Şimdi Ara

Fx x6 6300 Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Pazar günü yukarıdaki işlemciye aldım. Stok fanı ile kullanıyorum. Fan çok ses yaptığı için sıcaklık çok yüksek mi diye bir test yapayım dedim. AMD Overdrive programı ile stabilite testi yaptım. Hem overdrive hem de MSI control paneli ile sıcaklığı takip ettim. Sıcaklık stabilite testi sırasında 55- 65 dereceleri arası oynuyordu sürekli. Bazen 67. sıçrıyor ama bir saniyeden az bir sürede tekrar 55-65 arasına iniyordu. Ayrıca Ekran kartı sıcaklığımı oyunlarda max 61 derece olarak ölçtüm. Sorum şu ki bu sıcaklıklar normal mi? İşlemciye zarar gelsin istemiyorum. Yeni soğutucu almam gerek biliyorum ama hem para hemde montaj sorunu yüzünden pek sıcak bakmıyorum. OC yapmayıda düşünmüyorum. Sıcaklıklar bu şekilde PC'de ciddi sorunlar oluşabilir mi?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eragron

Merhaba arkadaşlar. Pazar günü yukarıdaki işlemciye aldım. Stok fanı ile kullanıyorum. Fan çok ses yaptığı için sıcaklık çok yüksek mi diye bir test yapayım dedim. AMD Overdrive programı ile stabilite testi yaptım. Hem overdrive hem de MSI control paneli ile sıcaklığı takip ettim. Sıcaklık stabilite testi sırasında 55- 65 dereceleri arası oynuyordu sürekli. Bazen 67. sıçrıyor ama bir saniyeden az bir sürede tekrar 55-65 arasına iniyordu. Ayrıca Ekran kartı sıcaklığımı oyunlarda max 61 derece olarak ölçtüm. Sorum şu ki bu sıcaklıklar normal mi? İşlemciye zarar gelsin istemiyorum. Yeni soğutucu almam gerek biliyorum ama hem para hemde montaj sorunu yüzünden pek sıcak bakmıyorum. OC yapmayıda düşünmüyorum. Sıcaklıklar bu şekilde PC'de ciddi sorunlar oluşabilir mi?

bence stok fanla normal

• quote:

Merhaba arkadaşlar. Pazar günü yukarıdaki işlemciye aldım. Stok fanı ile kullanıyorum. Fan çok ses yaptığı için sıcaklık çok yüksek mi diye bir test yapayım dedim. AMD Overdrive programı ile stabilite testi yaptım. Hem overdrive hem de MSI control paneli ile sıcaklığı takip ettim. Sıcaklık stabilite testi sırasında 55- 65 dereceleri arası oynuyordu sürekli. Bazen 67. sıçrıyor ama bir saniyeden az bir sürede tekrar 55-65 arasına iniyordu. Ayrıca Ekran kartı sıcaklığımı oyunlarda max 61 derece olarak ölçtüm. Sorum şu ki bu sıcaklıklar normal mi? İşlemciye zarar gelsin istemiyorum. Yeni soğutucu almam gerek biliyorum ama hem para hemde montaj sorunu yüzünden pek sıcak bakmıyorum. OC yapmayıda düşünmüyorum. Sıcaklıklar bu şekilde PC'de ciddi sorunlar oluşabilir mi?

prime 95 stabilite testi yap ben 60 bile görmüyorum görsem sorun olduğunu düşünürüm zaten

işlemci için 60 derece üstü zararlıdır bişey olmaz ama işlemciyi yıpratır

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

quote:

prime 95 stabilite testi yap ben 60 bile görmüyorum görsem sorun olduğunu düşünürüm zaten

eğer bütçen varsa işlemci soğutucusu almanı öneririm.o fanın sesi zamanla çekilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

eğer bütçen varsa işlemci soğutucusu almanı öneririm.o fanın sesi zamanla çekilmiyor

Hocam ses önemli değil. Kulaklık takarak oynuyorum oyunları. Masaüstünde zaten o kadar ses yapmıyor. Sıcaklık değerleri çok mu anormal yoksa yeni aldım diye kuruntu mu yapıyorum?
  • quote:

kardeş stok fanla kullanıyorum kapağa fan takmadan önce pc açılmadı sanıp reset atıyodum ne sesi termal macun sürmemişsiniz siz bende aynı sorunu yaşadım 6800 devirlere çıktı fan ısıda arttı tabi siz bence macun olayına dikkat edin
  • quote:

quote:

Hocam ses önemli değil. Kulaklık takarak oynuyorum oyunları. Masaüstünde zaten o kadar ses yapmıyor. Sıcaklık değerleri çok mu anormal yoksa yeni aldım diye kuruntu mu yapıyorum?

işte o senin psikolojin kendini rahat edemezsen alırsın soğutucu düşük değer görürsün normal işlemler için sıkıntı yok zaten işlemciyi tam yük altında sürekli çalıştıramazsın o yüzden fazla dert etme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AhmetGüler A kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda problem olmaz diyorsun yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

kardeş stok fanla kullanıyorum kapağa fan takmadan önce pc açılmadı sanıp reset atıyodum ne sesi termal macun sürmemişsiniz siz bende aynı sorunu yaşadım 6800 devirlere çıktı fan ısıda arttı tabi siz bence macun olayına dikkat edin

montaj yapılırken macun zaten sürülüyor.eğer macun olmasa bilgisayar sürekli reset atar o sıcaklık değerleri yük altında normal
  • quote:

Oyunlarda problem olmaz diyorsun yani?

oynadığın oyunlardada test yap.sıcaklık değerleri hep 65 ve üzerinde ise işlemcinin ömrünü azaltabilir dicem ama bu ne kadar doğru olur bilemem bu işlemciler zaten yıllarca yeterli gelir dayanıklıda oluyorlar.işlemciye zarar gelmez zaten çok ısınırsa pc resetler kendini
  • AhmetGüler A kullanıcısına yanıt
    yok daha çok 55-65 arası değişiyor sürekli. Stabil 65 üstü kaldığını hiç gözlemlemedim.
  • quote:

yok daha çok 55-65 arası değişiyor sürekli. Stabil 65 üstü kaldığını hiç gözlemlemedim.

ses hariç pek sıkıntı olmaz.ama sistemim daha kaliteli olsun daha serin ve sessiz çalışsın diyorsanız soğutucu alabilirsiniz aklınızın bir köşesinde bulunsun.düşük sıcaklıkta çalışan işlemci daha verimli olur.birde termal macun çeşitleri vardır kaliteli bir macunda sıcaklıkta fark yaratır
  • quote:

quote:

ses hariç pek sıkıntı olmaz.ama sistemim daha kaliteli olsun daha serin ve sessiz çalışsın diyorsanız soğutucu alabilirsiniz aklınızın bir köşesinde bulunsun.düşük sıcaklıkta çalışan işlemci daha verimli olur.birde termal macun çeşitleri vardır kaliteli bir macunda sıcaklıkta fark yaratır

sanırım onun anakartta voltajı fazla weriyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

quote:

Bende FX 6100 var ve oyunlarda en fazla 61 dereceyi gördüm şu ana kadar.Zaten bu işlemcinin çıkabileceği en yüksek değer 70 derece
    Hemen sizin için bir test yapayim.

Edit: Orthos ile 10 dk boyunca yük altında tuttum 63 dereceyi gördü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 27 Ağustos 2013; 23:17:13 >

• 70-80 dakika oyundan sonra 62 derece gormustum cogu zaman 60 dereceyi gormuyorum bile kasa 200r 3 tane 12cm fan var sizin de isilariniz normal bence endiselenecek bisey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60-65 derece arası sıcaklık biraz fazla gibi olmasa daha iyi olur ama işlemciye 65 derecede bile olsa hergün aynı şekilde abanmadığın sürece hiçbir şey olmaz.

Ben de fx 6300 işlemci kullanıyorum ve bu işlemcinin stok soğutucusu tek kelime ile çöp, rezil bir soğutucu. Oyun sırasında kendini paralıyor resmen, kulaklık takıyorum duymuyorum demişsin ama ben 4000 RPM'ye kadar çıktığını dahi gördüm, onu gördükten sonra da attım gitti zaten İşlemci soğutucu taktıktan sonra dünya varmış dedim, şimdi oyunlarda maksimum 50 derece oluyor ama soğutucunun asıl getirisi kesinlikle çıkardığı daha az ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

60-65 derece arası sıcaklık biraz fazla gibi olmasa daha iyi olur ama işlemciye 65 derecede bile olsa hergün aynı şekilde abanmadığın sürece hiçbir şey olmaz.

Ben de fx 6300 işlemci kullanıyorum ve bu işlemcinin stok soğutucusu tek kelime ile çöp, rezil bir soğutucu. Oyun sırasında kendini paralıyor resmen, kulaklık takıyorum duymuyorum demişsin ama ben 4000 RPM'ye kadar çıktığını dahi gördüm, onu gördükten sonra da attım gitti zaten İşlemci soğutucu taktıktan sonra dünya varmış dedim, şimdi oyunlarda maksimum 50 derece oluyor ama soğutucunun asıl getirisi kesinlikle çıkardığı daha az ses.
    fx 6100 ü 4.5 de kullanıyorum voltaj 1.3500 yükte 1.36800 sıcaklık 61 i geçmiyor

• quote:

50 tlye bi xigamek gania alsan sadece 4.4 ghz ve üstünde o 67 yi görürsün

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Bende FX 6100 var ve oyunlarda en fazla 61 dereceyi gördüm şu ana kadar.Zaten bu işlemcinin çıkabileceği en yüksek değer 70 derece

3-5 derece fazla sanki ben far cry 3 gibi 6 çekirdeği kullanan bi oyunda bile max 56-57 çok nadir 58 60 olursa zaten korkmaya başlıyorum yalnız ben stock halde turbo açık 1,32v ile kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

3-5 derece fazla sanki ben far cry 3 gibi 6 çekirdeği kullanan bi oyunda bile max 56-57 çok nadir 58 60 olursa zaten korkmaya başlıyorum yalnız ben stock halde turbo açık 1,32v ile kullanıyorum

Korkulacak bir şey yok hocam.Eğer 70 dereceyi geçerse korkmak lazım.Zaten o üç beş derecede hava sıcaklığından fark ediyordur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.