Şimdi Ara

Gaming Laptop Pişmanlıktır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle katılıyorum oyun için kullanılmamalı, menteşeler hızlı deforme oluyor, soğutma problemi çıkıyor bunun için ekstra laptop altı soğutucu alınıyor, klavye bana göre konforsuz harici klavye takılıyor gittikçe ebat olarak büyüyor sistem, ayrıca aynı fiyata çok daha iyi pc toplanabilir.

+

oyunları geniş ekranda oynamayı seviyorum laptopta 15.6" - 17" beni tatmin etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleverDeveloper -- 16 Şubat 2025; 14:46:35 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Enayi? Laflarınıza dikkat edin! Zaten yorumunda belirttiğim gibi masaüstü f/p olabilir ama laptop gibi bir yerden bir yere taşıma imkanı yok. İhtiyaç meselesi lakin benim ihtiyacım mobiliteden yana olduğu için ne ben enayiyim nede aynı fiyata sen 4070 alabildiğin için süper zekisin. Muhtemelen bilgisayar denince aklına ekran kartından başka bir şey gelmeyen bir tipsin ama yinede insanlara hakaret etmeden önce iki kere düşünmeni tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaming bilgisayar en az 40binden baslar, bunlarin aylik aboneliği 300 400 lira. Ariza vs durumlarda yasamaman garanti. Bide her donem oyun oynama durumunda olmuyor. Dunyanin en iyi hizmeti

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt

Gönül isterdi ki Tuf hatta Rog olsun ama kendi fiyat klasmanında en iyisi Victus. 3000 serisi olan victus'ların sıkıntılı olduğunu duymuştum ama 4000 serisi olan victus'larda problemleri genel olarak çözmüşler

• Ben asus rog serisi almıştım Taksitle, 2020 sonlarında 2021 diyebiliriz. Ryzen 9 5900hx ve Rtx3070 130w Ethereum madenciliği için almıştım,Bilgisayar taksitlerini kendisi ödedi elimi cebime atmadım bana bedavaya geldi :) Lakin her 6 ayda bir genel temizlik ve bakımını yaptım,2 senelik garantisini bozmuş oldum.Hala bir problem yok en yüksek oyunları dahi aşırı ısı olmadan oynuyorum ısı seviyeleri 90c yi geçmez ortalama 85c de.Belki de şans işidir bilemiyorum

• Bir süre araştırmıştım ama iş için şu ayarlarda oyun notebook ları dışında karşıma seçenek çıkmadı:

1) 17 inch

2) 32 GB bellek

3 ) 1 tb ssd

4) intel corei7 14th jenerasyon.

İş için çıkanlar astronomik miktarda fiyat olurken HP victus ya da omen serisi 45-55 bin tl aralığında.

• Gaming odaklı bir makine zaten taşınabilir olmamalı. Hem dayanıklı hem hızlı hem portatif, çok maliyetli. En iyisi kasa toplamak  

• Asus gaming laptopları gayet güçlü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyun laptopları nerden tutsan mantıksız. Hem gereksiz pahalılar, hem sorunları bitmez genelde, aynı donanıma sahip masaüstünden daha az fps verir, yükseltme imkanın yok, ısınınca f16ya dönüyorlar, sürekli yüksek ısılarda olduğu için en ufak arıza da anakart genelde çöp oluyor, çoğu artık kullanıcı müdahale edemesin diye labirent misali üretiliyor. Ben dışarda oyun oynayan biri olduğunu da sanmıyorum. Bence Laptoplar sadece iş yada gündelik hayat için kullanılmalı oyun için değil.

• Bende ikisi de var çok çok kaliteli gaming laptop alınabilir ama o bile çok mantıklı değil masaüstü güçsüz dahi olsa çok daha stabil çalışıyor imkanı olan kesinlikle masaüstü almalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence tasarımının verimini, dayanıklılığını ve ömrünü belirlemesi bakımından markaya, modele ve sahibinin kullanma şekline göre değişir.

• Online ups yazmış arkadaş birisi aklina uyup alirsa diye uyarıyorum. Online ups ile ayni odada yaşayamazsiniz. Sürekli olarak fanı çalış ve bu fan genelde küçüktür, sürekli de maksimum devirde çalışır. Ups iyidir güzeldir ama iki senede bir akülerini de değiştirmeniz gerekir.

• ozturk.b O kullanıcısına yanıt

olur mu hocam 4000 serisinde de ısınma problemleri var

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Sessiz fanlı olanları da var.

Ben makelsan kullanıyorum F16 jet motoru gibi ses çıkarıyor doğru. Bu arada aküyü arada doldur boşalt yaparsan uzun süre kullanırsın. Aküler ölünce mecbur değişmen gerek.

• Taşınabilir oyun konsolları (Bazıları el bilgisayarı da diyor) nasıl sizce? Asus Rog Ally Z 1 Extreme, Steam Deck, MSI Claw gibi. Bazen dışarıda inanılmaz sıkılıyorum. Telefonum Galaxy A25 8 GB ram Exynos işlemcili ve pek memnun değilim yeni almış olmama rağmen. Acaba güçlü bir telefon alıp Ps3 emülatöründen oyun mu oynasam?

• Sessiz fanlısı yok online ların. Çok araştırdım ben online ları. Sessiz diye satmaya çalışan yalan söylüyordur.

• meola147of kullanıcısına yanıt

El konsolları güzel gelebilir fakat bunlarda çok fazla ısınıp bozulma durumu var. Küçücük alana çok güçlü GPU ve CPU koyulması pek mantıklı değil.

PSP'ler ısınmıyordu sebebiyse o zamanlar oyunlarda optimizasyon vardı şimdi oyunların çoğunda optimizasyon yok donanım üreticileri hızlıca donanımı eskitip ekran kartı ve benzeri bileşenler satsın diye.

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Bence abonelik servisine gerek yok.

Anakart 1000 TL

CPU 825 TL

GPU 18.000 TL civarı

PSU 2000 TL

UPS 7000

Ramler 765 TL 16 GB kit yaptım onları 32 yapacağım.

SSD 2000 TL

Kule fan 1800 TL

UPS'i çıkarsak bilgisayarı çok ucuza toparlamışım. Anakart DDR3 ve CPU eski olmasına rağmen iş görüyor. Kasaya para vermedim Amerikalı komşular hediye etmişti içinden eski intel 1155 soket anakart ve i3 3320 cpu çıkmıştı 3 GB'da ram.

Abonelik sistemini şundan mantıklı görmüyorum, ben bir donanım topluyorsam sadece oyun oynamak zorunda değilim. Benim verim bana ait olmalı, ben bu bilgisayarda veritabanı da çalıştırıyorum, development da yapıyorum.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Sessiz fanla modifiye de edilebilir. Çok zor bir şey değil custom soğutma yapılır en kötü.

Ben kulaklık taktığım için fan sesi pek duyulmuyor fakat kulaklığı çıkarınca makine şu şekilde ses çıkarıyor.

Dane Kruseyoutube
    Starting the AGT1500 engine in an M1A1SA Abrams tank
    https://www.youtube.com/watch?v=QqsKugTovNA
  • 2021 de legion pro almıştım hala kullanırım. simülasyon oynadığım için, sürekli wrc, RBR, GT3 yarışları oynuyorum. o seneden beri RTX3070 ve 32GB ram oldukça işimi görüyor. Alüminyum kasa mis gibi, bir de sıvı metal yaptım soğutmada da sorun yok hiç, zaten yoktu daha da iyi oldu.

He şu var, bunu taşıyıp götüreyim oyun oynayayım niyetiniz varsa o iş hayal ettiğiniz gibi olmuyor. 300w kocaman adaptörü var, laptop ince ama metal kasa olduğu için ağır. Çanta oluyor 3kg, adaptörsüz oyun oynanmıyor zaten. Kısa süreli bir tatilde hem işimi göreyim hem oynayayım demek angarya geliyor böyle laptop için.

Bence ufak ince laptop bile değil. Bir tane kaliteli samsung ya da apple tablet alın geçin taşımak için. Eve de kasa alın. Ama iş gereği sürekli laptop kullanmak ve işe götürüp getirmek gerekiyorsa orasını bilemem tabi. İş yerinden isteyin laptopu  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.