Şimdi Ara

FX-8350, fx-8320den daha iyi bir işlemcidir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: senju hashirama

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

9370 aldı diye konunun uzmanı mi olmus 2 gunde dedigin arkadas?sorarlar gecmisi kac gunmus diye.guldurmeyin beni 2007'den beri amd uzmani varsa o da benim.benim çevremdeki 8350 8320 kullanicilarini hayatında gormus mudur acaba?8320 ile 8350 ayni islemcilerdir sadece carpan farki vardir ve ikisi de ayni sekilde max oc olur yani 8350 5 ghz vururken 8320 4.5'ta kalir diye bir şey yok.bu dedigim 8-9 aydir boyle demek ki uretimde bir degisme olmus eskiden kotu olanlari 8320 diye etiketliyorlarmis 4.2 yapip kalan var cunku ama 8-9 aydir alanlar 5 ghz zorluyorlar.8350 kullanan arkadasim 4.7 yapiyor 4.8 cok voltaj istiyor diyor bende de ayni sekilde 8320 ile hadi bunu aciklasin uzman.

arkadaş bu konuyu test etmiş birisidir.benim gözümde bu konuda tecrübelidir.konu madem benim kimin uzman olduğuna ben karar veririm.bu iş foruma üye olma tarihiyle mi oluyor? ama bu forumda illa bi amd uzmanı seçmem gerekirse bu metin abidir.senin gibi ukala değildir.adamın hasıdır.ceza alacam ama olsun.sende dışardan adam görünüyorsun ama ukala dümbeleği çıktın.zaten smmmler genel aöf mezunu olup kendilerini bi halt zannederler.madem amd uzmanısın.amdye başvur bakalım seni işe alacaklır mı?

iyi valla be madem oyle ben de acayim basliklar bu bunun uzmani bu anlamaz diye ben de yazayim nasilsa baslik benim boyle mantik mi var?9370 ile neyi test etmis 125w islemcileri test etmis mi 220w islemciyle ebem de oc yapar.isim var amd'ye kalmadik ama bir iki sene ugrasma millet unutsun bu da forumun vefasizligidir fsb oc yaptirdim ben millete phenomI'ler gelene kadar oyle carpani al voltaji ver tamamdir seklinde degildir.forumda mesaj sayisi para etmiyorsa sifirlayalim gitsin ben hos bese mi attim bu kadar mesaji?forumda ustad olmak bu kadar kolay demek ki al bir islemci yap iki test ya da yaz 3-5 ay oc basliklarina herkes pesinde dolansin.kalsin ben almayayim sizin uzman sifatinizi beni bilen bilir boyle laf sokmaya calisarak da beni rezil edemezsin.

hocam senin amd ile ilgili bilgilerine saygım var ama senjunun sisnirlendiği noktada haksız sayılmaz.zaten özürde dilemiş.tabi sen kabul etmezsin o ayrı.ama bence bırakta forumdaki insanlar karar versin,kimin amd kimin intel üsatdı olduğuna öbür türlüsü kibire girer.o da sana yakışmaz. ayrıca emin ol senjunun kimseyi rezil etmeyi istemek gibi bir derdi olmaz.askerlik yaptım ben onla.sadece lafının sonunu düşünmeden konuşur bazen fevridir biraz.

• yahu ne kıvırıyorsunuz.şöyle uzmanız böyle ustayız diye.yok efendim iki işlemcinin mimarisi aynıymış.ulan ben farklı mı dedim.siz benim söylediğime cevap versenize.madem o kadar uzmansınız.8320 turbo boost ile bütün çekirdekler 4.0ghz oluyor mu olmuyor mu? oc yapmadan bu işlemcinin bütün çekirdekleri 4.0ghz olmuyor.ama forumda insanlara önerirken turbo boost ile 4.0 oluyor,8350den farkı yok diyorsunuz.hayır efendiler olmuyor.anca oc yapılınca 8350 seviyesine geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senju hashirama -- 20 Temmuz 2014; 19:37:09 >
  • arkadaş iyi ki intele geçmişim şmdi bu kavgalardan uzağım. verin eksiyi anasını satıyım.kudurun işte.(cümlenin bu kısmı cinayet13 için değildir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 20 Temmuz 2014; 19:50:21 >
  • quote:

yahu ne kıvırıyorsunuz.şöyle uzmanız böyle ustayız diye.yok efendim iki işlemcinin mimarisi aynıymış.ulan ben farklı mı dedim.siz benim söylediğime cevap versenize.madem o kadar uzmansınız.8320 turbo boost ile bütün çekirdekler 4.0ghz oluyor mu olmuyor mu? oc yapmadan bu işlemcinin bütün çekirdekleri 4.0ghz olmuyor.ama forumda insanlara önerirken turbo boost ile 4.0 oluyor,8350den farkı yok diyorsunuz.hayır efendiler olmuyor.anca oc yapılınca 8350 seviyesine geliyor.

Şimdi işlemciyi Turbo Core neye göre ayarlanmış ise ona göre mi değerlendireceğiz?
    Turbo Core işlemci içerisinde gömülü bir yazılımdır. Amd neye ayarladı ise ona göre çalışır. Amd hangi işlemciyi pahalı satıyor ise ona özel yazılım yazmış bunu anlamak ne kadar güç olabilir ki?

Ama amd nin hatası. İntel 4770 bir de 4770k yapıyor bir tane kilidi açık işlemci yapıyor. Ama amd kilidi açık işlemciyi bol bulmuş bütün işlemciler black edition.

8350 kilidi açık olup 8320 kilitli olsaydı böyle problemler olmayacaktı ne güzel.

Böylece garibim forumdaşımın da kafası yorulmazdı.

Hem overclock üstadlarını çağırıyorsun konuya hem de Turbo Core dan bahsediyoruz, bu ne perhiz ne lahana turşusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

arkadaş iyi ki intele geçmişim şmdi bu kavgalardan uzağım.

Hahahah adam direk denedi farki gordu taniyi koydu simdi oturup izliyo onlar ugrassin diyo keyfe gel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye değerlendirmeyelim?turbo core da bu işlemcilerin özellikleri arasında değil mi? madem iki işlemci arasında turbo core farklı tutulmuş,tabiki değerlendireceğiz.insanlara tavsiye ederken 8320 turbo boost ile 4.0 oluyor diyorsunuz,oc bile yapmadan 8350 ayarına geliyor diyorsunuz.ama öyle birşey yok.
  • quote:

niye değerlendirmeyelim?turbo core da bu işlemcilerin özellikleri arasında değil mi? madem iki işlemci arasında turbo core farklı tutulmuş,tabiki değerlendireceğiz.insanlara tavsiye ederken 8320 turbo boost ile 4.0 oluyor diyorsunuz,oc bile yapmadan 8350 ayarına geliyor diyorsunuz.ama öyle birşey yok.

Yahu turbo core tum cekirdeklere uygulamazki hemde voltaj yiyen bir olay inteldede amd dede boyle yani tc hizina bakip is gorulmezki biri 3.5 ghz biri 4ghz arada fark var he o turbocore ise yariyomu evet mesela cift cekirdek harcayan bir oyunda aktif oluyo 4ghz oluyo islemci ama bf4 de bir isine yaramaz mesela niye uzadiki bu kadar bu olay :/

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

niye değerlendirmeyelim?turbo core da bu işlemcilerin özellikleri arasında değil mi? madem iki işlemci arasında turbo core farklı tutulmuş,tabiki değerlendireceğiz.insanlara tavsiye ederken 8320 turbo boost ile 4.0 oluyor diyorsunuz,oc bile yapmadan 8350 ayarına geliyor diyorsunuz.ama öyle birşey yok.

Yahu turbo core tum cekirdeklere uygulamazki hemde voltaj yiyen bir olay inteldede amd dede boyle yani tc hizina bakip is gorulmezki biri 3.5 ghz biri 4ghz arada fark var he o turbocore ise yariyomu evet mesela cift cekirdek harcayan bir oyunda aktif oluyo 4ghz oluyo islemci ama bf4 de bir isine yaramaz mesela niye uzadiki bu kadar bu olay :/

işte uzman adamın hali başka.bunları bide şu yukarıdaki arkadaşlara anlat hocam

• Overclock yapmayı bilen daha ucuza aynı işlemciyi alır.
    Bilmeyen daha fazla para verip aynı işlemciyi alır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

işte uzman adamın hali başka.bunları bide şu yukarıdaki arkadaşlara anlat hocam

Bunda aciklanacak bisey yokki bu olay boyle hani herkes bilir bunu aksini idda etmek zaten sacma olur :/ hani oyle olsa neden millet 8350 alsin yada amd neden uretsin o islemciyi... 8320 onerilmesindeki tek neden aradaki fiyat farkina cpu sogutucusu almak stok fanin sesi yuzunden... Yada butce cidden dardir... Anlamsiz bi tartisma neden kendini yoruyosun dostm... Birak :) inteldede durum ayni tum cekirdeklere turbo boost olmuyor bide voltaj cidden fazla yiyiyor mesela bende tc kapaliyken 1.380v acikken 1.440v oluyor...

• quote:

yahu ne kıvırıyorsunuz.şöyle uzmanız böyle ustayız diye.yok efendim iki işlemcinin mimarisi aynıymış.ulan ben farklı mı dedim.siz benim söylediğime cevap versenize.madem o kadar uzmansınız.8320 turbo boost ile bütün çekirdekler 4.0ghz oluyor mu olmuyor mu? oc yapmadan bu işlemcinin bütün çekirdekleri 4.0ghz olmuyor.ama forumda insanlara önerirken turbo boost ile 4.0 oluyor,8350den farkı yok diyorsunuz.hayır efendiler olmuyor.anca oc yapılınca 8350 seviyesine geliyor.

Kardeşim ben kimseye uzmanım falan demedim kimi mentionladığına kime itham ettiğine dikkat et.Artık neredeyse en ucuz en basit anakartta bile oc tuşu var 90tl vermek yerine o 90tlyı anakarta veya soğutucuya yatırıp o tuşa basmak daha mantıklı değil mi?Isınıyor falan deme zaten hepimiz biliyoruz ki 8320de 8350de stok fanla tam randıman verecek işlemciler değiller.

• arifin manchestere attığı golü arıyordum nereye geldim allah allah

Sonuçları paylaş bak merak ettim f/p değil ama olsun
  • Egonu mu tatmin ediyosun ayrıca aralarındaki fark hissedilmeyecek kadar az
  • quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

Egonu mu tatmin ediyosun ayrıca aralarındaki fark hissedilmeyecek kadar az

Ben bu mesajı görünce fark ettim.
    Konuyu açan arkadaş meğersem FX8350 sahibi imiş

Bizim milletin suyunda var kullandığı malı göğe çıkartmak galiba buna yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

Bizim milletin suyunda var kullandığı malı göğe çıkartmak galiba buna yapacak bir şey yok.

Fx 8350 yerin işlemcisini 8320 yapsak gizli hiç anlamıyacaktır testlerde felanda 8350 gösterilse çakmıcak olayı bile

sadece burda ego tatmini yapıyor bırakın yapsın

• Bildiğim kadarıyla iki işlemcide tamamen aynı.Amd birini 0.5 ghz daha oc edip satıyor.Tabi eğer dediğiniz gibi bir durum varsa isteyen gider 8350 alır.
    Ayrıca ben amdnin f/p oranıyla öne çıktığını düşünüyorum.Yani bu fx 6300'dür.Fx 8320 ve Fx 8350 F/p oranı yüksek işlemciler değil.8 çekirdek adı altında satılıyor ama tekil çekirdek performansı intele göre düşük kaldığından günlük kullanımda çok iyi bir performans elde edemiyorsunuz.İntel cephesinde bu işlemciye rakip olan işlemciler kaç ghz fx 8000 kaç ghz ? Tek çekirdek performansı düşük olunca amd verdi overclockun dibine 4 ghz diye övünerek işlemci satıyor.GHz değerinin yüksek olması iyi bir şey değildir ki.Asıl övünülecek konu daha az enerji ve hızla daha çok işlem yapabilmektir.Bu da doğrudan işlemcinin mimarisine bağlı tabiki.İntelin bu konuda daha üstün olduğu ve bunu bilerek işlemcilerini daha pahalıya sattığı da bir gerçek.Kim ne derse desin Fx 8000 ve 9000 serisi işlemciler amd için en üst nokta fakat intelin karşısında neredeyse orta seviye kalıyor.Eğer üst seviye performans istiyorsanız intelden yana tercih yapacaksınız kardeşim bu kadar basit.

• quote:

quote:

quote:

Fx 8350 yerin işlemcisini 8320 yapsak gizli hiç anlamıyacaktır testlerde felanda 8350 gösterilse çakmıcak olayı bile

tam yav he he cevabını hakketmişsin. sen sanki 8320 kullanıyorsunda hakkını verebiliyormusun. o işlemciyi o ekran kartına mahkum etmişsin.yetmemiş komple sistemi dark marka kasaya emanet etmişsin.bide adama aradaki farkı anlamaz diyorsun.acaba sen fx4100 kullanıyorda 8320 kullandığını zannediyor olabilir misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

tam yav he he cevabını hakketmişsin. sen sanki 8320 kullanıyorsunda hakkını verebiliyormusun. o işlemciyi o ekran kartına mahkum etmişsin.yetmemiş komple sistemi dark marka kasaya emanet etmişsin.bide adama aradaki farkı anlamaz diyorsun.acaba sen fx4100 kullanıyorda 8320 kullandığını zannediyor olabilir misin?

Ayar verildi gorev tamamlandi konu kilit

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim benim hd7750 almamın sebebi fazla ağır oyun oynamam cs gibi pes 2013 gibi
    bu ekran kartı gayet yeterli hiç bi eksiğini görmedim

ilerde lazım olursa başka bi kart takarım.İstediğim ekran kartını da anakartıma takarım bundan sizene !.

• fx 8320 fabrikadan oc yapılıp fx 8350 olarak satılıyor diye biliyorum yanlış mıyım
    ayrıca bir çok sitede 8320 hiç yazmıyor inceleme veya karşılaştırma için 8350 kullanılıyor
    şahsen fx 8320 kullanıyorum 8350 deneyimim olmadı ama işlemcimden memnunum oc de yapmadım evet amdnin çekirdeklerinin gücü intele göre zayıf ama 8 çekirdek o açığı kapatıyor yazılımsal çökmeler dışında henüz bilgisayar kasmadı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.