Şimdi Ara

fx 6300 tam verimde kullanma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Evet boştaki o sıkcaklık fazla birde bios ekranındaki sıcaklığı yazarmısın?

Bios ekranında iken 55 gösteriyordu yalnız bunun öncesinde 3 saat civarı kullandım bilgisayarı hala normal degil gibime geliyor ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardToBeAGod

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Aida 64 ile denermisin birde çok fazla o değeler bir yanlışlık olabilir

Aida 64 deki sıcaklık değerleri şunlar hocam

Anakart 36derece
    Cpu 65derece
    Cpu çekidder 1-2-3-4-5-6- 48derece
    Gpu diyot 43
    Gpu vrm 1 44
    Gpu vrm 2 44

Bir süre oyun içerisinde deneyip değerleri buraya tekrar yazacam. Cpu smart protecterı kapadım değerler o yüzden 70i geçmiyor suan ama hala boştaki 64dercelik sıcaklık sizden gelen yorumlara bakacak olursak çok çok fazla...

fx 6300 tam verimde kullanma

• Aynı sistemi kullanıyoruz.Anakart, işlemci ve ekran kartı hepsi aynı.Dediğin oyunları hiç oynamadım.Ama Witcher 3 herşey ultra full hd 30fps civarı alıyorum ve sistemin genel performansından memnunum.Yani sistem bileşenleriyle ilgili değil sorunun.İşlemciyi 4.5ghz'de kullanıyorum.Soğutucu Thermalright Silver Arrow var.48 dereceyi geçmiyor sıcaklık.Aynı şekilde ekran kartı da son noktada overclocklu.Bahsettiğiniz sıcaklıklar çok fazla.Mümkünse işlemciye soğutucu iyi gider.Sorunun hangi parçada olduğunu oyun sırasında değerleri takip ederek bulabilirsin.Cpu ve gpu kullanımları, saat hızlarının düşmesi belki.

Edit:Oynadığınız oyunlar sanırım çok çekirdek desteklemiyor.Örneğin Star Wars benchmarklarına baktım.Sadece cpu saat hızının artışı bile çok yüksek fps artışları oluşturmuş.Muhtemelen sorununuz cpu'da.Güzel bir soğutucu ile en az 4ghz seviyesine çekerseniz sorununuz çözülür gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 28 Haziran 2015; 16:42:58 >

• Bunlar benim değerler CPU1 -2 -3 te yazanlar asıl verilerdir.
  • Bahsettigin star wars oyununu arkadasim en yuksekten bikac tik asagida 40+fps oynuyor phenoum x4 9750 2.4ghz + hd5570 ekran karti ile

Hdtune testi yap yolla birde oyun oynarken islemci frekansini kontrol et 3.5ghzden asagi dusuyormu ve arkadaslarin dedigi gibi sicakliklarin fazla kasanin icinin reamini cek at bir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grekko23

Bunlar benim değerler CPU1 -2 -3 te yazanlar asıl verilerdir.

Cpu sıcaklıgı 66yı gösterirken cpu 1-2-3 tekiler 44ü gösteriyor yükte iken cpu 1-2-3 asıl degerler ise 66 derece olarak gösterdigi ısı nedir peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Aynı sistemi kullanıyoruz.Anakart, işlemci ve ekran kartı hepsi aynı.Dediğin oyunları hiç oynamadım.Ama Witcher 3 herşey ultra full hd 30fps civarı alıyorum ve sistemin genel performansından memnunum.Yani sistem bileşenleriyle ilgili değil sorunun.İşlemciyi 4.5ghz'de kullanıyorum.Soğutucu Thermalright Silver Arrow var.48 dereceyi geçmiyor sıcaklık.Aynı şekilde ekran kartı da son noktada overclocklu.Bahsettiğiniz sıcaklıklar çok fazla.Mümkünse işlemciye soğutucu iyi gider.Sorunun hangi parçada olduğunu oyun sırasında değerleri takip ederek bulabilirsin.Cpu ve gpu kullanımları, saat hızlarının düşmesi belki.

Edit:Oynadığınız oyunlar sanırım çok çekirdek desteklemiyor.Örneğin Star Wars benchmarklarına baktım.Sadece cpu saat hızının artışı bile çok yüksek fps artışları oluşturmuş.Muhtemelen sorununuz cpu'da.Güzel bir soğutucu ile en az 4ghz seviyesine çekerseniz sorununuz çözülür gibi geldi bana.

Withcer 3 ne ara çıktı ya çok geride kalmısım ben Ama dedigim gibi en kısa sürede sogutucu ve fan alıp oc yapacam içim rahatladı suanda yorumunuzu görünce inşallah su kasmadan kurtulurum.Bu arada saat hızlarını nerden kontrol edebilirim.

• quote:

quote:

Cpu sıcaklıgı 66yı gösterirken cpu 1-2-3 tekiler 44ü gösteriyor yükte iken cpu 1-2-3 asıl degerler ise 66 derece olarak gösterdigi ısı nedir peki?

hocam asıl değerler cpu 1-2-3 te yazar. Zaten boşta 66 olsaydı, oyuna girince anında reset yerdin. PC kapanırdı. Max 74 e kadar çıkıyor bildiğim kadarıyla o işlemci.

Senin sıcaklık yükte ve yüksek. En sn emin olmak için plawclaw yükleyip oyuna girip ekran görüntüsü atarsan CPU kullanım ve sıcaklıklardan tam olarak emin olabilirz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Bahsettigin star wars oyununu arkadasim en yuksekten bikac tik asagida 40+fps oynuyor phenoum x4 9750 2.4ghz + hd5570 ekran karti ile

Hdtune testi yap yolla birde oyun oynarken islemci frekansini kontrol et 3.5ghzden asagi dusuyormu ve arkadaslarin dedigi gibi sicakliklarin fazla kasanin icinin reamini cek at bir

Resim atmayı bilmiyorum fakat hd tune ile benchmark testi yaptıgımda
    Cpu usage %17.2 olarak görülüyor oyun arkada açıkken.
  • HardToBeAGod kullanıcısına yanıt
    O testi oyun kapalıyken bilgisayarda hiçbişey yapmadan yapacaksın :) Print screene basip painte kaydedebilirsin yorum yazarken resim ekle seçeneği mevcut zaten :)

Oyun oynarken cpuz açıp işlemci frekansını izleyebilirsin :)
  • Yine aida 64 ile kontrol edebilirsin saat hızlarını;)
    Orome: Hocam senide işlemci anakonusuna ekliyorum bu arada
  • quote:

O testi oyun kapalıyken bilgisayarda hiçbişey yapmadan yapacaksın :) Print screene basip painte kaydedebilirsin yorum yazarken resim ekle seçeneği mevcut zaten :)

Oyun oynarken cpuz açıp işlemci frekansını izleyebilirsin :)

Buyrun resim hocam bilgisiz kalıyorum bu konularda kusura bakmayın

• Diskin cok iyi durumda degil 18ms fazla bir sure erisim suresi icin ve cok dengesiz bir sonuc vermis kasma yasamanin sebebi bu disk olabilir healt kismininda resmini cekermisin?

Dedigim cpuzden bakma olayinida yapman gerek

• quote:

Diskin cok iyi durumda degil 18ms fazla bir sure erisim suresi icin ve cok dengesiz bir sonuc vermis kasma yasamanin sebebi bu disk olabilir healt kismininda resmini cekermisin?

Dedigim cpuzden bakma olayinida yapman gerek

Buyrun bunlarda cpuz ve health görüntüleri

Ayrıca cpuz graphics kısmında clocks core=300 mhz memory= 150 mhz olarak gösteriyor bunlar normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardToBeAGod -- 28 Haziran 2015; 17:27:54 >

• HardToBeAGod kullanıcısına yanıt
    Temizinden bi isletim sistemi kurmayi denedin mi?

• @HardToBeAGod

Aida64'ün ayarlarından ekrana sabitlenebilen kutucuk açılabiliyor.Bu kutucuğun içine neyi görmek istiyorsanız özelleştiriyorsunuz.Oyuna girincede ekranın köşesinde tüm değerleri görebiliyorsunuz.

@tayfn1907

Ekleyin bakalım.Amd'nin yeni mimari işlemcileri çıkana kadar Fx serisiyle devam edeceğiz gibi görünüyor.
  • quote:

Temizinden bi isletim sistemi kurmayi denedin mi?

Hayır hocam format atma ihtiyacı duymadım şu ana kadar neden nedir sorun sizce?
  • Diskin fazla duzensiz sanirim erisim suresi falan bayagi artmis benchmarkca cok dengesiz

Wise disk cleaner
    360internet security
    Auslogic disk defrag

Uclusunu kurup bir calistir sonra hdtune testini tekrarla ve sorun devam ediyormu bir bak :)

• quote:

quote:

quote:

hocam asıl değerler cpu 1-2-3 te yazar. Zaten boşta 66 olsaydı, oyuna girince anında reset yerdin. PC kapanırdı. Max 74 e kadar çıkıyor bildiğim kadarıyla o işlemci.

Senin sıcaklık yükte ve yüksek. En sn emin olmak için plawclaw yükleyip oyuna girip ekran görüntüsü atarsan CPU kullanım ve sıcaklıklardan tam olarak emin olabilirz

Buyrun hocam biraz geç oldu ama bir iki engelle karşılaştım hallettim

• quote:

Diskin fazla duzensiz sanirim erisim suresi falan bayagi artmis benchmarkca cok dengesiz

Wise disk cleaner
    360internet security
    Auslogic disk defrag

Uclusunu kurup bir calistir sonra hdtune testini tekrarla ve sorun devam ediyormu bir bak :)

Şuan indi hepsi bunları çalıştırırken herhangi bir işlem yapmam sıkıntı yaratır mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.