Şimdi Ara

Garantiden değişen iphone cihaz sıfır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
31.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar değişim cihazları sıfır mı? Yoksa onarım görmüş cihazlar mı? Bana onarım görmüşleri veriyorlar gibi geliyor yoksa bizden topladıklarını ne yapıyorlar onarıp veriyorlardır diye düşünüyorum? Bu yüzden değişim olacak cihazımı değiştirmeye çekiniyorum açıkcası daha da kötü bir cihaz gelirse diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Garantiden Değişen iPhone Cihazlar Sıfır mı?

iPhone cihazınızı garanti kapsamında değiştiriyorsanız, alacağınız cihazın sıfır olup olmadığını merak etmeniz doğaldır. İşte bu konu hakkında bilmeniz gerekenler:

Apple'ın değişim cihazları, genellikle sıfır veya yenilenmiştir. Sıfır cihazlar, daha önce hiç kullanılmamış ve ambalajı açılmamış cihazlardır. Yenilenmiş cihazlar ise daha önce kullanılmış ancak Apple tarafından kapsamlı bir şekilde test edilmiş ve onarılmış cihazlardır.

Garanti kapsamında aldığınız iPhone değişim cihazının sıfır olup olmadığını anlamak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Ambalajı Kontrol Edin: Cihazın ambalajının yeni ve açılmamış olması gerekir.
    • Aktivasyon Kilidi: Cihazı ilk kez açtığınızda, daha önce etkinleştirilmişse bir aktivasyon kilidi mesajı görürsünüz. Sıfır cihazlarda bu mesajı görmemeniz gerekir.
    • Ayarlar: "Ayarlar" uygulamasına gidin ve "Genel" > "Hakkında" seçeneğine dokunun. "Model Numarası" satırında "N" harfi ile başlıyorsa cihaz sıfırdır. "F" harfi ile başlıyorsa cihaz yenilenmiştir.

Apple'ın değişim cihazı politikası, bölgeye göre değişebilir. Bu nedenle, cihazınızın sıfır olup olmadığını doğrulamak için bölgenizdeki Apple destek ekibiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Ayrıca, iPhone garantiden değiştirme taktikleri hakkında daha fazla bilgi için Apple'ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sen firma sahibi olsan ne yapardın?(cihazı komple parçalayıp eritip tekrar yapılmasını beklemiyorsun galiba)

Onarılıp sıfır cihazın testlerinden geçiyorsa tekrar piyasaya sunuluyor tabikide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 15 Aralık 2017; 23:25:8 >
  • Ya çok basit bir soru sorayım, sıfır olarak aldığın cihazında değişimi yapılan cihazlardan olmadığının garantisi var mı? Yani 100 tane satıyorsa 50 tane değişim yapıyor olsa, bunları sattıklarına dağıtsa yine gider...

Önemli olan sorunsuz olmadı, yoksa kutudan çıkardığın cihazda bile sorun olabilir. Bu şans işi....
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Zaten öyle hocam. Şans işi kutudan çıkanda sıkıntı var ama 3. değişimde kutulu veriliyor falan deniyor o zaman bununda bir mantığı yok olaya kutu girince sorunsuz olmuyor verilen cihaz.

• Çizik hasarlı bi telefon gelmediği sürece sıkıntı yok. Değişim cihazı jelatiniyle geliyor hoparlör lightning bölümleri parlıyor ışıl ışıl yeni iphone olduğunu belli ediyor zaten. Ha belki yeni kasa ekran takıp iç parçaları onarılmış olabilir ama apple garantisi altında sonuçta bozulursa yine değiştircekler onarcaklar adamlar. Benim değişim cihazı 1 yıl oldu saglam hala

• Kasa batarya sifir. Ama ne olur belki kamerasi anteni anakarti vs bazi parcalari saglam olan cihazlardan alinip yeni bir cihaz uretilmis olabilir. Senin eline gicir gicir kutusundan yeni cikan ile ayni jelatinizi uzerinde bataryasi sifir bir tlf veriliyor. Bende degisim cihazi kullaniyorum uzun suredir en ufak bi sorun yok. İkinci el kasasi zedeli bataryasi sorunlu tlf almistim. Garantiden bana sifir almisim gibi tlf geldi kullaniyorum

• Sıfır değil

• Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde refurbished (onarılmış) iPhone satıyorlar. Zaten Apple sitesinden refurbished ürüne bakınca, Refurbihed diye bilgi çıkıyor. Benim eski telefonum 4S de yurtdışı refurbished di
    Keşke Türkiye'de de satılsa..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde refurbished (onarılmış) iPhone satıyorlar. Zaten Apple sitesinden refurbished ürüne bakınca, Refurbihed diye bilgi çıkıyor. Benim eski telefonum 4S de yurtdışı refurbished di
    Keşke Türkiye'de de satılsa..

• Onarim görmüş cihazlari veriyolar sıkıntı problemli kisimlari bilgisayar makine üzeri düzeltiyolar değiştiriyolar temizleyip daha sonra farkli imei atip gönderiyolar..

• kararsızım değişime götürmeye elektronikde bende şans yok daha da kötüsü çıkmasın

• konuyu hortlatmış olacam ama şunu merak ediyorum,
    almış olduğum telefonu 1,5 yıl sonra garantiye yollayacaktım, kilit tuşu çalışmıyordu.
    %99 değişim veririz demişlerdi, fiziksel hata olduğu için.
    ancak ne hikmetse daha sonra kendiliğinden düzeldi.
    şimdi benim sorum şu, ben telefonu garantiye göndersem ve değişim ile yenisini göndermiş olsalardı,
    şimdi yeni gelen telefonun garantisi 6 ay mı olacaktı, yoksa 2 senelik garanti yeniden mi başlayacaktı?
  • Merhaba 2013 te iPhone 5 aldım. Bir yıl sonra telefon açılmadı. Garantiye gönderdim değiştirdiler. Ancak gelen ürün yenilenmiş üründü. Hatta PC gümrük külliyat diye bir program indirdim eski kullanıcının bilgileri çıktı.benim daha yeni okuduğum ama eski olan bir habere göre dava açılmış Apple a bununla ilgili. Haber linki:
    https://tr.sputniknews.com/avrupa/201612121026276594-apple-ganrati-iphone-sifir-cihaz-yenilenmis-cihaz/
    Şimdi benim bir sorum var. Ben telefonu hala kullanıyorum, dava açabilir miyim?
    Not: Şimdi Apple destekten randevu aldım sonucu da yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi customm -- 10 Temmuz 2020; 6:16:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: customm

Merhaba 2013 te iPhone 5 aldım. Bir yıl sonra telefon açılmadı. Garantiye gönderdim değiştirdiler. Ancak gelen ürün yenilenmiş üründü. Hatta PC gümrük külliyat diye bir program indirdim eski kullanıcının bilgileri çıktı.benim daha yeni okuduğum ama eski olan bir habere göre dava açılmış Apple a bununla ilgili. Haber linki:
    https://tr.sputniknews.com/avrupa/201612121026276594-apple-ganrati-iphone-sifir-cihaz-yenilenmis-cihaz/
    Şimdi benim bir sorum var. Ben telefonu hala kullanıyorum, dava açabilir miyim?
    Not: Şimdi Apple destekten randevu aldım sonucu da yazarım.
    garantiden sıfır olarak verilen tüm telefonlar daha önce kullanılıp sıfırlanmış ürünler oluyor diye biliyorum.
    sizden aldıkları telefonu da tamiratını yaptıktan sonra başkasına verecekler garantiden.

• LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    evet bu acı gerçekle karşılaşmam uzun sürmedi:) sabah müşteri hizmetlerini aradım aynısını söyledi.
    ama çok önemsemiyorum 7 yıldır hala aynı telefonu kullanıyorum. telefon kendini çoktan amorti etti.
    cevabınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi customm -- 10 Temmuz 2020; 14:8:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.