Şimdi Ara

Gamebooster RTX 3060 Ti - 7.299 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
8.318
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

uv neden yapılmasın, uv nin amacı sadece sıcaklığı düşürmek değil. thermal throttling cogu gpu da yasanan bir problem sırf o mevzuyu aşmak için bile uv yapılabilir.

• çin'den toplu siparişle sadece logoyu basmışlar. ama yerli GPU satan marka neden yok anlamıyorum. Nvidia'dan chip'leri ithal edip üzerine soğutucu blok koyacaklar sadece. Soğutucuyu yapmanın alt yapı olarak maliyeti nedir bilen var mı, türkiye'de neden yapılamıyor bu kadar arz varken?

• Bu kartın Türkiye'de yerel pazardaki bilinen marka adı Galax kart birebir aynı aslında marka Japon kökenli ve Japonya'da aynı kart Galakuro ismiyle satılıyor ama kartın üreticisi Galax hatta Japonya Amazon'dan RTX 3060 Ti getirip mining için kullananlar bu kartı çok iyi bilir DH 2.elde de bu kartlardan çokça satılmıştı neyse gelelim Gamebooster markasının yaptığına aynen yaptıkları şey şu üretici firma Galax ile anlaşıp orijinalinden farklı görünsün diye kartın üstüne mavi şerit çektirip, kendi adında da kutulatıp Türkiye'ye getirip satmasından başka bir şey değil pazarlamadan bildiğimiz klasik Barebone satış modelidir bu parasını ver, üstüne markayı bas ve sat olay bu sizin de paranız varsa aynı iş modelini yapabilirsiniz.

Edit: Bir ek yapayım herkesin bildiği Casper, Monster, Gamegaraj gibi markalar da aynı iş modeliyle Türkiye'de örneğin laptop, monitör vs. ürün gruplarından satıyorlar bunun gibi daha bir çok ürün satan firma var sanmayın ki bu markalar ürünleri kendileri üretiyor hayır değil parasını verip Çin'de ürünün asıl patent sahibine yani üreticisiyle anlaşıp ürünlere kendi adlarını bastırıp Türkiye'ye getirip satıyorlar.

Videoyu çeken Taner de başlığı ilgi çeksin diye VALLAHİ ŞOKTAYIM! diye atmış da aslında kendisi de biliyor Gamebooster'ın Nvidia ile anlaşarak ürün üretmediğini o işler öyle kolay değil de ne diyecek abi parayı verip düdüğü çalmışlar diyecek hali yok sponsorlu içerik her şey duygusal olacak tabii ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 28 Ocak 2023; 18:25:2 >

• 3060ti ile 1440p rahatca kullandim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardack kullanıcısına yanıt

Hacim once kullandigin terimlerin karsiligini ogrenmeni taviseye ederim. Hem sicaklikla alakali olmadigini söyleyip hem de thermal throttling yuzunden yapiyorlar diyorsun. Kart zaten 65 66 yi gecmiyor hic bir 3060 3060ti gecmiyor zaten hangi thermal throttlingden bahsediyorsunuz?

Diger arkadasa cevap olarak da amac sicaklik dusurmek değil watt dusurmek ise pek bir avantajı yok enerji olarak, esas amac verimliligi arttirmaktir undervoltta ama bu kart zaten serin calisan bir kart oldugu icin undervolttan istenilen verimi alamazsiniz bosa ugrasmayin 20 30w az tuketsin diye, sonucta kartin calisirken stabilitesini riske atmaya bile degecek rakamlar degil ve son performansa fpse etkisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi fiyat olarak gözüküyor

• Saglamsalassa kullanıcısına yanıt
    Kart isindigi surece thermal throtling olur isterse 50 derece olsun farketmez. Sen uv ile sabit mhz ye baglarsan throttling yasamazsin. Ogretmeye calistigin seyi bilmiyorsun bile. İlk mesajimda anlarsin diye detay vermemistim ama sana cevap vermeye hic gerek yokmus ben onu anlamis oldum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Kartın çalışırken stabilitesini riske atmaya cümlesini kuran hiçbir şeyden anlamıyordur net.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Overvoltun ebesini yapıyor firmalar. Ryzen işlemciler 1.4v'ye kadar çıkıyor auto ayarlarda. Çoğu ekran kartı %10 ve üstü UV ile stabil ve soğuk çalışıyor. Savunulacak bir şey değil ki bu. Yapılması gereken bir şey hatta.

• Yahu kart zaten serin çalışıyor. Ve çok enerji tüketmiyor.

Yapılması avantaj mı, enerji düşürmek ve sıcaklık düşürmek için kesinlikle avantaj. (yüzdesi tartışılır bence değecek miktarlar degil o yüzden artık yapmıyorum bu kartta)

Mavi ekran veya siyah ekran yeme riskin var mı, Evet var. (bakın yersiniz demiyorum, risk var mı evet var %1 de olsa var.) Ayarlarımı stabil hale getirene kadar çok yedim, getirdikten sonra hiç yemedim fakat yine de akıllarda hiç mi hiç soru işareti kalmıyor degil. İşlemcide de aynı durum söz konusu.

Yapılması "gereken" birşey mi? HAYIR GEREKEN BİRŞEY DEGİL. Özellikle zaten hali hazır da serin çalışan kartlar ile degil. Yapılabiir, fakat gereklilik degil.

Thermal throttling 50 derecede olur mu? HAYIR OLMAZ ALLAHIN CAHİLİ. Thermal throttle limitleri vardır ve bu kartın biosuna yazılıdır. Hiç bir kartta 50 derecede 60 derece de thermal throttle yapmazlar sen merak etme. Minimum 70 72 derecelerden başlar bu limitleme durumu.

Son olarak, 3060ti kullanıcısı 1 yıl kadar undervoltlu 1 yıl da undervoltsuz kullanmış bir kullanıcı olarak yazıyorum bunları. Tecrübe ile sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 28 Ocak 2023; 19:29:57 >

1- UV performans kazanımı için yapılmaz, UV, UC ve OC u birbirine karıştırmayın

2- UV stabilite riski oluşturmaz, voltajın azdır oyun çöker, donar biraz artırırsın sıkıntı kalmaz, stabilite ''riski'' diye bir şey söz konusu bile değil

2- 3060Ti bal gibi de modelden modele 70+ dereceleri gören bir kart (bknz: ventus x2, twin edge, eagle, dual mini vs. vs.)

3- Bu kartlar stok 200W, custom PL PCB ye sahip olanlar ise 230-325W arası TDP değerlerine sahip yani verdiği performansa göre pek verimli sayılmayan kartlar

4- Bizzat 3060 Ti Ghost ile UV deneyimlemiş biri olarak kartın güç tüketimi ortalama 20-25W düşüyor (bu modelden modele değişir) fakat bununla beraber sıcaklık değerleri de ortalama 5-7 derece civarı düşüyor. Bu UV işlemini 3060 Twin X2 ile yaptığım zaman güç tüketimi ortalama 35-40W, sıcaklıklar da 10 derece net düşüş oluyordu.

5- Sıcaklık, watt, enerji hepsini birbirine katmışsınız, UV yaptığın zaman hepsi düşüyor zaten. 1fps bile kaybetmeden daha az güç tüketiyor, daha az ısınıyor ve daha verimli hale geliyor.

6- Son olarak UV her karta fayda sağlar ister yüksek sıcaklıklar görsün isterse de yük altında 30 derece de çalışsın fark etmez ama az ama çok mutlaka enerji tüketimini ve sıcaklıkları düşürür.

• HWS kullanıcısına yanıt

Bende NVİDİA nasıl bu adamlara çipini vermiş şaşıırmıştım.

Taner'in pek yalan konuşacağını sanmıyorum ama bu sektörde iş yapıyorsa dediğiniz gibi farkında olması gerekir bu durumda şüphelenmedim değil şimdi.

• Arseyus kullanıcısına yanıt

Yalan konuşmuyor zaten çok iyi niyetli bir kişi severek takip ederim kendisini lakin bilmiyormuş gibi yapıp bu tarz başlıklar atarak izlenme kasmayı hadi bir nebze anlarım da sonuçta babasının hayrına bedavadan video çektiğini düşünmek çok iyi niyetli bir düşünce olur ama diğer taraftan gerçekten bilmiyorsa o zaman daha vahim düşünün insanlar sizi beğenerek takip edip videolarınızı izliyor ve söylediklerinizi önemsiyor ama aslında işin aslını sen bile bilmiyorsun garip bir durum olurdu ama neyse ki insanları doğru yönlendiren ve bilgilendiren insanlar hala var bu hayatta :)

• Gamaebooster'da ekran kartı kazığı sokarak zengin olan firmalar arasına katıldı.

• RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

2- UV stabilite riski oluşturmaz, voltajın azdır oyun çöker, donar biraz artırırsın sıkıntı kalmaz, stabilite ''riski'' diye bir şey söz konusu bile değil"

Aynen knk baya risk oluşturmazmış, oyun çöker, donar ama bunlar stabilite sorunu degil dimi bunu yapmak risk degil ?

Belki ben competitive bir oyun oynuyorum ve dondu oyunum, belki ben render alıyorum ve patladı yarıda? Nasıl risk degil

Ayrıca sadece çöker donar degil, mavi ekran da yersin kernell hatasından, siyah ekran da yersin reset atarsın uğraşırsın.

Ayrıca kimsenin uv uc ve oc yi falan karıştırdıgı yok kendi kendine gelin güvey olup boş boş konuşmuşsun, zaten demişiz yukarda enerji verimliligi için yapılır ama az yakan bir kart gerek yok diye. Ventus gibi çöp modellerde olabilir, fakat furmarkta 65'i geçmeyen karta uv yapıp 20w az enerji tüketip "oyun çökmesi" "oyun donması" vs riski yaşamak isteyen yapabilir. Ben gereksiz bir risk olarak görüyorum bu kadar basit.

Ayrıca hangi 3060ti modeli 325w tdp ye sahip gösterir misin, varsa da ben bilmiyorum öğrenmiş oluruz (Ama %99 salladın veya 225 yazacaktın yanlış yazdın diye düşünüyorum)

• Emektar bir rx480im var vsync hdmi sorunlarından kurtulmak için bu karta geçmeye değer mi cod,r6,fifa23 için ? Garantisine güvenilir mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikle şunu belirteyim çökme, donma olayını sürekli yaşanacak yada her an olabilecek bir olay sanmandan UV konusunda kısıtlı ve yanlış bilgilere sahip olduğun bariz belli oluyor.

Kartı aldın PC ye taktın ve dedik ki ben UV yapacam senin doğru voltajı bulman testler dahil maksimum 30-40dk. Bu 30-40dk içinde hata aldın aldın ondan sonra o kart yıllar boyunca tık demeden çalışır önce bunu öğrenmen gerekiyor dostum. Ben UV yaptım artık kartım her an hata verebilir diye bir şey yok, şu saçmalığı açıklamak bile komedi ama insanı açıklatmak zorunda bırakıyorsunuz.

%99 salladığım olaya gelecek olursak Colorful Vulcan OC ve ROG STRIX in PCB tasarımları gereği PL aşırı yüksek 320-325W TDP destekliyorlar. ROG STRIX kutudan çıktığı gibi zaten stok halde 250W güç tüketiyor, ufak bir OC ile bu değer 300W ları görüyor.

Gamebooster RTX 3060 Ti - 7.299 TL

Gamebooster RTX 3060 Ti - 7.299 TL

• Bu kartın aynısı birebir bende var ısınma sorunu yok bf oyunlarinda
    2021 Ekim'de Japonya'da almıştım garakuro ismi
    Arkası birebir aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 29 Ocak 2023; 12:52:54 >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

Yaptigim undervolt ayarlari her testi sorunsuz gecip 9 ay sonda ayni oyunda ayni noktada ard arda hata verdi. yani bos bos konusup ahkam kesme. Yaptigin undervolt duzgun degildir diyecek olursan da bir suru guide dan faydalanip kartim icin en stabil ayari yaptim. Zaten 9 ay boyunca da her turlu islemi yaptim hic birsey olmadi.

Verdiğin tdp chartlari ise o kartin çektiği power değil thermal design limitleri, uf cok bos yapıyorsun ya zaten nickine ekran karti koyan adamdan cok bisey beklemek sacma.

Adam dedim ama lafin gelisi, yoksa uslubundan konusmandan belli adam olmadigin her konuda ayni toxic yari cahil konuşmalar. Asus rog strix 325watt cekiyor aynen knk aynen 325 cekiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 29 Ocak 2023; 16:46:44 >

"Yaptigim undervolt ayarlari her testi sorunsuz gecip 9 ay sonda ayni oyunda ayni noktada ard arda hata verdi."

Yalanını yesinler bir de utanmadan yalan atıyor Gamebooster RTX 3060 Ti - 7.299 TL 

Yazdıklarım nasıl zoruna gittiyse konuyu adamlığa falan çekmişsin bir de acizliğe gel. Aynen en adam sensin bak şuan UV yaptım kartım patladı dur söndürüp geliyorum.

Son olarak adını sağlamsalassa yapan birinin benim nickime laf etmesi gerçekten akıl tutulması Gamebooster RTX 3060 Ti - 7.299 TL 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 29 Ocak 2023; 21:8:21 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.