Merhabalar, Yazılım öğrencisiyim bilgisayar almayı düşünüyorum amacım oyun oynamak vs değil tamamen game developer olma yolunda adımlar atmak ilk öncelikle öneriniz Mac OS midir yoksa Windows mudur? Daha sonra şu özelliklerin altında alma veya şu özellikler uygundur dediğiniz fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. iyi forumlar..
Bütçe ne kadar?
6-7 bin civarında bakıyorum ama biraz daha zorlayıp macbook pro da alabilirim o yüzden bütçe için en fazla 10 bin diyebilirim.
furkan19033F
kullanıcısına yanıt
O zaman hiç zorlamadan şunu kaçırma derim. 10. nesil i7 işlemci, 16gb Ddr4 Ram, Nvidia Mx250 ekran kartı, 1tb Nvme m2 Ssd, FullHd IPS ekran, 1,17kg ağırlık, 12 saat pil ömrü, Bang Olufsen ses sistemi vs detaylı bilgileri web sitesinde de mevcut. Geçen birisi macbooka alternatif bir cihaz var mı diye sormuştu, ona da bunu önerdim. Benzer kalite de bir macbook 20k dan başlıyor. Eskiden ultrabooklar bu kadar gelişmediği için macbookların hafifliği inceliği hızları çok cazip geliyordu ancak yeni nesil cihazların çizgileri macbookları çoktan geçti, normalde böyle bir cihaz diğer markalarda 10k dan başlarken, ki birçok opsiyonel özellikleri de barındırmıyor (1tb ssd, 10. nesil i7 gibi) bu cihaz şuan da yılbaşı kampanyasında ve direk teknosa da gidip test de ediledebilir. Ayrıca 8 çekirdekle 4.9ghz a kadar çıktıgı için oyun oynamak istediğin de de mx250 ile birlikte güzel performans verecektir.
-
www.teknosa.com
HP 8KJ01EA ENVY 13-aq1002nt i7-10510U 16G 1TB 13.3 W10H SILVER NOTEBOOK Fiyatı ve Özellikleri
Özellikleri baya iyi görünüyor bir kaç tane gaming laptop baktım 512Gb ssd nvidia GTX1650 4Gb hafızalı onlarda alınabilir gibi duruyor bu attığınızda kesinlikle macbook alternatifi olabilecek bir laptop özellikleri fiyatına göre baya iyi
furkan19033F
kullanıcısına yanıt
Yazılımcılar genelde daha kullanışlı pratik ve performanslı diye ultrabook veya macbook cihazlar kullanıyor bide oyun amaçlı değil diyince bu tarz bir cihaz iş görür dedim 10k civarına rtx2060 cihazlarda var ama bu ultrabook'un performansını vermez, ultrabook onların performansını vermez, kullanım şartlarına göre cihaz seçilmeli.
furkan19033F
kullanıcısına yanıt
Özelden yazamıyorum.
Yüksek ekran kartları oyun bilgisayalarında gerek duyuluyor yazılım işleri için üzerinde kart orta seviyelerdeki en iyi karttan biri oyun oynamak için değil yazılım için alacağım dediğiniz için ultrabook önerdim, genelde bu yazılım işleri için macbook ultrabook tarzı cihazlar kullanılıyor, benim bildiğim en temel ihtiyaçlar işlemci gücü ufaklığı, pratikliği, ısınmayan taşınabilir, uzun batarya süresine saihp olması gibi özellikleri barındırması, bu çerçeve de ultrabooklar içerisinde mx250 ekran kartı da en yüksek modellerden biri gtx ekran kartları ve h serisi işlemciler bu cihazlarda kullanılmaz, yazılım programlari için kendi özellikleri oldukça yeterli, dediğim gibi oyun dahi oynayabiliyorsunuz bu donanımlarla, Max ekran kartlı bir cihaz almak istiyorsanı oyuncu bilgisayarı bakmalısınız. Ama oyun bilgisayarları rahatlıkla taşınabilecek cihazlar değil, 2 3 saat ortalama batarya süreleri vardır. Güçlüdür ama ısınırlar, kasa büyüktür ağırdır pratik cihazlar değildirler. Şartlarınıza göre tercih yapılmalı ama cihazı yılbaşı indirimleri bitmeden almanızı öneririm.
Önerileriniz için teşekkür ederim dikkate alıcam ona göre bir karar vericem
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme