G-Shock Topluluğu. (127. sayfa)
-
-
-
Hocam büyük vida olsa çeşitli yöntemler deniyorlar ama bu kadar küçük vidayı çıkarmak zor be. Bilen arkadaşlar varsa umarım yardım ederler çünkü arka kapağın başına gelebilecek en kötü şeylerden birisi bence. :-) Durduk yere kırılması enteresan ama sanırım metal yıpranması var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 24 Ocak 2023; 11:48:43 > -
Aliexpress'ten sipariş ettiğim siyah metal bumper ve NATO kordon geldi. Sanırım istediğim kombinasyonu yakaladım. :-) Ama NATO kordon için daha iyi adaptörler bulunması lazım. Çok bulunmuyor.
-
Güzel olmuş saatiniz. Üstlerde yazdığım gibi uzun süredir band kullandım. Şu an huawei gt runner kullanıyorum. Seneler önce olsa ben de bu tarz bir saat alıp editlerdim. Severim outdoor tarz ürünleri. Ondan dolayı runner tercih ettim. Bir ara t-rex pro alacaktım fakat sesli konuşması yoktu. Üstlerde bir indirim paylaşmıştım, GBD-H1000-1A7DR. Fiyatı çok düştü, fakat bu tarz saatlerin devri geçmek üzere, casio kendini yenileyemedi bu yeni teknoloji ve adaptasyonu konusunda. Ucuzlayan modeli almamak için kendimi zor tuttum. = )) Alsam en fazla bir hafta takacaktım her halde, çünkü runner dururken o kullanılmaz. Ya da koleksiyon yapanlar için güzel parçaydı.
Babamda, yine eski kullandıığım aqf-102w saat var. Pili bitmiş onun da. Aklıma g-shock saatim geldi. Ona pil alana kadar onu kullansın dedim. Ya da hoşuna giderse g-shock onda kalsın dedim. Herkesin hoşuna gitmiyor ya kaba, ağır outdoor sattler. Koyduğum yerden çıkardığımda pili bitikti. Zaten bir ara baktığımda geri kalmıştı. Yedekte g-shock pil vardı, renata 395 model almıştım ilk bittiğinde yedek olarak fazladan. Fakat kapatırken vida bu hale geldi. Vida tek olarak iyi değildi sanırım, ya da inşallah öyledir. Diğerleri de aynısı olursa pek hayırlı olmaz. Dediğiniz gibi vida büyük olsa matkapla filan çıkarılıyor. Ya da üstüne bir çeltik atabilirsem ki çok zor, tornavida ile döndürülüp çıkarılır. Saatçiye götürsem yapabilir mi acaba? Ya da artık böyle mi kalsın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 24 Ocak 2023; 14:54:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adaptör olarak hangi markayı tercih ettiniz?
Ebay üzerinde JaysandKays diye bir satıcı var. Gx56 için bende adaptör alacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler. Ya hocam aynen ben de zaten iki yıldır akıllı saat olarak HONOR Watch GS Pro kullanıyorum ve aşırı memnunum. Zaten akıllı saatlerin G-Shock'u gibi birşey. Üzerindeki metal kısım titanyum sanırım vurduğum yer metal bile olsa çiziliyor ama saate birşey olmuyor :-)) Şarjı 15-20 gün falan gidiyor. Konuşma özelliği falan fazlasıyla yeterli. Zaten önceki sayfada belirttiğim G Shock modelleri vardı ve uzun zamandır kullanmıyordum. Fakat bu Mudmaster modelleri özellikle GWG-1000 uzun zamandır aklımı kurcalıyordu. Güneş enerjisi ile çalışması sağlamlığı sensörleri vs. Ömürlük bir model yapmışlar... :-)
GBD-H1000 benim de aklıma düştü bir ara ama bunda karar kıldım. Akıllı saatler arasında o kadar batarya ömrü olan yine yok ama sanırım. Casio bu anlamda geri kaldı ama mevcut çizgiyi bozmak ile bozmamak arasında kaldılar sanırım. Yine de bir atılım bekliyorum.
Hocam bence saatinizi yine de bir saatçiye gösterin çalışan saat sonuçta. Bakalım ne diyecekler....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 25 Ocak 2023; 13:36:17 >
-
Adaptör olarak aşağıda linkini verdiğim NATO kordonlu adaptörü ucunda gelen modeli tercih ettim.
aliexpress.com275.53TRY 40% OFF|Yüksek kaliteli tuval için saat kayışı CASIO g şok büyük çamur kral naylon saat kayışı zincir gwg 1000/GB spor tuval erkek kordonlu saat|Saat kayışları| - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256803111382049.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USSert plastik ve kesimi duruşu güzel bir model. Deneme şansım olmadı ama en meşhuru Jaysandkay var dediğiniz gibi. Fakat onlar da Türkiye'ye gönderim yapmıyor sanırım baya bir baktım geçen hafta. Ebay'den Türkiye gönderim yapılamayan ülkeler arasındaydı sanırım. Ben de amazon global siteden [Richie Strap] 22mm uyumlu şu metal modeli buldum :
amazon.com[Richie Strap] 22mm 5 Ring Nylon Watch Band Strap GWG1000 Metal Adapters Kit for Casio GShock G-Shock GWG-1000https://www.amazon.com/dp/B07WZC2R85?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1Kargolanmış bakalım...
Sizin Gx56 modeli için seçenekler daha fazla olabilir.
-
Casio mud serisini ben de düşündüm bir ara. Hatta ga100 aldıktan sonra fark etmiştim. Fakat 7-8 sene önce aşırı pahalıydı. Şimdi gözden düşmeye başlayınca makul seviyelere inmiş.
Ben de runner i bir kaç yere çarptım fakat sorun çıkmadı. Tabi sert değildi fazla çarpma. İlk aldığımda silikon kap aldım da, sonradan ekran koruyucu taktım tek. Silikon ağırlık yapıyor, çirkin görüntü veriyor, sararma yapıyor kullandıkça vs. pek akıl işi değilmiş. Bisiklet ve dambıl sporu yaparken takarım demiştim silikonu fakat artık onda da takmıyorum.
Hayırlı olsun, bende aynı rengini alacağım ama fazla saatim olduğu için alıp almama arasında git gel yapıyorum. Ay sonunda banka promosyonu yatacak. O zaman kafayı sıyırıp sipariş geçebilirim.
Renk aşırı hoşuma gidiyor
Teşekkür ederim...Sizin içinde hayırlısı olması dileğiyle.Evet rengi benim içinde çok güzel.
-
Casio 'nun bu modelini alıp diğer fotoğraftaki saate benzetebilir miyim? Aliexpress te mavi çelik kasa bulamadım.
-
Bu modelin gümüş ve siyah çelik kasası mevcut diye biliyorum.
Şöyle bir model gördüm. 31.000 yazıyor sitede. Titanyum, özel bir kamuflaj kaplama tekniği. Günümüz koşullarında bir anlamı yok fazla, fakat tam koleksiyonluk.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=yVT74f-1KsM
www.chrono24.com.trCasio gshock GMW-B5000TCC-1JR GMW-B5000TCC-1 solar 20ATM watch... saati 31.257 TL´ya satisa sunulmustur - Seller - Chrono24https://www.chrono24.com.tr/casio/casio-casio-gshock-gmw-b5000tcc-1jr-gmw-b5000tcc-1-solar-20atm-watch-202301-released--id26853260.htm
-
Büyük indirimler var, düşünenler...
www.ersasaat.com.trFırsat Saat Modelleri ve Fiyatları - Ersa Saat 22. Sayfahttps://www.ersasaat.com.tr/firsat-urunleri?p=22&list=3
-
Selamlar, dolaptan sizinle yazışıyoruz sanırım. 05556231299 numaram
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok güzel özelliklere sahip bir modelini beğendim ama 21k TL eskiden g shock un giriş modelleri uygun sayılabilecek fiyatlardaydı ve bu sadece iyi bir müşteri kitlesi tutturduğuna inanıyorum ama şu anda kâr marjı daha ön planda gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence tam tersi. Sizin beğendiniz saatin tam modeli ne? Üstlerde ben de bir saat paylaştım o fiyatlarda. Fakat o özel yapım olduğundan saatin fonksiyonundan çok tasarım ve malzemesi ön planda. Örneğin biraz üstte de indirim haberi paylaştım. Örneğin orada da eskiden çok pahalı olan ürünler indirime girmiş. Tabi indirim derken bundan 10 sene öncesi ve şimdiki para ile karşılaştırmaya çalışıyorum az çok. O zamanlar bir de piyasanın en önemli markalarındandı. Ayrıca hem seri sonu olduklarından, hem de artık fazla tutmuyor piyasada bence.
Orada indirimde olan bir saate 5-10 bin TL arası vereceğime, fonksiyon bakımından daha zengin, günümüzün yeni trendi bir akıllı saat alırım. Zaten aldım da, 3-4 ay önce GT Runner model saat aldım. Fakat önceki sayfalarda yazdığım gibi de, Casio kendini bu alanda geliştirmek istemedi, ya da yenileyemedi. Casio saat tercih ederdim öyle olsaydı. Sony marka ilk android telefonum vardı, neo model. Yeni telefon alacağım zaman sony marka telefon tekrardan almak istesem de servisi ile yaşadığım durumdan ve yüksek fiyat, piyasayı takip edemediğinden dolayı başka marka tercih ettim.
Sony bugün ülkemizden çekilir, yarın belki casio çekilir. Fakat bu bizim ile alakalı bir durum değil bence. Kendisini yenileyemeyen, kullanıcı isteklerini göz ardı eden her marka için durum bu olacaktır.
-
Gwg 2040 diye geçiyor benzer fonksiyonlara sahip garmin akıllı saatte benzer bi fiyata sahip belki de diğer pazarlardaki ürünlere bakmak lazım, 2023 ocak serilerinde de güzel saatleri var casio nun.
Birazda olay bizim alım gücümüzde hep bu parayı vereceğiz ama ömrü, tamiri diye düşünüyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X