Şimdi Ara

fx-8350den 4790a geçmeye değer mi?(sadece oyun amaçlı 8350 daha ne kadar gider?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: false shepherd

Oynadığın oyunlara bağlı. Mesela World of Tanks oynuyorsan kesinlikle geç.

Fark yok diyen arkadaşlar ezbere konuşuyor. %50-100 arası fark yaşar ve Intel'i de oc etme gereksinimi duyarsın, o tip oyunlarda.

quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Tamamen gereksiz bir düşünce.Hani FX 6300 desen anlarım.Yeni bir platform yeni bir işlemci.Ekstra ustune ekstra.

Crysis 3 dışında hangi oyun 6 çekirdekten fazla kullanabiliyor ki?

Oyun oynayan biri için Fx6300'le 8350 arasında nerdeyse fark yok..

Haha O kadar akıllısın yani Battlefield 4`de 8 çekirdek aktif kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 6 Temmuz 2014; 0:48:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunlar dandik diye i7'nin FX 8350'ye fark atması ne kadar kötü. İşlemciden ve ekran kartında tam yararlanamayan oyun optimizasyon özürlüdür. FX 8350 kullanıyorum ve Battlefield 3'de, Crysis serisinde hiç sorun yaşamadım. Bir tek Crysis 1'de çok nadiren takılma oluyordu o kadar. Onun dışında GTA 4 doğru dürüst oynanmıyor ki bu işlemcinin suçu değil. Oyun optimizasyonda da uyumlulukta da özürlü. Intel işlemci ve Nvidia ekran kartıyla da aynı sorunu yaşayanlar var zaten GTA 4'de. Zaten yıl olmuş 2014: Herkes paralel programlamayla uğraşırken çift çekirdek destekli oyun yapanları anlamak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: geri vites

arkadaşlar imzadaki sistemi kullanıyorum.sadece oyun amaçlı. Z97 serisi anakartlar broadwell işlemcileri destekliyeceği için intele geçeyim diyorum.hatta 4690 da alabilirim ama fx-8350 ile aralarında pek ahım şahım bir fark yok gibi.o yüzden 4790 diyorum.özellikle amdden intele geçen arkadaşların ve ustaların tavsiyelerini bekliyorum.

Hocam kac tane konu acmıstınız,amd den intele gececeginize,amd sorun yasadıgınıza vb.

En son intele gecmeye karar vermiştiniz.Herkes bircok oneride bulunmustu.Isınma sorununuz vardı,sizin işlemcinizde sorun olma ıhtımalı vardı vb.

Sizden acizane isteğim artık bu kararınız dogrultusunda konu acmanız.Zaten intel almaya karar vermişsiniz.Artık amd'den gecsem mi vb diye konu acmayın lütfen.Gereksiz tartısmalar cıkmasın.

hocam karar vermek çok zor.1300tl verip gtx 780 almak mı yoksa intele geçmek mi?bu arada işlemcimdeki ısınma sorunu çözüldü.

• geri vites kullanıcısına yanıt
    Bence imzanızdaki sistem bu hali ile gayet dengeli. 2 Sene bu şekilde idare edin derim.
  • Söylenecekler söylenmiş.

İ7 47xx serisi her ne kadar 8350 den bir tık iyi olsada 8350 nin ekmeği uzun süre yenir, hani yetememe gibi bir durumu kesinlikle olmaz.

4770 alsanız 800 küsür lira, anakart alacaksınız 300 lirada orta karar bir anakart aldınız ettimi size 1100 lira, az para değil durduk yere para kolay kazanılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Temmuz 2014; 2:55:43 >
  • üstüne çok para eklemen gerekicek perofrmans olarak artar ama yapıcağın masrafa değmiyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Oyunlar dandik diye i7'nin FX 8350'ye fark atması ne kadar kötü. İşlemciden ve ekran kartında tam yararlanamayan oyun optimizasyon özürlüdür. FX 8350 kullanıyorum ve Battlefield 3'de, Crysis serisinde hiç sorun yaşamadım. Bir tek Crysis 1'de çok nadiren takılma oluyordu o kadar. Onun dışında GTA 4 doğru dürüst oynanmıyor ki bu işlemcinin suçu değil. Oyun optimizasyonda da uyumlulukta da özürlü. Intel işlemci ve Nvidia ekran kartıyla da aynı sorunu yaşayanlar var zaten GTA 4'de. Zaten yıl olmuş 2014: Herkes paralel programlamayla uğraşırken çift çekirdek destekli oyun yapanları anlamak mümkün değil.

Gta IV'ü belki ahım şahım değil ama imzamdaki sitemle full ayarlarda bitirdim.O oyun özürlü bu oyun dandik diye kendinizi kandırmayın oyunun optimizasyonu kötüyse bizede kötü.

• Hocam geçmek gibi bir hata yapmayın işlemciniz baya iyi onun yerine gtx780 civarı kart alır sistem güçlendirirdim ben olsam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oyunlar dandik diye i7'nin FX 8350'ye fark atması ne kadar kötü. İşlemciden ve ekran kartında tam yararlanamayan oyun optimizasyon özürlüdür. FX 8350 kullanıyorum ve Battlefield 3'de, Crysis serisinde hiç sorun yaşamadım. Bir tek Crysis 1'de çok nadiren takılma oluyordu o kadar. Onun dışında GTA 4 doğru dürüst oynanmıyor ki bu işlemcinin suçu değil. Oyun optimizasyonda da uyumlulukta da özürlü. Intel işlemci ve Nvidia ekran kartıyla da aynı sorunu yaşayanlar var zaten GTA 4'de. Zaten yıl olmuş 2014: Herkes paralel programlamayla uğraşırken çift çekirdek destekli oyun yapanları anlamak mümkün değil.

GTA IV zaten 2009 un oyunu

• Son derece gereksiz ve para israfı olur bence böyle bir değişim
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETERINARY

quote:

Gta IV'ü belki ahım şahım değil ama imzamdaki sitemle full ayarlarda bitirdim.O oyun özürlü bu oyun dandik diye kendinizi kandırmayın oyunun optimizasyonu kötüyse bizede kötü.

Siz öyle diyorsunuz ama optimizasyon gerçekten kötü. Maksimum 23 FPS olarak sabitliyor kendini ve bazen çok düşüyor. Tüm ayarları High yapsam da Low yapsam da durum fark etmiyor. Hadi diyelim ki GTA 4 tek çekirdek performansı yüksek işlemci istiyor. O zaman 2009'da nasıl oynandı bu oyun? 2009 yılındaki Intel işlemcilerin tek çekirdek güçleri bu günkü AMD işlemcilerden yüksek değil. Oyunun öyle ahım şahım grafikleri de yok ve sanırım oyunun sorunu Windows 7 uyumsuzluğu. 2007 yılında çıkmış Crysis bile bu oyuna grafik, sorunsuzluk gibi bir çok konuda fark atar. Eğer GTA 5 de bu şekilde optimize edilmezse işimiz var. :(

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.