Şimdi Ara

i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6400 İle 980Ti Kullanıcam 6600'a Tabiki Yapmaz Saçmalamayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

6400 İle 980Ti Kullanıcam 6600'a Tabiki Yapmaz Saçmalamayın

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6400+%40+2.70GHz

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6600+%40+3.30GHz

tek çekirdek gücü yüksek olduğundan dolayı fpsyi arttırır sadece yoksa pek fark yok yani öyle aman aman darboğazda yaptığını sanmıyorum sadece daha az performans veriyordur...(anahtar kelime:tek çekirdek gücü :O)

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

6400 İle 980Ti Kullanıcam 6600'a Tabiki Yapmaz Saçmalamayın

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6400+%40+2.70GHz

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6600+%40+3.30GHz

tek çekirdek gücü yüksek olduğundan dolayı fpsyi arttırır sadece yoksa pek fark yok yani öyle aman aman darboğazda yaptığını sanmıyorum sadece daha az performans veriyordur...(anahtar kelime:tek çekirdek gücü :O)

Ulaşılabilecek En Performanslı i7 İle Standart Bir i5'e Aynı Kartı Taktığınızda Gta 5'te 20 Fps Oynarken Bazı Oyunlarda 1 Fps Fark Oluyor Oyundan Oyuna da Çok Fark Var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dogussonmez kullanıcısına yanıt
    yapmaz hocam
    zaten ekran kartı değeleriden anlamadığını yazmışsın overclock yapacak birisi olduğunu düşünmüyorum. K lı olan işlemciler çarpanları açık olduğu için overclock yapılmasına müsaittir. tek farkı bu normal 6600 ile
    internetten testleri araştır her oyun için ortalama değeleri not al sonra kendinkiler ile karşılaştır sallıyorum gta 5 te millet 100 fps alırken sen 60 70 alıyorsan bir problem var demektir.
    eğe bu tarz bir durum varsa bende kartta bir problem vardır

arkadaşın birisi test atmış 6700K ile 6600K arasındaki farkı. oyunlarda işlemcinin model farkıda biraz fps oynatır. ama bu darboğaz yaptığı anlamına gelmez

forumda çok troll türemiş gene. yaz tatili yaklaşıyor ya bebeler klavye başına geçmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 6 Haziran 2016; 3:19:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullx

yapmaz hocam
    zaten ekran kartı değeleriden anlamadığını yazmışsın overclock yapacak birisi olduğunu düşünmüyorum. K lı olan işlemciler çarpanları açık olduğu için overclock yapılmasına müsaittir. tek farkı bu normal 6600 ile
    internetten testleri araştır her oyun için ortalama değeleri not al sonra kendinkiler ile karşılaştır sallıyorum gta 5 te millet 100 fps alırken sen 60 70 alıyorsan bir problem var demektir.

arkadaşın birisi test atmış 6700K ile 6600K arasındaki farkı. oyunlarda işlemcinin model farkıda biraz fps oynatır. ama bu darboğaz yaptığı anlamına gelmez

forumda çok troll türemiş gene. yaz tatili yaklaşıyor ya bebeler klavye başına geçmiş :)

6600K sanki o linkteki ? Benmi yanlis gordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

farketmez hocam sana örneği vereyim

6600 100 fps alıyorsa 980ti ile
    6600K da 100 alır

ama 6600K yı sen gidip overclock ile 5ghz e çekersen bir 15-20 fps koyarsın araya. ben alırken testleri vardı. gta 5 te 10 15 fps oynuyordu
    ama riskli iştir, tecrübesizsen işlemcini yakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullx

yapmaz hocam

Benim GTA 5 ultra ayarlarda hersey acık 80 FPS alıyorum. Ne varsa hersey full.

• i5 6600k ve asus r9 380x 4gb ekran kartım var, pek çok oyunu 2560x1080de oynadım, işlemci en fazla %40 lara çıktı. tabi sizin ekran kartınız biraz daha iyi ama yinede darboğaz kesinlikle söz konusu değil, arkadaşların defalarca söylediği gibi yazılımsaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord87 -- 6 Haziran 2016; 4:25:51 >
  • mehmet_erkek M kullanıcısına yanıt
    g3258denmi bahsediyorsun oyun için tercihler en az i3 serisi olmalı pentium g3258 benım gtx 750 ti ekran kartına bile darboğaz yaptırıyor adamlar gitti titan ekran kartı taktı darboğaz yok dedi bizde kandık aldık işlemciyi ama nafile bf3 boş sunucuda 70 fps alırken 64 kişiliklerde 40a kadar iniyor overclock yapsam biraz fayda eder belki ama o işlemci kesinlikle darboğaz yaptırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 6 Haziran 2016; 9:34:47 >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Dostum bazen sorun çözmeye çalışmak yerine kolay çıkar yolu söylemek gerekiyor. Su konunun en basindan beri yardim etmeye calistiginizi goruyorum ama arkadas malesef bu konulardan pek anlamadigi icin emeklerinize yazik oluyor. Alsin 6700 kafasi rahatlasin. 6600k ile de overclock derdi olacak bir ton onu mu anlatacaksiniz ?

• AngelsholocausT kullanıcısına yanıt
    ya işlemcisinde sıkıntı yok 6700 almasınada gerek yok. onu geçtim 6700 alınca bu problem zaten çözülmeyecektir çünkü ne darboğaz var nede işlemciyle alakalı bir problem var.
    muhtemelen ya kartında sıkıntı var ya işletim sisteminde

sende millete laf ediyorsun beleşten adama 600 lira para verdirip işlemci aldırıcaksın...
    arkadaşımda ve bende gtx 970 var onda 6700K bende 6600 var (baya indirimli denk geldi K almadım o yüzden)
    arkadaşım 1 2 ayar kısık ayarlarda 70-80 fps aldığını söyledi bende 1 ayar kısık ort 77 fps alıyorum. senin ti ile 80 alman ne bileyim tuhaf geldi.

ama mesela world of tanks oynarken benim 100 aldığım yerde o 110 115 alıyor. biraz da oyununa göre değişiyor bazı oyunlar işlemci üzerine yükleniyor bazılar gpu ya.
    Dediğiniz doğru fakat konuyu başkalarının da okuması ihtimaline karşı en doğru cevabı vermeye çalıştım elimden geldiğince.
  • konu hakkında ingilizce belli başlı hangi forumda arama yaptıysam dar boğaz yapmayacağı yazılıp çiziliyor bir allahın kuluda i5 6600 darboğaz yapar dememiş. bizim forum ahalisi uçmayı sallamayı çok seviyor anlaşılan.
  • Yorumun amacini anlayamamissiniz. Realthing nickli arkadas da bunu diyor zaten. Darbogaz yok muhtemelen baska bir problem vardir diye. Ancak adam ne kadar anlatmaya calissa da konuyu acan arkadas 6600k onerir misiniz diye sormakta. Yani ne kadar cabalasa da buradaki insanlar darbogaz olmadigini anlatamamislar zaten. Bazen bu durumlarda al 6700 u demek gerekiyor artik. 6600k onerir misiniz diye soruyorsa hala onca aciklamadan sonra. Yani yorumumun amaci islemci aldirmak degil. Ancak arkadasin bu konularda bilgisi az ve overclock da yapabilecegini sanmiyorum ugrasip. Ayrica 6600k alsa sogutucu da almak zorunda vs vs. Ici rahat edecekse alsin 6700 u demek istedigim buydu.

Yoksa ben de biliyorum 6600 un darbogaz yapmayacagini. Buradaki bircok kisi de biliyor.

Siz de azarlamadan once okudugunuzu anlasaymissiniz keske :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngelsholocausT -- 6 Haziran 2016; 13:46:30 >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Iyi niyetli ve sabirlisiniz hocam. Size kolay gelsin diyorum :) ben simdiye kadar ugrasmayi birakirdim. Konuyu bastan sona okuyunca cabaniza uzuldum. Ozellikle o 6600k onerir misiniz sorusunda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Dediğiniz doğru fakat konuyu başkalarının da okuması ihtimaline karşı en doğru cevabı vermeye çalıştım elimden geldiğince.

Cevap ve yardımın için gerçekten çok sağol. Bir ekran kartı değişerek sıkıntılı bir durum ile karşı karşıya kaldım. Daha önce darboğaz denilenn olayı yasamadım yada yasadısam bıle fark etmedim. Yuklemez olaydım kullanımları ayrıntılı sekılde gosteren programı hep onun yuzunden oldu.

Benim ısrarla 6600K alınırmı dıye sormamın nedenı suan 700 TL ye bır tane ıkıncı el buldum Yurtdısı kullanılmamıs sekılde bırde 200 TL fan ıle 900 TL. eldekı ıslemcıyı satarım dıye dusundum kaça gıder bılmıyorum o nedenle soruyorum sureklı acıkcası.
    konudaki yorumların %90 ı bu tarz olduğu için okuma gereği duymadım hocam. üşenmeden yazarak durumu anlattığınız için teşekkürler
    adamsın
    overclocktan anlamıyorsanız K lı işlemci almayın hocam.
  • Hocam, ben de realthing gibi sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Söylediklerine de tamamen katılıyorum.

Yorumların hemen hepsini okudum. Yanlış görmediysem windows 10 sıfırlama seçeneğini kullanmışsınız.
    Bu olmaz, her zaman temiz kurulum en iyisidir. Size önerim, temiz kurulumla yani format atarak windows 10 kurulumunu yapın.

Temmuz 29 2015ten itibaren ilk 1 yıl, win 7 ve 8lerden yükseltmeyle geçiş ücretsiz. Makina kalıcı win 10 lisansına sahip oluyor böylece. Bu işlemi yapmadıysanız hâlâ zaman var. Temmuz 29 2016da dediğim olay bitecek.

Yükseltme yapmadıysanız önce win 7 ya da 8/8.1 yükleyip etkinleştirin. Hangisinde lisansınız varsa artık. Sonra dediğim gibi win 10a yükseltin & en son format atarak win 10u kurun. Gerekli tüm driver, windows update & vc redist paketlerini yükledikten sonra; windows defender, windows update, windows search, sistem koruma, windows güvenlik duvarı, güvenlik merkezi gibi hizmetleri durdurun ya da devredışı bırakın isteğinize bağlı. Bu saydığım hizmetler, sistem boştayken bile cpu ve hddye çok yüklenir. Kanımca win 10un tek ciddi sıkıntısı bu.

SSD yoksa belli aralıklarla kontrol edip, disk birleştirme yapmanızı da öneririm. Çok faydası oluyor. Ayrıca sisteme zararlı bulaşmış da olabilir. Oyunlara girmeden önce gereksiz uygulama & hizmetleri mutlaka kapatın.
    Kasa içi hava akışı da yeterli düzeyde olmalıdır. Temiz olmalıdır bileşenler. Sıcak yaz aylarında donanımları mümkün olduğu kadar serin tutmak lazım.

Son olarak mutlaka iyi bir cpu soğutucu kullanmanızı öneririm. Stok fanla olmaz o iş. Yeni işlemci almanızı gerektirecek bir durum yok bence. Alacaksanız da 6600k değil i7ye geçin. 6600k yi almak hiç doğru bir tercih olmaz. Çünkü stok fanla yine oc yapamayacaksınız. Oc yapamadıktan sonra 6600 yerine 6600K almanın ne anlamı kalır. Boşa masraf yapmış olacaksınız. Hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 6 Haziran 2016; 16:09:23 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.