Şimdi Ara

fx8350 aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd fx 8350 işlemcim ve zalman cnps10x işllemcim var stress testlerinde 48 dereceyi geçmiyor fakat battlefield 4 oyununda 62 dereceyi görüyor bundan çok rahatsız oldum 1 saat daha oynasam daha fazla olacak diye oyundan çıkıyorum. Aynı işlemci ve fan arkadaşımda var 45 dereceyi geçmiyor onda bir problem mi vardır acaba?

• Umt_d kullanıcısına yanıt
    Kasayı koyduğun yerde de onemli.Fanlar duvara fazla yakınsa ısıyı uzaklastiramiyordur kasa.Arkadaşın nasıl koyuyor kasayı duvara yakın mı arkası kapalı mı? Kucuk seyler bile isiyi etkiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasayı etrafı kapalı bir yere koyuyorum yani çalışma masasında kasa koyma yeri gibi vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umt_d -- 15 Şubat 2015; 23:49:55 >
    Arkadaşın nasıl bir yere koyuyor?Kasanın arkası kapalı olduğu için soğutamıyor ısınıyor.

• Arkadaşın nasıl koyduğunu tam hatırlayamıyorum ama benimkinin arkası kapalı valla
    Kapalı oldugu icin ısınıyor

• adam demis ki stress testinde 48 derece oyunda 62 derece.. stress testinde olmayip oyunda olan sey ne? ekran kartinin devreye girmesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normalo sicaklik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklık değerleriniz normal korkulacak bir şey yok .AMD ler sıcak çalışır . Arkadaşların yazdığı gibi kasanın arkası etrafı en az 10 cm açık olmalı .
    kasa fanı olarak yeri uygunsa daha büyük fan almanızı öneririm .
    AMD gibi sıcak çalışan CPU ların yılda bir kez termal macunlarının yenilenmesini öneririm
  • benim de aynı problem var ama daha da can sıkıcı. AMD 8350 kullanıyorum.

kasam COOLERMASTER HAF 912. ekstra fanlı. 250liralık da 2 kere termal macununu değiştirdiğim özel çift fanlı CPU soğutucum var.. ona rağmen ağır işlemlerde 86dereceyi bulup restart atıyor..

Ben hayatımda böyle rezil bir işlemci görmedim.. 1 yıldır bu problemi yaşıyorum. AMDler ısınmaz diyenlere el sallıyorum.
  • Saliva anakartin nedir?

bende 8120BE var. ben 52 dereceyi gectigini gormedim bende fan olarak once ocz vendetta vardi simdi ise zalman cnpx 10x var. bir yerde hata yapiyor olabilirsiniz...
  • Ben halletim arkadaşlar ! MAcunumu değiştirdim ve soğutucuyu güzel monte ettim halloldu!
  • anakart asus m97a
    ekran katı gtx760
    kasa coolermaster haf 912
    boşta 22-23 derece. hafif yükte 40-50 derece. ağır yükte 85-90 arası..
    monte konusunda yanalışım yok ondan eminim. termal macunu de değiştirdim birkaç ay önce yine bir işe yaramadı..
    soğutucum de zalman'ın öift ısı emici kocaman 150-250 lira arasında alıp hatırlamadıgım fan'ı.

şu an tekrar test yapıyorum 75'e geldi ve yükseliyor. ekran görünütüsünü de alacam de restart yiyecek diye korkuyorum
  • Çok çok büyük ihtimalle montaj yanlış bende de aynı sorun vardı haloldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

boşta 22-23 derece. hafif yükte 40-50 derece. ağır yükte 85-90 arası..

Montaj sıkıntısı gibi. sogutucu etkin olsa bir anda 40-50 olmaz. bende 1 saatlik yukte anca 50 gorunuyor. bende tek fanlı zalman sogutucu var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.