Şimdi Ara

Garanti Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar size konuyu ispatlarıyla beraber kısaca özetleyeyim.

14.12.2015 tarinde İphone 5s model telefonumu Vatan Bilgisayar aracılığıyla servise yani Ofis İletişime gönderdim. Telefonum ayın 16'sında kargoya çıkmış ve 17'sinde Ofis İletişim'deki Burak ATAR isimli şahsa teslim edilmiş.

Geçen haftadan beri her gün arayıp, Ofis İletişime mail atmama rağmen hala telefonumun serviste kaydının olmadığını iddia ediyorlar. Başlarda kargo takip no isteyin falan dediler uzun telefon trafiği ve uğraşlar sonucunda kargo takip numarasını alıp servis ile paylaştım. Bugün aradığımda ise hala telefonumun kaydının olmadığını Vatandan sevk irsaliyesi istediklerini söyleyerek beni oyalıyorlar.

Telefonun teslim edilmesinin üzerinden bugün ile beraber 11 gün geçmiş. Sanırım bunlar yasal olarak 20 iş gününde tamir edilmesi gereken telefonumu bu süre içerisinde tamir edemeyecekler. Şimdi sormak istediklerim;

1) 20 iş gününün içerisine cumartesi günleri dahil midir? Servis cumartesi günleri de çalışıyor.
    2) 20 iş gününün dolmasından sonra telefon elime ulaşırsa ben para iadesini veyahut ürünün sıfırı ile değiştirilmesini Tüketici hakem heyetine başvurmadan Vatan Bilgisayar'dan talep edebilir miyim?

Yardımcı olursanız ve yapılması gerekenleri benimle paylaşırsanız sevinirim.
     Garanti Konusunda Yardım

• Cumartesileri resmi olarak çalıştığı gözüküyorsa dahildir. Kapalı olduğu günler resmi iş gününe dahil edilmez.

Süreç ancak ellerine ulaştığı tarihten itibaren işlemeye başlar. Elinizde kayıt varsa bu süreyi dahil edebilirsiniz.

20 gün içerisinde cihaz gelmezse para iadesi veya değişim hakkı doğuyor. Bunun için Tüketici Hakem Heyetine başvurmak lazım. Eğer buradan çıkacak sonuca uygun hareket edilmezse veya itiraz edilirse hem Vatan Bilgisayar'a hem de diğer firmaya maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Süreç uzun sürer.

Bol şanslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 28 Aralık 2015; 14:52:07 >
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Kargo takipten gördüğüm kadarıyla ayın 17'sinde sabah 10:20'de teslim edilmiş. Yani bu günü de dahil ederek 20 iş günü sayacağız değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CimbomOldBoys

Çok teşekkür ederim. Kargo takipten gördüğüm kadarıyla ayın 17'sinde sabah 10:20'de teslim edilmiş. Yani bu günü de dahil ederek 20 iş günü sayacağız değil mi?

17'si de dahil edilmesi gerekiyor. Ancak kesin bilgi için bir hukukçuya sormakta fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Garanti Yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.