Şimdi Ara

fx6300 aşırı ısınıp pc'i kapattı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar fx 6300 witcher 2 oynarken aşırı ısınmadan dolayı kapandı sanırım.1 saat oynamıştım. kasayı açıp baktığımda bayağı sıcaktı. hava çıkışı sağlayan bir fan var.
    benim isteğim ön panele bir 12cm'lik fan alacağım ve birde soğutucu. para konusuda sıkıntı olduğu için şu ikisinden birini düşünüyorum sizce bunlar durumu düzeltir mi ?

COOLER MASTER BLIZZARD T2 MINI

XIGMATEK PRAETON LD963

ikisi de 50 lira

sizin uygun fiyatlı bildiğiniz bir soğutucu varsa da önerilerinizi beklerim ancak bu 2 sinden birini alacağım gibi ?

• Inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2175
  • islemci asiri isinip kapaniyosa sogutucu montajinda yada overclock yaptiysan sorun var demektir. . prime 95 testi yap bakalim sogutucu stokmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcmnyk -- 4 Ocak 2015; 9:10:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmnyk

islemci asiri isinip kapaniyosa sogutucu montajinda yada overclock yaptiysan sorun var demektir. . prime 95 testi yap bakalim sogutucu stokmu

işlemcinin içinden çıkan soğutucuyu kullanıyorum. yukarıda yazdıklarımda alabileceğim soğutucular. oc yapmadım nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum işlemci 3.5 ten 4.0a kendisi çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozuk -- 4 Ocak 2015; 13:20:48 >
  • oc yapmadiysan sorun var demektir o zmn islemci fanini macununa iyi kontrol et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmnyk

oc yapmadiysan sorun var demektir o zmn islemci fanini macununa iyi kontrol et

birde zotac ekran kartı kullanıyorum oyun açtığımda o çok ısınıyor olabilir. firestorm programında 5 dk da 70 dereceyi görüyor
  • amd sıcağı seven bi işlemci zaten ekran kartının ısısıyla kasa içini ısıtmış olabilirsin. Sadece egsoz fanı ile ya da işlemci fanı sonucu çözer mi bilmiyorum ama pcmnyk'ın da dediği gibi macun sıkıntısı yaşıyor olabilirsin tavsiyem kasaya bir egsoz fanı takman biraz daha bütcen yetiyorsa + işlemci soğutucusu alman hepsi macun dahil 100 TL falan civarıdır. Orj. stok soğutucusu kötü zaten amd nin yeni bir işlemci soğutucusu alacaksan zaten macunu bile değiştirmene gerek yok tek açımlık soğutucuya yapışık veriyorlar örneğin bunu alabilirsin fiyatı 68 lira 20 liraya da bi tane egsoz fanı alırsın 88 liraya işini halletmiş olursun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tokay6767

amd sıcağı seven bi işlemci zaten ekran kartının ısısıyla kasa içini ısıtmış olabilirsin. Sadece egsoz fanı ile ya da işlemci fanı sonucu çözer mi bilmiyorum ama pcmnyk'ın da dediği gibi macun sıkıntısı yaşıyor olabilirsin tavsiyem kasaya bir egsoz fanı takman biraz daha bütcen yetiyorsa + işlemci soğutucusu alman hepsi macun dahil 100 TL falan civarıdır. Orj. stok soğutucusu kötü zaten amd nin yeni bir işlemci soğutucusu alacaksan zaten macunu bile değiştirmene gerek yok tek açımlık soğutucuya yapışık veriyorlar örneğin bunu alabilirsin fiyatı 68 lira 20 liraya da bi tane egsoz fanı alırsın 88 liraya işini halletmiş olursun :)

ekran kartı ve kasayı değiştirdim. bir tek işlemci soğutucusu kaldı. thermaltake'in o soğutucusu ile cooler master blizzard t2 arasında çok fark var mı ki? fx6300 için aşırı bir soğutucuya gerek yoksa t2 ve yanında 2 fan alabilirim aslında.

• Valla kardeşim sana şöyle söyleyeyim 50 liralık soğutucudan vazgeç derim.Bende aylardır AMD işlemci araştırması yapan bir kişiyim.Sıcaklık soğutma o.c aklına gelebilecek ne varsa artık araştırmaktan kafayı yiyecek gibi olmuştum.AMD FX6350 kullanıyorum 3,9 Ghz. kendisi yükte 4.2 Ghz e çıkıyor.Cooler Master Hyper TX3 EVO kule tipi soğutucu aldım.Boşta 26-27 derece tam yükte 46 dereceyi geçiremedim ne yaptıysam ısınmıyor.Eksoz fanıda önemli tabi ama benim kafamın ağrımaması diyosan benim aldığım cinste bir soğutucu al.Emin ol çok memnunj kalacaksın.Kolay gelsin.
  • termal macun sur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Valla kardeşim sana şöyle söyleyeyim 50 liralık soğutucudan vazgeç derim.Bende aylardır AMD işlemci araştırması yapan bir kişiyim.Sıcaklık soğutma o.c aklına gelebilecek ne varsa artık araştırmaktan kafayı yiyecek gibi olmuştum.AMD FX6350 kullanıyorum 3,9 Ghz. kendisi yükte 4.2 Ghz e çıkıyor.Cooler Master Hyper TX3 EVO kule tipi soğutucu aldım.Boşta 26-27 derece tam yükte 46 dereceyi geçiremedim ne yaptıysam ısınmıyor.Eksoz fanıda önemli tabi ama benim kafamın ağrımaması diyosan benim aldığım cinste bir soğutucu al.Emin ol çok memnunj kalacaksın.Kolay gelsin.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Valla kardeşim sana şöyle söyleyeyim 50 liralık soğutucudan vazgeç derim.Bende aylardır AMD işlemci araştırması yapan bir kişiyim.Sıcaklık soğutma o.c aklına gelebilecek ne varsa artık araştırmaktan kafayı yiyecek gibi olmuştum.AMD FX6350 kullanıyorum 3,9 Ghz. kendisi yükte 4.2 Ghz e çıkıyor.Cooler Master Hyper TX3 EVO kule tipi soğutucu aldım.Boşta 26-27 derece tam yükte 46 dereceyi geçiremedim ne yaptıysam ısınmıyor.Eksoz fanıda önemli tabi ama benim kafamın ağrımaması diyosan benim aldığım cinste bir soğutucu al.Emin ol çok memnunj kalacaksın.Kolay gelsin.

aynen haklısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.