Şimdi Ara

garantiarkadas.com u nasıl mahkemeye verebiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • garantiarkadas.com dan sürekli spam mailler alıyorum. 500 sms kazandınız. Şunu kazandınız bunu kazandınız. Artık sıkıldım SPAM mail işaretlemekten. Sürekli başkalarının domain isimleri ile mailler yolluyorlar ama bedavasms@bedavasms.com bedavasms@microsoft.com bedavasms@donanimhaber.com bedavasms@bedavaci.com

Ne bu siteye mailimi vermişliğim var. Nede siteyi ziyaret etmişliğim. Sürekli spam dolusu mail geliyor.

Siteyi nasıl mahkemeye veriririz?
    Ne kadar süre uğraştırır bu?
    Uğraştığımıza değermi?
    Bana maddi yönden bir zararı olurmu?

konu hakkında bilgisi olan varsa yanıtlarsa sevinirim. Sıkıldım artık bu nedir yahu.. Siteyi araştırdığımda kendilerine ait istanbul sokağında gezen otobüslerinin felan olduğunu öğrendim. Madem bu kadar büyüyorsun ne diye spam mail yolluyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESancak -- 12 Ekim 2007; 1:22:56 >

• aynen banada geliyor anlamadım hiç bi yerede üye felan olmadım onla alakalı
  • bi de bilmiyon.com var. O da bana gönderip duruyor. Spam diyorum ama yine inbox'uma geliyor, anlamadım gitti. Ama bana yine ayda bir kaç tane geliyor, seninki biraz gözünü çıkarmak sahiden de. Spamin de bi adabı olur :p
  • oda birşey mi bana milli piyango idaresi başlıklı 5000 ytl kazandınız diye mailler geliyor. İnternet ve bilişim suçları daire başkanlığına bildirebilirsin
  • kimi kime şikayet edeceksin ki?
    suç olarak tanımlanmamış bir şeyi nasıl ispatlamayı düşünüyorsun?
  • suç olarak tanımlanmamışmı?
    Vaat ettiği şeyi vermiyor :P
    ve sahtekarlık yapıyor (başkasının adıyla bana mesaj yolluyor.)

bunlar suça girmiyorsa yapacak bişeyim yok. Zaten bi manken çöp çatan sitesi kurdu diye herkez üye olur. Diye düşünen adamlardan ne hayır gelir :D.

sonuçta gönderenin ip adresinin kayıtları felan her şeyi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESancak -- 12 Ekim 2007; 2:36:26 >
  • ringofon.com/affiliate ortak@ringofon.com vs teknik@ringofon.com Şirket Adresi: Büyükdere Caddesi No:61, USO Center Kat:17 Maslak, Şişli İstanbul

burdan sana gelen maildeki aff.id yi şikayet et sana mail yollayan kişinin hesabını kapatsınlar ya da direk şirkete dava aç
  • Bazıları benim hotmail adresine geliyor ki kimseye vermedigim adres.O 5oo sms mesajı banada gelmişti
  • İnternet sınırları dahilinde gördüğüm en kötü tasarıma sahip site çok gereksiz .
  • banada gelmişti 500 sms
  • bu tip işlerde bannerlerden reklam parası kazanmaktır.suç olarak tanımlanmamasına gelince:
    bizde internet suçları yasal olarak çok yeni.
    hakimler ellerine kanunu aldıklarında :
    yasa diyecek ki:
    istemediği halde bir kişiye mail yollamak suçtur
    yani böyle yazan bir kanun var mı ki?
  • bana gelmedi nasıl geldirtebilirm. , bazen spam olarak engellemeniz yetmiyor seçeneklerden engelleyin.
  • Spam mail atmak birçok ülkede suç. Türkiye'de de suç olması lazım. Bazı spam maillerin altında "bu maili artık almak istemiyorsanız tıklayın" yazar. Oradan tıklayıp mail listesinden çıkabilirsin. Eğer yazmıyorsa sitenin iletişim adresine mail atmayı dene.
  • Ben Spamlarla Uğraşmaktan Bıktım. Uğraşmıyorum Artık toplu şekilde siliyorum.

Ama Konuyu açan arkadaşa bi tavsiye ediyim:

Spam Mail Gönderme Dünyanın Büyük Kesiminde Suç! Ve Dolaylı olarak Spam Gönderenle Beraber , Göndermesine izin verende suçlu konuma düşüyor. Bunuda engellemek için Hosting Firmaları Sözleşme Yaparken Spam Mail Gönderilmeyeceği Maddesini büyük puntolarla belirtiyorlar. Ve Bu maddeye uymazsan Haber verilmeksizin Firma Siteyi Kapatıyor.

Yani Eğer Sitenin Yönlendirilmiş DNS Adreslerinden Hangi Hosting Firması olduğunu bulabilirsen şikayet edebilirsin, Ama kanıtlarıda olacak elinde, Eğer Baskı uygularsanız yani 10-20 kişi sürekli aynı şikayeti bildirirse eminim bu duruma el koyulur..

Sizin Maillerinizi Nerden Bulduklarına Gelince Böyle siteler Forumlarla Anlaşıp onlara Kayıtlı mail adreslerini Satın alıyorlar Genelde Vbulletin Forumları oluyor. Vbulletin sistemiylede size Spam yolluyorlar Ve istekleri adresten yolluyorlarmış gibi gözüküyo. yani @xasda.com , @sss.com vs. istedikleri domainden size yolluyorlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.