Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
12
Favori
87.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - Restorasyon için öngörülen bir bitiş tarihi var mı ?

- Fransizca hazirlik doneminde hocalardan birinin Türk birinin Fransız olmasına dikkat edildigini söylemissiniz. Hazirligin baslangicinda fransizca bilgimiz 0 iken Fransız hocayla nasıl iletisim kuracağız ?

- Dışarıdan gördüğüm kadarıyla okuldaki ögrenci profili çok büyük oranda yenilikçi ,aydın , zaman zaman marjinal karakterlerden oluşuyor lakin hep bir sessizlik , pasif bir goruntu hakim. Belki okul nüfusunun az olmasindan kaynaklı ögrencilerin çok onemli dunya gorusleri olsa da apolitik bir görüntü var. Elbette okul ögrencilerini Fransız kültürüyle yetiştirirken kapitalizme uygun daha bireysel ve hedefe yönelik kimlikler aşılasa da okula gelen ögrencilerin 18 yaslarina kadar fikirleri kimlikleri biraz oturmus oluyor. Sormak istedigim disardan oyle gozukmese de okulda bir toplumsal kaygi , gelisen antidemokratik ortamlarda muhalif bir duruş sözkonusu mu ?

- Okul ögrencileri rektörden memnun mu ?

- Okulun spor takımları antrenmanlarını nerde yapıyor ?

Son olarak , kayıt aşamasında okula telefon açtığımda telefona bakan görevliler yardımcı olmamak adına elinden geleni yaptılar Herkese böyleler mi yoksa bi bana mı uyuzlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Up.

• Ireneo kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorularınızdan önce gözlemlerinizin çok doğru olduğunu söylemeliyim.

Restorasyon hakkında öngörülen bir bitiş tarihi olduğunu sanmıyorum, restorasyonlar biraz ağır ve belirsiz ilerliyor genellikle. Yazın hiç gidip görmedim ne denli ilerleme kaydedildi bilmiyorum ama kanaatimce 1,5-2 sene daha sürer gibi görünüyor.

Başlangıçta Fransız hocayla iletişim kurma konusu enteresan bir süreç. Bazı hocalar 15-20 senedir türkiyede yaşıyor ve türklerle evli olanlarda var. Onlar arada sırada türkçe konuşarak süreci kolaylaştıracaklardır. Elbette türkçe bilmeyen ve konuşmayı tercih etmeyenlerde var, ama endişelenecek bir durum yok. Nasıl olduğunu anlamadan adeta konuşmayı yeni öğrenen çocuklar gibi fransızca anlmaya ve konuşmaya başlıyorsunuz.

Okuldaki öğrencilerde siyasal açıdan bir pasif tutum olduğu doğru. Bunun birkaç sebebi olduğu kanaatindeyim. İlk olarak söylediğiniz gibi düşük popülasyon bunda etkili. Aslında bakarsanız mesela odtüde de öğrencilerin çoğu kendi halinde aslında, fakat yüksek öğrenci popülasyonu olduğu için öğrencilerin 5 te 2 si veya 1i bile bir eylem yada protestonun içerisinde yer alınca büyük bir ses çıkarmış oluyorlar. Toplumdada odtünün aşırı politik bir karakteri olduğu algısı doğuyor. Öte yandan Galatasaray sanıldığı kadar homojen bir yapıyada sahip değil buda siyasi faaliyetlere aktif katılan öğrenci sayısını düşüren etkenlerden. Bir başka sebepte yine bahsetmiş olduğunuz bireysellik meselesi. Okulda kapitalist ve bireyci bir eğitim verildiğine katılmıyorum. Hatta sosyal bilimler alanlarında bunun tam tersinin geçerli olduğu dahi söylenebilir fakat dediğiniz gibi öğrencinin okula gelmeden önce oluşturduğu bir zihin yapısı var. Galatasaray gibi bir okulu kazanmış ve geleceğe yönelik bireysel hedefleri var, dolayısıyla siyasal işlerin içerisinde yer almak istemiyor. Boğaziçinde de bu tarz bir durum söz konusu mesela. Bir diğer etkende burada siyasete çok girmek istemesemde bahsetmem gereken radikal unsurlar konusu. Sayıları fazla olmasada okulda her eylem ve protestonun içerisinde yer alan ve 'kürdistan' 'faşist tc' vs sloganlar atan bir grup olunca diğerleride ister istemez soğuyor, uzak durmaya çalışıyor. Bence buda önemli bir etken. Tüm bunlara rağmen mevcut siyasal ortamdan bir memnuniyetsizlik ve kaygı, genel bir muhalif tutum mevcut diyebiliriz.

Rektörden genel olarak memnunuz. Bende şahsi olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. En başta rektöre sesinizi ulaştırabiliyorsunuz, bu çok önemli. Öğrencilerin taleplerinin dinlendiğini ve çözüm üretilmeye çalışıldığını söyleyebilirim. Rektör zaten seçimde oyların tamamına yakınını almıştı yani akademik kadronun desteğinide almış bulunuyor. Önceki rektörümüz milletvekili adayı olmuştu, mevcut rektörümüz siyasi bir figürde değil, en azından işi siyaset değil eğitim olan bir rektör.

Kaç spor takımımız var bilmiyorum. Futbol takımı Galatasaray lisesinde antrenman yapıyor. Geri kalanlardan haberdar değilim malesef.

Okulun öğrenci işleri diğer okullarla kıyaslandığında çok çok iyidir aslında. Ama o telefonlara kim bakıyor bende çok merak ediyorum. Geçenlerde son derece net ve kolay bir konu için aradığımda dahi oradan oraya yönlendirildim ve çözüme ulaşamadım. Yani genel bir sıkıntı var orada demekki size özel bir durum yok :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir, önemli konulara değinmişsiniz sorularınız için teşekkür ediyorum.

Galatasaray üniversitesi hakkında çok fazla bilgi alabildiğimiz bir okul değil , merak ettiğim konular için tatmin edici cevaplar alabildiğim için çok memnunum. Vakit ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)

• Fenerbahçeli olmasam gelirdim bu yüzden şuan sütçü imam üniversitesinden yazıyorum
  • Yiğit okur binası nerede kalıyor acaba nasıl gidebilirim?
  • Uluslararası ilişkiler hakkında biraz daha bilgi alabilir miyim? Odtü işletme/iktisat, gsü ui/iktisat tutan yerler. Mühendislik bırakılıp buralara gelinir mi ? Diplomatlık hayalim yok özel sektör düşünüyorum ama ne yapar ne eder maaşlar ne durumda olur ( mühendislikte en azından kendini geliştirip iyi maaşlar alabilirsin. İibf bölümlerine biraz daha az kazanır gözüyle bakıyorum yanlış olabilir ama bilmiyorum bende böyle bir önyargı var ) . Mühendislikte elektrik elektronik bu arada İstanbulda bir özel üniversite.

• Sonuçların açıklanmasına az bir süre kaldı. Umarım herkes gönlünden geçen üniversitelere yerleşebileceği puanı almayı başarır diyorum. Yeni tercih döneminde de elimden geldiği kadarıyla Galatasaray Üniversitesi hakkındaki soruları yanıtlamaya devam edeceğim. Yalnız hatırlatmak istediğim bir konu var; geçtiğimiz iki yılda pek çok soruya yanıt verdim, geriye doğru şöyle bir bakmanın pek çok merak edilenin yanıtına ulaşmak için faydalı olacağını düşünüyorum. Tekrardan açıklanacak sonuçların herkes için hayırlı olmasını dilerim. :)

Tercihime Galatasaray iletişim yazmayı düşünüyorum ancak teredütteyim okuduğunuz bölümden memnun musunuz iş bulmaya dair umut var mı merak ediyorum belki okulun mezunlarından dolayı bir fikriniz vardır bu tarz soruları cevapladınız ama kişisel fikrinizi merak ediyorum reklamcılık ve halkla ilişkiler için daha pozitif konuşmuşsunuz hala bu fikirde misiniz?
  • alyenda A kullanıcısına yanıt
    Ben bir gazetecilik modülü öğrencisi olarak bölümümden memnun olduğumu söyleyebilirim. Elbette herşey gönlünüzden geçtiği gibi olmuyor, eminim herkesin aklında çok farklı bir üniversite hayali vardır. Türkiye'de maalesef gerçekler pek iç açıcı değil. Ama Galatasaray'ın diğer pek çok okula oranla iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. Ama böyle düşünmeyen arkadaşlarım da yok değil. İş bulmak çok zor değil. Reklamcılık ve halkla ilişkiler alanı düşünüyorsanız kolay bile diyebilirim. Ancak başlarken çok yüksek maaşlar alınmıyor ki buda sanırım artık her sektör için geçerli bir konu. Diğer taraftan reklamcılık ve pr alanı özel sektörün kişisel beceri, yaratıcılık ve özveri isteyen bir kolu. Sunum yapmak konusunda çok iyi olmalısınız. Eğer bu alana yetenekli ve ilgili olduğunuzu düşünüyorsanız Galatasaray etiketinin yardımıyla iyi noktalara gelmemeniz için sebep yok. Şunu da ekleyeyim reklamcılık ve pr hocalarının irtibatı çoktur, gerek staj gerekse işe başlarken yardımları dokunacaktır.

Kişisel bir tavsiye verecek olursam tercihinizi neye göre yaptığınıza dikkat edin derim. Elbette iş olanaklarını düşünmeniz çok normal fakat iş imkanları daha iyi diye sevmeyeceğiniz veya sizin kabiliyetlerini uygun olmayan bir bölümü tercih etmeyiniz. Aksi halde, reklam ajansları gibi rekabetçi şirketler içerisinde yükselmeniz veya kalıcı olmanız zorlaşacaktır. Bu elbette gönlünüzden geçen bölüm için kötü bir üniversiteyi yazın demek değil, ama aradaki dengeyi tutturmak gerekiyor. Alternatifleriniz neler, gönlünüzde hangi üniversite ve bölüm var? Eğer sormak istedikleriniz olursa bir sosyal bilimler öğrencisi olarak elimden geldiğince yardım edebilirim.

• Tanıtım günü tarihleri burada. İmkanı olanların tercihten önce mutlaka gitmelerini tavsiye ediyorum.

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin

Anladığım kadarıyla kişinin amacı iletişim okumak,bu alanda bir işle meşgul olmaksa Galatasaray Üniversitesinde okumak mantıklı bir seçenek.Söylediklerinize bakacak olursak kişinin bu alana olan yeteneği önemli,okul prestij sağlama açısından elinden geleni yapıyor ,gerisi kişiye kalıyor belli ki.Dediğiniz gibi hangi bölümü okursak okuyalım bir işe başladığımızda yüksek bir maaş almamız pek olası değil zaten öyle bir şey bekleyemem kafama takılan iş bulup bulamamaktı,siz de gayet uzun bir şekilde ifade etmişsiniz çoğu şeyi yardımlarınız için teşekkür ederim.Alternatif olarak türkçe öğretmenliği düşünüyorum onunda ataması garanti diye bir şey yok ama aile tarafından öğretmenliğe daha sıcak bakılıyor bu sebeple kafam karışık neyse tekrar teşekkür ederim üşenmeyip uzunca bilgilendirdiğiniz için.
    Rica ederim, evet söylediklerimi kesinlikle doğru anlamışsınız. Ailenizi anlayabiliyorum, elbette devlet çatısı altında rahat bir geleceğiniz olsun istiyorlar. Ama atama yapılmıyor. Senelerce beklemeniz olası, atanamayınca başka iş arayan polis olmak için başvuran binlerce insandan haberdarsınızdır. Galatasaray'ı yazmak niyetindeyseniz puanınız fena değil diye tahmin ediyorum, tercihinizi iyi düşünmenizde fayda var. İletişim yazmak istiyorsanız Galatasaray dışında devlet üniversitesi tercih etmemenizi öneririm. Koç, bilkent ve bilgi de tercihe eklenebilir. Sözelde Boğaziçi'nin tarih ve edebiyat bölümleri ileride tahmin etmeyeceğiniz çok farklı kapılar açabilir size. Tabiki bunları seçenekleri göz önüne çekmek amaçlı söylüyorum, en doğru kararı kendiniz vereceksiniz şüphesiz.

Maalesef sıralamam beni yazdığım an oraya atacak yükseklikte değil,2047 geledebilir gelmeyedebilir.Tercihime yazmayı düşündüğüm için kendisi hakkında bilgi edinmek istemiştim kesin gelir diye düşündüğümden değil.Boğaziçi tarihin tutacağını düşünmüyorum edebiyat olabilir gibi duruyor nasıl bir kapı açabileceğini düşünüyorsunuz,söylediğiniz gibi tahmin de edemiyorum ama sizin bu konu hakkında bir fikriniz varsa öğrenmek isterim.Galatasaray iletişim mi Boğaziçi edebiyat mı diye düşündüğümde nedense iletişim diyen yanım daha ağır basıyor.Bir de belki cevaplamışsınızdır ama hatırlamıyorum iletişim için hazırlık kaç sene okunuyor? Ve size göre Fransızcası sıfır olan biri hazırlık okurken çaba gösterirse başarıyla tamamlayabilir mi ? Bu tarz sorulara cevap vermiştiniz ama tekrar sormak istedim kusura bakmayın lütfen.Bilgi edinebileceğim başka bir kaynak göremiyorum ve şuan bilgi edinilebilecek en iyi kaynağın o yaşantıya şahit insanlardan elde edilebileceğini düşünüyorum.

Durumunuzu anladım. Edebiyat hakkında şöyle söyleyeyim, özel şirketlerde özellikle basın-yayın veya gazetecilik-enformasyon alanında çalışma şansınız var. Microsoft'ta çalışan dahi var. Özel şirketler için çeviri yapabilirsiniz. Bu bölüm de ingilizce, bildiğim kadarıyla tüm dersler ingilizce işlenmiyor fakat hazırlık okuyacaksınız. Bu elbette bölümün her mezunu iyi bir işe sahip oluyor demek değil, bana sorarsanız Galatasaray İletişim iş olanakları açısından bir tık daha avantajlı. Mezun olunca diplomanızda yalnızca 'iletişim fakültesi' yazacağını da hatırlatayım. Ayrıca radyo, tv ve sinema; reklamcılık ve halkla ilişkiler; gazetecilik modülleri arasından istediğiniz dersleri seçmeli olarak alabiliyorsunuz. Bu yüzden iletişim sektörünün her alanı hakkında bilgi sahibi olabilecek, iş arayacağınız zaman elinizi daha rahat hareket ettirebileceksiniz.

Hazırlık 1 sene. Eğer geçemezseniz 1 sene daha okuma hakkınız var. Eğer dile yatkınlığınız varsa orta düzeyde çalışmayla geçersiniz. Hazırlık okuyan çoğu öğrenci zaten 0 fransızcayla geliyor. 25 kişilik bir sınıfın ortalama 6-7 öğrencisi hazırlığı başarıyla tamamlayamaz. Bunların da bir kısmı bütünleme veya muafiyet sınavlarıyla ya da yds'den yeterli puanı alarak geçer. Genelde 4-5 kişi hazırlığı tekrar eder. Buda eğer sene kaybınız yoksa dünyanın sonu değil, fransızcayı iyice oturtmanızı sağlar. Bundan yanılmıyorsam 5-6 sene önce hazırlık zaten 2 seneydi.

• 1 yıl olması güzelmiş 2 yıl sanıyordum ben ve bu gözümü korkutuyordu.Çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için aklımda bir soru işareti kalmadı şuan

• geçmiş mesajları okudum anladığım kadarıyla sayısalla pek alakanız yok ama ben yine de sorayım çevrenizden edindiğiniz bilgilerle cevaplamaya çalışırsanız çok sevinirim çünkü internette GSÜ hakkında bir şey bulmak gerçekten zor.

Ben endüstri mühendisliği istiyorum ve GSÜ ile İTÜ arasında kaldım. Geçen seneki sıralamaları çok uzak değil birbirlerine İTÜ 10 binle kapatmış GSÜ 13bin. GSÜ den korkum Fransızca'ydı ama hazırlıkta çalışarak halledilebileceğini söylemişsiniz o biraz daha ısınmamı sağladı. GSÜ'yü düşünmemin sebebi kendi ekosistemi sanırım ayrıca 3 dille mezun olmak endüstri mühendisliği için iyi bir avantaj diye düşünüyorum.

Benim merak ettiğim eğitim kalitesi İTÜ ile kıyaslanınca nerede nasıl olur, mezun olduktan sonra hangi üniversitenin bana daha çok faydası olur?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

• dordo kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,

Evet taban puanların birbirine yakın olduğu doğru ama bence kontenjanlara da bakmak gerekir. İTÜ 80 kişilik kontenjanla 10 bin ile kapatırken GSÜ 25 kişilik kontenjanına rağmen 13 bin ile kapatmış. Bu İTÜ'nün revaçta olduğunu gösteren önemli bir detay bence. Sanırım İngilizcesi gelmez diye düşünüyorsunuz. İki okulun eğitim kalitesini karşılaştıracak bilgim hiç yok ama İTÜ neticede bir teknik okul. Galatasaray'da ise yabancı dil öğrenecek olmak elbette bir avantajdır. Öte yandan Türkiye'deki Fransız sermayeli şirketlerde daha kolay iş bulma şansınız var. Elbette iç piyasada İTÜ etiketinin önemi yadsınamaz ama şu çağda yabancı dil öğrenmeden mezun olmanın dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Bence bu iki okuldan hangisini tercih ederseniz edin 'diğerini neden tercih etmedim' demeyeceksiniz. Bu yüzden küçük detaylara da dikkat edin, okulların tanıtım günlerine mutlaka gidin, okulları gezin. Galatasaray'ın yurdu yok örneğin, eğer şehir dışından gelecekseniz bunu da dikkate alın. Öte yandan GSÜ'nün manzarası güzeldir ama kampüs hayatı yoktur, uzanacak çim bulamazsınız. İTÜ işletme fakültesi ise sanırım Maçka'da. İçine hiç girmedim fakat dışarıdan güzel bir yer olduğu belli oluyor. Galatasaray'da spor faaliyetleri de yok denecek kadar azdır. Bu tür detaylarında önemi olabilir belki sizin için. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

• Teşekkürler cevap ve tavsiyeleriniz için.

Benim de aklımda İTÜ biraz daha ön planda duruyor. İngilizcesinin hem tutmayacağını düşünüyorum hem de Türkçe olmasını ayrıca istiyorum. Türkçe olunca istediğimiz dersleri İngilizce alabiliyormuşuz diye okudum ki zaten en az %30 İngilizce ders alınması gereken bir programmış yani ben içindeyken İngilizcemi geliştirirsem bana çok bir zararı dokunacağını düşünmüyorum Türkçe okumanın sadece diplomamda yazmaz ama cvimde ileri düzey İngilizce olduktan sonra önemli olacağını düşünmüyorum pek. Evet, İTÜnün sosyal olanakları GSÜye göre baya fazla. Şehir dışından geleceğim ama ev veya özel yurt düşünüyorum zaten yurt konusu pek dert değil o yüzden. Sonuç olarak da GSÜ yine tercih listemde yer alacak gibi ama İTÜden sonra olacak sanırım. Tekrar teşekkürler tavsiyeleriniz için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İşletme ve iktisattan hakkında ne düşünüyosunuz. Bazı kişiler okulun hocalarının çoğunun gittiğini ve üniversitenin fransadaki okullarla anlaşmasının bittiğini söylüyo. Bazılarıysa yeni sözleşmenin yapılacağını. Bir de fransızcanın bana bu bölümlerdeki karkısı ne olur? Yardımcı olursanız çok sevinirm hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.