Şimdi Ara

g3258 vs fx 6350

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde 2 adet işlemci var uzun uzun araştırma yaptım ancak kesin bir sonuca ulaşamayınca forumda konu açmak durumunda kaldım

sizce hangi işlemciyi kullanmalıyım bu ikisi arasında ?

elimdeki ekran kartları gtx 660 ve sapphire r9 270 dual-x oc gddr5 2gb bu iki ekran kartından biri ile kullanmayı planlıyorum.

• FX6350
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

FX6350
    ikiside değil 6300 yada zorlarsan 8320
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

ikiside değil 6300 yada zorlarsan 8320

Alıntıları Göster
    FX 6300.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baholi

FX 6300.

Alıntıları Göster
    herkez 6350 de hemfikir mesaj alındı o halde.
  • jeseskane kullanıcısına yanıt
    fx 6300 demisler 6350 değil

ayrıca kullanım şartlarına göre cevap değişir. FX 6300 kesinlikle daha güçlü bir işlemcidir ağır işlerde ve multithread destekli program ve oyunlarda g3258i rahatlıkla geçer öte yandan bir çom oyun maximumda 2 çekirdek desteklediğinden zavallı amd oyun testlerinde hep single core başarımı daha yüksek olan intel işlemcilerin gerisine düşüyor. FX 6300 4.2 ghz civarı genelde stabil oc oluyor g3258 ise 4.6 civarı ve 4.2ghz civarına stock soğutucu ile çıkabiliyor.

Üstteki paragrafta ikisinden birini hardcore övmedim kullanım senaryosuna göre istediğini seç.

Ben olsam g3258+h97 anakart alırdım hem idarelik olarak oyunlarda FX 6300 ile yakın (bazen fazla bazen az) sonuçlar alıyorsun hem de çıkacak olan broadwell işlemcilere destek veren bir anakartın oluyor.
  • Fx 6300 daha iyi 95w tdp varken 125w almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Fx 6300 daha iyi 95w tdp varken 125w almam.
    Beyler adam Elimde iki adet işlemci var yazmış yeni alacağım yazmamış konuyu okuyun iyice bi zahmet FX6300 yazmış herkes
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Beyler adam Elimde iki adet işlemci var yazmış yeni alacağım yazmamış konuyu okuyun iyice bi zahmet FX6300 yazmış herkes

Alıntıları Göster
    şimdi ben anlamadım fx 6350 daha üst model bir işlemci zaten stock olarak boost ile 4.2 ghz de çalışiıyor neden fx 6300 den daha zayıf olsunki ? 125w tdp işelmcinin ısıl-termal- değeri zaten bendeki işlemci 50 dereceyi bile gormuyor yük altında. ayrıca overclock ile voltajsız rahatlıkla 4.6 ghz yi görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jeseskane

şimdi ben anlamadım fx 6350 daha üst model bir işlemci zaten stock olarak boost ile 4.2 ghz de çalışiıyor neden fx 6300 den daha zayıf olsunki ? 125w tdp işelmcinin ısıl-termal- değeri zaten bendeki işlemci 50 dereceyi bile gormuyor yük altında. ayrıca overclock ile voltajsız rahatlıkla 4.6 ghz yi görüyor.

Alıntıları Göster
    fx6350nin 6300ün overclocklu versiyonu olmasından dolayı önermemişler.Arkadaşlar zaten işlemciye sahip olduğunu görmemiş sanırım.Yeni alacak biri için fx6350 yerine 6300 almak mantıklıdır.6300 zaten kolay oc oluyor çünkü.Oclisine fazla para vermeye gerek yok yani.

Senin sorunun cevabına gelince.Elinde iki işlemci de varsa ikisini de dene.Hangisinden memnun kalırsan onu kullan.Ben olsam Fx6300 kullanırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Propus

fx6350nin 6300ün overclocklu versiyonu olmasından dolayı önermemişler.Arkadaşlar zaten işlemciye sahip olduğunu görmemiş sanırım.Yeni alacak biri için fx6350 yerine 6300 almak mantıklıdır.6300 zaten kolay oc oluyor çünkü.Oclisine fazla para vermeye gerek yok yani.

Senin sorunun cevabına gelince.Elinde iki işlemci de varsa ikisini de dene.Hangisinden memnun kalırsan onu kullan.Ben olsam Fx6300 kullanırdım.

FAİL Hocam başta arkadaşlar işlemciye sahip olduğunu görmemişler yazmışsın ama sonunda alışkanlık olsa gerek FX6300 yazmışsın
    Evet FX6350 üst model ama fazla üç tüketimi olduğu 6300 almak daha mantıklı yeni alacaklar için tercih meselesi birazda

• 6350 aldım her ne kadar OC ye çok hevesli olsamda hiç bir ürünü OC li kullanamıyorum bir türlü içime sinmiyor,böyle bir alışkanlık var bendede

örneğin g3258 i voltajsız 3.8 ghz yaptım ama tekrar 3.2 ye döndürdüm çünkü içim o şekilde rahat etmiyor nedense,aynı şekildede fx 6350 de voltajsız 4.6 ghz de benchmark testlerinden geçti ama ben yine stok haline geri aldım.

sizler bu işlemcileri devamlı OC li haldemi kullanıyorsunuz ? yoksa sadece oyun oynarken felanmı OC yapıp giriyorsunuz bu soruyu genel olarak sormak istiyorum.Eğer kolay kolay bir zararı olmuyorsa bende o şekilde kullanamyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeseskane -- 4 Aralık 2014; 22:47:42 >
  • jeseskane kullanıcısına yanıt
    Voltajsız 4.6 üstelik testlerden geçti vay be çok iyi gerçekten Bende de FX6300 var oda stok halde bana fazla bile geliyor
  • quote:

6350 aldım her ne kadar OC ye çok hevesli olsamda hiç bir ürünü OC li kullanamıyorum bir türlü içime sinmiyor,böyle bir alışkanlık var bendede

örneğin g3258 i voltajsız 3.8 ghz yaptım ama tekrar 3.2 ye döndürdüm çünkü içim o şekilde rahat etmiyor nedense,aynı şekildede fx 6350 de voltajsız 4.6 ghz de benchmark testlerinden geçti ama ben yine stok haline geri aldım.

sizler bu işlemcileri devamlı OC li haldemi kullanıyorsunuz ? yoksa sadece oyun oynarken felanmı OC yapıp giriyorsunuz bu soruyu genel olarak sormak istiyorum.Eğer kolay kolay bir zararı olmuyorsa bende o şekilde kullanamyım :)
    6350 yerine 8320e alınabilir

g3258 4.5 ghz overclock vb güzel de bu saatten sonra 2 çekirdek alınmamalı (tek oyun oynanacaksa ve sıkıntı yoksa alınabilir ama güncel oyunlardaki durumu araştırılmalı)

• o kadarda iyi değil bence zaten stok hızı 4.2 arada sadece 0.4 ghz fark varki oda günlük kullanımda hissedilecek bir fark değil o yüzden bende stok hızlarda kullanıyorum.

ancak g3258 in 3.2 den 3.8 e çok rahat bir şekilkde ulaşması bence çok daha önemli bir başarı OC acısındanki 4.0 veya 4.2 ghz yapanlar var voltajsız.
  • Fx 6300 u kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

o kadarda iyi değil bence zaten stok hızı 4.2 arada sadece 0.4 ghz fark varki oda günlük kullanımda hissedilecek bir fark değil o yüzden bende stok hızlarda kullanıyorum.

ancak g3258 in 3.2 den 3.8 e çok rahat bir şekilkde ulaşması bence çok daha önemli bir başarı OC acısındanki 4.0 veya 4.2 ghz yapanlar var voltajsız.
    Konuyu okumadan yazanlara
    LOL tarzı oyunlar oynuyorsan kesinlikle g3258. Bol grafikli ve FPS tarzı oyunlar ise FX6350.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Konuyu okumadan yazanlara
    LOL tarzı oyunlar oynuyorsan kesinlikle g3258. Bol grafikli ve FPS tarzı oyunlar ise FX6350.

Alıntıları Göster
    ne tarz oyunlar oynuyorsun söylesene
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    genelde mmorpg ve mmofps tarzı

rift - ghost recon phantoms felan
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

Orijinalden alıntı: Propus

FAİL Hocam başta arkadaşlar işlemciye sahip olduğunu görmemişler yazmışsın ama sonunda alışkanlık olsa gerek FX6300 yazmışsın
    Evet FX6350 üst model ama fazla üç tüketimi olduğu 6300 almak daha mantıklı yeni alacaklar için tercih meselesi birazda

Fx6350 demek istemiştim.Mesajımdan da belli zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.