Şimdi Ara

GARMIN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
287
Cevap
1
Favori
55.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aslında içerisinden harita olan bır cd cıkmıyor.Bu cd yi bir ucret karsılıgında verıyorlar ama nasıl bırsey olduguna bakmak ıstersen
    http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209 bu lınktekı programı ındırıp bır goz gezdırebılırsın.Bu sana biraz fıkır verebılır belki???
    bu içerisindeki aksesuarlarla sadece çakmaktan sarj alır ancak opsıyonel aparatları ıle 220 den de sarj edebılırsın sabıt bır bataryaya sahıp olan bu cıhaz tam sarj oldugunda 3-4 saat kadar(kullanıma gore farklılık gosterebılır) çalışabılır.
  • merhaba master44

Bu ürün Türkiyeye yeni girdi.Üzerindeki versiyon sımdılık yenı denebılır versıyon yenılemelerı ıcınhttp://www8.garmin.com/support/blosp.jsp den yenilikleri takıp edebılırsın.
  • Selam Garmin;

nuvi 250 gps cihazım var. Tüm updateleri yapılmış durumda. Tek sorunum PoI leri bazen gösteriyor bazen göstermiyor. Bazı yabancı forumlardan pek çok kişide aynı sorunun var olduğunu öğrendim ve zoom out yapın görünür deniyor ama yine olmuyor bu konuda başka bir çözüm varmıdır?

Teşekkür ederim.
  • merhaba ,
    geçen gün garmin nuvi 310 aldım...hem usb bağlantı kablosundan hemde araç içi çakmak girişinden sarj olabilir yazıyor içinde.aleti 3-4 saat pc deki usb kablosundan şarj etmek için pc ye takılı bıraktım..alet ıle pc bağlantı resmı olan ekran cıktı bu süre boyunca..pc ile bağlantısını kestiğimde alet yine açılmadı..arabaya inip çakmak girişine bağladım. Calıştı ve sarj ediliyor ibaresi çıktı .bu gelişmelerden sonra
    1- ilk olarak aleti kaç saat sarj etmem gerekli ?
    2- acaba pc den sarj edilmiyormu ?
    3-alette bir gariplikmi var ?

bu konuda yardımcı olabilecek varmı ?
  • kakefe

Pc ile bağlantıda bıraktığın o süre içinde şarj olmuştur en azından benim ki oluyor.

Eğer olduğundan emin değilsen pil ikonunun üzerine parmağanı bas ve bekle 8sn gibi bir süreden sonra parmağını bırak test ekranı gelir usb kabloyu tak ve exit yap pil ikonu görünmüyorsa şarj yapıyor demektir.

Bendeki w250 belki farklılık gösterebilir ama genede dene.
  • selam zottegem
    Daha önce bu tür bir sorunla hiç karsılasmadım desem yerıdır.cıhaz yurt dısından mı alındı onu merak ettım ve bu sorun ne zamandan berı var?
    İçindeki harita yazılımı nedir? ne zaman guncellendı? Bence haritası güncellense faydası olacaktır.
  • merhaba kakafe

ilk olarak cep telofunundakı mantıklan hareketle edebıldıgın kadar sarj etmelısın(8-10 saat yeterli gibi)
    nuviler bilgisayardan sarj alıyor ama bu sarj 220v şebekeye ve 12 v çakmaga gore cok yavas oluyor.
    cihazında herhangı bır garıplık yok ıyı bır cıhaz secmıssın bence tadını cıkart...
  • Ben Avustralyada yaşıyorum. Garmin ve Tomtom bu işte en iyi olan firmalar. Ama şahsen Tomtom Go720 Garmin'in eşit modeli olan Nuvi760'tan çok daha iyi. Her ikisinede sahibim şu an. Garminin işlem hızı Tomtom'a göre daha yavaş. Ayrıca Tomtom gibi ana güzergahınız takip ederken çevrede sizle alakası olmayan sokakların adlarını tam göstermiyor, Tomtom tam gösteriyor. Ses seviyesi Garminde daha düşük ve yetersiz. Garmin'in müşteri hizmetleri Tomtom'dan katbe kat daha iyi! Ancak Türkiye'deki durumu bilemem. Tomtom müşteri hizmetleri yok gibi bir şey ve tamamen otomatik bir sistem kullanıyorlar ve yardım menüleri arasında derdinize çare bulmaya çalışıyorsunuz.

Tomtom sürüş esnasında Garmin'e kıyasla kat be kat daha fazla detay veriyor. Mesela tahmini varış zamanı, yaptığınız seyahatin süresi, kaç km olduğüu vs vs. Garmin sadece solda ve sağda 2 tane temel bilgi veriyor. Tomtom bir sonraki dönüş yönünü grafik olarak gösterirken Garmin'de bu üstte bir satır olarakbelirtiliyor ve bu sürüş esnasında hiçte hoş bir durum değil. Garmin'in ön cam tutacağı Tomtom'unkini katlar gerçekten çok pratik ve sağlam yapmışlar. Tomtom bu konuda çok cimr davranmış ve tam anlamıyla rezil bir cam tutacağı yapmış. Ayrıca Garmin'in ön konsola vantuzlaamk için ayrı bir plastik parçası daha geliyor ki bu çok iyi bir alternatif.

Sonuç olarak bir çok GPS modeli kullandım ve 3. bir GPSe ihtiyaç duyarsam veya yenisini alırsam Tomtom alırım. Garminin çok kaliteli bir firma olduğunu biliyorum ama yazılım olareak herne kadar aynı haritayı kullansalarda Tomtom çok daha ileri...

• quote:

selam zottegem
    Daha önce bu tür bir sorunla hiç karsılasmadım desem yerıdır.cıhaz yurt dısından mı alındı onu merak ettım ve bu sorun ne zamandan berı var?
    İçindeki harita yazılımı nedir? ne zaman guncellendı? Bence haritası güncellense faydası olacaktır.

Selam Garmin cevabın için teşekkür. Cihazı belçikadan geçtiğimiz hafta aldım. Updatelerini yaptım şu an harita ve program en son sürüm. Tamamen detaya inmedikten sonra (Yukarıda yanlış yazmışım zoom in olacak)poi sembolleri görünmüyor. Daha önce mio ve tom tom kullandım ve bu tarz bir sorun görmedim.

lightscribe

tom tom konusunda kesinlikle haklısın programı Garmine göre çok daha profesonel ancak yeni başlayanlar veya çok ayrıntı ile uğraşmak istemeyenler için Garmin çok daha pratik ve güvenilir. Ayarlar basit hiç bilmeyen biri bile bir iki ufak tıklamayla kullanabilir tom tom çok fazla ayrıntılı gelebilir.

Garmini yeni aldım ve tom tom düşünmedim çünkü daha önce denediğim bir kaç tanesinin bağlantı hızı yeniden hesaplama ve yol gösterme konusundaki anlaşılırlıkları çok hoşuma gitmedi. Birde okuduğum karşılaştırmalı incelemeler Garmini önde gösterdi ama.:)

Garminde hoşlanmadığım özellikler.

1. Yukarıda yazdığım poi sembolleri (Benzinlikler bile görünmüyor araç kullanırken iyice yakınlaştrman gerek bu durumdada çok ileri görünmüyor yaklaşma işleminide araç kullanırken yapmak tehlike yaratıyor)
    2. Üzerinde bulunduğun sokak adını görememen.
    3. Gittiğin yol üzerinde hız sınırlarını göstermemesi ve uyarmaması (Mio ve tom da var ve avrupada çok önemli) (poi kamera olayı ile oluyor ama o anki km göremediğin veya yolun kaç km lik olduğunu göstermediği için çok anlamlı değil. )
    4. Sol alt köşede varış saati yerine varış km görememen yada bu alanı kendine göre istediğin bir info ile değiştirememen.
    5. Herhangi bir yolda kapalı bir durum olduğunda yolun belli bir km sini bloke edip yeni bir yön ile etrafından dolaşma olayının olmayaşı.
    6. İnfo bölümünde gereksiz bir sürü anlamsız ayrıntının olması ve tam sıfırlanmadığı sürece sürekli kayıt tutması. Bu bölüme ulaşmak için araç kullanırken sola tıklamak zorunda olmak.
    7. Harita modunda saatin görünmemesi.

Kısaca program sistemi çok işlevsel değil ve umarım ileride değişir. (Hatta hiç hoş değil diyebilirim)

İyi tarafı ise güvenilir olması, dönüşlerin anlaşılır olması, harita ve programın ücretsiz update olabilmesi, birine ödünç verdiğinde iki saat birifing vermek zorunda olmamak :)

• Garmin'in hoşuma giden bir özelliği ise uyarıların farklı bir ses ile verilmesi. Mesela "Redlight Camera 400mt ahead". Bu Tomtom'da sadece önceden ayarladığınız ses çalıyor o kadar. POI olayları tomtomda gerçekten nefis. Saysızı POI bulabiliyorum ve grafikler çok iyi.
    Tomtom'un Garmin'den biraz daha karışık görünmesinin sebebi siznde dediğiniz gibi çok fazla özelliğin olması. Ancak orda başka bir menü yardımıyla herşeyi azaltabiliyorsunuz ve daha sadec hale getirebiliyrosunuz.
    Ayrıca Tomtom'da gideceğiniz yerin ayarını yaptıktan sonra isterseniz size paralı yoldanmı yoksa parasız yoldanmı diye soruyor ve aynı durum, en hızlı rotamı yoksa en kısa rotamı diyede soruyor. Garmin kendi içinde video oynatıcı ile geliyor Tomtomda ayrıca satın alıp yüklemek durumundasınız. Tomtomun MP3 playeri çok kullanışsız ancak satın aldığınız player harika.

Fiziksel olarak Garmin ile Tomtom aynı seviyede ancak menülerin görünüşü bakımından Tomtom daha iyi. Adreslerin girilme yöntemine göre Garmin çok acayip bir yol seçmiş en azından Avustralya için! Sıralama ilçe-sokak-numara şeklinde olması gerekirken sizden önce sokağı numarayı sonra ilçeyi seçmenizi istiyor. BU Avustralyanın adresleem sistemine biraz ters.

Sonuçta Roadangel,Navman, Pioneer gibi diğer GPS firmalarına göre Garmin ve Tomtom çok açık ara önde. Alacaklar bence bir alışveriş merkezinde her iki modelide denedikten sonra karar vermeli. Bilmiyorum Türkiyede demo olarak bir tanesini feda ediyorlarmı ama burda her modeli kullanarak test ediyorsunuz ve beğeniyorsunuz.

• quote:

Avustralya için! Sıralama ilçe-sokak-numara şeklinde olması gerekirken sizden önce sokağı numarayı sonra ilçeyi seçmenizi istiyor. BU Avustralyanın adresleem sistemine biraz ters.

Benimkinde sıralama tom tom dan veya diğerlerinden farklı değil. Ülke/şehir veya posta kodu/sokak/kapı numarası şeklinde. (Belki sizdeki avusturalyaya göre farklı düzenlenmiş veya softwareniz eski olabilir) Özellikle posta kodu olmadan direk şehir adının bir kaç harfi ile arama yapması büyük kolaylık.

quote:

Ayrıca Tomtom'da gideceğiniz yerin ayarını yaptıktan sonra isterseniz size paralı yoldanmı yoksa parasız yoldanmı diye soruyor ve aynı durum, en hızlı rotamı yoksa en kısa rotamı diyede soruyor.

Garmin menusunde de buna benzer kaçınmasını istedğiniz paralı yol, feribot, u dönüşü gibi sakınma menüsü var tabi tom tom kadar ayrıntılı değil. Ancak nasıl oluyorsa u dönüşünü yasaklamama rağmen u dönüşü yap diyebiliyor :)

quote:

Sonuçta Roadangel,Navman, Pioneer gibi diğer GPS firmalarına göre Garmin ve Tomtom çok açık ara önde.

Buna kesinlikle katılıyorum Garmin ve Tom Tom bu işin ilkleri ve sağlam firmalar. Yeni gps alacak olanlar fiyata veya gereksiz anlamsız pek çok özelliğe kapılmasınlar.

• Garmin bir sorum var;

250w de 2gb hafıza var ve bunun 1.5 gb lık bölümü avrupa haritası ile dolu. Belçika türkiye güzergahını hesaplatmak istediğimde hafıza yetersiz deyip yarıda kesiyor. (Normalde zaten trip planer olmadığı için gideceğin yolu parçalara ayırmak yerine 3500 km lik yolu bir seferde girmek anlamsız ama ben sadece yolu görmek istiyorum)

Soru;

Haritayı sd karta koysam ve iç hafızayı boşaltsam, haritayı karttan okuyor olması aletin performasına ne derece etki eder?

Teşekkürler.
  • Garmin,
    İki soru da benden;
    1. Garmin Streetpilot C510 cihazım var. Arabam bluetooth donanımlı zaten, MP3 player'e de ihtiyacım yok. Cihazımı NUVI 200 ile değiştirmeme değer mi?

2. Eğer değiştirirsem, şu an almakta olduğum NAVCITY'i yeni cihazıma yüklemek istersem problem yaşarmıyım.?
  • Merhabalar,

Ingiltere'den bir tane Garmin Nuvi 710 aldim ve bunu bir arkadasima hediye olarak getirmek istiyorum. Sorum su sekilde;

Garmin Turkiye haritasini satin alacagim (125 Euro+KDV), burda bir sorun yok fakat makinayi Turkce ye nasil ceviririm, bunun icin bir servis yolumu yoksa bir updatemi, bu is nasil olacak..?

Selamlar
  • quote:

Garmin Turkiye haritasini satin alacagim (125 Euro+KDV), burda bir sorun yok fakat makinayi Turkce ye nasil ceviririm, bunun icin bir servis yolumu yoksa bir updatemi, bu is nasil olacak..?

Bende Belçikadan aldım ve dil ayarlarında türkçesi vardı. Eğer dil ayarlarında yoksa web updaterı deneyin bütün dil güncellemeleri geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GARMIN

merhaba kakafe

ilk olarak cep telofunundakı mantıklan hareketle edebıldıgın kadar sarj etmelısın(8-10 saat yeterli gibi)
    nuviler bilgisayardan sarj alıyor ama bu sarj 220v şebekeye ve 12 v çakmaga gore cok yavas oluyor.
    cihazında herhangı bır garıplık yok ıyı bır cıhaz secmıssın bence tadını cıkart...

Merhaba Garmin ,

aleti usb den sarj etmeyi denedim dun gece 9 gibi taktim pc ye sabaha kadar bekledim cikardim calistirmayi denedim yine calismadi...isin ilginci USB ye bagli iken de alet acilmiyor ekranda garmin acilis ekrani cikiyor ve ardindan pc ve alet bagli oldugunu gosteren resim cikip ordan sonra bisi olmuyor..
    arabada cakmaka takiliyken sarj ediyor cakmaktan cikardigim anda alet calismiyor yine .su sarj isini bir turlu anlayamadim..aleti herhangi bir guc kaynagina bagli olmadan calistirmak kismet olmadi ..
    birde aletten hicbir sekilde ses alamadim..ne mp3 calarken ne de yol yonlendirmeleri icin ? sesi aciyorum maalesef ses yok..yoksa sadece kulakliktanmi ses alabiliyorum..
    moskovada yasiyorum ve burda teknik destek almak inanilmaz zor....

• quote:

pil ikonunun üzerine parmağanı bas ve bekle 8sn gibi bir süreden sonra parmağını bırak test ekranı gelir

kakefe bunu denedinmi? Bu test ekranındayken kabloyu takıp exit yaparsan şarzı görürsün. Ayrıca ilk ekranda pille ilgili de bilgiler görünür. Şarjdan alınca kapanması ilginç belki pilin tamamen bozuk ve şarj almıyor olabilir çünkü bu normal değil aldığın yerle görüşmende fayda var.

Yine test ekranında iki kez next yaparsan ses test ekranı geliyor oradan alette sesle ilgili bir harware problem olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Ayrıca haritadayken sol alt köşeye tıkla km bilgilerinin olduğu ekranda orta yukarı araç hızını gösteren bölümün üzerine parmağınla bas beş saniye kadar bekle bırak başka bir test ekranı gelir orada eror report loglarını gösteriyor. Aletin kendisinde bir sorun varsa görürsün.

Bunun dışında kapalıyken orta alt bölüme parmağını basıp basılı tutar ve açarsan hard reset için sorar eklediğin ve ayarladığın tüm bilgi silinir alet fabrika ayarlarına döner bunu da denemende fayda var.

Bunun dışında belki ses dosyaları olmaya bilir. Bağlantı yaptığında Garmin/voice içine bak ses dosyaları varmı. Ve eğer elinde yükleme dvd in yoksa kesinlikle tamamını bir dvd ye yedekle.

Bu önerilerin tümü bende bulunan w250 izlenimlerime göredir modele göre farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 5 Mayıs 2008; 13:40:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zottegem

quote:

pil ikonunun üzerine parmağanı bas ve bekle 8sn gibi bir süreden sonra parmağını bırak test ekranı gelir

kakefe bunu denedinmi? Bu test ekranındayken kabloyu takıp exit yaparsan şarzı görürsün. Ayrıca ilk ekranda pille ilgili de bilgiler görünür. Şarjdan alınca kapanması ilginç belki pilin tamamen bozuk ve şarj almıyor olabilir çünkü bu normal değil aldığın yerle görüşmende fayda var.

Yine test ekranında iki kez next yaparsan ses test ekranı geliyor oradan alette sesle ilgili bir harware problem olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Ayrıca haritadayken sol alt köşeye tıkla km bilgilerinin olduğu ekranda orta yukarı araç hızını gösteren bölümün üzerine parmağınla bas beş saniye kadar bekle bırak başka bir test ekranı gelir orada eror report loglarını gösteriyor. Aletin kendisinde bir sorun varsa görürsün.

Bunun dışında kapalıyken orta alt bölüme parmağını basıp basılı tutar ve açarsan hard reset için sorar eklediğin ve ayarladığın tüm bilgi silinir alet fabrika ayarlarına döner bunu da denemende fayda var.

Bunun dışında belki ses dosyaları olmaya bilir. Bağlantı yaptığında Garmin/voice içine bak ses dosyaları varmı. Ve eğer elinde yükleme dvd in yoksa kesinlikle tamamını bir dvd ye yedekle.

Bu önerilerin tümü bende bulunan w250 izlenimlerime göredir modele göre farklı olabilir.

merhaba zottegem ,

pc ye bagladigimda new device kismi cikiyo.oradan garmin nuvi usb device i kaldirdigimda alet calismaya ve sarj moduna gecmeye basliyor usb ye takili iken..yani alet aciliyor...ben daha once pc ye taktigimda muhtemeln hic sarj etmedi ancak su anda etmeye basliyor...pil ikonuna tikladigimda birsey olmadi fakat km ikonuna tikladim...orada dediginiz gibi errolar cikti sadece `abnormal powerdo `mesaji cikti..bu az sarj yuzundenmi acaba ?

ses testi icin power dugmesine cift bastigimda adjust volume ve brightness ekrani cikiyor..orda ses acik gorunuyor..yanliz dikkat ettigim baska bir konuda mp3 kismini actigimda play dugmesine basiyorum fakat sarki baslamiyor....voice directory sine baktim icinde her dilde dosya var..
    ayrica bluetoot uzerinden telefonumu buldu hatta contacts larimida buldu fakat dedigim gibi sanirim ses problemi yuzunden bir turlu nuvi uzerinden konusma yapamadim... eger seste bir problem olsaydi error kisminda bunu verirmiydi ?

• quote:

orada dediginiz gibi errolar cikti sadece `abnormal powerdo `mesaji cikti.

Demekki anormal olağan dışı güç, güç kaynağı gibi bişeyler demiş. Snıyorum pilinizde bir sorun var veya vardı şimdi düzeldi. Az şarjdan olduğunu sanmam çünkü benimki tamamen pil bittiği halde böyle mesaj görmedim.

quote:

ses testi icin power dugmesine cift bastigimda adjust volume ve brightness ekrani cikiyor..orda ses acik gorunuyor.

Ses bölümünde "mute" işaretli olup olmadığına dikkat edin. Sizin için bir kaç ingilizce sitede ses konusuna baktım. Öneriler şöyle.

(http://www.fixya.com/support/t351886-audio_problems)
    1. kulaklıkla sesin gelip gelmediğini kontrol edin eğer kulaklıkta var ama dışarı vermiyorsa speaker yani hoperlor arızalı imiş.
    2. Eğer mute işaretli değil ancak buna rağmen kulaklıla da ses yoksa ana bordun ses çıkışı arızalı imiş.

Mümkünse tekrar alet açıkken saatin tam üzerine parmağınızı basın ve basılı tutun ve bahsetttiğim test ekranına ulaşmaya çalışın çünkü orada speaker için test var ve arıza olup olmadığını kesin anlayabilirsiniz.

Bunun dışında hard reset yapıp yeniden deneyin belki düzelebilir. Eğer halen sorun varsa bencevakit varken aldığınız yerle görüşün.

• Selam Garmin;

Nissan Navara aracıma double din navigasyon özellikli bir cihaz almayı düşünüyorum. İki hafta içinde ABD’den Pioneer Avic D3x, KENWOOD DNX5120 veya bütçemi zorlayabilirsem KENWOOD DNX7120 modellerinden birini getirmeyi planlıyorum. Pioneer D3x promosyonlu ve en hesaplı model olmasına karşın, Tele Atlas’ın DVD’sini kullandığıdan benim için önemli navigasyon özelliği şimdilik işe yaramayacak. İşte bu noktada KENWOOD’un Garmin GPS Navigasyon setup’ını kullanan modeli aklımı çeliyor. DNX7120’in özellikleri içinde SD kart yuvasından ve navigasyon güncellemelerinden bahsedilmiş. Ancak aynı durumun daha uygun fiyatlı DNX5120 için de geçerli olup olmadığına ilişkin sağlıklı veriye ulaşamadım. Sonuçta eğer DNX7120 veya DNX5120 modellerinden birini temin edebilirsem; sorunsuz Türkiye haritası eklentisiyle cihazı kullanabilir miyim? Ayrıca galiba siz de İzmir’desiniz. Seyahat sonrası İzmir’de olacağımdan Lahur Marine'ni ziyaret edebilirim :)

İlginiz için şimdiden teşekkürler,
    Saygılarımla

Modellerin Görselleri:

Pioneer Avic D3x set

Kenwood DNX5120

Kenwood DNX7120

Kaynak:
    http://www.crutchfield.com/S-RZQEzUoX9Hi/App/Product/Item/Main.aspx?g=300&i=113DNX7120&tp=5684

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.