Şimdi Ara

Galaxy S7'ye İlk Tokat iPhone 6s'ten Geldi... (Multitasking & Speed Test) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    okurken bunaldim valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İos gerçekten stabil ve çok kapalı,android gerçekten stabiliteyi zamanla kaybeden bi sistem.
    Ama hangisini doyasıya kullanabiliyoruz,önemli olan bu.
    Ben android sistemi seviyorum.Özelleştirilebilir ek yazılıma ihtiyaç duymadan her türlü pc,tv ye bağladığım ve kullandığım süre boyunca pil süresinden hafızaya attığım uygulamaya kadar kafamı açan bi sistem.Özellikle touchwiz bildirim menüsü çok kullanışlı.Milisaniyelik hız mı yoksa pc gibi rahat kullanabileceğiniz bi sistem mi?
    Tüm bunlar ele alındığında ios stabil ve güzel ama android batarya,amoled ips seçenekleri,500-2800tl arası envayi çeşit telefonla dolu.
    Açıkçası ben bi telefon üretip ona göre yazılım üretsem,bildirim menüsüne en azından veri bağlantısı kısayolu eklerdim en basiti.

• soralalp S kullanıcısına yanıt
    İş tercihte bitiyor doğrudur ancak benim anlatmak istediğim şu. İnsanlar ürün alırken kağıt üzerindeki özelliklere göre değerlendirme yapıyor.Bu işlere meraklı olmayan standart bir kullanıcıya iki cihazdaki üretim ve mimari farklarını ne kadar anlatsanız boş. Adam ben günlük kullanıma bakarım der ve geçer.Mimari olarak farklılar doğrudur. Samsung daha küçük bir tampon bellek ve çok sayıda küçük çekirdek kullanırken apple2 tane büyük çekirdek ve devasa bir tampon bellek kullanır. Frekansı da düşük tutar. Böylece rakibi ağır yük altında termal throating e girip ısınma ve performans kayıpları yaşarken apple yaşamaz. Ayrıca Yazılımı donanıma göre optimize edebilme şansına sahiptir. Fakat androidde böyle bir şey söz konusu değil.o yüzden de verim konusunda geride kalır.Ben bunun gibi ince düşünülen mühendislik örnekleri apple tarafında daha çok görüyorum ve bu da hoşuma gidiyor.Şu an kullandığım telefon lg g2. Yani android5kullanıcısıyım. Bundan önce iphone6 kullanıyordum.g2 şimdilik işimi görüyor ancak aldığım hata raporları isindiginda yavaşlama gibi problemleri de hoşuma gitmiyor.eşim iphone5 kullanıyor g2 sen 1yıl eski bir cihaz olmasına rağmen g2 den çok daha akıcı hızlı ve problemsiz çalışıyor. ışte ben bundan ötürü ios işletim sistemini daha çok seviyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

Artık ios kullanıcıları android forumunda trollük yapmaya çalışıyorlarsa bilin ki içten içe bir şeyler kendilerini rahatsız ediyor.
    +Oğlum biz bu telefona 3000 lira verdik ama hala video oynatırken altta üstte siyahlıklar oluyor.Şu androidlerin ekranına bak canavar gibi
    -Boşver abi 2k ekran çözünürlüğü gerekli mi sanki
    +oğlum bluetooth unu aç bir şey göndericem
    -gönderilmiyor abi.
    +Bluetooth mu yok oğlum bunlarda
    -Yok var "da" şey airdropla bir atmayı deneyelim oradan gönderilmeyen bir şeyse eve gidince itunesle boğuşup bir şekilde atarım ben sana
    +Allah kahetmesin ne çabuk bitti bunun bataryası
    -Abi stabil hızlı.
    +Tamam ver şurdan bir usb kablosu
    -abi usb 2.0 kabloları olmuyor onun özel kablosu var
    +Oğlum bana bu yeni sürümü yüklettin ama takılmalar başladı lan bunda
    -Abi sen güncelleme aldın ona dua et.Adamlar güncelleme veriyor
    +Bilgisayardan bir resim attım silemiyorum lan
    -Abi biz gerizekalıyız yanlışlıkla filan sileriz diye bilgisayardan attıklarını telefondan silemiyorsun.
    +Şuna bir tema filan yüklesene hep aynı görüntü bezginlik geldi artık.Bir duvar kağıdını bır arka planı değiştirebiliyorum
    -Abi onu biz yapamıyoruz jb gerekiyor
    +Ulan bu jb yi yaptın bana ama bir şey olmasın
    -Yok abi zaten az giden bataryamız biraz daha az gidecek o kadar
    +Şu dosya maille yollamak için çok büyük wetransferden atayım diyorum da dosya ekleyemşyorum
    -Abi apple bizi koruyor dosyalarına erişim izni vermiyor
    +Arkadaş whatsapp tan bir ses attı nereye kaydedildi bu bilgisayara atıcam
    -Abi onu bir tek whatsapp üzerinden dinleyebiliyorsun.Müziklerime filan atamıyorsun.
    +Rehberi yedeklerken birden fazla kere atmış bazı isimleri.Hepsini topluca sileyim diyorum ama tek tek silme seçeneği var.
    -Abi apple izin vermiyor.Biz asosyalleşmeyelim bunalıma girip herkes bir anda silmeyelim diye yapıyor.Çünkü hepimiz depresyona meyilli gerizekalıyız abi.Hep bizi düşünüyor canım yha
    +Ulan hay ben senin
    -Abi dur vurma stabilite ama stabilite......

FAndroidciler böyle düşünerek mi tatmin oluyor. :)
    Güzelmiş sevdim. :)
    Şu yazdıklarının her birine cevap veririm ama üşeniyorum be kardeş. :)
    Video siyahlık demişssin ama belli ki iphone 4 zamanından bir örnek vermişsin. O yüzden gerek yok cevap vermeye. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicanNalbat -- 5 Mart 2016; 15:28:39 >

• AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    Sizinle jb konusundan sanırım konuşmuşluğumuz var.Bu yazdıklarımın yüzde 90 nına cevap veremezsin çünkü cevabı yok.O siyah ekran olayı da devam ediyor ayrıca normal video izlemelerinde.Keşke dediğiniz gibi iphone 4 zamanından kalsaydı.Ben fandroidçi değilim siz apple fanboysunuz.Bunu önce bir ayırt edin.Eğer olmasaydınız dediklerimin doğru olduğunu onaylar ama benim hoşuma gidiyor diyebilirdiniz.
  • burada her şey kağıt üzerindeki özellik değil. Şöyle anlatayım;

iostan note serisine geçtim. Pişman değilim ancak ios tarafında para verip satın aldığım uygulamalar atıl kalmıştı. Üstelik marketi de daha iyi. Ben de sürekli yanımda taşıyabileceğim bir ios cihaz bakmaya başladım ve ipod touchın tam da istediğim gibi olduğunu gördüm. Ancak aklımda touch'în bluetooth klavye ile eşlenip eşlenmeyeceği büyük soru işaretiydi.

Kalktım zorluya gittim. oradaki çalışanlar öncelikle soruma cevap bulamadılar, eşlenmiyor diyen de oldu, eşleniyor diyende. Ben de bu soruma net cevap bulamazsam satın almayacağımı belirtince 2-3 çalışan daha sonra bir yerden bluetooth klavye bulup getirdiler ve tek tek denedik. Hatta ipodun biri eşlenemedi klavye ile, diğer ipodu denedi. O sorunsuzca eşlendi. Bende gönül rahatlığı ile alışverişimi yaptım.

Aynnı olayı teknosaya uyarlayıp bir daha düşünün. Tezgahtar Adam suratınıza uzaylıymışsınız gibi bakar, sonra başka bir arkadaşına yönlendirir, o da bilmiş bilmiş eşlenmez abi, bu müzikçalar başka bir şey değil der ve gider. Yani zaten ipodun retail store veya zorlu ve akasya gibi yerler dışında satışta olmadığını biliyorum da, genelleme yaptım tezgahtarlar ile müşteri ilişkileri arasında. yazımın bu kısmını iphone olarak da değerlendirebilirsiniz.

Ben şahsen donanımdan ziyade bu tip şeylere daha çok önem veririm. Apple ekosisteminin en ucuz cihazını almak için gittim ve sorumun cevabını için etrafımda dört döndüler. Yarın bir sorunum olsa, yine bana insan gibi muamele yapılacağnı biliyorum.

Sözün özü, olayın sadece donanım olmadığını, müşteri ilişkileri ve memnuniyetinin önem verilmesi konularında benim gibi düşünüp de Apple tercih edenler de var.

• Multitasking de geride kaldi demissinizde Youtube Kisiler kamera internet hep bariz farkini koymus s7 :) Ayrica testi yapan aradas da agir Apple Fan Boy )
  • yorumları okudum s7den soğutuyor yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖLÜCÜ

Multitasking de geride kaldi demissinizde Youtube Kisiler kamera internet hep bariz farkini koymus s7 :) Ayrica testi yapan aradas da agir Apple Fan Boy )

Farkmı koymuş. Samsung uygulamarın neredeyse yarısını yeniden yükledi, facebook, twitch, subway surfers üstelik apple bunları direkt bıraktığı yerden açarken. Gta sa kısmına hiç girmiyorum aklıma geldikçe gülesim geliyor, bay galox pek bir övmüştü cihazı tanıtımda performans canavarı felan. Resmen siyah ekranda kaldı o kadar donanımla. Daha vulcan diyorlar, oyunu açsın önce sonra vulcanı düşünürüz
  • telefon daha bitmemiş yazılım mühendisliği ürünü. karşılaştırma yapmak çok saçma olmuş...
  • bence sonuca bakmak daha mantıklı, madem düzgün çalışsmayacak ne diye yüksek çözünürlükte zorluyorsun çöp ediyorsun donanımı, koy fhd ekran, telefon 10 yıl ömürlü olsun ama o zaman da telefon satamazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

Speed Test

7:25'ten sonra multitasking karşılaştırmasında şaka gibi bir sonuç var resmen. 4gb ramle bu kadar kötü yönetim olmamalı.

7:25 den sonraki multitask problemi işletim sistemi veya donanımdan değil uygulamdan kaynaklı.

İlk 5 uygulamayı takip ettim.

Facebook açıldığında s7 sayfa yeniliyor 6s de ise ekrandaki ayne açılıyor.

İnstagram aynı anda açılıyor.

Onlien müzik uygulaması idi sanırım S7 de bi beyaz ekran ardından açılıyor 1 sn ye gecikme var.

Uygulama marketleri aynı anda açılıyor.

Temple RUn oyunu aynı anda açılıyor.

Buda demek oluyorki uygulama geliştiricisi Android sistemin derinlere inme yollarınız fazlası ile kullanıyor. İOS da ise herşey yasak olduğundan sadece görüntü ekrana geliyor.

Zaten facebook uygulamasını kullanmanın hiçbir manası yok. Bunu s7 için söylemiyorum zaten alamyı da düşünmüyorum ama Facebook cep telefonu için zarardan başka bişi değil.

Chrome danwww.facebook.com'a girerseniz uygulamanın birebir aynısı açılıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolsten

quote:

Orijinalden alıntı: ÖLÜCÜ

Multitasking de geride kaldi demissinizde Youtube Kisiler kamera internet hep bariz farkini koymus s7 :) Ayrica testi yapan aradas da agir Apple Fan Boy )

Farkmı koymuş. Samsung uygulamarın neredeyse yarısını yeniden yükledi, facebook, twitch, subway surfers üstelik apple bunları direkt bıraktığı yerden açarken. Gta sa kısmına hiç girmiyorum aklıma geldikçe gülesim geliyor, bay galox pek bir övmüştü cihazı tanıtımda performans canavarı felan. Resmen siyah ekranda kaldı o kadar donanımla. Daha vulcan diyorlar, oyunu açsın önce sonra vulcanı düşünürüz

Ben genelde kullanilan Youtube KISILER kamer ve internet kisimlarindan bahsettim Oyunlardan degil ...Keske dikkatli okusaydin mesajimi veyw tekrar izle o sqaydigim bolumleri sende nlartsin S7 nin iphonelardan kac gomlek ustun oldugunu

• interior designer kullanıcısına yanıt
    Hocam facebook iphone için hiç sorun değil ne fazla şarj tüketiyor ne de başka bir sorun çıkarıyor. Bence bütün uygulamalar silinsin herşeye chromedan girelim biraz saçma geldi. 😀 Valla chromeda benim kendi açtığım sekmeler bana yetiyor zaten 😂

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla gitmeyin üzerlerine Apple Fanlarının üzerine. Bana da 4.000tl girse bende körü körüne savunurdum
  • Benim bildiğim Android arka planda belirli sayıda uygulamayı açık tutuyor. Pilden tasarruf edebilmek için. Ama bunu değiştirebiliyorsunuz. Yani benim bildiğim bu şekilde. Ayarlardan geliştirici seçeneklerinde en alt kısımda bununla ilgili bir ayar vardı adını hatırlamıyorum şu an telefonumu sattığım için. İsteyen arkadaşlar kontrol edebilir. Durduk yere laf sokmaya çalışmayın birbirinize biraz kullandığınız cihazı kurcalamayı öğrenin. Ha pardon, iOS'da buna izin yoktu. Dur bi duvar kağıdı değiştireyim bu görüntü çok sıktı beni

Yıl 2016
  • Hoşuma gidiyor şu telefon kapıştıranları görünce (sony alır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFFGONG -- 6 Mart 2016; 23:58:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden Samsung Apple telefon kıyaslarında Samsung malzeme kalitesi olarak harbiden berbat görünüyordu. Ben de plastik diye eleştirenlerdendim. Ama şimdi bakıyorsun, telefon S7 Edge resmen fark atmış. Yanyana koyunca insan gözünü S7'den çevirmek istemiyor bile.. Multitasking de 15 saniye gecikmiş kimin umurunda..?

• Ben 1500 liralık Xperia z5 compact ile istediğim herşeyi yaparken iki telefonunda ne yaptığı pek umurumda değil.

• suuyurbendeuyurum kullanıcısına yanıt
    Bu yorumun sahibi sen isen tebrik ediyorum dh de gördüğüm en güzel yorumlardan biri
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.