Şimdi Ara

fx 6300 tam verimde kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar uzun süredir bilgisayarımın performansından memnun degilim. Sistemim şu sekilde fx 6300 işlemci amd hd7850 8gb ram msi 970a g-46.
    Sıkıntım şu ki aion, star wars the old republic,blade and soul gibi oyunlarda kasmalar yaşyorum örnegin swtor en düşükte bile normal yaratık keserken 30 fpslere düşüyor en yüksekte 20... Aion da ise aynı şekilde zindanlarda 20lere normal durumda 35-50 arası gidiyor, hele terada 15 fps ile oynadıgımı hatırlıyorum yüksek düşük ayar farketmiyor.. Bir ara bir arkadaşım biosdan işlemci ile ilgili bir ayar göstermişti normalda işlemci sıcaklıgım max 67 olur o ayar acık olunca sanırım işlemci performanstan feda ederek ısıyı düşürüyordu bu ayarla ilgili bilginiz varmı ayrıca biostan işlemci ve ekran kartımı tam performansta kullanmak için ne gibi ayarlar yapılır? Veya amd catalyst control centerdan? Tek istegim sistemi tam performansta kullanmak.

• Hocam boşta ve yükte sıcak değerleri atabilirmisin ona göre yorumlayalım. Bahsettiğin oyunlarda öyle bir sorun olmaması lazım. Donanımsal bir problem olabilir.
  • bende de state of decay yosa da takılmalar oluyor birden yavaşlıyor bilgisayar sonra düzeliyor fx 6300 powercolor 2gb 256 bit R9 ekran kartı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: grekko23

Hocam boşta ve yükte sıcak değerleri atabilirmisin ona göre yorumlayalım. Bahsettiğin oyunlarda öyle bir sorun olmaması lazım. Donanımsal bir problem olabilir.

Hocam işlemci boşta 47-50 arası gidip geliyor yükte isi max 67ye çıkıyor ekran kartıda 58 oluyor maximum. Dedigim gibi sanırım işlemci ısınmasını önlemek için performanstan feragat ediyor buda fpsye yansıyor biostan bir ayarla sanırım kapatıyorduk. Ve dediginiz gibi aldıgım günden beri tam performans kullanamadıgmı hissediyorum böyle oyunlarda bu kadar kasması imkansız umuyorum en kısa zamanda düzeltirim. Teşekkürler ilginiz için. Ayrıca oc konusundada yardımcı olur musunuz belki bu şekilde bir nebze artar fps ? Kasada 4 boş fan yeri var 1 tane arkada fan var 1 adet işlemci sogutucusu işlemciyle gelen ve ekran kartının kendi fanı var güç kaynagım 600watt.

Edit: Son olarak donanımsal bir problemden kastınız ne gibi sorun olabilir mesela ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardToBeAGod -- 28 Haziran 2015; 13:49:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

bende de state of decay yosa da takılmalar oluyor birden yavaşlıyor bilgisayar sonra düzeliyor fx 6300 powercolor 2gb 256 bit R9 ekran kartı var

Valla dostum sistemimizdeki ortak nokta işlemci acaba diyorum fx6300 mü kötü yoksa başka bir sorun mu var işlemciyle ilgili...
  • Boşta 47-50 arası çok fazla bir değer stok fan bile olsa, Biosdan Epu power saving mode seçeneğini disabled edersen işlemcin voltaj düşürmez sıcaklığı dengelemek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardToBeAGod

quote:

Hocam boşta ve yükte sıcak değerleri atabilirmisin ona göre yorumlayalım. Bahsettiğin oyunlarda öyle bir sorun olmaması lazım. Donanımsal bir problem olabilir.

Hocam işlemci boşta 47-50 arası gidip geliyor yükte isi max 67ye çıkıyor ekran kartıda 58 oluyor maximum. Dedigim gibi sanırım işlemci ısınmasını önlemek için performanstan feragat ediyor buda fpsye yansıyor biostan bir ayarla sanırım kapatıyorduk. Ve dediginiz gibi aldıgım günden beri tam performans kullanamadıgmı hissediyorum böyle oyunlarda bu kadar kasması imkansız umuyorum en kısa zamanda düzeltirim. Teşekkürler ilginiz için. Ayrıca oc konusundada yardımcı olur musunuz belki bu şekilde bir nebze artar fps ? Kasada 4 boş fan yeri var 1 tane arkada fan var 1 adet işlemci sogutucusu işlemciyle gelen ve ekran kartının kendi fanı var güç kaynagım 600watt.

Edit: Son olarak donanımsal bir problemden kastınız ne gibi sorun olabilir mesela ?

hocam cpu sıcaklığı boşta hiç normal değil yükte ise bence en az 10 derece aşağı olması lazım. Bu bios ayarından yapılan işlemden kaynaklandığını hiç sanmıyorum.
    Ekran kartının ısı değerleri normal görünüyor. Bu da aklıma işlemci veya anakartı getiriyor. Birkaç sorum olacak.

1. İşlemci için kullandığınız soğutma tercihi nedir ? Stok fan ise problemin kaynağı olabilir. TT CONTAC 21 işlemci soğutma açısında işini görebilir. Tam bir f/p ürün. Fanın yerinde sabit olduğundan da emin olalım.
    2. Kasanın boyutunu bilmiyorum ama fan için 4 adet yer varsa kaliteli fanlar sisteme ilave edilmelidir. İçerideki sıcak havanın dışarıya atılması açısından.
    3. Kasa içi kablolamaya ve toz durumuna dikkat etmek lazım? Kabloları demet halinde içerideki hava sürkülasyonun önlemeyecek şekilde kasanın uygun yerlerine plastik kelepçelerle sabitlemende yarar var. Gerçekten çok işe yarıyor.
    4. Termal Macun en son ne zaman yenilendi ?

Anakart OC için uygun görünüyor. BIOStan OC atabilirsin ama şimdi birçok OC için yardımcı software çıktı. Onlarda iş görüyor. MSI Afterburner veya AMD override kullanabilirsin. Arayüzleri çok basittir. Ama OC' den önce şu söylediğim birkaç noktayı kontrol edersen. Sorunun kaynağını bulmuş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Boşta 47-50 arası çok fazla bir değer stok fan bile olsa, Biosdan Epu power saving mode seçeneğini disabled edersen işlemcin voltaj düşürmez sıcaklığı dengelemek için.

Biostan dedigim ayarı kurcalayıp buldum dedigim gibi cpu smart protecter enabled edince artık sürekli 3.50ghzde kullanmaya başladı işlemciyi fakat bu kezde ısı 78lere dayandı anakartınkide 65i geçmezken (msi97a g46) 72 civarı geziniyor suan...
  • HardToBeAGod kullanıcısına yanıt
    Hocam ısıyı hangi programla kontrol ediyorsunuz ? Aida64 ?
  • quote:

quote:

Boşta 47-50 arası çok fazla bir değer stok fan bile olsa, Biosdan Epu power saving mode seçeneğini disabled edersen işlemcin voltaj düşürmez sıcaklığı dengelemek için.

Biostan dedigim ayarı kurcalayıp buldum dedigim gibi cpu smart protecter enabled edince artık sürekli 3.50ghzde kullanmaya başladı işlemciyi fakat bu kezde ısı 78lere dayandı anakartınkide 65i geçmezken (msi97a g46) 72 civarı geziniyor suan...

Hocam o değerleri bi aida64 kontrol edip, ekran görüntüsü atabilirimisn ? 72 anakart çok yüksek PC komple risk altında şu anda. PSU neydi ?
  • quote:

quote:

quote:

hocam cpu sıcaklığı boşta hiç normal değil yükte ise bence en az 10 derece aşağı olması lazım. Bu bios ayarından yapılan işlemden kaynaklandığını hiç sanmıyorum.
    Ekran kartının ısı değerleri normal görünüyor. Bu da aklıma işlemci veya anakartı getiriyor. Birkaç sorum olacak.

1. İşlemci için kullandığınız soğutma tercihi nedir ? Stok fan ise problemin kaynağı olabilir. TT CONTAC 21 işlemci soğutma açısında işini görebilir. Tam bir f/p ürün. Fanın yerinde sabit olduğundan da emin olalım.
    2. Kasanın boyutunu bilmiyorum ama fan için 4 adet yer varsa kaliteli fanlar sisteme ilave edilmelidir. İçerideki sıcak havanın dışarıya atılması açısından.
    3. Kasa içi kablolamaya ve toz durumuna dikkat etmek lazım? Kabloları demet halinde içerideki hava sürkülasyonun önlemeyecek şekilde kasanın uygun yerlerine plastik kelepçelerle sabitlemende yarar var. Gerçekten çok işe yarıyor.
    4. Termal Macun en son ne zaman yenilendi ?

Anakart OC için uygun görünüyor. BIOStan OC atabilirsin ama şimdi birçok OC için yardımcı software çıktı. Onlarda iş görüyor. MSI Afterburner veya AMD override kullanabilirsin. Arayüzleri çok basittir. Ama OC' den önce şu söylediğim birkaç noktayı kontrol edersen. Sorunun kaynağını bulmuş oluruz.

1-)İşlemcinin yanında kendi sogutucusu gelmişti onu kullanıyorum.Ayrıca işlemci sogutucusunu cıkarıp tozları temizleyip termal macun sürme işini nasıl yapacagım hakkında hiç bir fikrim yok bir şeyleri yanlıs yapıp tüm sistemi çöp etmekten korkuyorum acıkcası bunun için resimli rehber tarzı bir şey varsa cok iyi olur.
    2-) En kısa zamanda fan almayı düşünüyorum zaten hocam kasa olarakta XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA kullanıyorum. Hazır konusuda acılmısken 4 adet f/p ürünü aşırı pahalıya kacmadan iyi sogutacak fan önerirmisiniz hocam ve nasıl takılacagını kısaca anlatırmısınız?
    4-)Bilgisayarı 1 sene önce topladım topladıgım gün vatan bilgisayarda takan eleman macunlamıstı(bayada az sürmüştü macunu) Ayrıca sogut

• quote:

quote:

quote:

Hocam o değerleri bi aida64 kontrol edip, ekran görüntüsü atabilirimisn ? 72 anakart çok yüksek PC komple risk altında şu anda. PSU neydi ?

Hocam ısıyı speed fan ile kontrol ediyorum psu isehttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-asgard-382-pure-black-edition-600w-midt-atx-siyah-kasa.html#genel-bakis bu kasayla birlikte gelen psuyu kullanıyorum. Ayrıca üsttteki mesajınıza attıgım cevapta bir kaç soru var onlarıda yanıtlarsanız cok sevinirim. Teşekkürler ilginiz için hocam gerçekten.

• Aida 64 ile denermisin birde çok fazla o değeler bir yanlışlık olabilir
    1. Hocam işlemcilerin kendi fanları soğutma konusnda da ses konusnda da başaşrılı değildir. Eğer bütçe şu anda uygunsahttp://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-contac21-775115511561366am2am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html bu ürünü öneririm. Çok başarılı. Ben kullanıyorum boşta 15-20 yükse max 45 görüyor. İnanılmazda sessiz.

Stok işlemciler kolay çıkar genelde 4 vidayla anakarta bağlı olması lazım. Ordan söküp üstünden çekip soğutuu bloğuyla beraber çıkarabilrisin. 10-20 TL' lik bir macun alıp, işlemciye çok ince bir tabaka halinde sürmen gerekiyor. Katmanı çok kalın tutarsan yine soğutma verimi düşük kalır. Serinkanlı ol hiçbişey olmaz :) Bizde söke taka öğrendik. google veya youtube çok sayıda kaynak bulabilrisin ama.

2. 4 adet fan almana gerek yok. 1 tane kaliteli al. Hava tahliyesi için kullan yani sıcak havayı kasa dışına atma görevi olsun. Mükemmel bir fan öneriyorum linkte.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-luna-serisi-anti-vibration-120mm-kirmizi-led-fan.html
    Bu fanı üste tak havayı oradan tahliye etsin. Bu da 4 vidayla kolayla takılmaktadır. PSU' dan fan için bağlantı kablosunu kolayca bulursun zaten.

4. 1 sene macun için uzun bir süre olabilir. Hem fanı temizlemiş olursun hemde macunu yenilersin. Ama macunu yenilemeden önce eski macun tamamen işlemcinin üzerinden temizle. Sonra sür.

• quote:

1. Hocam işlemcilerin kendi fanları soğutma konusnda da ses konusnda da başaşrılı değildir. Eğer bütçe şu anda uygunsahttp://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-contac21-775115511561366am2am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html bu ürünü öneririm. Çok başarılı. Ben kullanıyorum boşta 15-20 yükse max 45 görüyor. İnanılmazda sessiz.

Stok işlemciler kolay çıkar genelde 4 vidayla anakarta bağlı olması lazım. Ordan söküp üstünden çekip soğutuu bloğuyla beraber çıkarabilrisin. 10-20 TL' lik bir macun alıp, işlemciye çok ince bir tabaka halinde sürmen gerekiyor. Katmanı çok kalın tutarsan yine soğutma verimi düşük kalır. Serinkanlı ol hiçbişey olmaz :) Bizde söke taka öğrendik. google veya youtube çok sayıda kaynak bulabilrisin ama.

2. 4 adet fan almana gerek yok. 1 tane kaliteli al. Hava tahliyesi için kullan yani sıcak havayı kasa dışına atma görevi olsun. Mükemmel bir fan öneriyorum linkte.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-luna-serisi-anti-vibration-120mm-kirmizi-led-fan.html
    Bu fanı üste tak havayı oradan tahliye etsin. Bu da 4 vidayla kolayla takılmaktadır. PSU' dan fan için bağlantı kablosunu kolayca bulursun zaten.

4. 1 sene macun için uzun bir süre olabilir. Hem fanı temizlemiş olursun hemde macunu yenilersin. Ama macunu yenilemeden önce eski macun tamamen işlemcinin üzerinden temizle. Sonra sür.

Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum gerçekten cok sagolun max 1 ay içerisinde bir miktar para gececek elime suan dediklerinizi yapamasamda en kısa sürede sogutucu ve 1 fan alıp takacam peki bu işlemler sonucu fps konusunda bir artış olur mu ?
    Fan ve sogutucu alıp yavaştan oc için kolları sıvarız forumun yardımıyla artık, tekrar teşekkürler.

Edit: Bu arada hocam daha uygun fiyata önerileriniz varsa onlarada acıgım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardToBeAGod -- 28 Haziran 2015; 16:14:46 >

Rica ederim hocam her zaman. Sıcakların düşmesi çok ufak bir miktar olsa da etki edecektir FPS artışına. Ama bence GPU' yu upgrade etmen daha önemli rol oynar.

fx6300 yeterince güçlü bir işlemci r9 270x veya gtx 760' a geçebilirsin. FPS ve kalite sıçrama yapar. en az %30-40 arası. Ayrıca OC yapmana da gerek olmadan.

PSU'nda yeterince iyi başka parça değiştirmene gerek yok.
  • quote:

Aida 64 ile denermisin birde çok fazla o değeler bir yanlışlık olabilir

Aida 64 deki sıcaklık değerleri şunlar hocam

Anakart 36derece
    Cpu 65derece
    Cpu çekidder 1-2-3-4-5-6- 48derece
    Gpu diyot 43
    Gpu vrm 1 44
    Gpu vrm 2 44

Bir süre oyun içerisinde deneyip değerleri buraya tekrar yazacam. Cpu smart protecterı kapadım değerler o yüzden 70i geçmiyor suan ama hala boştaki 64dercelik sıcaklık sizden gelen yorumlara bakacak olursak çok çok fazla...
    Evet boştaki o sıkcaklık fazla birde bios ekranındaki sıcaklığı yazarmısın?
  • quote:

Rica ederim hocam her zaman. Sıcakların düşmesi çok ufak bir miktar olsa da etki edecektir FPS artışına. Ama bence GPU' yu upgrade etmen daha önemli rol oynar.

fx6300 yeterince güçlü bir işlemci r9 270x veya gtx 760' a geçebilirsin. FPS ve kalite sıçrama yapar. en az %30-40 arası. Ayrıca OC yapmana da gerek olmadan.

PSU'nda yeterince iyi başka parça değiştirmene gerek yok.

O ekran kartlarına güç yetmez be hocam yoksa istemez miyim gtx 760ı. Ama hala kafamda şu soru var fps 5-10 artsa bile böyle bir sisteme az degil mi bu fps degeri yani yine baştaki soruna dönmüş oluyoruz aion swtor , bladeand soul gibi oyunlarda en azından mediumda 60 üstü almalıyım diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Aida 64 ile denermisin birde çok fazla o değeler bir yanlışlık olabilir

Aida 64 deki sıcaklık değerleri şunlar hocam

Anakart 36derece
    Cpu 65derece
    Cpu çekidder 1-2-3-4-5-6- 48derece
    Gpu diyot 43
    Gpu vrm 1 44
    Gpu vrm 2 44

Bir süre oyun içerisinde deneyip değerleri buraya tekrar yazacam. Cpu smart protecterı kapadım değerler o yüzden 70i geçmiyor suan ama hala boştaki 64dercelik sıcaklık sizden gelen yorumlara bakacak olursak çok çok fazla...

Hocam senin CPU sıcaklığı 48 derece çok iyi değil ama çok kötü de değil. Bide yükte test edelim. Anakart sıcaklığı da gayet iyi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.