Şimdi Ara

i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işlemci i5 6600 ekran kartı 980 ti

imzamda sistem var. i5 6600K alsam sorun çözülür mü ?

GTA 5

GPU kullanımı %80 lerde
    CPU kullanımı %100

The Division

Gpu Kullanımı %96 larda
    Cpu Kullanımı %100 lerde

DOOm

GPU kullanımı % 80-97
    Cpu Kullanımı %n50-70 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogussonmez -- 4 Haziran 2016; 19:46:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_erkek

tabikide yapmaz. yapan diyen baltaşı izlememiştir yada izlerken kafası başka yere takılmıştır.

i3 6100 + gtx980 ti önerip kullanan bir nesli bir gördük burda
    yanına birde 4 K'yı çektinmi.
    zaten içerisinde oluşacak darboğazı yine kendi içerisinde absorbe eder.

i7 serisi şirketler için falan. oyuncular kesinlikle i3 6100 veya intel g3258 kullanmalı.

size nacizane tavsiyem i3 6100 + gtx1080 + 4 K yanına birde everest kasa. watt önemli değil.

( geçen gün beni yendiler burda fikirlerimi boşa çıkarttılar. i 5 2300 müdür nedir ona titanx 2 tane sli taktık darboğaz olmaz diyen ve yanında onu destekleyen 3 çocuk vardı :D )

Şuan imzamda ki sistemi kullanıyorum tek fark ekran kartı 980 Ti işlemci %100 oluyor daha önce hiç olmazdı inanın anlamadım ama oyunlarda takılma olmadı 120-140 FPS alıyorum

• evet fazla hevese gerek yok böylesi iyi bi overclock yeter :P şaka şaka garantiden çıkar sonra al başına belayı ucuz bi işlemcide değil yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_erkek

arkadaş bu forumdaki çocuklarla billur geçiyorum. sizinle değil ha.

mevcut işlemciniz ekran kartını besleyemiyor.
    gtx980, gtx980ti ve üzeri ekran kartları en az i7 6700 veya i7 6700K içindir.
    yukarıda attığınız tablo darboğazdan başkası değildir, geçmiş olsun.

keşke forumdaki çocukların lafıyla 3-5 fps için çalışan sisteminizi boş yere lav edip saçma sapan bir girişimde bulunmasaydınız.
    nedendir 3-5 fps için bu kadar oynamanın gereği nedir arkadaş.

(her yeni çıkan teknolojiyi almak zorunda değilsiniz. alırsanızda stabil çalışmayan bir sisteminiz olur. o işlemcilerin en fazla hakkı r9 390 r9 390x yada gtx970 dir.)

(şimdi size işlemciyi oc edin diye tavsiye gelecektir. hatta burda monitörü bile oc yapan var. bunlara gerek yok aslında.)
    (çözünürlük yükselt 2k 4k falan derken, sizi heves ettirip 4k 144 hz monitörde aldırabilirler.)

Kafam karisti sonucu anlamadim ? Yapar mi yapmaz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

evet fazla hevese gerek yok böylesi iyi bi overclock yeter :P şaka şaka garantiden çıkar sonra al başına belayı ucuz bi işlemcide değil yani...

Yapar mi yapmaz mi kafam karisti vallaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogussonmez kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki işlemcinin overclocksuz tek çekirdek performansı,bendeki 5930K işlemcinin overclocklu tek çekirdek performansından daha iyi.Benim işlemcim minimum 5-6 sene hiçbir ekran kartına engel çıkartmaz.Dolayısıyla sizinki hiç çıkartmaz ki bu sürenin ekran kartlarındaki gelişime bağlı olarak 10 seneye kadar çıkacağını düşünüyorum.Rahat olun biraz.Yeni işlemci almışsınız.i5 almışsınız darboğaz diyorsunuz.2500K'da bile kaydadeğer fps kaybı olmuyor.Onun bile hala 3-4 sene daha ömrü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 4 Haziran 2016; 9:18:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResulMert

quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

evet fazla hevese gerek yok böylesi iyi bi overclock yeter :P şaka şaka garantiden çıkar sonra al başına belayı ucuz bi işlemcide değil yani...

Yapar mi yapmaz mi kafam karisti vallaha

darboğaz var 980 ti ile 6600 kullanımında.

Nerden anlıyoruz burda darboğaz oldugunu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Elinizdeki işlemcinin overclocksuz tek çekirdek performansı,bendeki 5930K işlemcinin overclocklu tek çekirdek performansından daha iyi.Benim işlemcim minimum 5-6 sene hiçbir ekran kartına engel çıkartmaz.Dolayısıyla sizinki hiç çıkartmaz ki bu sürenin ekran kartlarındaki gelişime bağlı olarak 10 seneye kadar çıkacağını düşünüyorum.Rahat olun biraz.Yeni işlemci almışsınız.i5 almışsınız darboğaz diyorsunuz.2500K'da bile kaydadeğer fps kaybı olmuyor.Onun bile hala 3-4 sene daha ömrü var.

Bende anlamadım olmaması lazım dıye dusunuyordum ama CPU kullanımı %100lere Cıkıyor ve GPU kullanımıda neredeyse hic %90 olmuyor.
    İşlemci %100 kullanılıyorsa,bu darboğaz yapıyor anlamına gelmez.İşlemciyi gereksiz kullanan uygulama var demektir.Bir yerlerden virüs//spy falan bulaşmştır.sistemi virüslerden temizleyip,temiz sistem kurarsanız sorun kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 4 Haziran 2016; 13:42:37 >
  • Darboğaz işlemcinin %100 e vurup gpu kullanımının tamamını ulaşamaması olayıdır. Ama bazı insanlar yanıltıyor olayı. O osd ye bakıp bakıp dururlar sadece. akıcı bir oyunu 60 ın altına düşmeyince zaten yakalayabiliyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi 120-140 fps de gpu kullanımı düşünce kafaya takılacak iş değil o.

Bu arada ac kırıkların yazdığı gibi arkaplanda çalışan uygulamalarda önemli bu konuda belki windows defender ve update gibi windows hizmetleri de çok yoruyor olabilir core 2 duo zamanında çok çektim ben onlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 4 Haziran 2016; 13:46:15 >
  • quote:

İşlemci %100 kullanılıyorsa,bu darboğaz yapıyor anlamına gelmez.İşlemciyi gereksiz kullanan uygulama var demektir.Bir yerlerden virüs//spy falan bulaşmştır.sistemi virüslerden temizleyip,temiz sistem kurarsanız sorun kalmaz.

Sistemi sıfırdan kurdum oyunlar ojinal herhangi birşey yüklemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

Darboğaz işlemcinin %100 e vurup gpu kullanımının tamamını ulaşamaması olayıdır. Ama bazı insanlar yanıltıyor olayı. O osd ye bakıp bakıp dururlar sadece. akıcı bir oyunu 60 ın altına düşmeyince zaten yakalayabiliyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi 120-140 fps de gpu kullanımı düşünce kafaya takılacak iş değil o.

Bu arada ac kırıkların yazdığı gibi arkaplanda çalışan uygulamalarda önemli bu konuda belki windows defender ve update gibi windows hizmetleri de çok yoruyor olabilir core 2 duo zamanında çok çektim ben onlardan.

Daha önce kullandıgım ekran kartı r9 390x dı onda bunları yasamadım

o kartta ıslemcı kullanımı %70 ı gecmıyordu GPU kullanımı 99 du

980 ti ye gecınce olay tam tersine döndü bunu anladım.

• quote:

yanlışınız var burda dar boğazı yapan ekran kartı anca 2 tane veya 3 tane 980ti olmalıki dar boğzadan kurtulur anca.
  • quote:

quote:

Darboğaz işlemcinin %100 e vurup gpu kullanımının tamamını ulaşamaması olayıdır. Ama bazı insanlar yanıltıyor olayı. O osd ye bakıp bakıp dururlar sadece. akıcı bir oyunu 60 ın altına düşmeyince zaten yakalayabiliyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi 120-140 fps de gpu kullanımı düşünce kafaya takılacak iş değil o.

hangi sürücüyü kurdunuz ekran kartı için ? bir de format atıp mı geçtiniz 980 ti ye yoksa normal sildiniz mi ?

• quote:

quote:

quote:

hangi sürücüyü kurdunuz ekran kartı için ? bir de format atıp mı geçtiniz 980 ti ye yoksa normal sildiniz mi ?

Windows 10 Ayarlarından windwos sıfırla var oradan formatladım ve son sürücüleri kurdum

• Değişik bi sorunmuş cidden.
    Darboğaz yapmaması lazım ama nasıl düzelir ben de merakla bekliyorum.
    Windowsun da tüm updatelerini yapmışsınızdır sanıyorum.
  • ResulMert kullanıcısına yanıt
    Darboğaz sorununu yanlış biliyor olma ihtimaliniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Değişik bi sorunmuş cidden.
    Darboğaz yapmaması lazım ama nasıl düzelir ben de merakla bekliyorum.
    Windowsun da tüm updatelerini yapmışsınızdır sanıyorum.

Evet yapıldı neden bu sorun var anlamadım.

Anakart ıcın yuklenmesı gereken bırseyler var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Darboğaz sorununu yanlış biliyor olma ihtimaliniz var mı?

Çıldırıcam şimdi benim sistem darboğaz yapıyormu yapmıyormu :(
    Yapmaması lazım. Bu veriler bir anormallik olduğunu gösteriyor evet. Ama işlemcinin ekran kartına darboğaz yapıyor olduğu anlamını çıkaramazsınız. Bu sonuçlar için başka etkenler olmalı. Nvidia nın driverlarında değişikliğe gitmeyi deneyin mesela?
    Bir önceki versiyonu, yada denemediyseniz beta versiyonu. Belki farkedebilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.