Şimdi Ara

Galericilerden Martı TAG kutlaması! Önce 10 milyon dediler sonra 6.2 milyona düşürdüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul'da taksiciler Martı TAG'a karşı zafer ilan etti. Mahkeme, Martı TAG'ın ticari ve iş faaliyetlerine engel olmayacak şekilde durdurulmasını kararlaştırdı. Kararın hemen ardından bazı galericiler taksici esnafına plaka fiyatlarının yüzde 66 oranında zamlandığını duyurdu. Fakat atılan SMS'le web sitelerindeki fiyat arasında uçurum olduğu anlaşıldı.

Mahkeme kararının hemen ardından plaka satış ve kiralama işlerine aracılık eden galericiler taksici esnafına SMS atarak plaka fiyatlarının 6 milyon liradan 10 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Ancak anlatılanla yaşananın farklı olduğu kısa süre sonra anlaşıldı. Yaklaşık 2 yıldır 6 milyon lira seviyelerinde kalan taksi plakası fiyatlarının bir anda 10 milyon liraya yükselmediği, farklı galeriler tarafından 6-7 milyon liradan satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Galericilerden Martı TAG kutlaması! Önce 10 milyon dediler sonra 6.2 milyona düşürdüler

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE NELER YAŞANACAK?

Uygulamanın mahkeme tarafından engellenmesi neticesinde ticari taksilerin işlerinin daha da artması bekleniyor. 100 binin üzerinde paylaşımlı yolculuk hizmeti veren araç sahipleri mahkeme kararı nedeniyle yolcu taşımacılığı yapamayacak. 20 milyona yakın nüfusu olan İstanbul'da 20 bin 310 adet ticari taksi bulunuyor. Arz ve talebin dengesizleşmesi nedeniyle İstanbul'da boş taksi bulmanın zorlaşacağı, taksiyle yolculuk etmek isteyenlerin daha fazla süreler taksi bekleyeceği öngörülüyor.

Uygulama bugün itibarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bundan sonraki süreçte istinafa gidilecek, istinaf kararının ardından uygulamanın akıbeti belli olacak.

Hürriyet

• Konu başlığı "Korsan martı tag kapatıldı" olmalıydı.Niye evirip çeviriyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuda taksi bulmak zorlaşacak denmiş ama yerli için zaten bu imkansız. Bu taksiciler kendileri almadıkları insanların başka bir şekilde araç bulmasını istemiyorlar. Üsteki taksi plakalı üye cesareti varsa bu durumu açıklasın.

• ekrem başkan bu sorunuda halletti sağolsun.Galericilerden Martı TAG kutlaması! Önce 10 milyon dediler sonra 6.2 milyona düşürdüler 

• B.AYAR kullanıcısına yanıt

Sanki Ticari Taksiler cok vergi ödüyormus gibi....

• Birine ağzının payını vermiştim zamanında. Yok oraya girmem yok şuradan gidelim bilmem ne çekiyor bana. Dedim sus ben nereden istiyorsam oradan gideceksin. Sonra tv'lere çıkıp ağlıyorsunuz iş yok diye. Ne yolcu beğenirsiniz ne aldığınız yolcuya saygınız var. Ben yolcuyum benim sözüm geçer dedim mal gibi kaldı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.