Şimdi Ara

Gamescom 2011 - Battlefield 3 (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
1
Favori
39.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ghost Knight

Arkadaş şu konuya giriyorum bi bilgi falan gelir arada diye, girmemle çıkmam bir oluyor. Birinci sayfadan 5'e kadar BF3-MW3 kapışması sonrasında Konsol-PC kapışması başladı, yeter da artık bizde insanız.

bu kavga burada bitmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: trophers

quote:

Orijinalden alıntı: Ali_80

quote:

Orijinalden alıntı: trophers

bu oyunun çıkışı ile ps3 ün sonu gelmiştir

Çok iddialı bir yorum olmuş.Ps3 ün sonu gelse zaten Crysis 2 ile gelirdi

crysis 2 single oyun multi oynuyan şuan dünyada yok yada benim makina bulamıyor....

bf3 adam gibi oynamak istiyorsak sony grubu yeni nesile geçmek zorunda

uc3 ün yeni multi videosunu izlein heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Ben ilk mesajımda yazdım ps3 üm olduğunu ve oynadığımı.Ancak arkadaşın biri yazmış biz pad le oynarken mouse lamı oynuyor sanki karşımdaki diye.Ona cevap yazdım.Sonra dilinden anlamadığım biri bişeyler yazmış onu kaale alıp cevap vermeye gerek dahi duymuyorum. (Denedim google translate çeviremedi maalesef )

Konu saptı gitti.Battelfield i hem konsolu hemde iyi bir pc si olan vatandaş pc de oynar nedenmi ?

1. Mouse klavye ikilisi.
    2. ps3 te 120 TL ye alacaksın oyunu pc de 35-40 TL civarına. ( Kerizmiyiz yahu )
    3. Yok ben illa kocaman ekranda pad le oynıcam dersen bağlarsın hdmı dan pc yi lcd ne,takarsın xbox pad i pc ye oynarsın full hd grafikte.( pad i pc de tavsiye etmem tokat manyağı yaparlar adamı )
    4. Grafik olarak 3 te 1 paraya daha iyi grafik alırsın bu oyundan.

Dahada çoğaltılabilinir bu liste ama yeter adam olana.Haa sen dersinki ps3 üm var ama pc im kaldırmıyo bu oyunu ozaman Amenna. O kesime diyecek bir sözüm yok.

Abi hem de öyle bi tokat manyağı yaparlar ki kendine gelemezler. Şu konuya yazmayayım diyorum ama gamepad ile fps oynamayı pohpohlayan konsol meraklısı arkadaşlara dayanamıyorum.

BF3 gibi bir oyuna yapılacak en büyük hakaret herhalde konsolda, faresiz olarak oynamak olurdu.

Adam çok yukarılardan uçuyor yahu çok fütursuzca

• bu sefer gerçekten iyi bir sistem lazım
  • Crysis 2 konsolda süper grafiklerle oynanıyor. Bunun nedeni bence konsolların yetersizliği değil. Oyun firması pek özen göstermemiş.
  • "konsolların gücü bunamı yetti"
    crysis 2 ye hiç göz atmamışlar heralde
  • grafiklerle övünen bfciler ne dicek bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gangster92

Crysis 2 konsolda süper grafiklerle oynanıyor. Bunun nedeni bence konsolların yetersizliği değil. Oyun firması pek özen göstermemiş.

- Crysis 2'deki oynanabilir ve sürekli aktif harita boyutunu ile BF3 haritaları kadar büyült

- Crysis 2'deki (ilk oyuna göre) kırpılmış fizik motoru yerine BF3'teki tamamen etkileşimli fizik motorunu koy, etraftaki binalar falan da komple yıkılabilisin.

- Crysis 2 multisine BF3'teki kadar adamı sığdır

Bunları yaptıktan sonra tek haneli FPS değerleri ile Crysis 2'yi oynarsan ne ala...

Hiç düşünmediniz mi; Crysis 1'in konsollarda oynanması mümkün değil diye açıklama yapılırken Crysis 2 bu derece rahat oynanıyor? Firma durmadan "optimizasyon"dan bahsetti. Doğrudur, optimizasyon yapıldı. Ancak söz konusu optimizasyon adı altında; oyun özellikle konsollarda düzgün çalışabilsin diye nelerden kırpıldı, farkında mısınız? Bunları zamanında anlatmıştım biraz, alıntı yapayım:

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Siz "görünüş"ten bahsediyorsunuz, ben ise daha teknik ve ince ayrıntılardan bahsediyorum, aradaki fark burada.

"Güzel görünüyor" demek, ayrıntılı demek değildir. Crysis 1'de bir objenin texture kalitesi ile Crysis 2'dekinin arasında dağlar kadar fark var.

Mesela size bir örnek vereyim: Call of Duty 4: Modern Warfare
    Bu oyundaki bazı sahneler o kadar harikadır ki, gerçekle karıştırabilecek kadar şaşırtıcı olabilir. Göze harika görünür. Örnek (özellikle 3:10-3:15 arası):

Ama bu aslında biraz göz boyamadır. Kötü birşey mi, elbette değil. Sonuçta görsel olarak oyuna bağlanıyorsunuz ve oynarken de ince detaylardan çok oyunun size ne verdiğine bakıyorsunuz. Fakat incelediğiniz zaman mevcut eksiklikleri görebiliyorsunuz. Yakından bakarsanız kaplama eskiklikleri göze batar.

Crysis 2 de aynen bu şekilde. 1024x1024 px texture filtrelemesi belki 256x256'ya kadar düşmüştür. Ha, dersiniz ki "zaten fazlası gereksiz", sizin görüşünüzdür, olabilir de. Ama dediğim gibi inceleyince göze batıyor.

Fizik konusunda ise arada dağlar kadar fark var, yapmayın etmeyin. Evvelden kurgulanmış deprem, çökme gibi şeylerden bahsetmiyorum ben. Birçok oyunda bunlar fizik motoruna bağımsız gerçekleşir zaten. Crysis 1'de bir ağaca, bir dala, bir objeye, bir araca ateş ettiğinizde, birşey fırlattığınızda, bir yerleri patlattığınızda çevredeki herşeyle etkileşime geçerdi. Crysis 2'de bu çok çok küçük seviyede. Evet arabaların vs. patlaması dediğiniz gibi güzel gözüküyor, efektler oldukça güzel ancak fizik yok. Bu oyundaki fizik kadarını zaten birçok oyun kullanıyor. Ağaçlara ateş edin, çalıların arasından yürüyün, hatta suyun içine bomba atın ve izleyin, kendiniz bakın buna. Sonra açın Crysis 1'i, aynısını hemen tekrarlayın, bana hak vereceksiniz. Daha dün deneme amaçlı bir arabaya tekme attım, araba alışveriş sepetinin üzerinde dik olarak kaldı. Ve aralarında belki 30 cm boşluk var, temas bile etmiyorlar. Dedim olur öyle hatalar, gittim tekrardan vurdum diğer arabalara. Temas etmesi gereken objeler aralasında devasa boşluklar oluştu hep. Bunun da sebebi görünmez kutu sisteminin bulunduğu fizik efektlerinin sistemleri çok zorlamamasıdır. Optimizasyon olarak güzel, ama görüntü olarak hayal kırıklığıdır.

Yerden bir pizza kutusu alın ve inceleyin kaplamalarını, ne kadar basit ve ayrıntısız olduğunu siz göreceksiniz. Ama oyunu oynarken nasıl olsa yerden pizza kutusu almıyorsunuz, işte ben de bundan bahsediyorum.

Crysis 1'in kasması gereksiz değildi, çok çok normaldi. O kadar yüksek texture'lere, poligonlara sahip bir oyunda ayrıca fizik etkileşimini tavan yaparsanız, bir de devasa bir evren sunarsanız kasar elbette. Dediğim gibi size gereksiz gelebilir ama bana göre güzelliği bu ayrıntılardaydı.

Bu oyun konsollara çıkmasaydı böyle mi olurdu sizce? Ben söyleyeyim, alakası bile olmazdı. Evet, port oyunu değil ama her sistemde (xbox360, ps3, pc) birbirine yakın bir görünüş sergilemesi için kısıtlama şarttır. Optimizasyon dediğiniz şey de bundan ibaret. Ha, bunun yanında ışıklandırma vs. gibi şeylerde elbette gelişme var, ona birşey demiyorum.

Ben oyuna kötü demiyorum zaten, oldukça sürükleyici olarak devam ediyor. Ama şu an bana görsel kalite ve fizik açısından adına yakışır bir güzellik sergileyemiyor, detaylarda Crysis 1'in çok altında kalıyor.

Biraz uzun oldu ama idare edin. Sanırım yeterli olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 30 Ağustos 2011; 2:58:39 >

• BF3'de, mw3'de diğer oyunlarda en çok konsollarda satar. Konsol sabibi her çıkan oyunu oynayacak. PC fanatikleri ise Uncharted 3, Geow 3, Mortal Kombat, Resistance 3 ve daha birçok oyunu göremeyecek.

Videolarda da sayfalarca tartışılacak bir grafik farkı görünmüyor. (ps3 off screen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1N6 -- 30 Ağustos 2011; 3:53:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1N6

BF3'de, mw3'de diğer oyunlarda en çok konsollarda satar. Konsol sabibi her çıkan oyunu oynayacak. PC fanatikleri ise Uncharted 3, Geow 3, Mortal Kombat, Resistance 3 ve daha birçok oyunu göremeyecek.

Videolarda da sayfalarca tartışılacak bir grafik farkı görünmüyor. (ps3 off screen)

Bu videodan zaten fark göremezsiniz, iyice ufaltılmış ve video encode işlemiyle kalitesi bayağı düşmüş.

Hele oyun bi çıksın, ekran görüntüleri ortaya koyulsun o zaman ak kara belli olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gangster92

Crysis 2 konsolda süper grafiklerle oynanıyor. Bunun nedeni bence konsolların yetersizliği değil. Oyun firması pek özen göstermemiş.

- Crysis 2'deki oynanabilir ve sürekli aktif harita boyutunu ile BF3 haritaları kadar büyült

- Crysis 2'deki (ilk oyuna göre) kırpılmış fizik motoru yerine BF3'teki tamamen etkileşimli fizik motorunu koy, etraftaki binalar falan da komple yıkılabilisin.

- Crysis 2 multisine BF3'teki kadar adamı sığdır

Bunları yaptıktan sonra tek haneli FPS değerleri ile Crysis 2'yi oynarsan ne ala...

Hiç düşünmediniz mi; Crysis 1'in konsollarda oynanması mümkün değil diye açıklama yapılırken Crysis 2 bu derece rahat oynanıyor? Firma durmadan "optimizasyon"dan bahsetti. Doğrudur, optimizasyon yapıldı. Ancak söz konusu optimizasyon adı altında; oyun özellikle konsollarda düzgün çalışabilsin diye nelerden kırpıldı, farkında mısınız? Bunları zamanında anlatmıştım biraz, alıntı yapayım:

quote:

Siz "görünüş"ten bahsediyorsunuz, ben ise daha teknik ve ince ayrıntılardan bahsediyorum, aradaki fark burada.

"Güzel görünüyor" demek, ayrıntılı demek değildir. Crysis 1'de bir objenin texture kalitesi ile Crysis 2'dekinin arasında dağlar kadar fark var.

Mesela size bir örnek vereyim: Call of Duty 4: Modern Warfare
    Bu oyundaki bazı sahneler o kadar harikadır ki, gerçekle karıştırabilecek kadar şaşırtıcı olabilir. Göze harika görünür. Örnek (özellikle 3:10-3:15 arası):

Ama bu aslında biraz göz boyamadır. Kötü birşey mi, elbette değil. Sonuçta görsel olarak oyuna bağlanıyorsunuz ve oynarken de ince detaylardan çok oyunun size ne verdiğine bakıyorsunuz. Fakat incelediğiniz zaman mevcut eksiklikleri görebiliyorsunuz. Yakından bakarsanız kaplama eskiklikleri göze batar.

Crysis 2 de aynen bu şekilde. 1024x1024 px texture filtrelemesi belki 256x256'ya kadar düşmüştür. Ha, dersiniz ki "zaten fazlası gereksiz", sizin görüşünüzdür, olabilir de. Ama dediğim gibi inceleyince göze batıyor.

Fizik konusunda ise arada dağlar kadar fark var, yapmayın etmeyin. Evvelden kurgulanmış deprem, çökme gibi şeylerden bahsetmiyorum ben. Birçok oyunda bunlar fizik motoruna bağımsız gerçekleşir zaten. Crysis 1'de bir ağaca, bir dala, bir objeye, bir araca ateş ettiğinizde, birşey fırlattığınızda, bir yerleri patlattığınızda çevredeki herşeyle etkileşime geçerdi. Crysis 2'de bu çok çok küçük seviyede. Evet arabaların vs. patlaması dediğiniz gibi güzel gözüküyor, efektler oldukça güzel ancak fizik yok. Bu oyundaki fizik kadarını zaten birçok oyun kullanıyor. Ağaçlara ateş edin, çalıların arasından yürüyün, hatta suyun içine bomba atın ve izleyin, kendiniz bakın buna. Sonra açın Crysis 1'i, aynısını hemen tekrarlayın, bana hak vereceksiniz. Daha dün deneme amaçlı bir arabaya tekme attım, araba alışveriş sepetinin üzerinde dik olarak kaldı. Ve aralarında belki 30 cm boşluk var, temas bile etmiyorlar. Dedim olur öyle hatalar, gittim tekrardan vurdum diğer arabalara. Temas etmesi gereken objeler aralasında devasa boşluklar oluştu hep. Bunun da sebebi görünmez kutu sisteminin bulunduğu fizik efektlerinin sistemleri çok zorlamamasıdır. Optimizasyon olarak güzel, ama görüntü olarak hayal kırıklığıdır.

Yerden bir pizza kutusu alın ve inceleyin kaplamalarını, ne kadar basit ve ayrıntısız olduğunu siz göreceksiniz. Ama oyunu oynarken nasıl olsa yerden pizza kutusu almıyorsunuz, işte ben de bundan bahsediyorum.

Crysis 1'in kasması gereksiz değildi, çok çok normaldi. O kadar yüksek texture'lere, poligonlara sahip bir oyunda ayrıca fizik etkileşimini tavan yaparsanız, bir de devasa bir evren sunarsanız kasar elbette. Dediğim gibi size gereksiz gelebilir ama bana göre güzelliği bu ayrıntılardaydı.

Bu oyun konsollara çıkmasaydı böyle mi olurdu sizce? Ben söyleyeyim, alakası bile olmazdı. Evet, port oyunu değil ama her sistemde (xbox360, ps3, pc) birbirine yakın bir görünüş sergilemesi için kısıtlama şarttır. Optimizasyon dediğiniz şey de bundan ibaret. Ha, bunun yanında ışıklandırma vs. gibi şeylerde elbette gelişme var, ona birşey demiyorum.

Ben oyuna kötü demiyorum zaten, oldukça sürükleyici olarak devam ediyor. Ama şu an bana görsel kalite ve fizik açısından adına yakışır bir güzellik sergileyemiyor, detaylarda Crysis 1'in çok altında kalıyor.

Biraz uzun oldu ama idare edin. Sanırım yeterli olmuştur.

sizin söylediklerinize hak veriyorum. ben zaten bilgisayla yarışır demiyorum. tabi ki bilgisayarda daha güzel olur. ama söylendiğine göre bariz fark varmış. bu bana biraz saçma geliyor. ben grafiğe önem veririm ancak derinlemesine incelemem. en azından videoda söylendiği gibi 2005 yapımı bir oyun gibi durmasını istemem. ancak çıktığı bakıp görücez.

• crysis 2 dede pek fark yok deniyordu.Sonra yok dx11 paketi yok high grafik paketi diye paketler çıkınca aradaki fark ortaya çıktı.Sırf konsol cuları küstürmemek adına oyundaki grafik ayarlarını düşürüp sattılar pc de.Satışlar 3 aşşağı 5 yukarı belli oluncada salıverdiler zaten hali hazırdaki grafik paketlerini. Hala 5 sene önceki konsolların günümüz pc leriyle yarışabileceğini düşünenlere kızmıyorum çünkü firmalar veriyor gazı insanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 30 Ağustos 2011; 12:28:55 >
  • Daha Xbox 360 Görmedik Bu Kötü Grafikler Ps3 İçin Geçerli Şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Daha Xbox 360 Görmedik Bu Kötü Grafikler Ps3 İçin Geçerli Şuan

Hocam xbox da ne olacak sanki, çığır mı açıcak? üç aşağı beş yukarı benzer olur. Crysis 2 de de öyleydi.

Hem xbox da daha iyi olsaydı konsol tanıtımlarında onu kullanirlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox 360 Örneği Olarak Rage Verebilirim Adamlar 60FPS tutamıyorlardı ps3 bu yüzden grafikleri düşürdüler doğal olarak xbox böle bişe yok ama genede pc kalitesine yetişemez
    hiçbiri bence pc modlamayla felan bile geride bırakır
  • doğru sölüyosun ama xbox 360 farklı ışıklandırma efekleri kullanıcaklar denildi en azından xbox 360 ps3 iyi bence
  • İşte Buda İşin Gerçeği Battlefield 3 yapımcısı Patrick bach Pc de grafiksel gelişmenin çok iyi olduğunu söylese de konsollar için grafiklerinde iyi olacağını bunun için endişe yapılmaması gerektiğini söyledi.
    Bach 360 versiyonu gelecek Eurogamer Expo'da olabileceği sorusuna da belli olmadığını ancak muhtemelen gösterileceğini vurguladı.
    ayrıca şunu belirtmekte fayda var Xbox versiyonu ps3 versiyonundan farklı olarak özel bir aydınlatma efekti kullanacak.

kaynak:vg247
  • Dice in yeni aciklamasina gore : pc, konsollardan daha iyi grafik verecek fakat konsol sahiplerinin tedirgin olmasina gerek yokmus.

http://n4g.com/news/834344/dice-dont-worry-about-battlefield-3-on-console
  • 9600 gt den kurtulma zamanı.dolarda iyice düşerse tadından yenmez.AC de geliyor sıkı durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

"konsolların gücü bunamı yetti"
    crysis 2 ye hiç göz atmamışlar heralde

konsolun donanım özelliklerine bakmadın heralde.
    giriş seviyesi en dandik pc'lerden daha kötü.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.