Şimdi Ara

fx8320 cpu voltage degerlerim düşüyor ve cpu yu soğutamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar benim 2 başlıkta belirttiğim gibi 2 sorunum.Sizlerden yardım bekliyorum.İlk sorunum oyun oynarken cpu voltage değerlerim düşüyor ve fps droplar yaşıyorum.2. sorunum ise oyun oynarken cpu sıcaklığım 70 dereceleri buluyor.Isınma sorunu yüzünden dark freezer x120 cpu soğutucu aldım ve onunla beraber gelen termal macunu kullandım.Montajını sağlam bir şekilde yaptım 2 defa kontrol ettim.Kasam ufak olduğu için içerisinde yeterli hava sirkülasyonunun olmadığını biliyorum.Zaten cpu fanım yüzünden kasamın yan kapağını kapatamıyorum.Ekstradan kasam standart bilgisayar masalarının sağ altındaki boşlukta duruyor.(Yanları kapalı önü ve arkası açık olan bölme).Cpu yu daha iyi soğutabilmek adına yeni kasa almayı düşünüyorum fakat alacağım yeni kasa benim işlemci ısımı ne kadar düşürür ? Sizin tecrübelerinizi öğrenmek istedim.Eğer max 5 10 derece düşürücekse almayı bile düşünmüyorum.Eğer daha fazla düşürür derseniz kasa tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Oynadığım oyunlar cs go ve h1z1.H1z1 de daha fazla fps drop yaşıyorum

Sistemime gelecek olursak

Amd fx 8320 cpu
    Msi gtx 970 gpu
    Msi 970a-g43 motherboard
    8gb 1333 mhz ram
    500gb hdd
    600 watt psu

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Saygılar

• bu da fps drop yaşadığım anlardan birine ait görüntü
    fx8320 cpu voltage degerlerim düşüyor ve cpu yu soğutamıyorum
  • yardımcı olabılcek yok mu ya koskaca forumda :(
  • bilgisi olan herhangi biri ???
  • Sıcaklık fazla yükseldiğinden işlemci throttling yaparak voltaj düşürüyor ve bu da fps droplara neden oluyor.Çözüm işlemciyi doğru düzgün soğutabilmek.Uzay montaj yapın ve sıcaklık değerlerini kontrol edin.Soğutucu montajı doğru yapıldıysa sorun olmaması gerek.
  • Fx 8xxx 9xxx için Sıvı soğutucu şart hele ki bu Yaz aylarında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala sorunumu çözemedim fx 8300 kullanan arkadaşlarım var adamların işlemci sıcaklıkları 50 yi geçmiyor benimkisi oyun oynarken 75 e kadar çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.