Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
12
Favori
87.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayır söylediğim şey bir kazanç hesabı değildi aslında. Ben iletişim bölümlerine yetenekli ve ilgili olan birisinin hem bu bölümü okurken hemde çalışırken daha mutlu olacağını ifade ettim sadece. Kastettiğim yalnızca buydu. Elbette böyle biri çalıştığı yerlerde rakipleri arasından sıyrılabilir ve ortalama bir hukuk fakültesi mezununa göre daha çok kazanç sağlayabilir de. Mezunlarımız arasında ekranda gördüğünüz yüzler de var, şarkıcı olan da, yönetici veya pazarlama müdürü olan da var. Çok geniş bir alandan bahsediyoruz ve çok şey ihtimal dahilinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Varsa seçecek arkadaşlar yardım etmeye çalışırım

• alyenda A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bu arada kusura bakmayın ilk sorunuzu yanıtlamayı atlamışım. Şu anda bir seyahatteyim ve bazen soruları yanıtlamak için fazla zamanım olmuyor. Evet ders programındaki renkler modüllere ait dersleri temsil ediyor. Renksiz olanlar ortak dersler. Ortak derslerin bir kısmı zorunluyken bir kısmı ise seçmeli ders statüsünde. Yani fakülte kökten 3'e ayrılmıyor, tüm modüllerin her sene ortak girdiği dersler oluyor. Aynı zamanda diğer modül dersleri seçmeli olarak alınabiliyor. Genelde çoğu modülün dersi farklı saatlerde bu yüzden farklı modülden almak istediğiniz bir dersin kendi ders saatinizle çakışma şansı düşük.

Ne kusuru,yanıtlamak zorunda değilsiniz zaten bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
  • Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.

Tercih döneminde bir mezun olarak sorum yurtlar ve barınma imkanları üzerine olacak. Yaptığım birkaç görüşme sonucu özel yurt fiyatlarının (bilhassa üniversite yakınlarında) hayli yüksek olduğu gerçeğiyle yüz yüze geldim. İstanbul'da ilk kez kalacağımdan ve orada bir çevrem bulunmadığından, hazırlık senesinde eve çıkma ihtimalim hayli düşük gözükmekte. Hal böyleyken İstanbul'da yaşam masrafları beni Galatasaray Üniversitesi hakkında tekrar düşünmeye sevk ediyor.

Önce eğitim ve öğretim şartlarının derdinde olsam da, korkarım İstanbul'da hayatın parasal yükü göz ardı edilebilecek bir konu değil.

Bu konuda bir tavsiyeniz, bir çözüm öneriniz mevcut mu? Tecrübeyle önerebileceğiniz yöntemler, bölgeler veya kurumlar var mı?

• Mercury9 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Yurt konusu sıkıntılı bir konu. Beşiktaşta gerçekten özel yurtlar çok pahalı. Üsküdar ve Kadıköy'e de bakın derim. Bunun dışında Kyk'nın çıkmasını beklemekten yada okulların sosyal medyadaki öğrenci sayfalarına ev arkadaşı aradığınızı yazmaktan başka seçenek yok gibi görünüyor. Eminim ki GSÜ'den pek çok kişi bulabilirsiniz ama bu da hemen hemen hiç tanımadığınız biriyle eve çıkmanız demek oluyor. Aslında kiralar da pahalı ve evet burada hayat ta pahalı :) Benim size tavsiyem hem hayatın daha düzenli ve güvenli hem de kiraların ve yurtların bir nebze daha ucuz olduğu Anadolu yakasına yönelmeniz. Başta Üsküdar ve Kadıköy elbette ama İstanbulda yol da bir sorun, bu yüzden ortalama 1 saatte okula varabildiğiniz bir yer okula yakın sayılır. Kadıköy-Kartal metro hattındaki Maltepe ye kadar her lokasyon sizin için uygun bence. Ayrıca semt olarak gayet iyi yerler. Ucuz diye cemaat ve tarikatların yurtlarına gitmeyin sakın, yurtların hangi kurumlarla ilişkisi olduğunu sorun. Bütçenizi bilmiyorum ama belki uygun 1+0, stüdyo daireler bulmak mümkün olabilir.

• Mühendislik bölümleri nasıldır ? Sıralamam 6001 itü bilgisayar istiyorum ama gelmeyebilir o olmazsa bilgisayar mühendisliği için başka üniversite düşünmüyorum aslında.
  • Merhaba eşit ağırlık öğrencisiyim sıralamam 53832 ve sözel sıralamam 5785 galatasaray üniversitesi iletişime girme ihtimalim var fakat yazıp yazmamak konusunda kararsızım. İş imkanları beni endişelendiriyor sizce fransızca bilmek ve galatasaraydan mezun olmak bana yarar sağlar mı? işsiz kalmak gerçekten kötü bir düşünce çünkü.
  • Fransızca eğitimli liseden mezun olmamış birisi için hazırlık ve sonraki 4 sene ne kadar zorlayıcı ?
  • hellkatze H kullanıcısına yanıt
    evet ben de bunu soracaktım yani düzgün bir çalışmayla 0 fransızcayla hazırlık geçilebilir mi geçilirse okuldan çıkıldığında gerçek mana da fransızca bilinerek mezun olunabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Champ-Elysees

Ben bir gazetecilik modülü öğrencisi olarak bölümümden memnun olduğumu söyleyebilirim. Elbette herşey gönlünüzden geçtiği gibi olmuyor, eminim herkesin aklında çok farklı bir üniversite hayali vardır. Türkiye'de maalesef gerçekler pek iç açıcı değil. Ama Galatasaray'ın diğer pek çok okula oranla iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. Ama böyle düşünmeyen arkadaşlarım da yok değil. İş bulmak çok zor değil. Reklamcılık ve halkla ilişkiler alanı düşünüyorsanız kolay bile diyebilirim. Ancak başlarken çok yüksek maaşlar alınmıyor ki buda sanırım artık her sektör için geçerli bir konu. Diğer taraftan reklamcılık ve pr alanı özel sektörün kişisel beceri, yaratıcılık ve özveri isteyen bir kolu. Sunum yapmak konusunda çok iyi olmalısınız. Eğer bu alana yetenekli ve ilgili olduğunuzu düşünüyorsanız Galatasaray etiketinin yardımıyla iyi noktalara gelmemeniz için sebep yok. Şunu da ekleyeyim reklamcılık ve pr hocalarının irtibatı çoktur, gerek staj gerekse işe başlarken yardımları dokunacaktır.

Kişisel bir tavsiye verecek olursam tercihinizi neye göre yaptığınıza dikkat edin derim. Elbette iş olanaklarını düşünmeniz çok normal fakat iş imkanları daha iyi diye sevmeyeceğiniz veya sizin kabiliyetlerini uygun olmayan bir bölümü tercih etmeyiniz. Aksi halde, reklam ajansları gibi rekabetçi şirketler içerisinde yükselmeniz veya kalıcı olmanız zorlaşacaktır. Bu elbette gönlünüzden geçen bölüm için kötü bir üniversiteyi yazın demek değil, ama aradaki dengeyi tutturmak gerekiyor. Alternatifleriniz neler, gönlünüzde hangi üniversite ve bölüm var? Eğer sormak istedikleriniz olursa bir sosyal bilimler öğrencisi olarak elimden geldiğince yardım edebilirim.
    Gsü iletişim ve gelecekteki iş imkanları hakkında şunları söylemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Champ-Elysees

Durumunuzu anladım. Edebiyat hakkında şöyle söyleyeyim, özel şirketlerde özellikle basın-yayın veya gazetecilik-enformasyon alanında çalışma şansınız var. Microsoft'ta çalışan dahi var. Özel şirketler için çeviri yapabilirsiniz. Bu bölüm de ingilizce, bildiğim kadarıyla tüm dersler ingilizce işlenmiyor fakat hazırlık okuyacaksınız. Bu elbette bölümün her mezunu iyi bir işe sahip oluyor demek değil, bana sorarsanız Galatasaray İletişim iş olanakları açısından bir tık daha avantajlı. Mezun olunca diplomanızda yalnızca 'iletişim fakültesi' yazacağını da hatırlatayım. Ayrıca radyo, tv ve sinema; reklamcılık ve halkla ilişkiler; gazetecilik modülleri arasından istediğiniz dersleri seçmeli olarak alabiliyorsunuz. Bu yüzden iletişim sektörünün her alanı hakkında bilgi sahibi olabilecek, iş arayacağınız zaman elinizi daha rahat hareket ettirebileceksiniz.

Hazırlık 1 sene. Eğer geçemezseniz 1 sene daha okuma hakkınız var. Eğer dile yatkınlığınız varsa orta düzeyde çalışmayla geçersiniz. Hazırlık okuyan çoğu öğrenci zaten 0 fransızcayla geliyor. 25 kişilik bir sınıfın ortalama 6-7 öğrencisi hazırlığı başarıyla tamamlayamaz. Bunların da bir kısmı bütünleme veya muafiyet sınavlarıyla ya da yds'den yeterli puanı alarak geçer. Genelde 4-5 kişi hazırlığı tekrar eder. Buda eğer sene kaybınız yoksa dünyanın sonu değil, fransızcayı iyice oturtmanızı sağlar. Bundan yanılmıyorsam 5-6 sene önce hazırlık zaten 2 seneydi.
    Hazırlık hakkında bunları söylemiştim. Hazırlık sonrası içinse şunu söyleyebilirim, fransızca dil dersleri 1. yılınızda da devam ediyor. Fransızca konuşması ve anlaması zor bir dil bu yüzden akıcı şekilde konuşmak ve örneğin TV yayınlarını sorunsuzca dinleyip anlamak için ekstra çaba sarf etmek veya erasmus ile ya da en azından yazları fransızca konuşulan bir yere gitmek şart. Ama hazırlıkta öğrenilen fransızca da eğer ortalama bir öğrenciyseniz bir fransızla konuşup anlaşmanızı sağlar. Zaten bölüme geçtiğiniz vakit fransızca derslerin sınavlarında bazen 3-4 sayfa yazı yazmanız gerekecek. Yazma ve okuma konusunda sorun yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champ-Elysees -- 11 Ağustos 2018; 14:23:36 >

• Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim inşallah gsü siyaset bilimi gelir ve yazınız da bana özgüven verdi açıkçası çok sağolun

• Raphaelias1 R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Umarım sonuç istediğiniz gibi olur. Sanırım yarın itibariyle tercih süreci sona eriyor. Yanılmıyorsam sonuçların ay başında ilan edileceği açıklandı. Açıklanacak tercih sonuçlarının herkesin gönlünce olmasını diliyorum. GSÜ'yü kazanan adaylar merak ettiklerini sorabilirler.

Hocam son gun ama kusura bakmayin

2400 siralama yaptim. İsletme okuyacagim. Bilkent var suan aklimda ama fransiz kulturunu cok seviyorum. GS da goz kirpiyo gibi. Sizce ne yapmaliyim? Bu iki okulu karsilastirabilir misiniz? Hedefim yurtdisinda finans alaninda calismak. Bilkent TR de uluslararasi imkanlar olarak en iyisi belki de. Ama GS'in da fransa'yla olan anlasmalari cok onemli. Ama soyle bisey var. Mesela gs'a gitsem fransa da erasmus yapamam, malum euro. Orda degisim programina da katilamam. Yani sadece egitimi yeter mi okil bittiginde fransa da calismak icin ?

• Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, yurtdışı konusuna bir nebze değinmiştim aslında. Hangi okula giderseniz gidin bu iş kolay bir iş değil. Okullar eğitim sürecinde yurtdışı programları yürütürler evet ama bu iş hayatına orada devam edebilmenin garantisini vermiyor. Öte yandan şunu söyleyeyim GSÜ'de işletme ağırlıklı olarak Türkçe. Kıyas yapıldığı takdirde yurtdışı imkanları dediğiniz gibi Bilkent için daha fazla olabilir. Ama Fransız kültürüne ilgiliyseniz de Galatasaray tek seçenek gibi görünüyor. Daha önce yazdığım gibi yurt dışına gidiş zor bir süreç ama eğer en kolay yolu nedir diye soracak olursak bence bu dışarıya iş yapan şirketlerden geçiyor. Yani yurt dışında ayağı bulunan bir firmaya çalışan olarak girebilirseniz bu firmanın yurt dışındaki işlerinde görevli olabilirsiniz. Bu nedenle iç piyasada hangi okulun daha fazla talep gördüğü de önemli bence. Ve bana sorarsanız Galatasaray burada bir adım önde yer alır, ama eğer hedefiniz kesinse hem fransızca hem de İngilizce için okul esnasında ekstra çaba sarf etmeyi göze alın.

Hocam piyasada bilkent daha önemli gibi duruyo ya. Baya kisiye sordum "isim" olarak bilkent onde diyolar. Ama dedigim gibi fransa merakim var. Buyuk ihtimalle bilkentin hemen altina galatasaray yazacagim. Ama her turlu mutlu olucam. İkiside cok guzel okullar. Tesekkur ederim cevap verdiginiz icin.

• Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Özel okulların dikkat edilmesi gereken hususlarından birisinin bursluluk oranı olduğuna inanıyorum. Bu bölüme baktığımızda Bilkent'te 20 burslu öğrenci kontenjanı ayrılmışken 60 kişilik yüzde 50 burslu, ücretli olarak ise 100 kişilik kontenjana yer verilmiş. Ücretli kontenjanın ise 130 binlerle kapattığı görülüyor. Özel okullardaki İşletme-İktisat bölümlerinin bursluluk oranlarının çok düşük olduğunu düşünüyorum. İsim konusunda ise elbette piyasanın nabzını tutmadan bir şey söylemek zor. Belki aldığınız cevaplarda GSÜ'nün mezun sayısının az oluşu, veya küçük bir okul olması dolayısıyla isminin çok duyulmaması etkili olmuş olabilir. Belki ben duygusal davranıyor olabilirim :) ama eğer bir İK'cı olsaydım işe alımda diğer diğer etmenleri göz ardı edersek GSÜ mezununa öncelik verirdim diye düşünüyorum. En nihayetinde dediğiniz doğru, ikisi de kötü okul değil. Her şey gönlünüzce olsun diyorum.

• Hocam sıralamam 4945 ilk sıraya gs işletme ikinci sıraya iktisat yazdım. Geçen sene gs işletme 5700 ile almışken bu 2016’da 3200 ile kapatmış durumda. Yerleşme tahmini olarak ne düşünüyorsunuz? Bölümlerde +5 kişilik kontenjanın eklenmesi bu sıralamaları düşürür mü sizce

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.