Şimdi Ara

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
11.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Faradayy

Anakart m5a97 r2.0 işlemci 1 saatlik prime 95 testinden stabil bir şekilde çıktı. Bu durumdada geriye sadece işlemci faktörü kalıyor...

Forumda sizin işlemci ve ekran kartını kullanan bir çok kişi var ve şikayetleri yok. Anakarttan kaynaklanabilir. İmkanınız varsa işlemcinizi başka anakartta deneyin bence. Bendede MSI 970A-G46 vardı ve kasmaktan BF4'ü oynayamıyordum bende sizin gibi intele geçmeyi düşünüyordum sonra anakartı değiştirdim PC kendine geldi.
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi kullanan arkadaşlar varsa buraya yorum bırakırlarsa çok iyi olur. onların yorumuyla sorunun odak noktasını bulabiliriz
  • yok abi işlemci bendede %90 kadar çıkıyor gpu ortalama %40-50 arası geziyor oyunda sorun var zaten çıkıtığından beridir böyle sorunlar var

Q8400+gtx760
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Hocam BF3 varsa 64 kişilik açık alan serverde dener misin? GPU CPU kullanımı nasıl bir gözlemle. BF4 optimizesi baya kötü anlaşılan. Bende çözünürlügü 1440x900 yapınca GPU kullanımı %40 %50 lerde. Çözünürlüğü 4484x900 yapınca düzeliyor gibi. Ulan 4.4 Ghz de FX6100 7870i besleyemiyorsa ölsün bu AMD. Dediğim gibi BF3 dene test et.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Malesef BF3 yok hocam ancak şöyle bir olay var grafik seviyesi yüksek oyunlarda var bu olay sadece. Mesela Tomb Raider full ayarlarda gpu %98 sabit cpu %60larda geziyor. Ancak Assassin's Creed Black Flag girdiğim zaman gpu kullanımı %60 larda cpu kullanımı %80 lerde geziyor... Anladığım kadarıyla oyunlardaki grafikler ne kadar yüksek olursa o kadar çok darboğaz yapıyor...
    Assasin Creed oyunu optimizasyon özürlü bir oyun. Ubisoft hiç bir zaman güzel optimize yapamadı tamamen konsol odaklılar. O yuzden o oyunu sayma bile. En güzeli BF3 64 kişilik haritada test etmen. Bende var BF3 oyun yağ gibi akıyor ama yemin ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

%90, %80, %70 aralığında seyrediyor abi. 4.6Ghz çektim işlemciyi doyurmuyor mu acaba diye yine fayda etmedi sanki bişey engelliyor gpu kullanımını gibi biostan baya bi ayar kurcaladım bulamadım power management tarzı bir ayar.

bariz dar boğaz.

işlemci yetmiyor işte.

her önlerine gelene amd öneriyorlar sonra alayıda darboğaz konusu açıyor :)

derdin amd ile boşa kasma. son güncel driverları ve patch leri yüklediysen yapacak bişi yok mantle da varsa derdin amd ile. gtx 770 için o işlemci çok zayıf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Allah allah, bu sorunlar nedense bende yok.

Anakartınız nedir?

AMD FX-6300 4.0GHZ ile GTX760 kullandım 1600x900 çözünürlükte (Dikkat edin FHD değil, işlemciye daha çok yük biniyor.) Hiç sorunla karşılaşmadım. Siz Full HD'de GTX770 kullanıyorsunuz ve 4.6GHz yaptığınızı söylediniz. İşlemci stabil miydi? Direk işlemciye suç atmakla olmaz bu.

bu oyun işlemciye çok yük bindiriyor hocam düşük çözünürlükde daha rahat çalışmasının sebebi o.
    kardeş w8.1 yükle directx 11.2 belki sorununa çözüm olabilir veya anakartında bıos update varsa bı yukle yanı sorun nerden cıktıgını bılemedıgım ıcın bence aklına gelebılecek her seyı yukle senınkıne benze bı sıstem bendede var sadece ıslemcım ı5 2400
    birdehttp://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX770DC2OC2GD5/#support surdan vgabıos update yuklemıstım ben butun sorunlarıma dermen oldu dene bı işallah işe yarar cunku o kadar para verıp boka gıtmesını gormek cok sınır bozucu bırsey
    ben asusun gtx 770 kullandıgımdan burayı attım senınkı hangı markaysa onun sıtesı gırıp bak yoksa sorun cıkarabılır

su fps gosterdıgın programın adını atar mısın ? msı after bufter ıse bu sekle nasıl getırdın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h3T -- 24 Mart 2014; 23:08:06 >

• h3T H kullanıcısına yanıt
    hepsini denedim hocam vga bios uptade hariç onuda deniycem teşekkür ederm.

Programın ismi PlayClaw5
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Allah allah, bu sorunlar nedense bende yok.

Anakartınız nedir?

AMD FX-6300 4.0GHZ ile GTX760 kullandım 1600x900 çözünürlükte (Dikkat edin FHD değil, işlemciye daha çok yük biniyor.) Hiç sorunla karşılaşmadım. Siz Full HD'de GTX770 kullanıyorsunuz ve 4.6GHz yaptığınızı söylediniz. İşlemci stabil miydi? Direk işlemciye suç atmakla olmaz bu.

bu oyun işlemciye çok yük bindiriyor hocam düşük çözünürlükde daha rahat çalışmasının sebebi o.

Kendi yazdığınla çelişiyorsun.

Evet Battlefield 4 Multiplayer işlemciye yük bindiriyor. Oynuyorum biliyorum. Düşük çözünürlüktede işlemciye binen yük dahada artar.

Isallah halledersin ve su prog ismini atsana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h3T H kullanıcısına yanıt
    yazdım hocam yukarda.
    PlayClaw5
  • Başka oyunda sorun yokken ki denediklerinden birisi Tomb Raider sanırım ultra da, başkalarında sorun yokken BF 4 de sorun veriyorsa bunun sebebi başkadır. BF4 dosyalarını bi doğrulat yani düzelttir. Olmadı sil driverları filan güncelle silip tekrardan kur sonra oyunu tekrar kur. FX6300 GTX770 çok rahat besleyebilecek bir işlemcidir. Kesinlikle darboğaz olayı değil bu. Darboğaz olsa diğer oyunlarda da sorun verirdi.
  • Oyundan kaynaklı diyenlere hayret doğrusu.Intel kullanan(bende dahilim hiç bir sorunum yok) ve üst düzey AMD işlemci kullanan adamlarda neden sorun yok o zaman? Arkadaşın ya oyun harici yazılımsal ya da donanımsal bir problemi var.İnşallah çözer.
  • Fx6300 oc ile 290x besler.Ne darboğazından bahsediyorsunuz.
  • Arkadas bir mesajinda amd tarafindan magdur edildim yazmista kusura bakma ama sen kendi kendini magdur etmissin

İ5 3570k k dan fx 6300 e gecmek nasil bir mantik

Forumda amd oneren insanlara catmissin ama dikkat etmemissin ki fx 6300 ile max 7870 7950 onerilmis isini bilen kisiler tarafindan

280 300 liralik islemcinin ortalama 900 1000 tl ekran kartini besleyebilecegini dusunmussun
    Oraya i3 de taksan yine boyle sikinti yasardin

Sorunu amd ve forumda oneri yapan arkadaslara yikmak yerine biraz kendinde aramalisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GlueN G kullanıcısına yanıt
    Forumda öneri yapan arkadaşlar sayesinde aldım zaten
  • Ani fps düşüşlerini Battlefield 3 ve Battlefield 4 te bende yaşıyordum.Hatta hafif bir stuttering problemi de vardı.Windows 8.1 de birkaç ayarı kapatınca bu problemleri çözdüm.Öncelikle konuyu okumadım sadece ilk yazdığın mesaja hitaben yazıyorum bunu:

Temiz bir windows 8 veya 8.1 kurulumu yap
    En güncel driverları indir(Sadece ekran kartı değil tüm donanım için lan kontrolcüsü dahil)
    "Program kaldır veya değiştiri" aç ve sol taraftan "windows özelliklerini aç veya kapat" a bas.Burada yüklü özellikleri göreceksin.Özellikler arasında "Hyper-V" denilen bir özellik var.Bu özelliğin sol tarafındaki kutucuğu boşalt.Ne tik işareti olsun ne de içi yarım dolu kare.Bomboş olsun.Sonra tamama bas ve çık.
    İkinci olarak denetim masasına gir ve "İşlem Merkezi" ne gir.Sol taraftan "Windows Smartscreen ayarlarını değiştir" i bul ve bas.Açılan menüden "Hiçbir şey yapma(Windows smart screen i kapat)" seçeneğine basıp tamama bas.

Bu dediğim iki şeyi yapanların frame düşmesiyle ilgili çoğu problemi çözülmüş durumda.Smartscreen i kapatınca cpu/gpu anlık fırmalarının düzelmesinin nedeni windowsun sürekli internete bağlanmaya çalışarak açık uygulamayı zararlı mı değil mi diye sorgulamasın kapanması.Bu da frame düşmelerine ve stuttering problemlerine neden olmaktaydı ama kapatınca internette sorgulamayı kapatıyor ve frame düşmelerini düzeltiyor

Eğer bu iki ayarı yapınca düzelmiyorsa elimden başka bir şey gelmez şimdilik bu kadarlık yardım edebilirim

Not:CaSsErDoDo adlı kullanıcıdan alıntıdır.

• Merhaba,
    Ben çok basit bir tavsiyede bulunmak istiyorum, sistemi combofix adlı programla tarayıp tekrar denemeni öneriyorum.
    Alakası şu, bu combofix bazen yazılımsal hataları da düzeltiyor, örneğin bende 7870xt ekran kartı vardı ve çok fazla ısınmaya başladı bir anda,
    tüm fanlar vs. düzgün çalışıyorken 80+ değerler veriyordu, birçok driver vs. yükleyip denedim düzelmedi. En son combofix ile bilgisayarı bi tarattım ve
    inanılmaz ama 80+ olan ekran kartı 63-64c lere geldi.
    Zaten birçok şey denemişsin, bunu da bir dene derim. 10 dk nı alır.
    Not:Win 8 de çalışıyor mu bilmiyorum.

http://www.gezginler.net/indir/combofix.html

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.