Şimdi Ara

i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bulkan

Hocam, ben de realthing gibi sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Söylediklerine de tamamen katılıyorum.

Yorumların hemen hepsini okudum. Yanlış görmediysem windows 10 sıfırlama seçeneğini kullanmışsınız.
    Bu olmaz, her zaman temiz kurulum en iyisidir. Size önerim, temiz kurulumla yani format atarak windows 10 kurulumunu yapın.

Temmuz 29 2015ten itibaren ilk 1 yıl, win 7 ve 8lerden yükseltmeyle geçiş ücretsiz. Makina kalıcı win 10 lisansına sahip oluyor böylece. Bu işlemi yapmadıysanız hâlâ zaman var. Temmuz 29 2016da dediğim olay bitecek.

Yükseltme yapmadıysanız önce win 7 ya da 8/8.1 yükleyip etkinleştirin. Hangisinde lisansınız varsa artık. Sonra dediğim gibi win 10a yükseltin & en son format atarak win 10u kurun. Gerekli tüm driver, windows update & vc redist paketlerini yükledikten sonra; windows defender, windows update, windows search, sistem koruma, windows güvenlik duvarı, güvenlik merkezi gibi hizmetleri durdurun ya da devredışı bırakın isteğinize bağlı. Bu saydığım hizmetler, sistem boştayken bile cpu ve hddye çok yüklenir. Kanımca win 10un tek ciddi sıkıntısı bu.

SSD yoksa belli aralıklarla kontrol edip, disk birleştirme yapmanızı da öneririm. Çok faydası oluyor. Ayrıca sisteme zararlı bulaşmış da olabilir. Oyunlara girmeden önce gereksiz uygulama & hizmetleri mutlaka kapatın.
    Kasa içi hava akışı da yeterli düzeyde olmalıdır. Temiz olmalıdır bileşenler. Sıcak yaz aylarında donanımları mümkün olduğu kadar serin tutmak lazım.

Son olarak mutlaka iyi bir cpu soğutucu kullanmanızı öneririm. Stok fanla olmaz o iş. Yeni işlemci almanızı gerektirecek bir durum yok bence. Alacaksanız da 6600k değil i7ye geçin. 6600k yi almak hiç doğru bir tercih olmaz. Çünkü stok fanla yine oc yapamayacaksınız. Oc yapamadıktan sonra 6600 yerine 6600K almanın ne anlamı kalır. Boşa masraf yapmış olacaksınız. Hiç gerek yok.

Merhaba 6600K da zaten stok fan yok mumkunse fan almak gerek kullanmak ıcın. Sdd var. sısteme cok kez format atıldı zamanıda 10 dırek kuruldu lısanslandı

Sıfırlama yaptım format ıle aynı oldugunu okudum bır cok sıtede. sıfırladıktan sonrada kontrol ettım aynen hıc bırsey yok yok bombostu.

• GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    sizin fps dususu ram kaynakli. en az 8 gb olmali lakin sizinki 4gb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz 6600k almayı net olarak kafaya koymuşsunuz. Boş yere burada insanlardan tavsiye istiyorsunuz kusura bakmayın. Defalarca ısrarlı bu yorumunuzdan ben bunu anladım. Ama yine de son olarak birkaç hususa değinmek istiyorum.

Şu anki durumunuz hem yazılımsal hem donanımsal kanımca. Doanımsal olarak, cpu stok fanla kullandığınız için yük altında yüksek ısılara çıkıyordur. Yaşadığınız sorunun en temel sebeplerinden biri olabilir. Sıcak yaz günlerindeyiz artık buna dikkat etmek lazım. Yazılımsal olarak da üstte anlattığım gibi hem gereksiz hizmetler hem de sisteme bir zararlı bulaşması soruna yol açıyordur.

Yapmanız gereken bu 2 hususa dikkat ederek çözüme ulaşmak. 6600k almak değil. Ne kadar iyi soğutucusu olursa olsun k ye geçmek mantıklı değil. Kaldı ki oc işlemi hakkında yeterli deneyime sahip değilsiniz anladığım kadarıyla. Bu işlemi ne derece sağlıklı yapacağınız, sistemin ne kadar stabil ve serin çalışacağı muamma.
    Bir donanımı yenisiyle değiştirecekseniz bir tık üst seviyesi olmalı. Masrafa değmeli yoksa bir anlamı kalmaz. Ben de diyorum ki madem parça değiştireceğim diye ısrar ediyorsunuz, iyi bir soğutucuyla birlikte core i7 ye geçin uzun süre rahat edin. O kadar bütçe yoksa 6600 ile devam etmek daha makul bir seçenek.

Biz burada boşa masraf yapmamanız için öneride bulunuyoruz. En nihayetinde tercih sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipheria

sizin fps dususu ram kaynakli. en az 8 gb olmali lakin sizinki 4gb

8 kullanıyorum zaten güncellemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: bulkan

Siz 6600k almayı net olarak kafaya koymuşsunuz. Boş yere burada insanlardan tavsiye istiyorsunuz kusura bakmayın. Defalarca ısrarlı bu yorumunuzdan ben bunu anladım. Ama yine de son olarak birkaç hususa değinmek istiyorum.

Şu anki durumunuz hem yazılımsal hem donanımsal kanımca. Doanımsal olarak, cpu stok fanla kullandığınız için yük altında yüksek ısılara çıkıyordur. Yaşadığınız sorunun en temel sebeplerinden biri olabilir. Sıcak yaz günlerindeyiz artık buna dikkat etmek lazım. Yazılımsal olarak da üstte anlattığım gibi hem gereksiz hizmetler hem de sisteme bir zararlı bulaşması soruna yol açıyordur.

Yapmanız gereken bu 2 hususa dikkat ederek çözüme ulaşmak. 6600k almak değil. Ne kadar iyi soğutucusu olursa olsun k ye geçmek mantıklı değil. Kaldı ki oc işlemi hakkında yeterli deneyime sahip değilsiniz anladığım kadarıyla. Bu işlemi ne derece sağlıklı yapacağınız, sistemin ne kadar stabil ve serin çalışacağı muamma.
    Bir donanımı yenisiyle değiştirecekseniz bir tık üst seviyesi olmalı. Masrafa değmeli yoksa bir anlamı kalmaz. Ben de diyorum ki madem parça değiştireceğim diye ısrar ediyorsunuz, iyi bir soğutucuyla birlikte core i7 ye geçin uzun süre rahat edin. O kadar bütçe yoksa 6600 ile devam etmek daha makul bir seçenek.

Biz burada boşa masraf yapmamanız için öneride bulunuyoruz. En nihayetinde tercih sizin.

Öneri için çok teşşekkürler. Şuan için 6600K almıyorum. iyi bir soğutucu alıp 6600 e takabılırım belkı ılerıde para gecerse elıme o zamanda 6700 alırım. Sızce olur mu bu ?

• dogussonmez kullanıcısına yanıt
    Olur.
  • CPU sıcaklıyı kaç sevilerinde olmalı ?
    Katılıyorum. Bende de o işlemciden vardı. Kafayı yemiştim. Ekran kartı yanması ile sattım kurtuldum.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam tamamen giriş seviyesi bir işlemci technopat videoda gidip titan ekran kartı taktı ilk alacağım zaman ulan dedim işlemci çok iyi beee ama nafile zaten o günden beri izlemiyorum gtx 750 ti ile darboğaz yapıyor neyse zaten topladığım zaman 1250 liraya toplamıştım aralık 2014de i3 bile alamıyordum biraz daha bütce olsaydı i3 4150 alıcaktım
    Bu işlemcinin anakonusu var, orada herkes pişman bu işlemciden.

Kimseye önermiyorum. Verilen paraya yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Bu işlemcinin anakonusu var, orada herkes pişman bu işlemciden.

Kimseye önermiyorum. Verilen paraya yazık.

Kim ne için pişman olmuş acaba? Sıkıntısı neymiş? Ben gayet memnunum ve i5 2500k gibi uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
  • ARkadaşlar olayı çözdüm

i7 6700 aldım darboğaz kalmadı. %40 cpu kullanımı ile oynuyorum GTA GPU ise %99
  • dogussonmez kullanıcısına yanıt
    İşlemcinde zaten darboğaz yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

İşlemcinde zaten darboğaz yoktu.

ismi herneyse işte o yeni işlemci ile ortadan kayboldu şöyle 980ti ye yetmiyordu yetişemiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.