Şimdi Ara

G3258 işmeciye ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

G3258 işlemcim var 4 ghz a oc yaptım
    (4x2)8 gb 1600 mhz RAM
    120 gb SSD - 160 + 160 HDD
    Zalman kasa + 600 W
    H97M Plus anakart

Bu sisteme birde ekran kartı almak istiyorum, 500 tele civari bir kart öneriniz var mıdır ? r9 280 fiyatına göre çok güzel ama biraz fiyat konusunda zorlayacak gibi. Nvidia kartların GPU çekirdek hızları yüksek AMD lerin ise bit değerleri yüksek.
    ekran kartı alırken serinin 2. rakamının yüksek olması gerektiği şeklinde de söyleyenler var. Bu sisteme ne gider ne almalıyım, biraz daha toparlanıp iyi bir kart mı almalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Genelde PES 2015 oynuyorum ama FPS oyunları da oynamak isterim Crysis 3, battlefield 4, olursa GTA 5 de oynattığını gördüm bu işlemcinin.

• R9 270 yada R7 370.
  • bit değeri gpu hızı değil üretim teknolojisi daha ön planda artık, yeni nesil 128 bit gddr5 kartlar eski nesil 256 bit gddr5 kartları dövüyor mesela hem de daha az enerji ve ısınma ile.
    güncel bir kart al, bana sorarsan amd'yi de nvidia'yı da kullanmış birisi olarak amd kullanırken yazılımsal sorunlar çektim.
  • r9 280 gibi kartları alıp takarsında dediğin oyunlarda işlemcinin can çekişebilme ihtimalide var iyi işlemci isteyen oyunlar çünkü
  • İşlemcinin yetmemesi darboğaz olayına inanmıyorum pek. Titan x ile g3258 i test ettiler çatır çatır oynadı, ekran kartı ne kadar iyi olursa benim için ileriye dönük de yatırım olacak. Amd nin modelleri güzel hoş ama eski HD serilerin isimleri değiştirilerek R9 R7 gibi serilerde kullanıldığını okudum. Gtx750 ti güzel duruyor fakat amd denin özelliklerine bakınca düşünüyorum yinede. Gpusboss.com da karşılaştırma yapınca r9 280 hepsini geçiyor fakat cekirdek hizi nasil bir dezavantaj saglar. Gta 5 de bile kartin ramini 2 gb dan fazla kullanıldığını gördüm, ram in çok yüksek tutulmasının bir artısı olacağını düşünmüyorum. Verdiğiniz bilgiler aklımda teşekkür ederim başka modeller de önerebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnılMehmetKARAHAN -- 24 Temmuz 2015; 9:25:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ks4141

İşlemcinin yetmemesi darboğaz olayına inanmıyorum pek. Titan x ile g3258 i test ettiler çatır çatır oynadı, ekran kartı ne kadar iyi olursa benim için ileriye dönük de yatırım olacak. Amd nin modelleri güzel hoş ama eski HD serilerin isimleri değiştirilerek R9 R7 gibi serilerde kullanıldığını okudum. Gtx750 ti güzel duruyor fakat amd denin özelliklerine bakınca düşünüyorum yinede. Gpusboss.com da karşılaştırma yapınca r9 280 hepsini geçiyor fakat cekirdek hizi nasil bir dezavantaj saglar. Gta 5 de bile kartin ramini 2 gb dan fazla kullanıldığını gördüm, ram in çok yüksek tutulmasının bir artısı olacağını düşünmüyorum. Verdiğiniz bilgiler aklımda teşekkür ederim başka modeller de önerebilir misiniz ?

O videoyu yapan Technopat elemenlarını evire çevire dövmek lazım. Hep bu işleri başımıza açan onlar. Aslında dertleri sadece ilginç bir konfigürasyon yapmaktı ama millet yanlış anladı.
    3258'i 4.2 Ghz hızda 4 ay kullandım ben. İnternet, film, ofis vs. işlerde son derece başarılı. NFS Run, farcry 3 ve Tomb raider'ı sıkıntısız oynattı. WOT oynarken tık demedi ama BF4 senaryo modunda takılmalar yaşattı. BF3 multi'de harita azıcık kalabalıklaşınca hemen başladı boğulmaya.
    Demek istediğim şu, 3258 online oyun ve ev-ofis işleri için mükemmel bir işlemci ama AA ve diğer oyunlarda bir geleceği yok. Yakında Dx 12 gelecek. Seneye de 14-16 nm'lik HBM'li ekran kartları geldiğinde yapımcılar Tessellation'un texture Quality'nin dibine vurduğunda o işlemci çakılıp kalacak.
    Darboğaz diye burada bin tane konu açıldı. Sırf OC ile 4.8 görüyor diye 3258 onlardan ayrı bir yerde değil. Şuraya yazıyorum, seneye yazın bu forumda günde 3-4 tane 3258 darboğaz konusu açılmazsa ben de bir şey bilmiyorum!

O yüzden siz arkadaşları dinleyin. Ekran kartı konusunda 500 lirayı aşmayın yoksa siz üzülürsünüz. Nihayetinde kartın parası bizim değil sizin cebinizden çıkacak.

• Peki R9 280 e çıkmıyorum.

Sapphire R7 370 Dual-X 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı 582 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r7-370-dual-x-2gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html#genel-bakis

Sapphire R9 270 VAPOR-X GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kart 534 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-270-vapor-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#genel-bakis

R7 370 daha iyi özelliklere sahip iken R9 Daha üst seride yer aldığı için R9 u mu tercih etmeliyim ya da R7 mi iyidir.

Dx 11.2 lerinde 12 ye yükseleceğini duydum onun için orasına hiç bakmıyorum doğru mudur ?

Soğutma sistemi performansa etki edeceğinden Vapor-X mi Dual-X mi olmalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

Orijinalden alıntı: ks4141

İşlemcinin yetmemesi darboğaz olayına inanmıyorum pek. Titan x ile g3258 i test ettiler çatır çatır oynadı, ekran kartı ne kadar iyi olursa benim için ileriye dönük de yatırım olacak. Amd nin modelleri güzel hoş ama eski HD serilerin isimleri değiştirilerek R9 R7 gibi serilerde kullanıldığını okudum. Gtx750 ti güzel duruyor fakat amd denin özelliklerine bakınca düşünüyorum yinede. Gpusboss.com da karşılaştırma yapınca r9 280 hepsini geçiyor fakat cekirdek hizi nasil bir dezavantaj saglar. Gta 5 de bile kartin ramini 2 gb dan fazla kullanıldığını gördüm, ram in çok yüksek tutulmasının bir artısı olacağını düşünmüyorum. Verdiğiniz bilgiler aklımda teşekkür ederim başka modeller de önerebilir misiniz ?

O videoyu yapan Technopat elemenlarını evire çevire dövmek lazım. Hep bu işleri başımıza açan onlar. Aslında dertleri sadece ilginç bir konfigürasyon yapmaktı ama millet yanlış anladı.
    3258'i 4.2 Ghz hızda 4 ay kullandım ben. İnternet, film, ofis vs. işlerde son derece başarılı. NFS Run, farcry 3 ve Tomb raider'ı sıkıntısız oynattı. WOT oynarken tık demedi ama BF4 senaryo modunda takılmalar yaşattı. BF3 multi'de harita azıcık kalabalıklaşınca hemen başladı boğulmaya.
    Demek istediğim şu, 3258 online oyun ve ev-ofis işleri için mükemmel bir işlemci ama AA ve diğer oyunlarda bir geleceği yok. Yakında Dx 12 gelecek. Seneye de 14-16 nm'lik HBM'li ekran kartları geldiğinde yapımcılar Tessellation'un texture Quality'nin dibine vurduğunda o işlemci çakılıp kalacak.
    Darboğaz diye burada bin tane konu açıldı. Sırf OC ile 4.8 görüyor diye 3258 onlardan ayrı bir yerde değil. Şuraya yazıyorum, seneye yazın bu forumda günde 3-4 tane 3258 darboğaz konusu açılmazsa ben de bir şey bilmiyorum!

O yüzden siz arkadaşları dinleyin. Ekran kartı konusunda 500 lirayı aşmayın yoksa siz üzülürsünüz. Nihayetinde kartın parası bizim değil sizin cebinizden çıkacak.

""BF4 senaryo modunda takılmalar yaşattı. BF3 multi'de harita azıcık kalabalıklaşınca hemen başladı boğulmaya. ""

Biraz abartmıyor musunuz ?

Ben geçen 5 aya kadar Q8200 ve R7 250 ile BF3 multide çatır çatır oynuyordum Medium'da 30 fps altına düşmüyordu.

G3258'in teklemesi imkansız. Hele ki 4.2-4.4 seviyelerinde.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ben ne yaşadıysam onu söylüyorum. 3258'e bir düşmanlığım yok hatta bendekini kutusunda saklıyorum hala kimseye de satmam.

BF3 multide hibg ayarda 25-30 kişi varken pek bir sorun yok ama 50-55 kişi gelince hele de harita geniş , uçaklar vızır vızır uçunca ani fps düşüleri yaşadım. BF4 senaryo modunda shuttering çok oldu üstelik Medium ayarlarda. Mantle açınca azaldı.

3258 Intel'in tahinde belki de en iyi f/p işlemcisidir ona lafım yok ama bir yere kadar. Millet 1000 lira para verip 4790k alıyor sırf BF'yi adam gibi oynamak için şimdi bu adamlar enay mi? 3258 çevrimiçi oyuncular için en iyi çözüm. Günlük kullanım ve HTPC için de optimum seçenek fakat GTA V ya da Witcher gibi AAA oyun oynayacak adama yaramaz. Olay bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 24 Temmuz 2015; 13:37:15 >
  • Asus R9 270 aldım çok güzel oldu teşekkürler herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 370 daha pahalı model numarası yüksek diye almamanız iyi olmuş çünkü esasında 265 modelinin yeniden isimlendirilmesidir ve 270 modeli daha iyi bir seçimdi.
  • Yakın bir zamanda işlemci değiştirmeyi düşünüyorsanız i5-i7 gibi bir değişikliğe gidecekseniz daha iyi bir ekran kartı almanız iyi olacaktır o süreye kadarda artık takılsa da boğulsa da idare edecektir ama ben işlemciyi 1 sene sonra belki değiştirir belki değiştirmem diyorsanız da diğer arkadaşların dediği gibi daha düşük ekran kartları almanız daha iyi olacaktır teknoloji çabuk değişişir bugün aldığınız 1000tl lik ekran kartı 1-1.5 sene sonra çıkan 600tl lik ekran kartlarının gerisinde kalabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

370 daha pahalı model numarası yüksek diye almamanız iyi olmuş çünkü esasında 265 modelinin yeniden isimlendirilmesidir ve 270 modeli daha iyi bir seçimdi.

Aynen kardeşim Özellik yüksek gibi gözüksede R9 serisi olduğu için performans daha iyi, Media Markt, Vatan Bilgisayar ve Gold'daki arkadaşlarla konuşup bana göre en iyi kartın bu olduğuna karar verdik.
    Windows deneyimi 7.9 full oldu artık :) İşlemci 7.3 sadece
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.