Şimdi Ara

i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: realthing

Yapmaması lazım. Bu veriler bir anormallik olduğunu gösteriyor evet. Ama işlemcinin ekran kartına darboğaz yapıyor olduğu anlamını çıkaramazsınız. Bu sonuçlar için başka etkenler olmalı. Nvidia nın driverlarında değişikliğe gitmeyi deneyin mesela?
    Bir önceki versiyonu, yada denemediyseniz beta versiyonu. Belki farkedebilir.

Çok şaşkınım şuan bu duruma. Yukarıda bir video var orda da GTA 5 in sonlarına doğru bariz gpu kullanımı %50 lere dusuyor.

şimdi bir önce ki sürücüyyü yukluyorum

birde nvidia nın sıtesınde appollo 11 diye bir demo var onu yukledım onda GPU kullanımı %98 CPU kullanımı %30larda.
  • güç kaynağın ne?
  • Sistem boştayken işlemci kullanımı kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siqeller -- 4 Haziran 2016; 19:03:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

güç kaynağın ne?

600 lük ondan olduğunu düşünmüyorum bir önceki ekran kartı piyasanın en fazla güç tüketen ekran kartıydı :) r9 390x
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResulMert

hocam neden öyle bir anakartın yanına k sız 6600 alıyorsun ve kaça aldın 6600 ı 830 a k lı bulunuyorda hiç yoktan bi 4.2 ghz falan yapardın biraz rahatlardı ekran kartı.

Sistemi toplarken ekran kartım bu değildi :( r9 390x di
  • ResulMert kullanıcısına yanıt
    Üstadım hala işlemci darboğaz yapıyor gibi konuşuyorsun. Bu işlemci darboğaz yapmaz. Başka bi sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siqeller

Sistem boştayken işlemci kullanımı kaç?

%1 ile %2 Binde bir %6 oluyor
  • quote:

Üstadım hala işlemci darboğaz yapıyor gibi konuşuyorsun. Bu işlemci darboğaz yapmaz. Başka bi sorun var.

Sorun ne olabilir ki başka ?
  • 3Dmark testinde durum bu

i5 6600 GTX 980 Tİ Darboğaz Yapar mı ?

Birincisi darboğaz sadece ekran kartının az kullanımına bakmaz. Aynı zamanda işlemci de %100 kullanılmalıdır. Verdiğiniz videoda böyle bir durum yok. Orada bir darboğaz yaşanmıyor. Yani "bu işlemciler darboğaz yapar" derken sunduğunuz tek kanıt yanlış olduğu için tezinizi ispat edebilecek bir şey kalmıyor ortada. Ki bu işlemcinin şu an piyasadaki hiç bir ekran kartına darboğaz yapmayacağını bilmek için biraz araştırma yapmak yeterli.Öyle Allah'ın izniyle çözülmüyor işler. Doğru araştırıp, doğru bilgiye sahip olup, rasyonel yaklaşmak lazım sorunlara.
    Arkadaşın yaşadığı sorunda, evet bir darboğaz oluşmuş ama bu işlemci yetersiz geldiği için değil. Başka bir sebepten kaynaklanıyor. Muhtemelen yazılımsal.
  • dogussonmez kullanıcısına yanıt
    Oyunları oynarken çözünürlüğü 1920 X 1080 yaptığınıza ayarları maksimum seviyeye çektiğinize emin misiniz?
  • quote:

yalan yanlış bilgiler vermeyin insanlara.benim kasam corsair 760t eski nesil anakartlar şimdiki gibi güzel değil.ben gider o zaman 6600 alırım güzelde bir anakart alırım 3770 k y ı satıp bu durumdan kurtulmuş olurum.(istediğim birşey çünkü)arkadaş 3dmark testini atmış orada bir problem gözükmüyor.fakat gta 5 gibi sistemi zorlayan durumlarda o darboğaz ortaya çıkıyor.yukarıdaki videodada belli zaten sınırladığı.

Ben şimdi ne yapabilirim ?

i5 6600 K olayı Çözermi

Yoksa i7 6700 çözer mi ? ama i7 6700 K alamam bütçe yok
    hocam steamın varsa ver oradan detaylı konuşalım.
  • quote:

hocam steamın varsa ver oradan detaylı konuşalım.

Steam dogussonmez

Bakın çok istiyosanız işlemcinizi arkadaşı lafını dinleyerek değiştirebilirsiniz.
    Ama öncelikle sorunu en asgari enerji harcayarak çözmeniz gerekiyor. Oyunların çözünürlüklerini kontrol edin, grafik ayarlarını en yüksek seviyeye getirin.
    Bu işe yaramazsa biostan ayarları defaulta getirmeyi deneyin.
    Bu işe yaramazsa, başka oyunlar da kurun onları da deneyin.
    Boşuna paranızı sokağa atmayın.
  • quote:

Oyunları oynarken çözünürlüğü 1920 X 1080 yaptığınıza ayarları maksimum seviyeye çektiğinize emin misiniz?

evet emınım
    Sizinle aynı dili konuşmuyoruz. Devam etmenin manası yok.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    pekala ben yazdıklarımı siliyim siz çözmeye çalışın o zaman.
    Bu daha mantıklı bir karar.
  • o işlemci titan x ile bile darboğaz yapmaz bu kesin,sorun başka bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 4 Haziran 2016; 21:06:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.