Şimdi Ara

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
11.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Faradayy

Forumda öneri yapan arkadaşlar sayesinde aldım zaten

yaptıgınız overclock stabil mi değilmi?. öncelikle bundan emin olun. biosu default alıp. bios güncelemesi yapin. temiz bir windows kurup. bütün driver'ları en güncel olanı indirin. darbogaz nedir ne değildir.. sanırım tam olarak bilmiyorsunuz. darbogaz diyince akla herkesin ani fps düşüşleri çok kasması oynanamıyacak hal alması gibi şeyler gelir. Darbogaz bu değildir.. atıyorum cpu x %95'de çalışıyor. Ekran kartıda %75'%80 de çalışıyor.. darbogaz budur.. sizin sorununuz farklı birşey.Ya donanımınızda arayın. Yada yazılımsal genel olarak oyun ağrızalı.. saat'lerce oynayıp sorun olmayanda oluyor.. Aniden sorun başlıyanda.. yeni güncelemeler ile sorunu çözeceklerdir.

• quote:

ayrıca bu forumda i5 3570k'sı olup fx6300 öneren arkadaş yok. böyle bir konu açtıgınızda herkes gereksiz oldugunu söylüyecektir. kim önermiş cidden merak ediyorum dogrusu.. ayrıca 3000 tl bütçesi olan adama kimse fx6300 önermez..
  • darboğazın ne demek olduğunu biliyorum hocam konunun ilk mesajındaki resme bakmadınız sanırım bakarsanız eğer ağar bir şekilde darboğaz yaptığını görürsünüz. Ayrıca anlattığınız her yöntemde denendi. Güncellemeyle veya oyunla alakalı bir sorun olsa i5 sistemdede yapardı bunu çünkü aynı oyun sürümlerinde denendi. Güncellemeler aynıydı iki sistemdede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

ayrıca bu forumda i5 3570k'sı olup fx6300 öneren arkadaş yok. böyle bir konu açtıgınızda herkes gereksiz oldugunu söylüyecektir. kim önermiş cidden merak ediyorum dogrusu.. ayrıca 3000 tl bütçesi olan adama kimse fx6300 önermez..

forumun arama kısmını kullanırsanız görebilirsiniz kimlerin önerdiğini nick belirterek şahıs göstercek değilim. Bütçe meselesi değil benimkisi ben 10 bin lirayada sistem toplarım 2bin lirayada benim isteğim paramın çöpe gitmemesi, kullanmıycağım özelliklere para vermemek, tasarruflu birisi olduğum için minimum bütçeyle maksimum performanstı istediğim ancak amd'nin süper sonik 6 çekirdeği fos çıktı

• Sende direk tek bir tavsiyeyi mi aldin,angelmax,murat abiden tavsiye alsaydin,bize sorsaydin en iyisini yazardik :) actigin konulardan kimin tavsiyede bulundugunu ogrenebilirsin,ben baktim fakat hic tavsiye konusu goremedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu açmadım hocam açılan konulara baktım. donanım bilgim yeterli seviyede ancak intel yönünde yeterli seviyede. AMD hiç kullanmadığım test etmediğim için bilmiyordum konuları gezdim araştırdım falan vs herkes yeterlidir demiş... ama gördüğünüz gibi sonuçlar ortada
  • multiyi bilmem ama single bf4 de i5 750 ile 770 in gpu usage i %99 da genelde.
  • single da benimde öyle ancak multiplayer oyunlar işlemciye epey yük bindiren oyunlar...
  • gtx760 la bende böyle win7 de cpu kullanımı bu kadar değildi win 8.1 e terfi ettiğim zaman bu kadar oldu gtx770 i fx6300 ile kullanan arkadaşlar var sorunsuzca sizde neden böyle oldu acayip gerçekten!
     FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ!
  • IBreak4LoveI kullanıcısına yanıt
    bende denedim 8.1 ama sonuç aynı hocam bir değişiklik olmadı.
  • Evolution313 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bunuda denedim sayenizde ancak fayda etmedi.
  • Yakında intel sisteme geçicem aynı bileşenlerle sadece anakart ve işlemci değişicek sonuçları aktarıcam. Bakalım "darboğaz yok, 290x besler vsvs..." diyenler haklı çıkıcak mı?
  • fx6300 ile takilma yasiyorum diyen bir baslik gormustum ne yaptiysak duzelmemisti kullanici kendisi duzeltmisti biostan hpc ayarini kapatarak.madem normal yollar fayda etmiyor bir de boyle seyler dene biostan.4.6 oc yaptim diyorsun yuke girince hizi dusurme gibi bir sacmalik var amd'de.sirf bu yuzden apm ayari kapatilabilen anakart aldim senin de sorunun bunun gibi bir sey olabilir.
  • dediklerinizi denememiştim hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler. amd'de evet yüke girince çarpan düşmesi gibi saçma bir olay mevcut, söylediklerinizi uygulayıp sonuçları aktarıcam.
  • Aynı işlemci bende var bende bi türlü turbosunu kapatamadım. Yani sürekli hız düşürüyo. 4.2 ghze çıkarttım hızı sabit bu hızda çalışmasını istiyorum ama yapamadım.

Ekran kartı olarak bende de r9 290 var.. Sanırım az da olsa bu işlemci ekran kartının önünü kesiyor.. i7 ye kurdum acaip kendimi.. Ama çok pahalı..
  • Sorununuz cozuldu mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Millete o kadar anlatmaya çalışıyoruz eğer high-end sistem kuruyorsanız paranızı FX serisine harcamayın diye ama dinletemiyoruz.Fanboylar hala gelip 1000,1500 liralık ekran kartlarına FX serisi öneriyor milletin parasını boşa harcatıyorlar.Yazık günah değil mi?

Birisi de demiş fx 6300 o.c ile 290x besler diye Hee ben fx 6300 ile 4-way Titan SLI yaptım makina uçak gibi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 9 Nisan 2014; 17:24:54 >
  • ilginç.Fx 4100 kullanıyorum.Hiç bir sıkıntı olmadı bende.asus 7790 oc ile full hd Sfıır kasma ile bitirmitşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Millete o kadar anlatmaya çalışıyoruz eğer high-end sistem kuruyorsanız paranızı FX serisine harcamayın diye ama dinletemiyoruz.Fanboylar hala gelip 1000,1500 liralık ekran kartlarına FX serisi öneriyor milletin parasını boşa harcatıyorlar.Yazık günah değil mi?

Birisi de demiş fx 6300 o.c ile 290x besler diye Hee ben fx 6300 ile 4-way Titan SLI yaptım makina uçak gibi oldu

Hocam ben neler gördüm biliyor musun?
    FX6300 birazcık OC ile Titan'ı bile besler diyorlardı.
    Sırf bu konu için tartışmaya girdim adamlarla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

dediklerinizi denememiştim hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler. amd'de evet yüke girince çarpan düşmesi gibi saçma bir olay mevcut, söylediklerinizi uygulayıp sonuçları aktarıcam.

Hocam AMD almak hata olmuş ama en azından AMD'nin ne b*k olduğunu öğrenmiş oldun.
    Neyse artık 4670K zamanı geldi. Anakart olarak da MSI Z87-G45 Gaming alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4PPY -- 9 Nisan 2014; 18:30:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.