Şimdi Ara

GARANTİDE TAMİR SÜRESİ 20 İŞGÜNÜNE İNMİŞTİR !!! HAYIRLI UĞURLU OLSUN.. (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.137
Cevap
33
Favori
241.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar samsung turkiye garantili note edge sahibiyim telefonum haziran ayında kendi kendine kapanıp açılmamaya başladı gitti garantiye batarya değişti aradan 1.5 ay geçti oldu Ağustos tekrar aynı hatayı verdi yine gitti garantiye ekranda da sıkıntı vardı ekran değişti batarya değişmedi 15 gün kadar garantide kaldı yine aldım 1 hafta geçti telefon yine kapanıp duruyor baktım batarya şişmiş ekrana da baskı yapmış şimdi hem değişen ekran hem batarya değişecekmis falan filan anladım ki telden bana hayır gelmeyecek şimdi asıl sorumu soracağım telefonu 31 ağustosta verdim garantiye aradan 26 gün geçti bunu iş gününe vurunca bayram tatilinin 9 gün olması iş gününü kısıtlıyor bayram tatilinin bitişine doğru cuma cumartesi başarı servis açıktı yalnız bu süre iş gününden sayılıyor mu yoksa resmi bayram diye o 2 gün iş gününden sayılmıyor mu bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız var ise bilgi verebilir ise teşekkür ederim sayılıyor ise bu salı 20 gün sayılmıyor ise perşembe günü süreleri bitip belgelerimle tüketici mahkemesine gideceğim saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Resmi tatiller iş gününden sayılmaz. Ona göre hesap yaparsınız.
    Ayrıca yeni tüketici yasasına göre cihazın 2. Arızasında değişim veya iade Hakkı'nız bulunuyor.
    Daha once 2 defa arıza yapmış. Bu evraklarınız ve en son servise teslim etmiş olduğunuz form ile hakem heyetine başvurabilirsiniz.

http://tuketici.gtb.gov.tr/data/5297033e487c8e8094be65cd/6502_SAYILI_TUKETICININ_KORUNMASI_HAKKINDA_KANUN.pdf

Madde56 da açıkça bu durumdan bahsediliyor. Garanti belgenizden de bakabilirsiniz.

• Evet telefonun son durumunu soleyim ayın 23 ünde samsung turkiye yi aradım telefonun durumunu anlattım değişim istediğimi belirttim onlar da şimdi bakıyoruz parça bekliyor dediler ayın 24 ünde Kızılay'daki başarı servise gittim telefonun parçası sevkiyatta bu hafta içinde gelir telefonunuz yapılır dediler ve bugün ayın 26 sinda tekrar samsung turkiye yi aradım hani araştırıp dönecektiniz ne oldu diye cvp şu telefonunuz ayın 22 sinde teslim edilmiş görünüyor artık güler misin ağlar mısın her ne olursa olsun ben bu yalancılara karşı hakkımı arayacağım ben telefon almadım ve telefonu onarmadan iade ettikleri yazıyor bunlara karşı yapılabilecekler ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim başarı servis arızalı cihaz takip no dan siz de bakın bunların yaptıklarına 305916654 ben hakkımı nasıl arayabilirim madem 22 sinde bana telefonu teslim ettiler 23 ünde samsung turkiye bana neden malzeme bekliyor dedi madem 22 sinde verdiler 24 ünde Kızılay'daki başarı mağazasına saat 15.40 da gittiğimde bana neden parça gelecek dediler bunları nasıl ispatlayabiliriz güvenlik kamerası vardır sanırım ayın 22 sinde bana telefon teslim ettiklerine dair bunların belgesi olmak zorunda degil mi valla diyeceğim de şu bu çirkinlikten dolayı başarı servisi ve samsung turkiye yi kınıyorum Allah a havale ben hakkımı hukukta arayacam bilgili değilim yalnız bu konuda saygılar

• Hocam benim telefonum sebep olmaksızın kapandı ve birdaha açılmıyor.. PC ye bağlayınca da görmüyor. Garanti birebir değişir mi ya da değişmemek için kullanıcı hatası bahane edebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hocam benim telefonum sebep olmaksızın kapandı ve birdaha açılmıyor.. PC ye bağlayınca da görmüyor. Garanti birebir değişir mi ya da değişmemek için kullanıcı hatası bahane edebilir mi?

Merhaba; cihazı alalı kaç gün oldu? Yönetmelikte ilk 6 ay içerisinde çıkan arızalardan kullanıcının talebine göre değişim uygulanabileceği yazıyor. Ama çoğu firma bu sürenin 30 gün olduğunu iddia ediyor, ama yönetmelik 6 ay....

Benim cihazım 1 ay geçtikten hemen sonra arızalandı, değişim için gönderdiğim de '' 30 günü geçtiği için değişim yapamayız.'' cevabını aldım. Türkiye'de kanunlara uyulmuyor ne yazık ki.

Sanırım cihazınızın anakartında bir sorun var. Anakart değiştirilebilirse anakartı değiştirirler, değiştirilemez ise üreticiden gelen onay ile cihazınızı yenisi ile değiştirebilirler. İmzanızda Mi4 kullandığınızı görüyorum, paralel ithalat cihazlar garanti konusunda sıkıntı çıkarabiliyor. Açıkcası distribütör garantili ürün olmuş olsaydı çok daha iyi olurdu.

Firmalar genel de değişime pek yanaşmıyor, öncelik tamir. açıkcası ben kullanıcı hatası diceklerini sanmıyorum ama diyebilirler de, ne yazık ki paralel ithalat garantisi :(

Bol şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: cileklivanilya

quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hocam benim telefonum sebep olmaksızın kapandı ve birdaha açılmıyor.. PC ye bağlayınca da görmüyor. Garanti birebir değişir mi ya da değişmemek için kullanıcı hatası bahane edebilir mi?

Merhaba; cihazı alalı kaç gün oldu? Yönetmelikte ilk 6 ay içerisinde çıkan arızalardan kullanıcının talebine göre değişim uygulanabileceği yazıyor. Ama çoğu firma bu sürenin 30 gün olduğunu iddia ediyor, ama yönetmelik 6 ay....

Benim cihazım 1 ay geçtikten hemen sonra arızalandı, değişim için gönderdiğim de '' 30 günü geçtiği için değişim yapamayız.'' cevabını aldım. Türkiye'de kanunlara uyulmuyor ne yazık ki.

Sanırım cihazınızın anakartında bir sorun var. Anakart değiştirilebilirse anakartı değiştirirler, değiştirilemez ise üreticiden gelen onay ile cihazınızı yenisi ile değiştirebilirler. İmzanızda Mi4 kullandığınızı görüyorum, paralel ithalat cihazlar garanti konusunda sıkıntı çıkarabiliyor. Açıkcası distribütör garantili ürün olmuş olsaydı çok daha iyi olurdu.

Firmalar genel de değişime pek yanaşmıyor, öncelik tamir. açıkcası ben kullanıcı hatası diceklerini sanmıyorum ama diyebilirler de, ne yazık ki paralel ithalat garantisi :(

Bol şans.

Teşekkürler hocam. Alalı 11 ay oldu. Evet imzamdaki mi4 paralel ithalat telefonu kullanıyorum. Şuan telefon bozuk olduğu ve kapalı olduğu halde aşırı derecede ısınmaya başladı bende uzak bir yere koydum patlarsa bize zarar vermesin diye. Öyle bişey olursa da lanet olsun der çöpe atarım..

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Gelişmelerden beni de haberdar ederseniz sevinirim. Gerekirse TSHH'ye başvurulabilir. Geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim. Sizi haberdar edeceğim.
  • Arkadaşlar benim cep telefonum garanti süresi devam ederken arızalandı. Servis bana sorunun kullanıcı hatası sebebiyle olduğunu söyledi ve para istedi. Ben de parayı verdim. Ancak 23. iş gününde olmasına rağmen hala serviste ve bir süre daha gelmeyecek gibi duruyor. Servistekiler bana garanti kapsamı dışında onarıma girdiği dolayısıyla 20 iş günü zorunluluğunun olmadığını söylediler. Gerçekten durum böyle mi yoksa kendilerini mi kurtarmaya çalışıyorlar?
  • Garanti kapsamında değilse evet 20 gün geçerli değil.
  • arkadaşlar iyi akşamlar.iPhone 6 cihazımı 3 ekimde servise verdim.hala gelmedi tabi ki.20 gün ne zaman dolmuş oluyor ? cumartesi günleride sayılıyor mu ?
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Size bi sorum olacak ben 2 ekimde cihazımı mediamarkt a verdim 4 ekimde kvk daydı kayıt alınmıştı yani. İlk merak ettiğim şey ne zaman 20 iş günü dolar. İkincisi ise 20 iş günü doldu diyelim ve ürün bi kaç gün sonra geldi diyelim ben tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum cihazı servisten alsam veya almasam hangisi daha uygun olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rap-gorkem

İyi akşamlar arkadaşlar. Size bi sorum olacak ben 2 ekimde cihazımı mediamarkt a verdim 4 ekimde kvk daydı kayıt alınmıştı yani. İlk merak ettiğim şey ne zaman 20 iş günü dolar. İkincisi ise 20 iş günü doldu diyelim ve ürün bi kaç gün sonra geldi diyelim ben tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum cihazı servisten alsam veya almasam hangisi daha uygun olur ?

Benimle aynı senin durum.. Perşembe günü şikayete gideceğim.
  • Yanlis bilgilendirilmeyin. Garanti kapsam disindaysa bile 20 is gunluk sure gecerli. Benim basima geldi ve hakkimi aldim. Servisler baslari agrimasin diye sizi bilerek yanlis yonlendiriyorlar. Urununuz 2500 tlye kadar ise ilce hakem heyeti 2500 tl ve ustu ise il hakem heyetleri yetkili.

Sizin 20 is gununuz dolmadi tahminimce. 20 is gunu yaklasik 1 ay eder. Kasimin ilk haftasi sureniz dolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: extraordinaryman45

Sizin 20 is gununuz dolmadi tahminimce. 20 is gunu yaklasik 1 ay eder. Kasimin ilk haftasi sureniz dolar.

Sağolun. Cumartesi dahil değil mi iş gününe?
  • Arkadaşlar bulunduğum yerde servis olmadığı için en yakın yere yani ankara kvkya kargoyla telefonu gönderdim kargo takibe baktığımda pazartesi teslim edildi olarak gözükmekte ama cihaz durumu sitede kayıtlı değil şimdi 20 iş günü teslim edildiği için başlamış oluyor mu birde eğer 20 iş günü geçerse elimde form vs olmadığı işin tüketici hakem heyetine nasıl başvuracağım yani ıspatlayacağım süreyi

Cumartesi servis calismiyorsa dahil edilmez. Calisiyorsa yarim gun dahil edilir.

• Kargoya teslim ettiginiz gun süre başlar. Kargoda yasanan gecikmeler servisi baglamaz. Kargo teslim evraginiz gecerlidir.

• Mesela benimde yakındır 20 iş günün dolması ama ben mediamarkt aracılığıyla verdim elimde hangi belgeyle başvurabilirim mediamarkt sadece bi kağıt verdi o da kendi servis kağıtları birde bana mesaj geldi ürünün onarım süresi yedek parça temin edilememesinden dolayı uzatılmıştır diye bu 20 iş gününü etkiler mi ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.