Şimdi Ara

g3258 overclock (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim. Öyle düşünmeyin sizin anakartınız pc mateden daha iyi bir anakarttır bu konuda şüpheniz olmasın. İnternetten araştırıp overclock nasıl yapılıyor sizin anakartta bilgilere ulaşıp o yönde yapabilir siniz.Pc geçince yardım edebilirim bu konuda :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xHeartLess

Bahsettiğiniz değerler ram'le alakalıdır.Ramlarin çalışma frekansı ve geçikme süresidir.1400 mhzde çalışıyor ramleriniz.Ellemenize gerek yok ramleriniz bu ayarda kalabilir.

1:1 oranı en iyisi gibi bi muhabbet dönüyor o yüzden sordum
  • Overclock yaparken cpu frekansını artırınca haliyle ramda aynı şekilde artıyor. Bu yüzden esnek bırakmak en mantıklısı.

• xHeartLess kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler
  • gerçek sıcaklık "çekirdek sıcaklıklarıdır"
  • quote:

Konuda ki bütün videoları yorumları okursanız ne demek istediğimizi anlarsınız.Stock fanla bu değerleri 200 tl lik bir işlemciden almak ve uygun fiyatlı bir bilgisayar toplayanlar için gayet güzel.Overclock yapan kişi bütün sorumluluğu kendisinin aldığını unutmasın.Benim tavsiyem stock fanla 4.2 ghz ve 1.2 v civarı gayet stabil ve performanslı bir şekilde kullanılmasıdır.Sert tavırlarınız kimseye birşey kazandırmaz.Düzgün bir uslubla daha anlayışlı bir şekilde yorumlarınızı dile getirirseniz tartışma ortamı çıkmaz diye düşünüyorum.

Mesele işlemci değil sıcaklık okumaktan aciz bireyler, soran arkadaş bilmez ona lafım yok. Orada biliyorum diyip de işlemcin soğuk(!) (93 derece!) dersen ve o kişi de o lafa güvenip iyice abansa sistemi eline alsa, sözde bay bilen zararını karşılayacak mı? Hayır.

• Tehlikeli bir sıcaklık olursa Windows kendini kapatır zaten. Yorumları okursanız zaten stock fanla 1.2 v üzerine çıkmayın diye belirtiyoruz. Kimseye kalkında stock soğutucuyla 1.2v üzerine çıkın demiyorum.Overclock yapan kişi sorumluluğu almıştır demektir. Lakin 10 kişiden 9 kişi Cpu değerini göz önüne almamız gerektiğini söylüyor.Tecnopatta ki Recep Bey bu konuda tecrübeli olduğunu düşünüyorum.Eğer zararlı derecede olsa sıcaklık belirtirler diye düşünüyorum.

evet bilgililer ama hitapları ergenlere.Ayrıca bu konuda gayet bilgisizler youtube da bayanlar bile eleştirmiş bakın diyorlar işlemci sıcağı 50 derece diyorlar

bu cpuda 1.3v ile stok fanla 50 derece mümkün mü sence?Evet bu onları cahil yapıyor gözümde bırak stoğu h110 bile yapamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 19 Ocak 2015; 19:22:32 >
    Arkadaşa tasarladığım sistemde anakartı önceden seçtim. gigabyte z97-d3h. Totem niyetine yazmıyordum.

Cpu soğutmada lucifer v2 olacak. Oda tamam. Birtek psuya karar verecegim. Gtx 750 ti (asus strix) anakartı 20a ile beseleyebilecek bir psu istiyormuş. Tüm gücü anakarttan aldığı için mantıklı. Ona göre bir psu seçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 19 Ocak 2015; 19:34:22 >
  • Herkesin fikirlerine saygı duyuyorum.Şunuda unutmamak gerekir prime95 kadar işlemciyi meşgul edecek bir oyun var mı bilmiyorum.Varsa yükleyip bir yandan sıcaklığı da test edebiliriz.Ek olarak sadece egzoz fan çalışıyor kasamda. Tahmini 80 derecenin üstüne çıkacağını düşünmüşüyorum.

sende belliki technopattan görüp kurmuşsun sistemi anakart işlemci vs. aynı

Prime95 kadar işlemciyi kasan birşey olmaz normal kullanımdada 80 derece civarlarında dolanır oyundayken.Ama bu sağlıklı değil cpunun performansı düşer artı olarak zarar verebilirsiniz cpuya
  • Tecnopat videolu kanıt olarak düşünün orayla bir alakası yok.Ek olarak hiç bir performans kaybı olmuyor Full yükte olsa bile.100 dereceye kadar yolu var sonra reset atar zaten. Yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

• Dahili bileşenler bölümünde tavsiye isteyebilirsiniz. Bilgili arkadaşlar mevcut bu konuda bütçenizi belirtirseniz daha sağlıklı bir sistem tavsiye edeceklerdir.

hocam iyi günler tekrardan rahatsız ediyorum işlemci ve anakart elime ulastı bugun taktım calıstırdım bir format attım ve oc yapıp teste basladım 4.2ghz de 1.3v prime95le test yaptıgımda 25dk sonra bilgisayar mavi ekran verdi değerleri 4.1 1.25v cekip denedim 1 saati gecti su anda bir sorun yok fakat heralde sogutmada sorun yasıyorum kasamda + fanım yok yakında bir tane işlemci sogutucu ve egzoz fan almayı dusunuyorum ne önerirsiniz acaba ?

+ olaraktan kasanın hemen arkasından kalorifeler boruları geciyor bunun bir dezavantajı olurmu acaba ?

g3258 overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MayynaK -- 19 Ocak 2015; 19:47:38 >

• Öncelikle biosu güncelleyin. Oda sıcaklığı tabiki de etki edecektir.Egsoz fan da bi o kadar önemli.Bios update yapıp 1.2 v 4 ghz de kullanın şimdilik. İşlemci soğutucusu olarak hyper t4 inceleyebilir siniz.

• quote:

Öncelikle biosu güncelleyin. Oda sıcaklığı tabiki de etki edecektir.Egsoz fan da bi o kadar önemli.Bios update yapıp 1.2 v 4 ghz de kullanın şimdilik. İşlemci soğutucusu olarak hyper t4 inceleyebilir siniz.

bios updateli halde geldi hocam bende sasırdım 2104 "diye hatırlıyorum"

tesekkurler hocam su anlık fazla bir ihtiyacım yok saten hıza o sekılde kullanırım :)
  • En son 2106 çıkmıştı tekrar bakabilirsiniz. Rica ederim

• Konuyu derinlemesine okuyamadım. Ama konu ile ilgili bilgilerimden paylaşayım.

Prime 95 işin kültüdür. intel burn test belki rakip olabilir/aşabilir. Ama prime 95 makul. Kasa içi sıcaklıkta cpu yu etkilebiliyor şöyleki tüm donanıma aynı anda yük binerse psu anakart hatta hdd hatta gpu ısınır vs vs ısınır. Bu durum ortam sıcaklığını arttırınca özellikle yazın fırın kondisyonu olabiliyor. Prime 95 le furmark aynı anda denenebilir. Uzun süreli bir test iyi.

Basitçe 12 cm ve üstü fanın iyisi kasa soğutmada cok avantajlı ve sessiz. Bir önde bir arkada olunca kasanın hava sirkülasyonu değişiyor.

İşlemcinin tasarım maksimumu neyse aşılmamalıdır. Misal işlemci max 85 derece ( core temp yeni intellerde tasarım maksa nekadar kaldığını göstetiyordu vs ). İşlemci o sıcagı aşar aşmazda yanmaz. Ama resetler yada resetlemeden stabilite kaybeder. Kısaca geri dönülmez bir durumda genelde yoktur.

Bu konuda daha ayrıntıya giricem bir yorgunluk vat üzerimde. Şimdilik bukadae olsun.

Stok fan kullanıcıları transfer sıvısı ve fana eklenen helezonik kıvrılmıs kalın bakır tellerle ekstra soğutma sağlayabilir.

• quote:

Tecnopat videolu kanıt olarak düşünün orayla bir alakası yok.Ek olarak hiç bir performans kaybı olmuyor Full yükte olsa bile.100 dereceye kadar yolu var sonra reset atar zaten. Yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Senin dedigine gore islemci reset atar bozulmaz.O zaman islemcilerden garantiyi kaldiralim nasilsa bozulmuyor.Reset atarken kendini yakarsa o zaman buraya konu acarken gormek istemeyiz kimseyi

• Bilgilendirme için teşekkürler. Kablo düzeni de şart hava akışını bozabilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.