ardadaşlar fz31z kullananların yorumlarını alabilir miyim? ekran kartı performansı, ısınma, fan çalışma durumu, xp'ye geçiş gibi konularda yorumlarını rica ediyorum. teşekkürler. gelecek bilgilere göre karar vereceğim.
daha önceki konulara bakacak olursan hepsinin cevabı var fz31z lerde ısınma problemi ve anakarttan kaynaklanan fan problemi var , xp kurulmaz kurduğun zaman fonksiyon tuşların çalışmaz ... diğer özellikleri güzel ama daha sorunsuz bir notebook almanı tavsiye ederim
Arkadaşım daha önceki forumları detaylı incelersen FZ31Z modelini alıpta kullanan birinin yorumunu göremezsin.zaten yeni bir model. ayrıca FZ31Z'nin FZ21Z ile aynı boardu kulllandığını İstanbul Bilişimden öğrendiğimi daha önceki konularda ilk yazan benim. ben sadece FZ31Z'yi kullananlardan teyit almak istedim. sen kullanıyorsan senden bu konuda yorum alabilirsem sevinirim. diğer bir konu ise fz 490 ya da 340 XP'ye döndüğü zaman fn tuşun ve bazı diğer fonksyon tuşlarının çalıştığı hakkında bilgisi olan var mı?
neden XP'e gecmek ıstıyorsun. Grafık ıslemler kullanıyormusun? Eğer ev kullanıcısıysan, program kullanmıyorsan yada kullandıgın programlar yenı surumse XP'e gecmenın hicbir cazibesi yok. Baktığımızda artık XP'li cihaz kalmadı ve hersey Vista'a uyumlu gelmeye basladı. Bi saatten sonra sende Vista'a gecmek durumunda kalacaksın. XP'e verdıgın parayı cope atacaksın. Yanlıs bılgı vermım ama bi yerde okudugum da Microsoft 1 yıl boyunca Vista'a gerı donmedıgınde lısansını ıptal edıyor. Güncellemek ıcın ekstra para oduyorsun. Vista'da hiçbir zorluk yok. Kısa süredede alısırsın ben alıstım FZ490'ın konfırgasyonları çok iyi, arkadasıma aldık, istediği performansı aldıgını dıle getırıyor. Şeytan benıde durtukluyor:) Bi incele istersen.
quote:
Orjinalden alıntı: rj45
neden XP'e gecmek ıstıyorsun. Grafık ıslemler kullanıyormusun? Eğer ev kullanıcısıysan, program kullanmıyorsan yada kullandıgın programlar yenı surumse XP'e gecmenın hicbir cazibesi yok. Baktığımızda artık XP'li cihaz kalmadı ve hersey Vista'a uyumlu gelmeye basladı. Bi saatten sonra sende Vista'a gecmek durumunda kalacaksın. XP'e verdıgın parayı cope atacaksın. Yanlıs bılgı vermım ama bi yerde okudugum da Microsoft 1 yıl boyunca Vista'a gerı donmedıgınde lısansını ıptal edıyor. Güncellemek ıcın ekstra para oduyorsun. Vista'da hiçbir zorluk yok. Kısa süredede alısırsın ben alıstım FZ490'ın konfırgasyonları çok iyi, arkadasıma aldık, istediği performansı aldıgını dıle getırıyor. Şeytan benıde durtukluyor:) Bi incele istersen.
Hocam çalıştığım şirkette kullanmak üzere alacağım. Kullandığım bazı programlar özellikle yaklaşık 150 kameraya bağladığım program vista üzerinde çalışmıyor. ayrıca şirket network'une bağlanmada sorunlara olabiliyor. FZ 490 hakikaten güzel... tek lamba olması ve disk hızının 4200 rpm olarak gözükmesi beni program çalışması ve oyun performansı açısından düşündürmüyor değil. eğer mümkünse arkadaşından ekran kartı dahil olmak üzere genel hdd, ekran kartı yorumlarını öğrenip yazabilirsen sevinirim ....teşekkürler..
FZ490NFB'den bahsedıyorsak eger kı o cihaz da çift lamba var dostum. 4200 rpm olması hiç bir sıkıntı yaratmaz. O veri aktarım hızıyla alakalı,farkı da anlamazsın zannetmıyorum. Ekran kartının 8400 geforce 1023 MB Max.(256 MB)olması işini görür. Her şeyi ile 4x4'luk olmasını bekleme beklersen maliyetın altından kalkamazsın:P Sonunda senı uzmıcek bı cıhaz olması onemlı, FZ490 serilerine ben sıcak baktığım için seni de üzmez diye düşünüyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: rj45
FZ490NFB'den bahsedıyorsak eger kı o cihaz da çift lamba var dostum. 4200 rpm olması hiç bir sıkıntı yaratmaz. O veri aktarım hızıyla alakalı,farkı da anlamazsın zannetmıyorum. Ekran kartının 8400 geforce 1023 MB Max.(256 MB)olması işini görür. Her şeyi ile 4x4'luk olmasını bekleme beklersen maliyetın altından kalkamazsın:P Sonunda senı uzmıcek bı cıhaz olması onemlı, FZ490 serilerine ben sıcak baktığım için seni de üzmez diye düşünüyorum...
az önce istanbul bilişim ile görüştüm. sorularıma bazı konularda net cevap alamadığım için direk olarak 490nbd(4bg) özelliklerini mail attılar. aşağıda bulabilirsiniz.
Audio
Sound System : Sony® Sound Reality™ - Audio Enhancer
Display
Screen or Display Technology : WXGA LCD
Screen Size : 15.4”2
Resolution : 1280 x 800
XBRITE-HiColor™ Technology : Yes
Expansion Slots
Multimedia Card Reader : One Memory Stick Duo™ media with MagicGate® functionality One ExpressCard® /34 Slot One Secure Digital (SD™ memory card) Slot
General
Computer Type : Notebook
Type of Use : Portable
Action Buttons : S (programmable), Volume, AV Mode, Play/Pause, FF, Rewind and Stop
Pointing Device : Electro-Static touch pad
Graphics
Processor : NVIDIA® GeForce® 8400M GT GPU with Total Available Graphics Memory of 1023MB (max.)11
Video RAM : 256MB Dedicated Video RAM
Interface : HDMI, VGA and S-Video Out with Smart Display Sensor
Hard Drive
Capacity : 200GB9
Speed : 5400rpm
Interface : Serial ATA
Hardware
Keyboard : QWERTY, 82 keys with 2mm stroke and 19.05mm pitch
Camera : Built-in 1.3 megapixel MOTION EYE® camera and microphone
Supplied Software : Microsoft® Works SE 9.0 w/ 60-Day Trial Version of Microsoft® Office Home and Student 200710
Sony® Original Software : Click to Disc™ - DVD Creation LocationFree Player® Software *Please access VAIO® Help and Support from your PC for a complete list of software applications and trials.
Weights and Measurements
Weight (Approx.) : 6.1 lbs.(with Standard Battery)1
Dimensions (Approx.) : 14"(W) x 0.98-1.4"(H) x 10.02"(D)
ARKADASLAR BENDE FZ31Z ALDIM
BIR SIKINTIM VAR UMARIM YARDIMCI OLABILIRSINIZ.
WINDVD de bluray izlerken video ozelliklerinden kontrast brightness gibi ayarlari degistirmek istiyorum ama pasif durumdalar secilemiyorlar.bunun sebebini bilen var mi?
bluray disc lerin özelliği olduğunu düşünmeye başladım. onunla ilgili bir araştırma yapmanız gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme