinde bakarsak türkiye ligi ve türk takımları (efes fener dogus) en çok paranın döndüğü yerlerden birisi.Şu an tek sıkıntı yerli oyuncular o da başarı geldikçe bir spor kültürü oluşturuldukca oturur bence.Gençler bu spora daha çok yüklenir vs

• Port Valdez P kullanıcısına yanıt
    Soyledigin uc ulke de basketbola onem veriyor. Tek farki Alman ve Fransiz oyuncular avrupaya donmeyi istemiyorlar. Nba'de havlu sallamak ve olimpiyatlarda falan ulkesi adina basari kazanmalari daha cazip geliyor. Italyanlar ise bayaa butce veriyor ornegin Milano ne zamandan beri cok yuksek butcelere sahip ama nedense basari bir turlu gelmiyor.

• Nba rekabet ortamından çok bir ürün ticari bir mal.. En basitinden fark 1-2 sayı ve top gerideki takımda.. Mola alip set kullanmazlar.. Top takımın yıldız oyuncusuna verilir ve birebir oynar.. Rakip de asla 2 li sıkıştırma yapmaz birebirde başarılı olursa galibiyet gelir. .. bu daha büyük reklam, daha fazla para demektir.. yani orada nba i nasıl daha iyi pazarlarım derdi var.. bu da parayı ve oyuncuları çekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

normal. bi taraf başarısızken(futbol) öbür taraf elle tutulur başarı(kupa) sergileyince üstelik yurtdışında, oraya yönelir insanlar.

Konuyu okudun mu? Hiç sanmıyorum. Çünkü bahsettiğin gibi bir mevzu yok ortada, işiniz gücünüz laf sokmak. Daha konuda yazanın ne olduğunu bilmiyorsun.

asıl sen git oku galatasarayı da yazmış ne laf sokması?
    basketbolda başarı gelmesin bakalım tribünlerde seyirci görür müyüz..
  • Scavenger Of Human Sorrow kullanıcısına yanıt
    Çünkü ikili sıkıştırma yapılan yıldız oyuncu boş kalan oyuncuya direk topu atacağı için.

• Thanatos_1905 kullanıcısına yanıt
    müthiş tespit... emin ol çok da atıyorlar yani..

belirttiğim durum da kişisel görüş değil bizzat kaan kural ın söyledikleri...
  • Scavenger Of Human Sorrow kullanıcısına yanıt
    LeBron a her ikili sıkıştırma yapıldığında köşedeki boş oyuncuyu bulması gibi mi

• Thanatos_1905 kullanıcısına yanıt
    maç sonlarında maçı kazandıracak anları kastediyorum..

nba de hemen hemen her şey pazarlama amacıyla yapılıyor... fenerin spanoulise yaptığı, oly nin bogdana yaptıgı seyleri nba de görüyor muyuz?

her neyse sen haklısın, benim için gereksiz uzatma olacak.. iyi eğlenceler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.