Şimdi Ara

g3258 overclock (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak caney kardeşim gidip 10 volt verin demiyoruz kimseye zaten. anlamak mı istemiyorsun.1.2 volt la bu işlemci tehlikeli derecede ısınmaz. Konuyu oku tekrar istersen 1.2 volt tan fazlasını vermeyim diyorum. Ek olarak bios o kadar akıllı ki 1.3 voltun üstüne çıkınca pembe oluyor. Diyor ki riskli bir iş yapıyorsun.Cpu frekansını yükseltip işlemcisi bozulan görmedim ben. Voltaj vermediğin sürece bunun riski yoktur bunuda biliyorsun umarım. Amacın tartışma çıkarmak ise burası olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xHeartLess kullanıcısına yanıt
    Birincisi ben senin kardesin degilim yasim profilimde yaziyor ikincisi bu islemcinin sicakligini 50 sanan kisiyle tartisacakta degilim.Ucuncusu karsindakinin anlayip anlamadigindan once kendi bilgilerini sorgula

Hadi rastgele

• O zaman yaşınıza hürmeten karşılık vermiyorum. Büyüklere karşı saygılı küçüklere karşı sevgi'li olmayı öğretildi bana. Bence siz bunun için başka şeyleri sorgulamaktan başlayabilirsiniz.+ 10 kişiye sorduysam 9 kişi cpu sıcaklığını baz almam gerektiğini söyledi. Şimdi size soruyorum Cpu sıcaklığı neyi ifade ediyor ? Deneyimleri mi yazıyorum ben rehber olması açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: xHeartLess

1 Saat prime95 testi yapıyorum ve hiç bi sıkıntı çıkarmıyor.Stok soğutucuyla değerler nasıldır ? Anakart:h81m-plus
     g3258 overclock

Video link:http://www.youtube.com/watch?v=Jnbz7qIrBe0

oc ile celeron dengi şeyi core i7 yaptığını sanana bak... o işlemci için konu açılır mı?

• Konuda öyle birşey mi yazıyor ? Konuyu farklı yerlere çekip tartışma çıkarmak hoşunuza gidiyorsa konu dışı var sizi öyle alalım. Konuyu okuyup öyle yorum yapabilirsiniz

• yalan mı? hayal dünyasında yaşıorsun hala uyanamamışsın...

• Konuyu amacından saptırmayın. Biraz düşünürseniz 200 tllik işlemci ile bırakın i7 yi i5 ile kıyaslamanız ne kadar mantıklı ?

• http://techreport.com/r.x/pentium-g3258-oc/c3-fps.gif

http://techreport.com/r.x/pentium-g3258-oc/c3-50ms.gif

i5 ve i7 lerle tam olarak kıyaslamak geniş bir bir konu ama 200 tl lik işlemci ezilmez. Hatta ciddi süprizler yapabilir.

• Fiyatına göre performansı tartışılmaz bencede.
    Netteki gördüğüm overclock denemeleri 4.5 ile 4.8 arasında değişiyor. Ama sonuçlardaki farklar 4.5 4.8 farkından fazla.

i5 ile i7 benzeri performans verebilirde vermeyebilirde. Overcloğun başarısına bağlı. 5 ghz yaparsın bişiler yanlıştır randımanlı olmaz ama 4.6 da olur. Oda mümkün.

• Stock soğutucuyla olacak iş değil lakin güzel bu soğutucuyla olabilir.Benim açımdan 4.2 ghz yeterlidir.Kağıt üzerindeki farklara bakmayın siz.İşinizi göreceği kadar yapmanız kafi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 19 Ocak 2015; 23:12:46 >
    Stokla dahada ucuza yapmış oluyorsun. 4.2 yeter rahatça.

• Technopat g3258 overclock rehber videosunu izleyen gidip aynı konfigrasyonu alıyor.

O video defalarca hatalarının olduğunu burada bahsettik.

Daha işlemci sıcaklıklarını kontrol etmeyi bilmiyorsunuz. Sonra overclock yapıyorsunuz. İki gün sonrada bilgisayarın düğmesine basıyorum. Anakartın fanları çalışıyor. Ama görüntü gelmiyor diye konular açıyorsunuz.
  • Ya konuyu okumuyorsunuz ya anlamıyorsunuz.
    - Overcock yapan kişi sorumluluğu almıştır.
    - stock fanla 1.2v üzeri tavsiye etmiyoruz.
    -Bu işlemciyi alacak arkadaşlar için bilgi sahibi olmaları için bir konudur.
    Ek olarak öyle bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xHeartLess

Ya konuyu okumuyorsunuz ya anlamıyorsunuz.
    - Overcock yapan kişi sorumluluğu almıştır.
    - stock fanla 1.2v üzeri tavsiye etmiyoruz.
    -Bu işlemciyi alacak arkadaşlar için bilgi sahibi olmaları için bir konudur.
    Ek olarak öyle bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Bu konunun bilgi alma ile alakası yok. Konuyu açan dünyadan haberi yok nereden bilgi alınacak ? G3258 Overclock Ana Konusu olsaydı tamam. Fakat burada yanlışlar zinciri kurulmuş. Cevap veren kişilere de konu sahibi atarlanıp birşeyler kanıtlamaya çalışıyor.

Neyse siz devam edin. iyi geceler.
  • Dediğiniz gibi olsun oyunlarda max 75 dereceyi görüyor işlemci buda sorun yaratacak cinsten değil. Tavsiyeniz için teşekkürler. Lakin anlatmak istediğim 200 tlye alınan işlemci sonuna kadar hakediyor. Demek ki 10 kişiden 9 u anlamıyor bu sıcaklık olayından. Siz şunu anlayın prime95 kadar hiç Bi oyun bu kadar yük bindiremez işlemciye. Sorun yaşayacak olsam ilk ben yaşardım. Günlük bu değerlerde kullanıyorum.Cpu sıcaklığını boşa koymuşlar oraya o halde.Cpu çekirdeklerini koyarlardı sadece sıcaklık ondan ibaret olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 20 Ocak 2015; 2:20:44 >
  • Başlığı açan yaptığı overclocku anlatmış ve bir kötü niyet yok. Elestiri karşı eleştiri olabilir ama sadece teknik konuları öneririm.

Overclock ve soğutma çok geniş bir konudur. Neyin doğru dogru neyin yanlış olduğu yeni bilgilerle hep değişebilir. Rahat olun kendinizi üzmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 20 Ocak 2015; 13:52:27 >
  • İyiki anakartı yazdım seçtigim anakartın fiyatı 350/tl 400 tl ye fırlardı birden. Daha geçen kaç yerde 300 tl ydi...... Masaüstü piyasası iyi olmuş hoş olmuş derken fiyatları manuple edenler var galiba. Beter olsunlar... Android yakında külliyen işlerini bitirecek zaten....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 20 Ocak 2015; 14:02:48 >
  • Yurt içinde anakart fiyatlarını üreticinin global fiyatından bağımsız olarak benchmarklar ve beğeniye göre manuple ediyorlar.

Android/linux ve arm işlemciler/pcler tabletler gelecekte bunların piyasasını iyice bozacak. Beter olsunlar. Şu anda nvidia k1 ps3 ve xbox 360 dan güçlü yakında 1 gflops larda gelecek...

• Cpu sıcaklığıyla cpu çekirdekleri eş zamanlı olarak hareket eder.90 derece cpu çekirdekleri 50 derece cpu sıcaklığı olmaz zaten.G3258 de gördüm ben bu olayı lakin o sıcaklığı sadece cpu çekirdeklerine bakarak karar vermek sağlıklı olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.