Şimdi Ara

g3258 overclock (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • G3258 + z97 + 750 ti benzeri bir sistem kurma arifesindeyim.

Sistemi henüz kurup incelemediğim için yazıklarımda yanlış olabilir.

G3258 intelin 20 nci yıl özel üretimiymiş. 1.26 ve 1.3v arası çok rahat 4.6 ghz görüyor. Rekor msi da 6.8 ghz leri görmüş.

Normalde h81 h87 b85 gibi çipsetler bunun kilitsiz overcloğuna izin vermiyormuş fakat üreticiler bunu bios yada farklı şekillerde aşmışlar. Ancak bazı bios güncellemesi yapan h ve b serisi kullanıcıları overclock yapamaz olmuş dikkat öneririm. Sonra hacklenmiş bioslara sarmışlar. Bunun normal badisi z97 ler.onlardada bir 20 nci yıl özel üretimi muhabbeti olabilir.

Stok soğutucu ile 4.6 ghz i pek önermiyorlar. Fan konusunda kararsızım. fana 100 liradan fazlada vermek istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi size şu şöyle bu böyle olur demem doğru olmaz. Ben 1.3 v ile 4.5 ghz stabil olarak kullanıyorum stock soğutucuyla üstünü denemedim. Her işlemci birbirini tutmaz 1.4 v ile 4.4 ghz kullanan var veya daha düşük daha yüksek biraz şansınıza kalmış. Bende pc mate almayı düşündüm ilk çok sorunla karşılaşan olmuş. Ek olarak 5. Nesil ne zaman gelir ne şekilde gelir hiç belli olmaz. Bütçe meselesi kısacası.z97 gibi bir anakartta faz yapısı gereği overclock performansı daha fazladır mantıksal olarak lakin işlemci kütük çıkarsa yapabileceğiniz birşey yok bu konuda.

• 4.3 ghzde kullanıyorum fsb:dram oranı kaç olmalı ve nasıl yapılıyor?

g3258 overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 19 Ocak 2015; 2:25:16 >
  • Bahsettiğiniz değerler ram'le alakalıdır.Ramlarin çalışma frekansı ve geçikme süresidir.1400 mhzde çalışıyor ramleriniz.Ellemenize gerek yok ramleriniz bu ayarda kalabilir.
  • oc hakkında pek birşey bilmem ratio base clock falan az birşey anladımda stabilite için neyden ne kadar gerekir bilmem gittik msi gaming 3 anakart aldık oc genie en stabil işi çıkarıyormuş diye tek tuş ve koltuğa yayıl keyfine bak cinsi neyse bastık oc genie tuşuna reset attık pc açıldı 10 sn sonra sürekli eran birbirine giriyor resetledim biosa girdim 3.2 base olan g3258 i 4.3 e sabitlemiş üzerinde stock fan var şimdi bu oc genie elimde patladı belkide zorlasam işlemci hasar alacaktı daha dün aldık bugün yakacaktık yazıktır günahtır. bumudur msi ın oc da rahatlık ve stabilite anlayışı? sorunun neyden çıktığını tahmin edebilecek birileri varsa sistemin geri kalanı cl9 1600 ram r9 270 ekran 600 watt 80plus psu (12 volt kanalı 540) odanın genel sıcaklığı ise işlemci 3.2 deyken boşta 28derece 4.3teyken kaçta olduğuna bakamadım bile. ilgilencek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum neden böyle bir sorunla karşılaştım merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayatimaz -- 19 Ocak 2015; 11:58:43 >

• xHeartLess kullanıcısına yanıt
    Her işlemci konusunda katılıyorum. Z serilerinde kolayca çarpan kilidi değişiyormuş. Denemedigim icin düz yazıcam ama fsp/ram frekansı oynamadanda overclock mümkün. Voltajları ise bilemem.Nette edindiğim bilgi yanlış değilse z87 lerde o kapsamda.Alternatif düşünenlere bir tane ucuz wibtek z87 gördüm ama işlemci uyarmı önce eski işlemci takıp bios atıp yeniyi takmak mı ister bilemiyorum. Bordun kaliteside meçhul bide niye bukadar ucuz. Ön süreçte eski diye illaki ucuzlayan z87 ler olacaktır.

Kurduğum sistem genel olarak sessiz parçalardan kurulu. Yaz kış gürültü limitlerini zorlamadan sonuç almak istiyorum. Yazın kavurduğu zamanda overcloğum devam etmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 19 Ocak 2015; 12:13:54 >
  • Merhaba öncelikle.İlk olarak bios updateni yapmakla başlayabilirsin işe.Bios ayarlarını default yap daha sonra bios updateni gerçekleştir.Daha sonra oc genie'yi tekrar deneyin lakin elle yapmak ve stabiliteyi bulmak en sağlıklısı.Söz konusu gaming 3 burada oc genie'de sorun çıkarmaması gerekir.Bios update'yi yapın daha sonra ona göre yol hartiasını çizelim. :)
  • Şahsi fikrimi paylaşmak isterim.z87 eski bir board almışken z97 veya h81 yonga setli alınması taraftarıyım.İleriye dönük düşünüyorsanız z97 çipset li düşünebilirsiniz.Lakin z97+g3258 parasına fx6xx msi g43 alınabiliyor.Şahsi düşüncem intelden yana bu konudada.Tabi tercih sizin araştırıp bilgiler edinebilirsiniz.
  • Cahiller toplanmış çekirdek sıcaklığı yerine cpu sıcaklığını baz alanların eline Allah kimseyi düşürmesin, bilmeden akıl veriyorlar üstüne.

İşlemci yanıyor. O fanla olmaz o hızlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrttsdln

quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

çok fazla ısınıyor tüm değerleri stok yap sonra test al bakalım sorun nerede macun kuru olabilir fazla voltaj vermiş olabilirsin veya soğutucu yetersiz olabilir

Neresi cok fazla ??? işlemci 4.5ghzde 53derecede cokta güzel çalışıyor 1 saatlik prime 95ten 53 derece 4.5ghz le mavi ekran reset olmadan cıkabildinse stok sogutucuyla işlemcinin hasına denk gelmişin güle güle kullan.

Kusura bakma da cehalet paçalarından akıyor.
    4 ghz ve üstünde g3528 in benchmarklarına baktımda amd severim ama overclock yapılacaksa ve güç tüketimine bakılacaksa durum bariz. G3258 zamanında 300 den 450 ye cıkarıp bayram ettiğimiz celeronu anımsattı.

Sistemde realtek dışı düzgün bir ethernet ve iyi snr ye sahip ses ünitesi olsun istiyordum. Bütün firmalar anlaşmış gibi realtek ethernet ve ses codeci kullanıyor. Ses ve ethernet kartı alma planları yaparken bazı bordlara bunların iyilerininde (ses kodeci) eklendiğini gördüm.uzun süredir ilk kez bukadar disiplinli bir anakart donanım hiyerarşisi görüyorum. Onboard sese hard disk sata ekran kartı fare/usb parazit karışması adetine karşıda yarışa girmişler.

Masaüstü satışları düşünce biz neyi eksik bıraktık telaşı. :)

• Öncelikle OC nedir 2 ay önce bilmezdim şimdi biraz araştırma yaptım fakat bilgilerim tam değil, lütfen dalga geçmeyin.

Arkadaşlar ben de G3258 kullanmaktayım otomatik OC yaptım ve 4.3 GHz ile 1.25 V 'ta çalışmakta fakat başta 55 W olan güç tüketimi bir anda 255 W'a çıktı. Soğutucu olarak hyper 212 evo kullanmaktayım ve sıcaklıklar boşta diyebileceğimiz aralıkta 40 *C, 1 saat stress testinde de 65-70 *C olmakta.

Bunlara bağlı olarak çarpanı elimle 45 yaparak 1.3 V'a ayarladım fakat baktımki güç tüketimi 550 W'a çıktı sorun şu ki ben 500 W bir PSU kullanmaktayım ve hangi aralığı denersem deneyeyim 43 çarpanında yukarı bir OC yapmaya kalktığımda, stress testinde PC ya mavi ekran hatası veriyor ya da kendine reset atıyor.

Bunun nedeni PSU yetersizliği mi yoksa CPU Voltajı ile mi sorunlarım var ?

Resim

• Konuda ki bütün videoları yorumları okursanız ne demek istediğimizi anlarsınız.Stock fanla bu değerleri 200 tl lik bir işlemciden almak ve uygun fiyatlı bir bilgisayar toplayanlar için gayet güzel.Overclock yapan kişi bütün sorumluluğu kendisinin aldığını unutmasın.Benim tavsiyem stock fanla 4.2 ghz ve 1.2 v civarı gayet stabil ve performanslı bir şekilde kullanılmasıdır.Sert tavırlarınız kimseye birşey kazandırmaz.Düzgün bir uslubla daha anlayışlı bir şekilde yorumlarınızı dile getirirseniz tartışma ortamı çıkmaz diye düşünüyorum.
  • Anakart konusunda sistem tavsiyeleri bölümünden yardım isteyebilirsiniz.Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yardım edecektir.Kullanmadığım bi ürün hakkında yorum yapmayı sevmem.Kağıt üstündeki değerlerle bazen işlevde aynı olmayabiliyor.Araştırın kararınızı ona göre verin derim. :)
  • Testi hangi programla çalıştırıyorsunuz öncelikle.Prime95 le tes edin small fft stres testi çıkacaktır ilk seçenekte işlemciye yük bindiriyor sadece bide öyle test etmeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xHeartLess

Testi hangi programla çalıştırıyorsunuz öncelikle.Prime95 le tes edin small fft stres testi çıkacaktır ilk seçenekte işlemciye yük bindiriyor sadece bide öyle test etmeyi deneyin.

Intel extreme tuning utility programındaki stress test iile, test yapmaktayım, 4.3 GHz ve 1.25V ile bir sorun çıkarmıyor fakat 4.5 Ghz 1.3 V civarındaki testlerde ilk 2 dk içerisinde bilgisayar ya mavi ekran hatası veriyor ya reset atıyor.

Sanırım sizin demek istediğiniz GPU kaynaklı mı yoksa başka nedenle mi olduğumuzu anlamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneLastKiss -- 19 Ocak 2015; 13:37:32 >
  • Watt tüketimi artıyor dediniz ona istinaden demiştim onu.4.5 ghz 1.3v yetersiz oluyordur sizin işlemciniz için daha fazla voltaj vermeniz gerekiyor olabilir.İşlemciden işlemciye fark vardır biliyorsunuz şans meselesi bu birazda.Lakin daha fazla volt vermeniz sizin sorumluluğunuz dahilinde olan birşey işlemciye zarar verebilirsiniz.4.3 ghzde kullanmaya devam edebilirsiniz bence 4.5 ghzde olsa değişen birşey olmaz farkı hissedemezsiniz.
    Bilgisayarımı bu işlere olan merakımdan toplamıştım, dediğiniz gibi prime95 ile test edeyim, teşekkürler.
  • Anlıyorum. :) Rica ederim. Sıcaklık konusunda sorun yaşayacağıızı düşünmüyorum zaten o soğutucuyla. :)
    ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim anakartla birlikte gelen live update 6 uygulaması en güncel driveri ve biosu bulup otomotik yükledi açılışta bu butona güncel biostayken bastım bilgisayar açıldı ilkinde tamamen dondu sonraki resetlerde ekran bozulmaya başladı gece yapıp kapattığım için saabah açınca aklıma gelmedi bunu yapmış olabileceği girip değerlere baktım voltu nerde göremedimde ratio yu 32xden 43x e çıkarmıştı. eğer en stabili bu diyorsa anakart gerçekten şaşırdım buna pc mate ile bunun arasındaki fiyat farkını görmememin sebeplerinden biride bu oc genie idi hayal kırıklığına uğradım bikere cesaretim kırıldı öğrenip manuel yükseltmede yapamam artık dün aldık bugün bozmayalım kalsın bir süre 3.2 de şimdilik sorun yok :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.