Şimdi Ara

Galaxy S25 serisini bekleyenleri fiyat artışı korkusu sardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S25 serisini bekleyenleri fiyat artışı korkusu sardı

Samsung’un yeni Galaxy S25 serisinin, 22 Ocak tarihinde düzenlenecek olan ünlü “Galaxy Unpacked” etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Seride Galaxy S25, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 Ultra olmak üzere toplam üç model yer alacak. Söylentilere göre, bu modellerin tümü, Exynos 2500 yonga setinin düşük üretim verimi nedeniyle, küresel pazarda yalnızca Qualcomm Snapdragon 8 Elite işlemci ile sunulacak. Bu değişiklik, serinin fiyatlarında artışa yol açabilir.

Snapdragon 8 Elite yonga setinin maliyetinin 190$ olduğu bildiriliyor. Bu fiyat, yeni mimari, işlem gücü, yapay zeka özellikleri ve diğer geliştirmeler dikkate alınarak belirleniyor. Ayrıca, bu yonga seti, TSMC’nin 3nm üretim teknolojisiyle üretilecek ilk Snapdragon modeli olacak. TSMC’nin bu gelişmiş üretim sürecinin maliyetini artırma olasılığı, Galaxy S25 serisinin fiyatlarını da etkileyebilir.

Ayrıca Bkz.OnePlus 13R’nin render görüntüleri ortaya çıktı: İşte tasarımı ve muhtemel fiyatı

Normalde, Samsung’un amiral gemisi modellerinde Qualcomm yonga seti yalnızca ABD, Kanada ve Çin gibi belirli bölgelerde kullanılıyor. Diğer pazarlarda ise Exynos işlemciler tercih ediliyor. Ancak, bu kez Samsung Foundry’nin 3nm Exynos 2500 yonga setinde yeterli üretim verimi sağlayamadığı bildiriliyor. Seri üretim için gerekli olan yüzde 70’lik başarı oranına karşılık, Samsung’un yalnızca yüzde 20-30 arasında bir verim elde ettiği ifade ediliyor. Bu durum, yeterli sayıda yonga seti üretebilmek için daha fazla ve maliyetli silikon plaka kullanılmasını gerektiriyor. Bu nedenle, Samsung’un Galaxy S25 modellerinde Exynos 2500 kullanma planından vazgeçerek, Snapdragon 8 Elite işlemciye yöneldiği söyleniyor.

Daha önce de benzer bir sorun yaşanmış ve Samsung’un 4nm yonga üretimindeki düşük verimi nedeniyle Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 üretimini TSMC’ye taşımıştı. Bu işlemci daha sonra geliştirilmiş bir versiyon olarak Snapdragon 8+ Gen 1 adıyla yeniden sunulmuştu. Mevcut durumda, 2024’ün üçüncü çeyreği itibarıyla TSMC’nin kontratlı yonga üretimindeki pazar payı yüzde 64 iken, Samsung Foundry’nin pazar payı yüzde 12 olarak raporlanıyor. Bu tablo, Qualcomm’un TSMC ile çalışmaya devam etme kararını destekliyor.

Galaxy S25 serisinin küresel pazarda Qualcomm Snapdragon 8 Elite ile sunulması ve üretim maliyetlerindeki artışın, fiyatlarda belirgin bir yükselişe neden olması bekleniyor. Bu durum, Samsung’un stratejilerinde önemli bir değişikliği işaret ediyor.

Kaynak:https://www.91mobiles.com/hub/samsung-galaxy-s25-series-price-hike/

• S24 Plus 37-38 bin TL bandında satılıyordu, ne olduysa fiyatlar 42-43 bin TL bandına çıkmış. Yani bunlar burada üretilse diyeceğim ki asgari ücret zammını yansıttılar, direkt ithal geliyor zaten. Samsung hafiften yerel fiyatlandırmasını azaltıyor gibi. Kasım indirimi nedeniyle fiyatlar düşmüş değildi, öncesinde de fiyatlar bu şekildeydi.

Kaynak site güvenilmez bilgiler analizler sunuyor. 8 Gen1 Samsung üretimliydi ve aşırı ısınma ile performans düşmeleri sürdürülebilir performansa sahip olmayışından ötürü normalde olmayan 8 Gen 1 + olarak TSMC üretimlisi olarak erkenden çıkartıldı. Samsung cihazlarında S22 Ultra Türkiye'ye ilk defa Ultra üst modele Snapdragon geldi diye sevinenler esasında bu sorunlar S22 Ultra serisi tanıtılmadan aylar öncesinden tehlike çanları çalıyordu bile bile lades! ...

91mobiles sitesi sığ çarpık bir sitedir...

• "fiyat artışı korkusu sardı" - şu başlıklara biraz daha özenseniz?!

• Kaynak site güvenilmez bilgiler analizler sunuyor. 8 Gen1 Samsung üretimliydi ve aşırı ısınma ile performans düşmeleri sürdürülebilir performansa sahip olmayışından ötürü normalde olmayan 8 Gen 1 + olarak TSMC üretimlisi olarak erkenden çıkartıldı. Samsung cihazlarında S22 Ultra Türkiye'ye ilk defa Ultra üst modele Snapdragon geldi diye sevinenler esasında bu sorunlar S22 Ultra serisi tanıtılmadan aylar öncesinden tehlike çanları çalıyordu bile bile lades! ...

91mobiles sitesi sığ çarpık bir sitedir...

• s25 serisi avrupada 1400 dolar civari olur tukiyede 3 bin dolar seviyesinde evet ülkecek ucuruyoruzzzzz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyat artışının yolu şimdiden yapılmaya başlanmış olarak algıladım.
    Ülkedeki fahiş haraçlarla, Samsung Türkiye'nin özel fiyatlandırmasına rağmen 100.000 TL civarı etiketler göreceğiz sanırım.

• Lomax. kullanıcısına yanıt
    S24 Plus 37-38 bin TL bandında satılıyordu, ne olduysa fiyatlar 42-43 bin TL bandına çıkmış. Yani bunlar burada üretilse diyeceğim ki asgari ücret zammını yansıttılar, direkt ithal geliyor zaten. Samsung hafiften yerel fiyatlandırmasını azaltıyor gibi. Kasım indirimi nedeniyle fiyatlar düşmüş değildi, öncesinde de fiyatlar bu şekildeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 2 Ocak 2025; 15:35:34 >
  • İşlemci değiştirip iteliyor ne maliyeti yahu s22deki kameraların maliyeti dibe inmiştir aynı fiyata verip geçsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kim ne derse desin apple.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Panel M13 (eski seri) , bataryan aynı , kamera sensörlerin eskisi aynı , sadece işlemcin ve kaporta / kasan değişiyor 😁buna rağmen zam düşünüyor Samsung, işler çok kötü demek içerde .Allah yardımcıları olsun ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci üretimi arttıkça maliyeti düşmesi gerekir ya neyse, muhtemelen overclocklu versiyondur.(!)

• 6.1 inç uygun fiyatlı bir adet telefon yap artık vicdansız samsung...

• YaKuBuX kullanıcısına yanıt

S23 iyi aslında hala. Orta segment fiyatına almıştım ben haziran gibi. Sırf küçük cihaz sevdiğim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Ufak bataryalı S22'den Z Fold 4'e geçince fena rahatlamıştım. Fark bataryanın biraz büyümesi ve işlemcinin 8Gen1'den 8Gen1+'a güncellenmesi altüstü.

Snapdragon savaşı Türkiye dışında o kadar yoğun gitmiyor. O yüzden Avrupa'da vs. normal Exynos ile devam ettiler S22 serisinde. Bize özel bir kıyaktı. İyi bir işlemci idi ama yanma ve batarya emme sorunlarını görmezden geldiğimiz an... :D

• tobepeople kullanıcısına yanıt

Bu işlemci için 240$ tahminleri bile yapılıyor, üreticilerin kârları düşecek deniyordu geçen sene.

O kadar pahalı olmasa da 190$ ise yine maliyetli bir işlemci. Belli ki üreticiler de kâr düşürmeye niyetli değil.

Samsung'un başı sıkışıkken çözümü gidip de zamda araması aslında hata. Daha fazla zam insanların daha fazla ucuz Çinlilere yönelmesi demek oluyor. Tamam, kalite aynı olmayabilir, kamera vs. o kadar iyi de olmayabilir ama kaç kişi donanımı yazılımı hakkı ile kullanıyor zaten. Samsung ise zaten pahalı sattığından belli bir kâra sahip. Bırak, fiyatı aynı tut. Müşterin de memnun olsun, fiyatı artan cihazlara karşı serinin de kıymetini korumuş, hatta yükseltmiş ol...

Sonra şu kadar satış bekliyoruz derken neden bu kadar sattık...

• Her sene gıdım gıdım teknolojik ilerlemeye karşılık maddi olarak devasa adımlarla ilerliyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.