Şimdi Ara

Garajda yatıracak araç alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir kafamı kurcalayan bir durum var.Şartlarım müsait olursa,
    Avrupadan sıfır araç alıp garajda yıllarca (en az 10 yıl) tutmak istiyorum.
    Fakat bunun idari yolları nelerdir.Örneğin bu aracı trafiğe kayıtlı olmasını istemezdim.
    Nede olsa araç trafiğe çıkmayacak.Yani yattığı yerden vergi vermek istemiyorum.
    Şartlarım müsait olunca 3-4 yıl içinde almayı düşünüyorum.
    Sizce bu işin teknik yanları nasıl olmalı.Görüşlerinizi almak isterdim.
    Lütfen 10 yıl ne gerek var bunu yapmaya gibi yazılmasın bu zevk işidir.

• bunun için iki ihtimal var;

1. ya kabuk tarzında bir araç alacaksın. zamanla içini dolduracaksın. senin için bir hobi olacak. tamamladığın zaman da ruhsattı plandı prosedürleri tamamlayıp trafiğe çıkacaksın.

2. ya da klasik denebilecek bir araç getirtip, bekleteceksin. Dönem dönem de vergisini vereceksin.
  • Gümrük işlerini bitirdikten sonra trafik tescile gitme mecburiyeti yoksa trafiğe çıkarmazsınız. Trafiğe çıkarmak zorundaysanız tekrar trafikten çekersiniz. Trafikten çekilen arabaya vergi ödenmez. Muayenesi geçerse faiz işler. Sigorta için de gecikme ödeniyordu galiba.

Kit otomobillerin trafiğe çıkarılması kolaysa tercih edebilirsiniz. Spor otomobil düşünüyorsanız araştırabilirsiniz.
  • ortalıkta dolaşan zebil gibi araçlardan alıp garaja koyma sakın yoksa bir değeri olmaz he olur nasıl olur 30 40 yıl bekletirsen olur giresunda bulunun reno gibi..zaten onuda 15 bine almışlar bir değeri yok alan kişi 50 bin istiyor ama neyse

alacaksan spor bir otomobil olmalı ve hiç binmeyeceksin aracın lastiklerini söküp havasını indirip altını kaldırıp şaseden bekleteceksin.(Satarken klasik oto gibi bir değeri olmaz 10 yılda ama özel üretim bir araç ise değeri katlanır..

yada klasik bir otomobil alıp onuda 10 yıl bekletsen aldığın paranın 2 misline satarsın cünkü 10 yıl sonra dahada değerlenecek ve o araç azalacak almak isteyende cok olacak

• sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru diyorsun da, 10 yıl sonra aracınd eğeri 2 kat olsa n'olur ki? Zaten öyle bir ülkede yaşıyorsunuz ki para her yıl %20-30 devüle oluyor. 2000 li yılların 5 lirasını bir düşünsene 15 sene de ne hale geldi. Artık 100 lira bile marketteki çerez harcamalarına gidiyor. Eskiden 100 liraya araçların motorlarındaki irili ufaklı sorunlar tamir edilirdi artık aracın tamponunu bile boyamıyorlar 100 liraya :) 2007 de 1.10 lira olan dolar bügün 3 lira:)

Kısacası değmez. Değmesi için 1960 model bir shelby alırsın özel seri, cillop gibi kalır. İlerde belki bambaşka bir konuma gelir ondaki kârda öyle az olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Eylül 2016; 22:11:50 >
  • arkadaşlar cevaplarınız için tşk ederim.
    kafamdaki araç aslında son model yani sıfır fabrikadan honda accord tek kapı v6 lık olanı.
    ben diyorum ki aracı avrupadan satın alarak gelsem kitlesem bir yere sorun çıkarmı sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.