Şimdi Ara

FX-8320 + HD 7870 VS i5-3470 + GTX 660

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sizce hangi ikili daha iyi bi kombinasyon olur?

sistem monitör dahil 2000 tl civarı olucak.bütçe biraz aşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrnoff -- 12 Şubat 2013; 13:23:06 >

• 3470 bana gör boş bir işlemci yani iyi fakat almaya gerek yok i5 3570k desen olabilir belki 3570k ve fx8320 de yakın işlemciler aralarındaki farkı ev kullanıcısının farketceğini düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktpsz

merhaba arkadaşlar.

sizce hangi ikili daha iyi bi kombinasyon olur?

sistem monitör dahil 2000 tl civarı olucak.bütçe biraz aşabilir.

3470 + gtx660
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehunger

3470 bana gör boş bir işlemci yani iyi fakat almaya gerek yok i5 3570k desen olabilir belki 3570k ve fx8320 de yakın işlemciler aralarındaki farkı ev kullanıcısının farketceğini düşünmüyorum

ben hızaşırtma yapmadığım için 3470 turbo da iken bana yeticektir diye düşünüyorum.

8320 alırsam soğutucuda almam gerekli sanırım.soğutucuyla beraber 3470 ile aynı fiyata geliyor.

amd anakartlar biraz daha ucuz ancak özelliklerine bakınca sata 2 ve pcı express 2.0 olarak gözüküyor.
    bunların ne işe yaradığını bilmiyorum ama sanırım eski özellik.

intel ve nvidia daha yakın geliyo bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrnoff

quote:

3470 bana gör boş bir işlemci yani iyi fakat almaya gerek yok i5 3570k desen olabilir belki 3570k ve fx8320 de yakın işlemciler aralarındaki farkı ev kullanıcısının farketceğini düşünmüyorum

ben hızaşırtma yapmadığım için 3470 turbo da iken bana yeticektir diye düşünüyorum.

8320 alırsam soğutucuda almam gerekli sanırım.soğutucuyla beraber 3470 ile aynı fiyata geliyor.

amd anakartlar biraz daha ucuz ancak özelliklerine bakınca sata 2 ve pcı express 2.0 olarak gözüküyor.

Alıntıları Göster
    i5 3470 + Hd7870 olmuyor mu ?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hocam amd için yok stok fan yeterli değil yanıyor alev alev gibi komik tabirlere artık prim yaptırmamanızı öneririm amd stok fan ile serin çalışır %20 oc a kadarda sıkıntı olmaz lakin ondan sonra fan yetersiz kalır bana soracak olursanız 8 çekirdek ve geleceğe yatırım yapmak varken intel alıp 2 sene sonra atıyorum i5 3850k çıkmış onu alayım demek bence maddi açıdan zarar gibi duruyor , ki amd ler chipsetlerini kullanıcının lehine yapmakta ( intel sürekli anakart değiştirtir )

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

http://forum.donanimhaber.com/m_67942828/tm.htm

burada test yapmışlar.7870 660ti in rakibi diyolar ama bazıları 660 ti ın 7950 den daha iyi oldugunu söylüyor.

en iyisi 7870 almak sanırım fazla kurcalamaya gerek yok. :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770 ile GTX 1070 DarBoğaz ?
    7 yıl önce açıldı
    Q8400 ve GTX 1070
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: magi34

hocam amd için yok stok fan yeterli değil yanıyor alev alev gibi komik tabirlere artık prim yaptırmamanızı öneririm amd stok fan ile serin çalışır %20 oc a kadarda sıkıntı olmaz lakin ondan sonra fan yetersiz kalır bana soracak olursanız 8 çekirdek ve geleceğe yatırım yapmak varken intel alıp 2 sene sonra atıyorum i5 3850k çıkmış onu alayım demek bence maddi açıdan zarar gibi duruyor , ki amd ler chipsetlerini kullanıcının lehine yapmakta ( intel sürekli anakart değiştirtir )

merhaba ben amd nin sıcaklık problemi oldugunu forumda kullananlardan okudum.

amd 83** kullananlar grubunda kullanıcılar kendisi söylüyodu.o nedenle aklım karıştı.

benim zaten hızaşırtma ile alakam olmaz.

ekran kartını 7870 alıcam.işlemci konusundada sanırım biraz daha araştırıp öyle karar vericem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

http://forum.donanimhaber.com/m_67942828/tm.htm

burada test yapmışlar.7870 660ti in rakibi diyolar ama bazıları 660 ti ın 7950 den daha iyi oldugunu söylüyor.

en iyisi 7870 almak sanırım fazla kurcalamaya gerek yok. :D

hd7870, oc ile iyi değerler alan bir kart. Bence 550tl civarındaki bu kartın rakibi yok.

• quote:

ekran kartını 7870 alıcam

almışken 7870 ez edition al arada 20-30 lira filan oynuyor normal 7870 ten daha iyidir. Tahiti le gpusu kullanıyor perf olarak 7870 ve 7950 arasıdır oc ile 7950 kadar performans verir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: magi34

merhaba ben amd nin sıcaklık problemi oldugunu forumda kullananlardan okudum.

amd 83** kullananlar grubunda kullanıcılar kendisi söylüyodu.o nedenle aklım karıştı.

benim zaten hızaşırtma ile alakam olmaz.

ekran kartını 7870 alıcam.işlemci konusundada sanırım biraz daha araştırıp öyle karar vericem

Alıntıları Göster
    Vatan %25 indirimden hesaplıyorum.

3470 + 660 (ZOTAC) = 874 TL
    8320 + 7950 (PCS+) = 1.038 TL

Ama oyun için ne 3470 e ne de 8320 ye gerek yok.

FX 6300 + 7870 (Sapphire 2 Fan) = 794 TL iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Vatan %25 indirimden hesaplıyorum.

3470 + 660 (ZOTAC) = 874 TL
    8320 + 7950 (PCS+) = 1.038 TL

Ama oyun için ne 3470 e ne de 8320 ye gerek yok.

FX 6300 + 7870 (Sapphire 2 Fan) = 794 TL iş görür.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar anakartı z77 almak mantıklıymış.onu alınca işlemciyi i5 3570k almak mantıklı geliyor.

anakart olarakta z77 gd55 msi almayı düşünüyorum.

kasa olarak ne almalıyım sizce.vatan bilgisayardan alıcam.

ekran kartı olarak 7870 ez alıcam.

• quote:

arkadaşlar anakartı z77 almak mantıklıymış.onu alınca işlemciyi i5 3570k almak mantıklı geliyor.

Corsair 400R öneririm.
  • quote:

quote:

Corsair 400R öneririm.

Alıntıları Göster
    i5-3470 te pek overclok avantajı yok, 7850 660 ti yi geçiyor, Fx 8320 + powercolor 7870 pcs+ alın.

• quote:

quote:

Corsair 400R öneririm.

Alıntıları Göster
    Eğer ki overclock yaparım derseniz intelden 3570k ya da amd'den fx 8320 iyidir.Eğer illaki dediğiniz ikiliden biri olacaksa fx 8320+7870 derim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Crossguard

i5-3470 te pek overclok avantajı yok, 7850 660 ti yi geçiyor, Fx 8320 + powercolor 7870 pcs+ alın.

Alıntıları Göster
    seçimleriniz güzel olmuş.o.cla uğraşmıyorsanız 3570 öneririm.ki3570k ya verilen ekstra para fuzuli olur.3570i de ilerde gerekirse 4.1 4.2 ghze kadar z77 anakart ile o.clamanızda mümkün.zaten daha ileri extreme o.clarda ekstra masraf çıkar..kasa fanıydı soğutucusuydu..kasa olarak o.cla uğraşmıyorsanız corsair 300r gayet yeterli olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafa Hunter

seçimleriniz güzel olmuş.o.cla uğraşmıyorsanız 3570 öneririm.ki3570k ya verilen ekstra para fuzuli olur.3570i de ilerde gerekirse 4.1 4.2 ghze kadar z77 anakart ile o.clamanızda mümkün.zaten daha ileri extreme o.clarda ekstra masraf çıkar..kasa fanıydı soğutucusuydu..kasa olarak o.cla uğraşmıyorsanız corsair 300r gayet yeterli olur..

Alıntıları Göster
    8350 al derim sorunsuz kullanıyorum o.c siz. boşta 39 derece. gayette hızlı. hemde maliyet baya azalmış olur. %25 indirimle al tabi. başta 8320 alcaktım sonra tavsiye üzerine biraz çıkıp 8350 aldım

bu arada banada soğutucu al demişlerdi ama ben memnunum yani soğutucudan iyi soğutuyor. sadece inteldekinden biraz daha sesli olabiliyo devir yükselince. intelinki ile soğutma da kıyaslarsak ki intelde kullandım

kesinlikle amd nin stok fanı daha iyi. (ses görecelidir.) ben rahatsız olmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 12 Şubat 2013; 20:02:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

8350 al derim sorunsuz kullanıyorum o.c siz. boşta 39 derece. gayette hızlı. hemde maliyet baya azalmış olur. %25 indirimle al tabi. başta 8320 alcaktım sonra tavsiye üzerine biraz çıkıp 8350 aldım

bu arada banada soğutucu al demişlerdi ama ben memnunum yani soğutucudan iyi soğutuyor. sadece inteldekinden biraz daha sesli olabiliyo devir yükselince. intelinki ile soğutma da kıyaslarsak ki intelde kullandım

kesinlikle amd nin stok fanı daha iyi. (ses görecelidir.) ben rahatsız olmuyorum.

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar kararımı 3470 + 7870 ez den yana kullandım.

anakart olarak ne almalıyım bilmiyorum.işlemcinin turbo sunu kullanabileceğim bi anakart olması iyi olur.

kasa olarak ise cardibe 400r içindeki psu cızırtı problemi varmış sanırım.farklı önerilerinizi bekliyorum.

geri kalan bileşenleri zaten herkes aynı öneriyor.önemli olan şuan için kasa + anakart

• quote:

anakart olarak ne almalıyım bilmiyorum.işlemcinin turbo sunu kullanabileceğim bi anakart olması iyi olur.

kasa olarak ise cardibe 400r içindeki psu cızırtı problemi varmış sanırım.farklı önerilerinizi bekliyorum.

geri kalan bileşenleri zaten herkes aynı öneriyor.önemli olan şuan için kasa + anakart

bütçe nedir ikisi için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafa Hunter

quote:

bütçe nedir ikisi için?

Alıntıları Göster
    Ekran kartını niye ez model alıyosunuz ki core hızı daha düşük?Üstelik daha pahalı?

ez:925mhz
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax7870-2gbd5-2dhppv2-hd7870-pcs+-ez-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64370

normal PCS+ 1100mhz
    http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/powercolor-ax7870-2gbd5-2dhpp-hd7870-pcs+-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62587

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.