Şimdi Ara

FX-8350, fx-8320den daha iyi bir işlemcidir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8350 alip oc yapacak bir sogutucu alinca i5 4670k parasina geliyor. onun yerine zaten performansli plan i5 4670k alinir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8320 aldim memnunum. Yanina bide cnps11x performa aldi. Ooohh... İleride basarim oc'yi tam olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: senju hashirama

8350 de 8 çekirdek 4.0ghz hızında çalışıyor. 8320 turbo boost ile 4.0 hıza ulaşıyor ama bütün çekirdekleri değil,en fazla 4 çekirdeği. aynı durum 9370 ve 9590 içinde geçerli.hatta şimdi konunun uzmanını buraya çağırıyorum.çünkü forumda çok yanlış yönlendirme var.8350 yerine 8320 al.ikisi aynı işlemci deniyor.

Fx-8320 kullanıyorum Crysis, Battlefield 4 vb. işlemciyi zorlayan oyunlarda turbo boost ile tüm çekirdekler hwinfo64 ile baktığımda 4027 mhz oluyor sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

arkadaş iyi ki intele geçmişim şmdi bu kavgalardan uzağım. verin eksiyi anasını satıyım.kudurun işte.(cümlenin bu kısmı cinayet13 için değildir.)

intele geçmişsin de imzan gitme kal diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

niye değerlendirmeyelim?turbo core da bu işlemcilerin özellikleri arasında değil mi? madem iki işlemci arasında turbo core farklı tutulmuş,tabiki değerlendireceğiz.insanlara tavsiye ederken 8320 turbo boost ile 4.0 oluyor diyorsunuz,oc bile yapmadan 8350 ayarına geliyor diyorsunuz.ama öyle birşey yok.

Yahu turbo core tum cekirdeklere uygulamazki hemde voltaj yiyen bir olay inteldede amd dede boyle yani tc hizina bakip is gorulmezki biri 3.5 ghz biri 4ghz arada fark var he o turbocore ise yariyomu evet mesela cift cekirdek harcayan bir oyunda aktif oluyo 4ghz oluyo islemci ama bf4 de bir isine yaramaz mesela niye uzadiki bu kadar bu olay :/

turbo core ne ya turbo core yerine default voltaj civarında zaten 4 ghz yapabiliyosun 8320 yi 5 derece ısınmaz bile zaten o azcık fark ile. turbo core mu kaldı. yap tüm core ları cpu çarpan ayarından 4 ghz sonra azıcık bi voltaj ver ( hatta bazıları voltak vermeden yapmakta) al sana fx 8350 . daha ne yazıyosunuz ?

• senju hashirama kullanıcısına yanıt
    guzel kardesim 8320 yi 1 yil kullandim oc siz halinde de 100 TL ye aldigim xigmatek red scorpion sogutucu vardi, carpani 22x yapip 4.4 ghzde kullandiktan sonra da ayni sogutucu vardi. 8320 ile 8350 arasinda bir fark yok bosuna kasmasin mesajlari

deli gibi isitma falan yok ben biosun verdigi sabit voltaja dokunmadim bile 4.4 ghz de kullandim o kadar aylarca sen bence 8320 yi kafana takmissin.

cok isindigi yada cok voltaj yedigi falan yok gayet performanslidir. 8 cekirdek oc oldugunda tam anlamiyla 8350 ile ayni gucte calisir, ikisi de ayni islemcidir.

Ayrica insanlara 8350 alma 8320 al dememizin sebebi hem f/p avantaji olmasi hemde amd nin supurge gibi calisan stok fan yerine aradaki 100 TL kar ile hyperx 212 yada xigmatek scorpion gibi bir ozel sogutucu alip mis gibi kullanmalari icindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 31 Temmuz 2014; 17:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

arkadaş iyi ki intele geçmişim şmdi bu kavgalardan uzağım. verin eksiyi anasını satıyım.kudurun işte.(cümlenin bu kısmı cinayet13 için değildir.)

intele geçmişsin de imzan gitme kal diyor

ne demek istediğini anlamadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

biz değil demedikki f/p değil sadece

şimdi 8320 mi f/p oluyor.bas oc yi voltajı kökle işlemciyi deli gibi ısıt,200-300 liraya sıvı soğutma al.olur mu şimdi böyle f/p

Stok soğutucuyla bile 8350 seviyesine getirirsiniz işlemciyi. Yaptığımız yorumun saçmalığına bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki performans farkını hissetmedikten sonra sentetik programların ortaya çıkardığı puan farkına göre daha fazla verip 8350 almaya pek gerek yok, oc konusundada izlenimlerime göre 8350 nin çıkabildiği değerlere 8320 de çıkabilmekte.

Ben sistem toplarken 8350 aldım ama 8350 ile 8320 arasında devasa farklar olduğundan değil gözümün doymamasından olmuşken daha üst model olsun diye almıştım, şimdi amd sistem toplasam 8320 alırım aradaki fiyat farkıylada başka bir donanıma ekleme yapardım.
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    İntele geçtiğinize değdimi?

• yahu senju sil şu konuyu.10 gün sonra da kim bilir hangi 8320 kullanıcısı dayanamadı da cevap yazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

niye değerlendirmeyelim?turbo core da bu işlemcilerin özellikleri arasında değil mi? madem iki işlemci arasında turbo core farklı tutulmuş,tabiki değerlendireceğiz.insanlara tavsiye ederken 8320 turbo boost ile 4.0 oluyor diyorsunuz,oc bile yapmadan 8350 ayarına geliyor diyorsunuz.ama öyle birşey yok.

Yahu turbo core tum cekirdeklere uygulamazki hemde voltaj yiyen bir olay inteldede amd dede boyle yani tc hizina bakip is gorulmezki biri 3.5 ghz biri 4ghz arada fark var he o turbocore ise yariyomu evet mesela cift cekirdek harcayan bir oyunda aktif oluyo 4ghz oluyo islemci ama bf4 de bir isine yaramaz mesela niye uzadiki bu kadar bu olay :/

turbo core ne ya turbo core yerine default voltaj civarında zaten 4 ghz yapabiliyosun 8320 yi 5 derece ısınmaz bile zaten o azcık fark ile. turbo core mu kaldı. yap tüm core ları cpu çarpan ayarından 4 ghz sonra azıcık bi voltaj ver ( hatta bazıları voltak vermeden yapmakta) al sana fx 8350 . daha ne yazıyosunuz ?

Voltaj mi verelim? Ben dusuruyorum

Fazla bence stok voltaji bu islemcilere dusurunce daha rahat calisiyo gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: xxx187

İntele geçtiğinize değdimi?

değdi hocam.ikisinide kullanınca intelin farkı çıkıyor ortaya
  • Bu nasıl tartışma yahu?
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    degdi laf mi ya 8320 yi cok severdim gercekten f/p urunu ama 4790K kullaninca, ozellikle oyunlarda ve pc ye cok yuklendigimde cok daha fazla anliyorum farki.

amd intel tartismasi yapmaya gerek yok intel zaten lider, onemli olan butcesi belli olan bir kisiye en uygun urunu tavsiye etmeliyiz, 500 TL gayet guzel bir f/p amd islemci alinabilirken sirf intelci geyigi yapip daha zayif bir intel islemciyi tavsiye etmek etik olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Bu nasıl tartışma yahu?

Bunu yazmak icin girmistim.

Sacma

• quote:

yahu senju sil şu konuyu.10 gün sonra da kim bilir hangi 8320 kullanıcısı dayanamadı da cevap yazdı

Ben yazdım hayırdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

degdi laf mi ya 8320 yi cok severdim gercekten f/p urunu ama 4790K kullaninca, ozellikle oyunlarda ve pc ye cok yuklendigimde cok daha fazla anliyorum farki.

amd intel tartismasi yapmaya gerek yok intel zaten lider, onemli olan butcesi belli olan bir kisiye en uygun urunu tavsiye etmeliyiz, 500 TL gayet guzel bir f/p amd islemci alinabilirken sirf intelci geyigi yapip daha zayif bir intel islemciyi tavsiye etmek etik olmaz :)

hocam intelci değilim.ayrıca 4690ın da 8350den zayıf olduğunuda nerden çıkardın? acaba yanlış mı anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

yahu senju sil şu konuyu.10 gün sonra da kim bilir hangi 8320 kullanıcısı dayanamadı da cevap yazdı

Ben yazdım hayırdır ?

ne gerek vardı şimdi yine kavganın fitilini ateşlemeye
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Ben yazdım hayırdır ?

ne gerek vardı şimdi yine kavganın fitilini ateşlemeye

Yok hocam ya forumda kavga çıkartıcak son adam benim sadece konuları gezerken arkadaş 8350 kullanıp 8320 ye fazla bilenmiş sanırım kıyaslamalar pek hoşuna gitmemiş 8320 nin tüm çekirdekleri 4 ghz olmuyor demiş ona bi bilgilendirme yaptım o kadar yanlış bilmesin diye

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.