Şimdi Ara

Galaxy S9 en hızlı şarj edilen akıllı telefon olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şarjsız kalmamak için, akıllı telefonumuzdaki pilin uzun süre dayanmasını ve mümkün olan en kısa sürede şarj edilebilmesini isteriz. Telefonlardaki pil kapasitesi konusunda şu an için zirveye ulaşıldığını düşünürsek, yakın gelecekte çok önemli bir gelişme yaşanmayacak gibi görünüyor.

Ancak yeni nesil akıllı telefonlar günümüzdeki cihazlardan daha enerji tasarruflu olmalarının yanında, çok daha hızlı şekilde şarj edilebilen pil teknolojisiyle gelecekler. Galaxy S9 bunlardan biri olabilir.

Ayrıca Bkz.Google’dan yapay zeka destekli üç yeni fotoğrafçılık uygulaması
    Qualcomm, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte Galaxy S9 ve Galaxy S9+ da dahil olmak üzere 2018 model akıllı telefonlara ve masaüstü platforma güç verecek Snapdragon 845 hakkında çok önemli bilgiler verdi. Yonga setinin özelliklerinden bir de Qualcomm'un Quick Charge 4+ olarak adlandırdığı hızlı şarj teknolojisini desteklemesi.

Quick Charge 4+ %15 daha hızlı şarj imkanı sunuyor

Ancak Samsung, bazı varyantlar Exynos 9810 yonga seti ile güçlendirileceği için tüm Galaxy S9'lara Quick Charge 4+ teknolojisini getiremeyecek. Şirketin, hangi yonga setiyle güçlendirilmiş olursa olsun tüm Galaxy S9'larda aynı şarj hızını sunması gerekir.

Snapdragon 845, önümüzdeki yıl Galaxy S9'un birçok rakibine de güç vereceğinden Samsung, Qualcomm'un pil şarj teknolojisini göz ardı edemiyor. Quick Charge 4+ teknolojisinin akıllı telefonları yüzde 15 daha hızlı şarj ettiğini ve 3 derece daha düşük ısıda, yüzde 30 verimli çalıştığını belirtelim.

Samsung henüz Exynos 9810'un tüm özelliklerini açıklamadı ancak yonga setinin hızlı şarj kapasitesi arttırılmış şekilde gelmesi bekleniyor. Zira şirket Snapdragon 845'li modellerin çok daha hızlı, Exynos'lu varyantların yavaş şarj olmasını istemeyecektir. Dolayısıyla aradaki farkı kapatmak adına kendi yonga setinde hızlı şarj konusunda bazı iyileştirmeler yapmak zorunda.

• Patlamasa bari QC 2.0'la bile şarj ederken bayağı sağlam ısınıyor telefon.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Zaten her yeni QC teknolojisinde daha az ısınıyor. Yorumuna anlam veremedim.

• Hızlı giden atın ..... seyrek düşermiş...

• iPhoneleri örnek alsın önce! O kadar hızlı şarj oluyorlar ki...
  • Ne kadar yüksek amperle şarj edersen o kadar kısa sürede sarj olur. Ancak pil ömrü de o ölçüde hızlı tükenir.

Olay bu değil mi? Ben mi birşey kaçırıyorum.

• Telefonların özellikle Samsung cephesinde şarj hızlarıyla ilgili bir sıkıntısı yok. Hızlı bitmeyen pil yapsınlar yeter. Bu da büyük pil demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung geçen gün krafenli pil teknolojisini duyurmuştu, keşke o teknolojiyi kullansalar.

• Up to dedigine gore bol 2 ye

• quote:

Orijinalden alıntı: eP_362

iPhoneleri örnek alsın önce! O kadar hızlı şarj oluyorlar ki...

Çok merak ediyorum, elma severler o konuda ne hissediyorlar.

• java kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.

• Bence de rakiplerine göre yavaş şarj oluyor özellikle bu konu da one plus telefonları çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Astforum

Ne kadar yüksek amperle şarj edersen o kadar kısa sürede sarj olur. Ancak pil ömrü de o ölçüde hızlı tükenir.

Olay bu değil mi? Ben mi birşey kaçırıyorum.

Hocam hızlı şarj teknolojileri sadece yüksek akılla şarj etmekten ibaret değil. Çok komplike hesaplamalar ile sürekli değişken frekans ve genlikte sinyal gönderiliyor. Özünde tabiki ömrü azaltıyor ama zaten asıl teknoloji ömrü azaltmadan mümkün olduğunca hızlı şarj etmekte.

• Forumda ve birkaç bvideo d aizledim ve okumudum. Hızlı şarj pil ömrünü tüketiyor ve daha fazla sını oluşturuyor diye telefonun ihtiyacım olduğunda bu özelliğini açıyorum. Gün içinde normal şarj ettiriyorum. Umarım yaptığım iş doğrudur.

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.

• Tesla Nikola kullanıcısına yanıt
    İnce noktayı yakalamışsınız.

• Hızlı şarjı zaten yeterince iyiydi. Pek kullanmıyordum lazım olunca açardım. Ancak ip7+ a geçince şarj süresinin önemini anladım 3 saat nedir ya :(
    Bu arada s7 edge bataryası 1 yılda 1000mah kaybetmişti. 9 aylık 7+ da ise kayıp 200mah...

• elindeki teknolojileri lokma lokma verirsin SAMSUNG. Note-5'in type-c ile gelmesini çok istedim ama maalesef Teknosa telefonu bile o yıl type-c ile gelirken Note-5'ten bunu esirgedin. sonraki yıl S7 ile gelmesine kesin gözüyle bakıyordum type-c'nin ama o da ne? 2016'da çıkan S7'ye de koymadın type-c. sonrasında Note-7 patladı falan derken anca 2017 model S8'e anca koydun type-c. şu an S7'de type-c olsa küçük telefon kullanmak için Note-5'ten S7'ye geçebilirim ama sırf bu yüzden itici geliyor bana. S8 zaten ilginç olmuş ve fiyatı da ortada. S9 kim bilir ne şartlarda çıkar, ne fiyatla çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Hızlı şarjı zaten yeterince iyiydi. Pek kullanmıyordum lazım olunca açardım. Ancak ip7+ a geçince şarj süresinin önemini anladım 3 saat nedir ya :(
    Bu arada s7 edge bataryası 1 yılda 1000mah kaybetmişti. 9 aylık 7+ da ise kayıp 200mah...

benim 27 aylık note-5'in bataryasını accubattery pro. 2034/3000 mAH gösteriyor.
  • cosica C kullanıcısına yanıt
    Düşük kapasitelerde aşınma daha uzun sürede oluyor. S8de de zaten Samsung'un 2 yılda mı ne %80 garantisi vermesi de pil kapasitesindeki düşüşten kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.