arkadaşlar merhaba. 25.02.2014 tarihinde almış olduğum galaxy s4 cihazımı ısınma sorunu sebebiyle tam 4 defa cihaz değişimi veya ücret iadesi ile Bakırköy Samsung MTA elektronik servisine verdim. Ama maalesef her seferinde arıza tespit edilmedi deyip yazılım atıp telefonu tekrar elime tutuşturdular.cihazda bariz ve can sıkıcı bi ısınma ve buna bağlı olarak hızlı bir şarj tüketimi vardı.özellikle grafikli oyunlarda cihaz resmen kaynıyordu elimde. yapılacak bişey kalmadığını düşündüğümden bugün Çağlayan'da tüketici mahkemesine başvurumu yaptım.Hem Samsung hemde MTA Elektronik adına dava açtım. Merak ettiğim şu.cihaz bende şu anda.Bu süreçten sonra neler olacak ?. daha önce bu olayları yaşamış arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.
up up up
quote:
Orijinalden alıntı: shenol85
up up up
geçmiş olsun arkadaşım başıma böyle bi olay gelmedi ama, gelişmeleri merak ettim. öğrenelim biri yazarsa..
iyide s4 zaten ısınıyo sadece ınternette gezerken bıle yarım saat sonra alev almıs oluyo 15 dk sanandreas oynuyorum aynı sekılde
Yaşamaktan ziyade. Okumuşluğum var. Tm haftanın belli gününde toplanıyor yani bir hafta görüşülmez ise sonraki haftaya başvuruyor... karar lehinize sonuçlanırsa size bildirim karşı tarafada ihbarname yollanıyor ama noter ihbarnamesi değil. Hakkınızda şikayetvar tm olayı bu şekilde değerlendirdi diye. İhbarname ulaşınca ki bi nüshası sizde olcak siz tekrar servise gidip hakkınızı istiyecekseniz artık karar ne çıktı ise.. bu arada mahkemeye itiraz edebilirler..2. Defa daha görüşülür konuö gene aynı sonuç çıkarsa. Bunada itiraz hakları var. Hem sizin hem onların... genelde 2. Karar sonu çoğu teknoloji firması uzatmadan para iadesi yapıyor. Size tavisyen sonuç açıklanınca samsungu ambargolayın..
mustiki212
kullanıcısına yanıt
peki hocam bu süreçte cihazı benden isteme durumu varmı tüketici mahkemesinin ? neye göre karar veriyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: arsızbeladinleyen2000li
iyide s4 zaten ısınıyo sadece ınternette gezerken bıle yarım saat sonra alev almıs oluyo 15 dk sanandreas oynuyorum aynı sekılde
öyle diyorsunuzda ben iki arkadaşımın cihazıyla karşılaştırdım. benim cihazım whatsapp kullanırken bile ısınırken onlarda 15 20 dk aktif internet kullanımında anca belli oluyor bu ısınma.
yahsiman1
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim hocam. tiksindirdi bu cihaz resmen beni kendinden. iki dk kurcalamaya gelmiyor cihaz elimi terletiyor resmen.
quote:
quote:
öyle diyorsunuzda ben iki arkadaşımın cihazıyla karşılaştırdım. benim cihazım whatsapp kullanırken bile ısınırken onlarda 15 20 dk aktif internet kullanımında anca belli oluyor bu ısınma.
ilk defamı samsung telefon kullanıyorsun bılmıyorum ama cogu samsung telefonu bole ısınmasın dıye oyun oynamıyoken guc moduna alıyorum sende öle yap normaldede 15 dk lık vıdeo ızlesem yanıyo telefonun ust kısmı
quote:
Yüksek grafikli oyunlar hariç bende gram ısınma yok abartmayın
quote:
Yüksek grafikli oyunlar hariç bende gram ısınma yok abartmayın
quote:
quote:
quote:
ilk defamı samsung telefon kullanıyorsun bılmıyorum ama cogu samsung telefonu bole ısınmasın dıye oyun oynamıyoken guc moduna alıyorum sende öle yap normaldede 15 dk lık vıdeo ızlesem yanıyo telefonun ust kısmı
Alıntıları Göster
Isınma ve şarjın çabuk bitmesi sorunlarının çözümü var esasında ama siz servisle halletmeye çalışmışsınız tercih elbetteki sizin.4 defa servise verilen bir ürünün sorunu giderilmiyorsa ayıplı mal statüsüne sokularak fatura bedeli tarafınıza iade edilecektir.3 ila 6 ay gibi bir süre söz konusu olabilir(Samsungun pislik yapacağını varsayarsak).esasında sizin dava emsalde teşkil edebilir çünkü birçok kullanıcı rom,root vs.işlerinden anlamak zorunda değil ve çoğu kişinin aynı şekilde bu cihazı kullandığını düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: lewent20
Isınma ve şarjın çabuk bitmesi sorunlarının çözümü var esasında ama siz servisle halletmeye çalışmışsınız tercih elbetteki sizin.4 defa servise verilen bir ürünün sorunu giderilmiyorsa ayıplı mal statüsüne sokularak fatura bedeli tarafınıza iade edilecektir.3 ila 6 ay gibi bir süre söz konusu olabilir(Samsungun pislik yapacağını varsayarsak).esasında sizin dava emsalde teşkil edebilir çünkü birçok kullanıcı rom,root vs.işlerinden anlamak zorunda değil ve çoğu kişinin aynı şekilde bu cihazı kullandığını düşünüyorum.
Alıntıları Göster
forumda başka bi kişininde cihazı aşırı ısınıyordu yeni telefon vermişlerdi. konuyu bulup konuşun isterseniz hangi yolları izledin vs..
shenol85S
kullanıcısına yanıt
Sizin sunduğunuz belgeleree göre. Servis kayıtları varsa deforme olmuş yerin fotoğrafı fln... en etkilisi servis kayıtları... diğer türlü durumlarda kime inanacaklarını bilmedikleri için servisten rapor isteyebilir. Şuda var tm ler tamamen sizin menfaatlerinizi korumakla ilgileniyorlar.. garanti belgesindeki şartları taşımayan durumlar ile zaten ilgilenmiuorlar.
arsızbeladinleyen2000li
kullanıcısına yanıt
daha önce galaxy s 3 kullandım hocam. cihazın ısındığını sadece 3d grafikli oyunlar oynarken anca hissedebiliyordum. bu cihazda 10 dk whatsapp kullanımında dahi cihazın üst kısmı kaynıyor
fp
kullanıcısına yanıt
o arkadaş tüketici mahkemesine gitmeden sorununu hallettiler yanlış bilmiyorsam hocam
bblokeeB
kullanıcısına yanıt
işte demek istediğimde bu hocam internette gezerken bile bariz ısınması normal olmadığının göstergesi
Güncellemelerin hepsini yapın. Isınmayan android telefon yok. Oyunlarda ısınması normal. Internette ısınma bir tek Chrome'da oluyor.
serviste android 4.4.2 ye kadar yüklediler. ben sorunumu anlatamadım sanırım. s 4 kullanan iki arkadaşım daha var. aynı şartlarda onların cihazını ve kendi cihazımı karşılaştırdım. sıcaklık değerlerine baktım. cihazım hem erken ısınmakta hemde 10 C ye yakın fazla ısınmakta. d day oyununu oynarken cihazı elimde tutamadım kendiminkinde onlarda gayet hoş görülebilir sınırlarda idi.