Şimdi Ara

i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet mobil serisi ve 2 çekirdekli ise bazı oyunlar da sıkıntı çekebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doom oyununda darboğaz gözükmüyorken GTA V ve The Division'da gözüküyor. Darboğaz olabilir ancak bu durum sadece aşırı derecede çok sayıda NPC ve benzeri "işlemciye" yük bindiren oyun elementlerinin olduğu kısımda ortaya çıkıyor. Nvidia Phsyx(böyle mi yazılıyordu emin değilim) ayarlarını işlemcide ise grafik kartına alıp işlemciden yük kurtarabilirsiniz belki biraz ancak bu konuda hiçbir garanti veremem.
  • i5 4590' da bile 980ti darboğaz yapmaz. Kendi işlemcim ondan biliyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

İşte bu yüzden soruyorum darboğaz nedir biliyor musunuz diye. Belli ki bilmiyorsunuz.
    Bu videoda gördüğünüz FPS farkları darboğaz değil; işlemcinin oyun performansına etkisi.
    Tabi ki daha iyi bir işlemci daha yüksek performans verecektir. Vermelidir. Bu yüzden bu fiyat farkları var.
    Daha az FPS darboğaz demek değildir.

Butin yorumlari okudumda dar bogaz gibi birsey yoktur bencede..
    Ki yaklasik 2 senedir i5 4000 li seri kullaniyorum ekran kartimda 980 asus
    Buzaman kadar takilan kasan islemciyi yuzde yuz kullanan birsey gormedim
    Bu arkadasin sisteminde sikinti war gibi...
    1080 de alsam yine sorun cikmaz
    Dar bogaz dediginiz belko belki 3700 lerde olur
    Yeni nesil sizinkisi kaldiko hic olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba

işlemci i5 6600 ekran kartı 980 ti

imzamda sistem var. i5 6600K alsam sorun çözülür mü ?

GTA 5

GPU kullanımı %80 lerde
    CPU kullanımı %100

The Division

Gpu Kullanımı %96 larda
    Cpu Kullanımı %100 lerde

DOOm

GPU kullanımı % 80-97
    Cpu Kullanımı %n50-70 arası

senin işletim sisteminde sorun var ki 980ti ile i5 6600 kesinlikle darboğaz yapmaz tam aksine çalışır.

Windows 10 üzeren sifirla diyerek formatladim sistemi yeniden kuruldu suruculer. Ne olabilir sorun ?

oyundayken görev yneticisini açıp cpu kullanımına bakın başka program yüke bindiriyordur.vürüste olabilir veya sürücülerle ilgili sorun olabilir ayriyeten güncel bios kurulu mu ?ve de işlemci stok soğutucu mu takılı ?

Stok sogutucu var. Sistem sifir kurulu. Defender aciliyoru onu kapattim. Oyun disinda kullanan yok. Ama bu durun her oyunda olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Korkma birşey olmaz.

Bak bu da benim GTX 760 ve AMD FX 6100 darboğaz var gibi gözükse de yok.

:) korkmak degilde uyuz olmak aslinda gicik olmak. Batiyor resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogussonmez -- 5 Haziran 2016; 11:50:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nytekrias

Doom oyununda darboğaz gözükmüyorken GTA V ve The Division'da gözüküyor. Darboğaz olabilir ancak bu durum sadece aşırı derecede çok sayıda NPC ve benzeri "işlemciye" yük bindiren oyun elementlerinin olduğu kısımda ortaya çıkıyor. Nvidia Phsyx(böyle mi yazılıyordu emin değilim) ayarlarını işlemcide ise grafik kartına alıp işlemciden yük kurtarabilirsiniz belki biraz ancak bu konuda hiçbir garanti veremem.

Peki o ayarlar nerede ? İ5 6600K alsam sorun duzelir mi ? Bu

• Arkadaşlar,
    Buradaki kafa karışıklığı bazı arkadaşların kavram kargaşası yaşamasından kaynaklanıyor.
    Dilim döndüğünce izah edeyim.

Başlığa bakalım;
    "i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ?"
    Bunun cevabı, tartışmasız, sorgusuz süalsız; YAPMAZ!!!

İçeriğe bakalım;
    "işlemci i5 6600 ekran kartı 980 ti

GTA 5

GPU kullanımı %80 lerde
    CPU kullanımı %100

The Division

Gpu Kullanımı %96 larda
    Cpu Kullanımı %100 lerde "

Buradaki veriler bir darboğaza işaret ediyor. Ama darboğazın oluşması için illa işlemcinin ekran kartını besleyememesi gerekmez. Bu arkadaşın örneğinde de görüleceği üzere burada yazılımsal bir sıkıntı var.
    Ve dünkü işlemlerde de bir kaç yazılımla ilgilenerek kısmen sorununu çözmüştü arkadaş.
    Tam hallolmamış anladığım kadarıyla. Başka yollar denemesini tavsiye etmiştim onları kontrol ederek devam edebilir.

Şimdi de darboğazı açıklayayım tekrar. Bilmeyen arkadaşlar fikir sahibi olabilirler.
    Darboğaz herhangi bir donanımın başka bir donanımın performansına erişememesi, ona destek olamaması durumlarında ortaya çıkar. Kasılmalara, donmalara, kilitlenmelere, teklemelere sebep olabilir.
    Konuyla ilgili çok güzel bir yazı var. Buna bakabilirsiniz;https://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlarda-islemci-darbogazi-nedir.27065/

Yani, Darboğaz demek bir oyunun düşük FPS vermesi demek değildir. Düşük FPS için; donanım tarafında, (ekran kartı aynı kalmak kaydıyla) anakart, ram, işlemci hatta kullanılan depolama birimi bile bir etkiye sahiptir. Yazılım tarafında da; bios versiyon, antivirus, işletim sistemi, arka plan uygulamaları, oyunun yazılımları ve bunların güncellemeleri gibi yine bir çok etken vardır.

Biraz farazi olacak ama düşük FPS ye etki eden faktörleri şöyle bir sıralayabiliriz
    GPU > CPU > Anakart > Ram > HDD / SSD
    İşlemci dediğiniz -ev kullanıcısı için- 200 liradan başlayarak, 5000 liraya kadar fiyat aralığına sahip bir donanım. Bu donanımın daha iyi olanı tabiiki bir şeyleri değiştirecektir.
    Adamlar ekran kartlarını test ederken, boşuna en performanslı sistemleri kullanmıyorlar.
    400 liralık i3 ile 1500 liralık i7 nin aynı performansı vermesini zaten bekleyemezsiniz. İllaki performans farkı olacaktır.

Kanıt olarak sunulan videolarda da görülen, işlemci güçlendikçe artan FPS dir. Bu doğal bir sonuçtur. DARBOĞAZDAN KAYNAKLANMAMAKTADIR!

• quote:

Arkadaşlar,
    Buradaki kafa karışıklığı bazı arkadaşların kavram kargaşası yaşamasından kaynaklanıyor.
    Dilim döndüğünce izah edeyim.

Başlığa bakalım;
    "i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ?"
    Bunun cevabı, tartışmasız, sorgusuz süalsız; YAPMAZ!!!

İçeriğe bakalım;
    "işlemci i5 6600 ekran kartı 980 ti

GTA 5

GPU kullanımı %80 lerde
    CPU kullanımı %100

The Division

Gpu Kullanımı %96 larda
    Cpu Kullanımı %100 lerde "

Buradaki veriler bir darboğaza işaret ediyor. Ama darboğazın oluşması için illa işlemcinin ekran kartını besleyememesi gerekmez. Bu arkadaşın örneğinde de görüleceği üzere burada yazılımsal bir sıkıntı var.
    Ve dünkü işlemlerde de bir kaç yazılımla ilgilenerek kısmen sorununu çözmüştü arkadaş.
    Tam hallolmamış anladığım kadarıyla. Başka yollar denemesini tavsiye etmiştim onları kontrol ederek devam edebilir.

Şimdi de darboğazı açıklayayım tekrar. Bilmeyen arkadaşlar fikir sahibi olabilirler.
    Darboğaz herhangi bir donanımın başka bir donanımın performansına erişememesi, ona destek olamaması durumlarında ortaya çıkar. Kasılmalara, donmalara, kilitlenmelere, teklemelere sebep olabilir.
    Konuyla ilgili çok güzel bir yazı var. Buna bakabilirsiniz;https://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlarda-islemci-darbogazi-nedir.27065/

Yani, Darboğaz demek bir oyunun düşük FPS vermesi demek değildir. Düşük FPS için; donanım tarafında, (ekran kartı aynı kalmak kaydıyla) anakart, ram, işlemci hatta kullanılan depolama birimi bile bir etkiye sahiptir. Yazılım tarafında da; bios versiyon, antivirus, işletim sistemi, arka plan uygulamaları, oyunun yazılımları ve bunların güncellemeleri gibi yine bir çok etken vardır.

Biraz farazi olacak ama düşük FPS ye etki eden faktörleri şöyle bir sıralayabiliriz
    GPU > CPU > Anakart > Ram > HDD / SSD
    İşlemci dediğiniz -ev kullanıcısı için- 200 liradan başlayarak, 5000 liraya kadar fiyat aralığına sahip bir donanım. Bu donanımın daha iyi olanı tabiiki bir şeyleri değiştirecektir.
    Adamlar ekran kartlarını test ederken, boşuna en performanslı sistemleri kullanmıyorlar.
    400 liralık i3 ile 1500 liralık i7 nin aynı performansı vermesini zaten bekleyemezsiniz. İllaki performans farkı olacaktır.

Kanıt olarak sunulan videolarda da görülen, işlemci güçlendikçe artan FPS dir. Bu doğal bir sonuçtur. DARBOĞAZDAN KAYNAKLANMAMAKTADIR!

Şöyle bir durum var. Sistemde degisen tek sey ekran karti. 390X de bu durumu yasamadim. Sistemsel olsa ordada bu sorun olmazmiydi acaba ? Birde 6600K tavsiye edermisiniz ?

• http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6600+%40+3.30GHz&id=2594

gerçektende tek çekirdek olarakta güçlü bir işlemci hyperthreading yapmadığı için sanallaştırma vs. yok yani darboğaz yapmıyor

dostum görev yöneticisini aç ve ayarlardan herzaman üstte yap oyun açıkken görev yöneticisinden işlemcinin değerlerini izle

6600k önermiyorum şahsen arasında pek bi fark görülmeyecektir

nvidiadan uygulama ayarlarını kullanmaya ayarla tüm ayarlarını 3lü arabelleğe alma yap birde supersample kullanmayı dene bakalım neler değişecek

• dogussonmez kullanıcısına yanıt
    Sistemden farklı yazılımları, dosyaları kullanan bir ekran kartı çıkarıp, farklı yazılımları, dosyaları kullanan bir kart takmışsınız.
    "Sistemsel olsa ordada bu sorun olmazmiydi acaba ?"
    Alakası yok.

Siz bence yeni bir işlemci almayı kafaya takmışsınız.
    6600K kullanmadım. Ama yeni bir sistem yapacak olsaydım bütçem yeterli olsaydı, 6600K alırdım.
  • quote:

Sistemden farklı yazılımları, dosyaları kullanan bir ekran kartı çıkarıp, farklı yazılımları, dosyaları kullanan bir kart takmışsınız.
    "Sistemsel olsa ordada bu sorun olmazmiydi acaba ?"
    Alakası yok.

Siz bence yeni bir işlemci almayı kafaya takmışsınız.
    6600K kullanmadım. Ama yeni bir sistem yapacak olsaydım bütçem yeterli olsaydı, 6600K alırdım.

Kesinlikle yeni bir işlemci alacak durumum yok aslında. Yani bu işlemci bile yeni sayılır. Derdim orda ki CPU %100lere yakın olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6600+%40+3.30GHz&id=2594

gerçektende tek çekirdek olarakta güçlü bir işlemci hyperthreading yapmadığı için sanallaştırma vs. yok yani darboğaz yapmıyor

dostum görev yöneticisini aç ve ayarlardan herzaman üstte yap oyun açıkken görev yöneticisinden işlemcinin değerlerini izle

6600k önermiyorum şahsen arasında pek bi fark görülmeyecektir

nvidiadan uygulama ayarlarını kullanmaya ayarla tüm ayarlarını 3lü arabelleğe alma yap birde supersample kullanmayı dene bakalım neler değişecek

O dediklerinizin yerlerini bulup ben yapana kadar i7 6700K 100 dolara düşer :)

Aramaya başlıyorum bulurum umarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba

GTA 5

GPU kullanımı %80 lerde
    CPU kullanımı %100

The Division

Gpu Kullanımı %96 larda
    Cpu Kullanımı %100 lerde

DOOm

GPU kullanımı % 80-97

senin işletim sisteminde sorun var ki 980ti ile i5 6600 kesinlikle darboğaz yapmaz tam aksine çalışır.

Windows 10 üzeren sifirla diyerek formatladim sistemi yeniden kuruldu suruculer. Ne olabilir sorun ?

oyundayken görev yneticisini açıp cpu kullanımına bakın başka program yüke bindiriyordur.vürüste olabilir veya sürücülerle ilgili sorun olabilir ayriyeten güncel bios kurulu mu ?ve de işlemci stok soğutucu mu takılı ?

Stok sogutucu var. Sistem sifir kurulu. Defender aciliyoru onu kapattim. Oyun disinda kullanan yok. Ama bu durun her oyunda olmuyor

Anladım stok Soğutucu yu değiştirin ve işlemciyi çıkarıp tekrar deneyin sorun donanımsal o zaman keşke görebilme imkanı olsa o zaman sorun çözülür dü.bu arada anakart isisina baktiniz mi hiç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba

GTA 5

GPU kullanımı %80 lerde
    CPU kullanımı %100

The Division

Gpu Kullanımı %96 larda
    Cpu Kullanımı %100 lerde

DOOm

GPU kullanımı % 80-97

Anladım stok Soğutucu yu değiştirin ve işlemciyi çıkarıp tekrar deneyin sorun donanımsal o zaman keşke görebilme imkanı olsa o zaman sorun çözülür dü.bu arada anakart isisina baktiniz mi hiç.

Anakart ısını kac olmalı ? max ? Ama dıyorum ya ıslemcı den falan olsa yanı sok tak olayından oncekı ekran kartında sorun olurdu dıye dusunuyorum 390x de

• Simdi akillarda bir soru var: i5 6600k, GTX 1070 ve RX 480'de darboğaz yapip yapmayacagi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogussonmez kullanıcısına yanıt
    Öncelikle benzer bir sorun bende yaşadım. İ3 2120 işlemci Sapphire R9 270X DUAL-X kullanıyordum... Online oyunlarda ekran kartım kaldırmasına rağmen düşük ayarlara almama rağmen event yada savaşlarda acayip kasıyor oynanmıyordu.

Yani darboğaz varmı yokmu anlamak için bu yöntemi kullana bilirsin. Şimdi sistemi i5 6500 yaptım ne kasma nede donma çok rahat bir şekilde oynuyorum.

Yani işin kısası bu derdi çok çektiğim edindiğim tecrübelerle yola çıkarak işlemci gerektiren online türü oyunlarda kasma donma yoksa darboğaz da yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 5 Haziran 2016; 18:25:57 >
  • tur1st kullanıcısına yanıt
    Düşe kalka edindiğim tecrübelere göre yapmaz diye düşünüyrum.
  • Yapmaz ... Bu arada arkadaşın attığı videoda kullanılan kart Titan-X. Onda bile %5 gibi bir fark var. Ki titan-x de darboğaz yapması normal karşılanabilecekken...

i7 her koşulda i5 i geçiyor, 270 içinde geçerli bu Titan-x içinde. Bu mantalite ile 6700k'dan aşağısını kullanan herkes darboğaz mı yaşıyor ? İşlemcinin gücünü hesaba katmıyor kimse. Benim ekran kartıda %99'da ama işlemciye overclock ettirdiğim her Mhz'yi oyunlarda frame değeri olarak pozitif manada geri alıyorum.
  • mehmet_erkek M kullanıcısına yanıt
    Trol gördüm senin gibi görmedim

Daha dün i5 gtx 980tiyle darboğaz yapar diyordun şimdi yapmaz diyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.