Şimdi Ara

fx 6300 tam verimde kullanma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HardToBeAGod

quote:

Orijinalden alıntı: grekko23

quote:

quote:

Bunlar benim değerler CPU1 -2 -3 te yazanlar asıl verilerdir.

Cpu sıcaklıgı 66yı gösterirken cpu 1-2-3 tekiler 44ü gösteriyor yükte iken cpu 1-2-3 asıl degerler ise 66 derece olarak gösterdigi ısı nedir peki?

hocam asıl değerler cpu 1-2-3 te yazar. Zaten boşta 66 olsaydı, oyuna girince anında reset yerdin. PC kapanırdı. Max 74 e kadar çıkıyor bildiğim kadarıyla o işlemci.

Senin sıcaklık yükte ve yüksek. En sn emin olmak için plawclaw yükleyip oyuna girip ekran görüntüsü atarsan CPU kullanım ve sıcaklıklardan tam olarak emin olabilirz

Buyrun hocam biraz geç oldu ama bir iki engelle karşılaştım hallettim
     fx 6300 tam verimde kullanma

Isılar tamamen normal hocam yükte. İlk başta dediğim gibi yanlış ölçüm yapmışız. Yanlız ekran kartı kullanımı %17 görünüyor. Bu işlemciye bu ekran kartı düşük geliyor olabilir. Kaç senelik GPU bu. GPU CPU' ya darboğaz yapıyo olabilir. Çünkü fx6300 güçlüdür. Çözüm GPU güncelleme :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bunlar benim değerler CPU1 -2 -3 te yazanlar asıl verilerdir.

Cpu sıcaklıgı 66yı gösterirken cpu 1-2-3 tekiler 44ü gösteriyor yükte iken cpu 1-2-3 asıl degerler ise 66 derece olarak gösterdigi ısı nedir peki?

hocam asıl değerler cpu 1-2-3 te yazar. Zaten boşta 66 olsaydı, oyuna girince anında reset yerdin. PC kapanırdı. Max 74 e kadar çıkıyor bildiğim kadarıyla o işlemci.

Senin sıcaklık yükte ve yüksek. En sn emin olmak için plawclaw yükleyip oyuna girip ekran görüntüsü atarsan CPU kullanım ve sıcaklıklardan tam olarak emin olabilirz

Buyrun hocam biraz geç oldu ama bir iki engelle karşılaştım hallettim

Isılar tamamen normal hocam yükte. İlk başta dediğim gibi yanlış ölçüm yapmışız. Yanlız ekran kartı kullanımı %17 görünüyor. Bu işlemciye bu ekran kartı düşük geliyor olabilir. Kaç senelik GPU bu. GPU CPU' ya darboğaz yapıyo olabilir. Çünkü fx6300 güçlüdür. Çözüm GPU güncelleme :D

1 sene oldu hocam sistemi toplayalı.Yanlız üstte bir arkadaş benle aynı sistemi kullandıgını yazmış ve sistemin gayet iyi oldugunu söylüyor darbogaz gibi bir olayın oldugunu düşünmüyorum acıkcası.

• HardToBeAGod kullanıcısına yanıt
    Ama %17 GPU kullanımı çok düşük. Ona rağmen 57 FPS gördüm köşede. Oyun akıcı değil mi ?
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    Bir sene daha yani :)
    Bu arada ekran kartı kullanımı neden bu kadar düşük acaba O ekran kartını rahatlıkla beslemesi gerekiyor diğer oynadığın tüm oyunlarda'da aynı şekildemi?
  • quote:

Ama %17 GPU kullanımı çok düşük. Ona rağmen 57 FPS gördüm köşede. Oyun akıcı değil mi ?

Hocam o 57 kandırmasın sizi sürekli değişiyor o sayı bir anda 25e 30a inmeler falan oluyor.
    Sorun yazılımsal olabilir.Hangi driverı kullanıyorsunuz? 7850'nin yetersiz gelmesi gibi birşey söz konusu olamaz.Gpu %100 kullanılmıyor ki yetersiz gelsin.Sürekli bu şekilde düşük mü kullanım? Oyunda vsync gibi bir ayar var mı fps yi limitleyen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Sorun yazılımsal olabilir.Hangi driverı kullanıyorsunuz? 7850'nin yetersiz gelmesi gibi birşey söz konusu olamaz.Gpu %100 kullanılmıyor ki yetersiz gelsin.Sürekli bu şekilde düşük mü kullanım? Oyunda vsync gibi bir ayar var mı fps yi limitleyen?

Dikey senkronizasyonu kapalı tutarım hep yani o konuda sıkıntı yok.Ekran kartı sürümü olarakta dxdiag ekran sekmesindeki sürüm yazan yerde 15.101.1001.0 yazıyor.
  • quote:

quote:

Dikey senkronizasyonu kapalı tutarım hep yani o konuda sıkıntı yok.Ekran kartı sürümü olarakta dxdiag ekran sekmesindeki sürüm yazan yerde 15.101.1001.0 yazıyor.

Elimizde bi ekran kartı kaldı şüpheli. Şu an oyun grafik ayarları hangi seviyede. Çünkü oyun sırasında ani fps düşüşleri ya darboğazı işaret eder ya da oyunun optimizasyonuyla ilgili sıkıntı vardır. Oyunun grafik ayarlarını high-mmedium-low arasında deneme yaparak bi GPU kullanımı ve performansa bakarmısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Diskin fazla duzensiz sanirim erisim suresi falan bayagi artmis benchmarkca cok dengesiz

Wise disk cleaner
    360internet security
    Auslogic disk defrag

Uclusunu kurup bir calistir sonra hdtune testini tekrarla ve sorun devam ediyormu bir bak :)

Hocam söylediginiz programların taramaları bir türlü bitmedi biraz zaman alacak gibi fakat gözüme bir şey takıldı demin aida 64te cpu saati kısmında ara sıra 1505 mhzlere düşüş yaşanıyor bu cpu smart protecterın ısınmaya karşı koruma şekli mi acaba?
  • quote:

quote:

quote:

Elimizde bi ekran kartı kaldı şüpheli. Şu an oyun grafik ayarları hangi seviyede. Çünkü oyun sırasında ani fps düşüşleri ya darboğazı işaret eder ya da oyunun optimizasyonuyla ilgili sıkıntı vardır. Oyunun grafik ayarlarını high-mmedium-low arasında deneme yaparak bi GPU kullanımı ve performansa bakarmısın ?

Bilgisayarda çok fazla işlem yapılıyor hocam şuan her üyenin yorumlarını işleme geçirmeye çalısıyorum 5dk içerisinde geri dönecem kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Diskin fazla duzensiz sanirim erisim suresi falan bayagi artmis benchmarkca cok dengesiz

Wise disk cleaner
    360internet security
    Auslogic disk defrag

Uclusunu kurup bir calistir sonra hdtune testini tekrarla ve sorun devam ediyormu bir bak :)

Buyrun buda düşüş sırasında yakaladıgım resim. Şuan çok kafam karışmıs durumda sorun disktemi ekran kartında mı ısınmada mı işlemcide mi tekrar başa dönmüş gibi hissediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Cpu kullanımı her ayarda %10-%20 civarında oluyor low ayarda 25-60 arasında değişiyor fps degeri.

Çok ilginç gerçekten. GPU' nun o seviyede kalmaması lazım. Sitesinden sürücünün güncel olduğundan emin olalım. Gerçi eski sürücü olsa bile böyle bir sorun yaşatmazda. Yav yakın olsak şimdi benim ekran kartını bi denetcem sorun oradamı diye? Çözüm başka bir ekran kartıyla performans denemesi. Eğer GPU kullanımı yukarıya çıkarsa başka bir ekran kartında, sorun GPU. Servise vermek lazım.
  • quote:

Çok ilginç gerçekten. GPU' nun o seviyede kalmaması lazım. Sitesinden sürücünün güncel olduğundan emin olalım. Gerçi eski sürücü olsa bile böyle bir sorun yaşatmazda. Yav yakın olsak şimdi benim ekran kartını bi denetcem sorun oradamı diye? Çözüm başka bir ekran kartıyla performans denemesi. Eğer GPU kullanımı yukarıya çıkarsa başka bir ekran kartında, sorun GPU. Servise vermek lazım.

Bu kullanım yüzdesini arttırmanın bir yolu yok mu hocam ?
    Yazılımsal olarak yok. Birkaç oyunda daha deneyip görmek lazım. GPU zorlucak oyunlar varmı elinde. Dying light, BF4 gibi filen
  • quote:

Yazılımsal olarak yok. Birkaç oyunda daha deneyip görmek lazım. GPU zorlucak oyunlar varmı elinde. Dying light, BF4 gibi filen

BF3 var hocam onda deniyorum suan sonucları yazacam.
  • quote:

Bf 3 %47-80 civarı cpu kullanımı oluyor fps ise full ultrada 50 üzerinde arada 35-45 oluyor
  • quote:

quote:

Bf 3 %47-80 civarı cpu kullanımı oluyor fps ise full ultrada 50 üzerinde arada 35-45 oluyor

ayarları biraz düşürsen biraz daha yükselir. Valla hocam herhangi bir sorun gözükmüyor genel itibariyle. Evet HD7850 biraz düşük kaldı artık, GPU' yu güncellemende fayda var.
  • Oynadığın oyunlar 6 çekirdeği etkin kullanmıyor aionda cpu0 : %81 ken cpu3 : %0 da kalmış işlemciyi 4.5 ghz oc edersen darboğaz azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

Oynadığın oyunlar 6 çekirdeği etkin kullanmıyor aionda cpu0 : %81 ken cpu3 : %0 da kalmış işlemciyi 4.5 ghz oc edersen darboğaz azalır.

Darboğaza neden olan ne olabilirki fx 6300 hd 7850 birbirine uyumlu darboğaz oluşturacak bir neden yok şeklinde yorumları cok okudum sistem toplamadan önce sizce nedir bu darbogazın nedeni?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.