Şimdi Ara

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
11.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok hocam çözebilmiş değilim.
    İmkan olsada keşke denesem r9 280x le ama malesef öyle bir imkanım yok.
    i5 3570k dan sonra fx 6300'de gerçekten attan inip eşeğe binmiş hissi yaşıyorum.
    Gözle görülür bir performans düşüşü mevcut.
    6 Çekirdek fos çıktı.
    Herkes f/p olarak en iyi işlemci diyor ama ben i3 ve i5 kullanıp test etmiş biri olarak deneyimlerimle söylüyorum; intelin i3 serisi bile daha stabil çalışıyor.
    Zaten dediğiniz gibi darboğaz kaçınılmaz gibi. AMD'nin 300liralık işlemcisinden performans beklemem başlı başına hataymış.
    Bana bir miktar maddi olarak zararı oldu ancak en büyük yararı daha önce hiç amd kullanmamış biri olarak test etme şansı yakaladım.
    Zaten AMD bana güven veren bir firma değildi hiç bir zaman. İntel kullanırken kendimi daha güvende hissediyordum.
    Bu vesileylede bir daha sonsuza kadar AMD'nin yanından bile geçmem.
    İntel pahalı Nvidia pahalı cart curt diye yakınıyor herkes ama parasınında hakkını veriyor ürünler. AMD firması gibi sizi böyle yarı yolda bırakmıyor.
    Fan olarak algılamayın beni sadece iki firmayıda deneyen biri olarak görüşlerimi beyan ediyorum. İntelin tek çekirdeğini AMDnin 10 çekirdeğine değişmem şu saatten sonra.
    Şuan AMD tarafından mağdur edilmiş durumdayım resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Tavan yapmış cpu kullanımı hocam
     FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ!

İnanılmaz hangi cpu bu yaa :/
    Degerler inanılmaz bende i7 2600k islemci var. Cpu kullanimlarim % 50-60

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDeviL

quote:

olması gereken %50-60 değil mi zaten resimdeki cpu Fx 6300

• quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

quote:

quote:

Gpu demek istedi heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

8350 kullaniyorum bende sorun yasiyorum oyunun optimize sorunu oldugunu dusunmeye basladim.

Arkadaşlar oyun sıkıntılı ben iddia ediyorum

sli 770 im war 2600k islemci war 4.7de kullanıyorum. Oyunda fps dusmesi , cpu kullanimim ve gpu kullanimim cok düşük ve aşırı dalgali
    Bu oyun sıkıntılı donanimizin suçu yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

8350 kullaniyorum bende sorun yasiyorum oyunun optimize sorunu oldugunu dusunmeye basladim.

Arkadaşlar oyun sıkıntılı ben iddia ediyorum

sli 770 im war 2600k islemci war 4.7de kullanıyorum. Oyunda fps dusmesi , cpu kullanimim ve gpu kullanimim cok düşük ve aşırı dalgali
    Bu oyun sıkıntılı donanimizin suçu yok

Zaten oyle optimize cok kotu oyunda..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gpu demek istedi heralde

Ya şimdi o soldaki değerler gpu mu cpu mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gpu demek istedi heralde

Ya şimdi o soldaki değerler gpu mu cpu mu?

Yaninda yaziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Bende durum bu.

İnanılmaz sonuçlar
    Hangi cpu ve gpu kullaniyorsun ? Bide su war mesela ben tek 770 kullanınca gpu use % 99 oluor. Ama sli yapinca 90-99 dalgali biraz.
    Ama cpu herzaman yani ocli ocsiz % 50-70 arasi.
    Senin cpu kullanimi on Numara

• Normalde o.c edilmis bir fx 6300'un multiplayer icin en azindan yetmesi lazim.. Darbogaz olacaksa bile %10-15 olmasi gerekirdi maksimum. Simdi isin ilginci sizdeki gtx 770 %50 kullaniyor, bende q9550 var 3.8 ghzde, cogu haritada ozellikle 48/64 kisilerde cpu kullanimi %95-100 arasi gtx 660'in kullanimi da %50-65 arasi degisiyor. Single playerda Gpu %90-95 goruyor. Crysis 3 ve Battlefield 4 en az fx 8320/i5 3470 gibi islemciler istiyor inanilmaz derecede cpuya iskence eden oyunlar bu aklinizda olsun. Bunlarin disinda henuz sistemimin zorlandigi bir oyun olmadi ama bunlar diz cokturuyor resmen.. Gerci ben yine alistim 25-40 fps arasi oynamaya bf4de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 24 Mart 2014; 12:06:30 >
  • MassiveDeviL kullanıcısına yanıt
    hocam sen tam anlamadın galiba yada ben senin ne dediğini yinede açıklasyayım
    Gpu nun %90 99 olması iyi
    Cpu nun %90-99 olması ise kötü
    Seninn işlemcin %50-70 arası olması bu yükü rahatlıkla kaldırıyor demek değerlerin çok iyi gpu 90 ve üzeri olması vs.
    yani arkadaşınki sıkıntılı senin kıskanmana gerek yok:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

hocam sen tam anlamadın galiba yada ben senin ne dediğini yinede açıklasyayım
    Gpu nun %90 99 olması iyi
    Cpu nun %90-99 olması ise kötü
    Seninn işlemcin %50-70 arası olması bu yükü rahatlıkla kaldırıyor demek değerlerin çok iyi gpu 90 ve üzeri olması vs.
    yani arkadaşınki sıkıntılı senin kıskanmana gerek yok:))

Wow :) tmm ozmn :)
    Buarada alakasız olcak 3lu SLI 770 yapmayi düşünüyorum simdide
    Ama test sonuçları na bakmam lazim warmi bildiginiz?
    Sebebi şu; ben bu bf4 u resulation % 200yapip ultrada 80-100 arasi oynamaliyim
    Simdi satip gtx790 yada sli 780almanin bi mantığı yok zarara girerim. Cok da performance farketmez.
    Ama bi üçüncü 770ile performance artabilir

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Görünün köy anlattığınız gibi hocam. Bizde testlere ve buradaki süpersonik manyak bilgili arkadaşlarımızın "Fx 6300, gtx770'e darboğaz yapmaz... yeterde artar... blablablaa" laflarına kanıp aldık işte... gördük ki yapıyormuş demekki bazı oyunlarda... ki bazı oyun dediğimiz oyun şuan multiplayer devi olan bf4'ten bahsediyoruz. Millet bu oyunun uğruna sistem uprage ediyor. Baştan sistem kuruyor. Konsollar alıyor. Basit oynamasanda olur dencek bir oyun değil ki "Amann başka oyun oynarız diyelim." Özelliklede FPS tutkunu iseniz. Hal böyle oluncada toplanılan sistemden en az BF4'ü sıkıntı yaratmayacak şekilde oynatmasını istiyor insan
  • quote:

Görünün köy anlattığınız gibi hocam. Bizde testlere ve buradaki süpersonik manyak bilgili arkadaşlarımızın "Fx 6300, gtx770'e darboğaz yapmaz... yeterde artar... blablablaa" laflarına kanıp aldık işte... gördük ki yapıyormuş demekki bazı oyunlarda... ki bazı oyun dediğimiz oyun şuan multiplayer devi olan bf4'ten bahsediyoruz. Millet bu oyunun uğruna sistem uprage ediyor. Baştan sistem kuruyor. Konsollar alıyor. Basit oynamasanda olur dencek bir oyun değil ki "Amann başka oyun oynarız diyelim." Özelliklede FPS tutkunu iseniz. Hal böyle oluncada toplanılan sistemden en az BF4'ü sıkıntı yaratmayacak şekilde oynatmasını istiyor insan

Ben bu sıkıntı oyun için asus vg 248 qe monitor, sli 770, logitech g430 ve oyun klavyesi ve mousesi aldim. Ayriyetten nvidia ile iletişime gecemedim ama daha G-Sync monitör kitini alicam. Daha sıkıntı yasadigim için bi 770daha alasim war.
    Bu oyun beni mahvetti

• sanırım shuttering yaşıyorsun BF4 win 8.1 de daha çok performanslı çalışıyor
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

İmzamdaki sisteme sahibim. Windows 7 Pro Tüm updateler güncel.

BF4 te vram kullanımı ve gpu usage % si çok düşük %50den yukarı çıkmıyor buda düşük fps almama sebep oluyor bu sorunu nasıl çözebilirim?

Tomb Raidera girdiğimde ise vram kullanımı yine düşük gösteriyor ancak gpu usage %98 sabit bir şekilde oynatıyor ve takılma donma kasma gibi sorunlar çıkarmıyor.

Yabancı forumlara baktım yeterli ingilizcem olmadığı için bulamadım.
    http://www.overclock.net/t/1465939/please-help-bf4-low-cpu-gpu-usage
    şurda arkadaş ram ayarlarıyla oynayıp sorunu çözmüş sanırım ama tam anlamadım.
    Biostan baya bir ayarları kurcalayıp kurcalayıp denedim, yine olmadı.
    Ramlerim 9-9-9-27 timinglerle 1600mhz yani olması gereken ayarda.

Önceki sistemimde böyle bir sorun yoktu gpu usage %90 dan aşşağı inmiyordu ve vram kullanım miktarı sınırda 2000mb olarak kullanıyordu i5 3570k, sabertooth z77, gtx 770 ile.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşekkürler.

Cpu'ya ve Gpu'nun kullanımına baktığınız Programın adı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 24 Mart 2014; 17:09:08 >

• Allah allah, bu sorunlar nedense bende yok.

Anakartınız nedir?

AMD FX-6300 4.0GHZ ile GTX760 kullandım 1600x900 çözünürlükte (Dikkat edin FHD değil, işlemciye daha çok yük biniyor.) Hiç sorunla karşılaşmadım. Siz Full HD'de GTX770 kullanıyorsunuz ve 4.6GHz yaptığınızı söylediniz. İşlemci stabil miydi? Direk işlemciye suç atmakla olmaz bu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Bende durum bu.

İnanılmaz sonuçlar
    Hangi cpu ve gpu kullaniyorsun ? Bide su war mesela ben tek 770 kullanınca gpu use % 99 oluor. Ama sli yapinca 90-99 dalgali biraz.
    Ama cpu herzaman yani ocli ocsiz % 50-70 arasi.
    Senin cpu kullanimi on Numara

Ben bu SS yi alırken bilgisayar tam kafayı sıyırmış durumdaydı aslında. Yani sürücü 14.3 yüklüydü ama 13.12 daha iyi performans veriyordu sanki. Bende 13.12ye dönmeye çalıştım. AMD Cleanup utility ile kaldırdım. Baktım ki bütün sürücüler uçmuş chipset bilmem ne. Bilgisayar açılıyor ama ne klavye nede mouse çalışıyordu. Kafayı yemiştim. Tek tek seçip silmeye çalıştım catalistten bu seferde hata verdi. Sonra geri yükleme yapıp 14.3 üzerine 13.12 kurdum değişen bişey olmayınca 13.12 üzerine 14.3 kurdum. Anlicağın Allah bu Win 8.1 in belasını versin. Temiz format çekmem lazım ama üşeniyorum.
    İşlemci: FX6100@4.4 Ghz
    Ekran kartı: HD7870 (1100-1225 Stock) 4484x900 çözünürlük.
    Genelde GPU kullanımı %90 üzerinde.

• a7v8x kullanıcısına yanıt
    Anakart m5a97 r2.0 işlemci 1 saatlik prime 95 testinden stabil bir şekilde çıktı. Bu durumdada geriye sadece işlemci faktörü kalıyor...
  • windows 8.1'ide yükledim. Denemediğim hiçbir yöntem kalmadı sorun devam...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.