Şimdi Ara

Fx12 mi, Canon A560-570 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi arkadas icin fotograf makinesi alacagim. Bu modeller arasinda kaldim.

Kullanacak amator birisi. Makineyi de bayramda, piknikte, dugunde vs. es-dost cekimi icin kullanacak.

Yani minimum bilgi ve ayarla, en iyi fotografi cekmek isteyecektir.

Forumda genel olarak FX-12 begenilmis. Ben de bundan yanayim.

Ama Canon'un A560-570 modelleri de yabana atilir cinsten degil... Hangisini tavsiye edersiniz?

• FX12'nin gece çekimleri (düğün vs) için pek uygun değil. Düşük iso, enstantaneyi de uzun süre verirsen canondan daha iyi netice elde edebilirsin. Ancak düğün gibi özel günlerde bunu yapamazsın. Gün ışığında(piknik,bayram vs) ise Panasonic daha iyi bana göre. Canon her türlü manuel kullanıma imkan vermektedir. Bana göre Canon al. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Bu 3 makineden hangisini alırsan al seni pişman etmez. Bende aynı ikilemde kalmıştım kuzen için yalnız FX10 vardı listede. Panasonic aldık çok da memnun şuan.
  • Panasonic pek bilinen bir marka deil ben ondan cekiniyorum.

ama leica lens var uzerinde... sirf lens icin de bi makine alinir mi bilmiyorum.

cok kararsiz kaldim.
  • Nasıl değil? Kompakt makineler içinde Panasonic'in çok sağlam bir yeri var. Gönül rahatlığı ile alabilirsin. Panasonic'ler Made In Japan'dır Canon A serileri malesef uzakdoğu.(Elimdeki Canon EOS 400D de Japon malı ama o bir DSLR).
  • Dijital Fotograf makinesi deyince akla Canon, Nikon bi de Sony geliyor.

panasonic'in servis hizmeti nasildir? iyi midir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghost1

Dijital Fotograf makinesi deyince akla Canon, Nikon bi de Sony geliyor.

panasonic'in servis hizmeti nasildir? iyi midir?

Kesinlikle senin alacağın makina kompakt olacağı için Nikon Panasonic'in eline su dökemez(Canon ile Sony'e diyecek sözüm yok gayet başarılıdırlar bu alanda) emin ol Nikon'un kompakt makinalarını arat istersen bir forumda demek istediğimi analayacaksın. Panasonic bu alana gerçekten ciddi yatırımlar yapmakta. O yüzden bu makinayaı alırken herhangi bir kuşkun olmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghost1

Panasonic pek bilinen bir marka deil ben ondan cekiniyorum.

ama leica lens var uzerinde... sirf lens icin de bi makine alinir mi bilmiyorum.

cok kararsiz kaldim.

üzerinde leica yazıyor diye sana gidip de iki bin dolarlık leica objektifi koyacak hali yok.Leica iyidir ama ekmek köfte hesabı işte. Sağlam bi objektifi olan foto makinesnin fiyatı da bellidir. Sony r1, canon pro1 örnekleri gibi. Hangisini istiyorsan onu al canon manuel imkan saglıyor kanımca, ilerde işine yarar en azından terimlere yabancı olmaz bi nebze olsun daha güzel fotolar cekebilirsin.panasonic'in servis agı daha geniştir canon'a göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her şeyi geç Canon'un servisi çok meşhurdur(!) ERKAYALAR
  • Yaklaşık 2 sene Panasonic FZ-30 kullanan biri olarak,eğer gece çekimi yapacaksanız Panasonic'i eleyin derim.Gece çekimleri çamur gibi.A560'ta ise şu an kullandığım 40D ile aynı görüntü işlemcisi var.(DIGIC III)
    Zaten Canon'un gece çekimlerindeki başarısını dünya alem biliyor.
  • Merhaba,
    Panasonic fx 12 de iyi bir makine ama bence bu makinelerin içinde en iyi seçim canon a570is.Sonuç olarak seçim sizin,yani hangi makineyi istiyorsaniz onu alabilirsiniz,hosca kalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 3 Nisan 2008; 2:18:00 >
  • canon un bu model serisinde çok güçlü bir flaş var , fazla uzağa gitmeden çekerseniz , flaşla çok net çekimler olur. aktivitelerin en az yarısı iç mekanda ve loş ortamlarda gerçekleşecektir. flaş önemli bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.