Şimdi Ara

Galaxy S7'ye İlk Tokat iPhone 6s'ten Geldi... (Multitasking & Speed Test)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

7:25'ten sonra multitasking karşılaştırmasında şaka gibi bir sonuç var resmen. 4gb ramle bu kadar kötü yönetim olmamalı.

•  Galaxy S7'ye İlk Tokat iPhone 6s'ten Geldi... (Multitasking & Speed Test)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 4 Mart 2016; 23:06:17 >
  • Değerlenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung kullananin aklindan suphe ediyorum. Adamlarin bi onceki telefona saygisi yok resmen. Birini cikardi hemen pesine yok edge yok serinin devami ulan bi istikrar saglayin zirt pirt model cikarmayin cihazlarin degeri çôp oluyor

• Bi zamzungcu grlsin diye bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iste aranan stabilite:))

• android arkaplan işlemleri limitlidir. sınırsız değildir. standart olarak gelen ayarı isterseniz daha da azaltabilirsiniz. yani buradaki gibi 6-7 tane açıp peşinden geçmeye kalkarsan yeniden yükler. ama sondan 3-4 . uygulamaya aynen devam eder. samsung touchwizi akıcı yapmak için multitaskingten ödün veriyor.

4 gb rami de internette gezerken sekmeler arası geçişte yeniden yüklenmeyen sayfalar görünce anlarsın. incelemede yine şerefsizlik yapıp androidde chrome iosta safari kullanmış. iosta da chrome kullansaydı da anlasaydık internet performansını. samsung kullanan kişi kendi internet tarayıcısını kullanır chromeu değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 750p'lik bir çözünürlük ile 1440p'lik bir çözünürlük karşılaştırılır mı? Gelin olaya daha anlaşılır bakalım. İnsanlar oyun oynamak için konsol ya da pc tercih ediyorlar. Peki ps4 çözünürlüğü ve hiz/kare orani nedir? 1080p, 30 fps. Bilgisayar kullanıcısı bunun karsisinda ne hedefler? Ayni çözünürlük olan 1080p ancak 60 fps ya da yuksek çözünürlük 1440p 30 fps. Pekala bize 1080p 30 fps sunan konsolun fiyati nedir? 1500 TL. Karsilastirmada kullandığımız bilgisayarın fiyatı nedir? 5000 TL. Sonuc olarak baktığımızda bir bilgisayar kullanıcısı bu kaliteyi yasayabilmek icin 3.3 kat fazla fiyat ödemektedir ve ayni hiz/kare kullanimda 1.7 kat iyi goruntu kalitesi deneyimlemektedir. Şimdi konumuza gelecek olursak bir iphone 6s kullanıcısı 3.6 kat düşük goruntu kalitesi için samsung s7 kullanicisi ile ayni fiyati ödemektedir, bunun yanında daha kotu on ve arka kamerali, suya karsi dayaniksiz, sarji rakibinin yarisi kadar dayanan, hafizasi en az yarisi kadar olan bir telefon almaktadir. Burada elestirilmesi gereken islemlerini 15 saniye geç tamamlayan samsung kullanicisi midir, konsol ve bilgisayar cekismelerinin mantigini bile hice sayan kurallarla harcama yapan apple kullanicisi midir, yoksa ayni fiyata 3.6 kat fazla çözünürlük vermesine ragmen 15 saniye geride kalan telefonu 3.6 kat daha az ugrasmasi gereken telefon ile ayni teknoloji kefesine koyup kiyaslama yapan forum kullanicisi midir? Tekrar başa donup son bir kiyaslama yapalim. Acaba hesaplarimiza gore marka algisi olmasaydi, 6s'in hakettigi fiyat ne olurdu? Ortalama 1.7 kat güç/ekran kiyaslamasinda fiyat farki 3.3 ise 3.6 olan kiyaslamada fiyat farki 6.9 kat olmalıdır. Yani eğer s7 modelini 2700 TL'den fiyatlandirirsak, 6s'in marka algisiz fiyati 391 TL'dir. Yani s7'ye gore kiyasladiginizda 6s'e fazladan 2309 TL veriyorsunuz. Artik pil, kamera, hafıza dezavantajini göz ardı edip bu 2309 TL'yi 15 saniye hizli acilan uygulama diye mi isimlendirirsiniz, yoksa stabilite diye mi onu ben bilemem.

Buarada testlerdeki özensiz ve profesyonel olmayan kiyaslama teknigi de ayrica dikkat edilmesi gereken bir nokta. Ios'un kendi tarayıcısı kullanılırken, s7'nin kendi tarayicisinin kullanilmamasi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 5 Mart 2016; 2:16:47 >

• Satırlarca makaleler yazıp, farklı kullanım senaryolarıyla kıyaslamanın alemi yok. IOS gerilemesine rağmen stabilitede hala fersah fersah önde Androidden. Hele rakip samsung ise aradaki uçurum daha da büyüyor. Hep söyledim hala da söylüyorum Htc (şuan ne durumda bilmiyorum gerçi) ve Nexus kullanmıyorsanız, (bir nebze de Sony) Android deneyimi yaşıyorum demeyin.

Geçenlerde arkadaşın s6 edge+'ını kurcaladım da "Samsung'un amiral gemisi bu mu arkadaş?" dedim kendi kendime. Donanım ne kadar iyiyse yazılım ve optimizasyon bir okadar rezalet.

İşin özü, en son 2 sene önce ios'ten android'e geçerek bir android cihaz kullanmıştım. Maceram zaten çok uzun sürmedi ama hala bir arpa boyu yol gidememişler onu gördüm. Devrim yaratabilecek bir sistemin kendi içinde can çekişmesi üzücü.

• soralalp S kullanıcısına yanıt
    Hala ekran çözünürlüğünü bahane eden var şu forumda. Ama nedense s7 nin 8 çekirdek(s820 de 4 çekirdek), 6s in 2 çekirdek olduğu, s7 de 4gb rame karşılık 6s de sadece 2gb ram bulunduğunu söyleyen olmaz. Tamam kamera olarak s7 çok daha iyi,batarya performansının da daha iyi olduğunu düşünüyorum ama kimse gelip hız,akıcılık ve multitasking konusunda s7 6s ten iyi demesin lütfen.

• Efe E kullanıcısına yanıt
    Ekran cozunurlugu deyip gecmeye calistiginiz sey neredeyse sistem bilesenlerinin tumunun gucunun buyuk bolumunu ayirarak orada goruntu saglamaya calistigi birimdir. Ayrica 2 cekirdek 8 cekirdek diye yaptiginiz kiyas sadece mobil bolumunde yapilan anlamsiz bir kiyastir. Farkli mimari islemcilerde cekirdek sayisi performans anlamina gelmez. Isterseniz mimari farklarini da anlatirim. Ben bilgisayarimda 8 cekirdek amd kullanirim ama render dışındaki uygulama ve oyunlarda 2 cekirdek intel islemci benim bilgisayarimdan daha performanslidir. Mobilde donanima cok yuzeysel ve birim bazli bakiyorsunuz. Ekrana taktiniz demekle olmuyor tüm bilesenleri etkiliyor cunku çözünürlük. Dedigim gibi hesap yukarda isterseniz tekrar bakin. O zaman neden iphone almiyorsunuz derseniz kusura bakmayin 2016 yilinda artik evimde 750p cihaz bulundurmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 5 Mart 2016; 12:21:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soralalp

Ekran cozunurlugu deyip gecmeye calistiginiz sey neredeyse sistem bilesenlerinin tumunun gucunun buyuk bolumunu ayirarak orada goruntu saglamaya calistigi birimdir. Ayrica 2 cekirdek 8 cekirdek diye yaptiginiz kiyas sadece mobil bolumunde yapilan anlamsiz bir kiyastir. Farkli mimari islemcilerde cekirdek sayisi performans anlamina gelmez. Isterseniz mimari farklarini da anlatirim. Ben bilgisayarimda 8 cekirdek amd kullanirim ama render dışındaki uygulama ve oyunlarda 2 cekirdek intel islemci benim bilgisayarimdan daha performanslidir. Mobilde donanima cok yuzeysel ve birim bazli bakiyorsunuz. Ekrana taktiniz demekle olmuyor tüm bilesenleri etkiliyor cunku çözünürlük. Dedigim gibi hesap yukarda isterseniz tekrar bakin. O zaman neden iphone almiyorsunuz derseniz kusura bakmayin 2016 yilinda artik evimde 750p cihaz bulundurmak istemiyorum.

O yaptığın hesap tamamen kendini avutma biçimi. 2k gerçekten ihtiyaç mı yoksa sadece göz boyama mı önce bunu düşün. Ayrıca arada ciddi bir donanım fark var samsung lehine öyleki 2k ile muhteşem performans vermesi gereken bir donanım iphone 6sin en az 2.5 katı, çözünürlük farkından oluşan fark bu donanım farkıyla eriyor. Fakat donanım,ekran vs değil esas fazladan para ödeyem sizsiniz. Neden mi, ikisi de aynı fiyat ikisinide 3000 civarı para verip alıyorsun şimdi bundan 2-3 yıl sonrasını düşün. Hangisi verdiğin parayı sonuna kadar haketti. Büyük ihtimal iphone hala kullanılıyorken samsungunu çoktan üst modelle değiştirmiş olacaksın. Etti mi sana bir 3000 küsür daha.

• coolsten kullanıcısına yanıt
    Yorumsal konulardan ziyade gercekleri yazarsak ben size kendini avutma vs gibi cumleler kurmayacagim.http://www.phonearena.com/news/Qualcomm-Snapdragon-820-benchmarks-surface-again-clashes-with-the-A9-in-iPhone-6s-Plus_id78143 bu adrese bakarsaniz "offscreen" dedigimiz kiyaslamalarda a9 islemcisi snapdragon 820 ile neredeyse ayni degerlere sahip. Yani dediginiz gibi cekirdek sayisi uzerinden yapilmis 2 kat hesabi gercegi yansitmiyor. Ancak tercih meselesinde haklisiniz, dedimya 2016 yilinda 750p benim icin cag disi bir secenek, hele ki benzer performansi 2k ekrana yansitan ayni fiyatli bir alternatif varken. Multimedia donanimini hesaba bile katmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 5 Mart 2016; 12:34:29 >

• Millet patlamis yine alalaaa

• Artık ios kullanıcıları android forumunda trollük yapmaya çalışıyorlarsa bilin ki içten içe bir şeyler kendilerini rahatsız ediyor.
    +Oğlum biz bu telefona 3000 lira verdik ama hala video oynatırken altta üstte siyahlıklar oluyor.Şu androidlerin ekranına bak canavar gibi
    -Boşver abi 2k ekran çözünürlüğü gerekli mi sanki
    +oğlum bluetooth unu aç bir şey göndericem
    -gönderilmiyor abi.
    +Bluetooth mu yok oğlum bunlarda
    -Yok var "da" şey airdropla bir atmayı deneyelim oradan gönderilmeyen bir şeyse eve gidince itunesle boğuşup bir şekilde atarım ben sana
    +Allah kahetmesin ne çabuk bitti bunun bataryası
    -Abi stabil hızlı.
    +Tamam ver şurdan bir usb kablosu
    -abi usb 2.0 kabloları olmuyor onun özel kablosu var
    +Oğlum bana bu yeni sürümü yüklettin ama takılmalar başladı lan bunda
    -Abi sen güncelleme aldın ona dua et.Adamlar güncelleme veriyor
    +Bilgisayardan bir resim attım silemiyorum lan
    -Abi biz gerizekalıyız yanlışlıkla filan sileriz diye bilgisayardan attıklarını telefondan silemiyorsun.
    +Şuna bir tema filan yüklesene hep aynı görüntü bezginlik geldi artık.Bir duvar kağıdını bır arka planı değiştirebiliyorum
    -Abi onu biz yapamıyoruz jb gerekiyor
    +Ulan bu jb yi yaptın bana ama bir şey olmasın
    -Yok abi zaten az giden bataryamız biraz daha az gidecek o kadar
    +Şu dosya maille yollamak için çok büyük wetransferden atayım diyorum da dosya ekleyemşyorum
    -Abi apple bizi koruyor dosyalarına erişim izni vermiyor
    +Arkadaş whatsapp tan bir ses attı nereye kaydedildi bu bilgisayara atıcam
    -Abi onu bir tek whatsapp üzerinden dinleyebiliyorsun.Müziklerime filan atamıyorsun.
    +Rehberi yedeklerken birden fazla kere atmış bazı isimleri.Hepsini topluca sileyim diyorum ama tek tek silme seçeneği var.
    -Abi apple izin vermiyor.Biz asosyalleşmeyelim bunalıma girip herkes bir anda silmeyelim diye yapıyor.Çünkü hepimiz depresyona meyilli gerizekalıyız abi.Hep bizi düşünüyor canım yha
    +Ulan hay ben senin
    -Abi dur vurma stabilite ama stabilite......

• quote:

Orijinalden alıntı: soralalp

750p'lik bir çözünürlük ile 1440p'lik bir çözünürlük karşılaştırılır mı? Gelin olaya daha anlaşılır bakalım. İnsanlar oyun oynamak için konsol ya da pc tercih ediyorlar. Peki ps4 çözünürlüğü ve hiz/kare orani nedir? 1080p, 30 fps. Bilgisayar kullanıcısı bunun karsisinda ne hedefler? Ayni çözünürlük olan 1080p ancak 60 fps ya da yuksek çözünürlük 1440p 30 fps. Pekala bize 1080p 30 fps sunan konsolun fiyati nedir? 1500 TL. Karsilastirmada kullandığımız bilgisayarın fiyatı nedir? 5000 TL. Sonuc olarak baktığımızda bir bilgisayar kullanıcısı bu kaliteyi yasayabilmek icin 3.3 kat fazla fiyat ödemektedir ve ayni hiz/kare kullanimda 1.7 kat iyi goruntu kalitesi deneyimlemektedir. Şimdi konumuza gelecek olursak bir iphone 6s kullanıcısı 3.6 kat düşük goruntu kalitesi için samsung s7 kullanicisi ile ayni fiyati ödemektedir, bunun yanında daha kotu on ve arka kamerali, suya karsi dayaniksiz, sarji rakibinin yarisi kadar dayanan, hafizasi en az yarisi kadar olan bir telefon almaktadir. Burada elestirilmesi gereken islemlerini 15 saniye geç tamamlayan samsung kullanicisi midir, konsol ve bilgisayar cekismelerinin mantigini bile hice sayan kurallarla harcama yapan apple kullanicisi midir, yoksa ayni fiyata 3.6 kat fazla çözünürlük vermesine ragmen 15 saniye geride kalan telefonu 3.6 kat daha az ugrasmasi gereken telefon ile ayni teknoloji kefesine koyup kiyaslama yapan forum kullanicisi midir? Tekrar başa donup son bir kiyaslama yapalim. Acaba hesaplarimiza gore marka algisi olmasaydi, 6s'in hakettigi fiyat ne olurdu? Ortalama 1.7 kat güç/ekran kiyaslamasinda fiyat farki 3.3 ise 3.6 olan kiyaslamada fiyat farki 6.9 kat olmalıdır. Yani eğer s7 modelini 2700 TL'den fiyatlandirirsak, 6s'in marka algisiz fiyati 391 TL'dir. Yani s7'ye gore kiyasladiginizda 6s'e fazladan 2309 TL veriyorsunuz. Artik pil, kamera, hafıza dezavantajini göz ardı edip bu 2309 TL'yi 15 saniye hizli acilan uygulama diye mi isimlendirirsiniz, yoksa stabilite diye mi onu ben bilemem.

Buarada testlerdeki özensiz ve profesyonel olmayan kiyaslama teknigi de ayrica dikkat edilmesi gereken bir nokta. Ios'un kendi tarayıcısı kullanılırken, s7'nin kendi tarayicisinin kullanilmamasi gibi.

Konu dışı ama şu baştaki konsol-pc örneğini anlamadım.5bin liralık pcnin karşılığı konsol mu diyorsun sen şimdi?2 bin liralık kasa da konsol kadar oynatır oyunları.

• Hayir orada belirtmek istedigim, biz yuksek cozunurluk ve kalite icin bilgisayara bir ton para veriyoruz. Konsol dusuk kalitede oynamak isteyenlere ucuz bir secenek olusturuyor. Ote yandan diger kiyaslamada konsol yerini alan 6s, daha ucuz olmasi gerekirken pc kalitesini simgeleyen s7 ile ayni fiyata satiliyor. Sizin de dediginiz gibi bilgisayar dunyasinda pc kalitesi kabul edilmisken, mobilde hala anlam karmasasi ve marka algisi insanlara yon veriyor.
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Günümüzde 21 inç üstü pc monitorlerinde full hd standardi bile yeni oturmuşken 5 inçlik kucucuk ekranlarda 2k çözünürlük fanteziden başka birşey değil. Tamam iki ekrana da baktığınızda s7 göze daha güzel gelecektir bu konuda s7 ye hakkını veririm ancak bu fark 2k ekran olmazsa olmaz derecesinde fark yaratmıyor genel kullanıcı profilli için. 5 inç altı cihazlarda 720p 5 inç üstü cihazlarda ise full hd gayet yeterli. Ben telefon ile render alıp cnc tezgaha ya da 3d yazıcıya aktarma yapmayacağım. Birçok kullanıcı cihazlarını internete gitmek fotoğraf çekmek oyun oynamak ve sosyal medya uygulamaları için kullanıyor. Bu tarz kullanım senaryolarında da hız akıcılık ve çoklu görev yeteneği daha çok aranıyor. Yani önemli olan düşük konfigürasyon ile en verimli ve en akıcı çalışmayı hedeflemek olmalı. Bu yüzden ben Apple ve ios ürünlerine saygı duyuyorum.

• Efe E kullanıcısına yanıt
    Iste burada tercihler devreye giriyor ve sonuna kadar haklisiniz buna saygi duyulmaktan baska birsey yapilamaz. Adam der ki bana 750p yetiyor ya da ben ios seviyorum; o zaman kimseyi zorlayamayiz. Ancak birisi gelip android bolumune donanimsal kiyas yapmaya calisiyorsa, egrisini dogrusunu anlatmak lazim hocam.
  • s7 alında gta sa oynayalım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.