Şimdi Ara

GARMIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
1
Favori
55.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vermis oldugunuz destek icin tesekkur ederim.Fakat problemler cozulmedigi icin dun aksam aleti aldigim mediamarkt moscowa goturdum ...ben beni epey ugrastirirlar diye beklerken sorgusuz sualsiz hemen degistirdiler ve anladigim kadariyla bu konudaki sikayetle basvuran tek kisi ben degilim.
    su anda alette bir problem gorunmuyor.ama biraz killandim acikcasi......hatta korkudan software updateini bile yapmadim...neyse umarim bundan sonra problem cikmaz ..tekrar tesekkur ederim..
  • Merhaba ,
    POi sitelerinde download asamasinda - navigation software or format secenegi cikiyor ve burada garmin csv ve garmin gpx var ? nuvi serisi icin (mesela nuvi 310) icin hangi tur poi dosyasini kullanabiliriz ?
  • Kakefe değiştirmen iyi olmuş umarım tekrar sorun çıkmaz. Bence halen fırsat varken garmine kayıt olup tüm updatelerini yap sorun çıkrsa yeniden değiştirirsin. Medimarkt dünya çapında bir firma ve her şekilde geri iade almak zorunda tabi günü kaçırmadığın sürece.

POI için ben gpx kullanıyorum klasörler halinde sıralıyor diğeri açık olarak linkleri atıyor.
    http://garmin.gps-data-team.com/ bu siteye bak pek çok ülke için poi ler ve çeşitli poi araçları var. (Rusya var)

Format dersen yüklediklerinin tümünü siler. Ben mac kullanıyorum bende o sorular çıkmıyor. Sanırım onu windows tabanlı poi loder söylüyor.

Esen kal.

• merhaba arkadaslar
    gecenlerde amerikadan garmin 660 aldim...bana turkiye haritasi gerekiyor...anladigim kadariyla navcity turkiye suanda mevcutlar arasinda garminle sorunsuz calisan olarak gosteriliyor....forumdan edinmeye calistim ama linkler olmus sanirim..bana link gonderip yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkuru bi borc bilirim....
  • merhaba arkadaşlar

Bende abd den hediye olarak bir gps cihazı getirmek istiyorum. Türkçe menü+ses+bluetooth telefon kiti özelliği olmasza olmazlar. Şimdi benim en en çok kafamı karıştıran haritalar yani Sivas,Tokat,Amasya,Samsun bu 4 şehiri mutlaka kapsamalı. Garmin Tr haritası bu şehirleri kapsıyormu? Navtürk isimli firma 81 ili kapsıyan haritardan bahsediyor bu haritaları garmin cihazlara yükleme ihtimalimiz varmı?

Navtürk Nüvi 670 modeli dikkatimi çekti Amazonda 400$ şu sıralar.Bu cihazı alsam Türkçe yazılım ve harita yükleyebilirmiyim? Veya daha ucuza bu isteklerimi karşılayacak başka bir model varmı?
  • Diğer bazı forumlarda PNA'lerin gizlenmiş işletim sistemi dosyalarına ulaşarak win ce'de açılmalarıyla ilgili mesajlar gördüm. (Hatta bazılarında birkaç buton ve ekran üzerinde belirli soft key'lere basılarak Win CE'de açmak mümkün sanırım) Böylece PNA bir PDA gibi kullanılabilmekte ve cihazda birden çok navigasyon programı kullanılabilmekte. Garmin cihazlar için (örneğin nüvi 200W) benzer bir uygulama yapılabilir mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
  • quote:

Diğer bazı forumlarda PNA'lerin gizlenmiş işletim sistemi dosyalarına ulaşarak win ce'de açılmalarıyla ilgili mesajlar gördüm. (Hatta bazılarında birkaç buton ve ekran üzerinde belirli soft key'lere basılarak Win CE'de açmak mümkün sanırım) Böylece PNA bir PDA gibi kullanılabilmekte ve cihazda birden çok navigasyon programı kullanılabilmekte. Garmin cihazlar için (örneğin nüvi 200W) benzer bir uygulama yapılabilir mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Arkadaşım bende aynı konuyu bir kaç yabancı forumda sordum ama cevap alamadım.

Garmin malesef wince veya windows mobil kullanmıyor (Malesef derken kırılmasının zorluğundan aslında wince kullanmaması çok daha iyi wince sistem olarak çok yavaş kalıyor). Söylenene göre kendine özel palm os tabanlı bir işletim sistemi var ve şu ana kadar sisteme ulaşan veya kırabilen yok (Belk de ben bulamadım). Belki zaman içinde uygun programlarla yapılabilir.

• Merhaba ben de garmin 250w navigasyon cihazı aldım. Avrupa'da gezerken çok faydalı oldu, gps im olmasaydı 2 gps parası kadar benzin yakardım herhalde kaybolmalar yüzünden. Ama bazen uydu bulmada sorun çıkabiliyor. Sanırım etrafta bulunan binalarla ilgili. Mesela roma da neredeyse hiç uydu bulamadım desem yeridir. Bazen tamamen açık mekanlarda da bulamıyor. Anlamadım gitti. Ama genelde araç içinde takılıyken uydu buluyor yürürken zorlanıyor uydu bulmada.

Bir de 250w usb den şarj olabiliyor mu? Usb den bilgisayara taktığımda usb disk olarak görülüyor ve şarj olmuyor.

Ayrıca Türkiye haritaları neden bu kadar uçuk fiyatlı? 125 euro+ kdv! Ben zaten cihazı 0 olarak 199 euroya aldım eindhoven mediamarkttan. Uygun fiyatlı yada ücretsiz Türkiye haritası yükleme imkanı var mı?

Son olarak aklıma konuyla alakasız olsa da bir soru takılıyor. Gps ile ölçülen hız doğru mu? Mesela aracın kadranı tam 200 km/s de iken gps 192 gösteriyor.

• Der rebell bende de 250w var uydu bulmada bir sorun yaşamadım tam tersi ev içinde bile zorlanmadan bağlantı kuruyor. (Daha önce kullandığım mio, tomtom, navman bu konuda çok daha zayıftı mesela bürüksel merkezde diğerleri bağlantı sorunu yaşarken bunda bir sorun yok.) Bence hard reset yapmanda fayda varprogram ve alıcıda bir sorun varsa düzelir.

Usb den şarj oluyor ama görünmüyor yukarda biyerde yazmıştım sadece test ekranından sonra kabloyu takarsan pil ikonun kaybolduğunu ve şarjda olduğunu görebilirsin.

Türkiye haritası içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_19671771/tm.htm burada yazılanları uygula problemsiz çalışıyor :)

quote:

Son olarak aklıma konuyla alakasız olsa da bir soru takılıyor. Gps ile ölçülen hız doğru mu? Mesela aracın kadranı tam 200 km/s de iken gps 192 gösteriyor.

Bu konuda daha önce bu sitede bir kaç yere daha yazmıştım. Farklı marka gps lerle denediğim tüm araçlarda km yaklaşık 8-10 km az gösteriyor. Analog göstergeli araçlarda anlamak biraz zor ancak bende digital göstergeli renault espace var ve tam değeri görmek mümkün.

Gps in gösterdiği bence doğru çünkü gps in gösterdiği km ile burada aracın o anki hızını görmek için uyarı amaçlı polisin bazı sokaklara koyduğu digital göstergeler aynı değeri gösteriyor.

Aslında bunu bilmek iyi olmuyor çünkü nasıl olsa 10 aşağı diye daha fazla hız yapılıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 12 Mayıs 2008; 23:58:21 >

• Teşekkürler zottegem bütün sorularımın cevabını aldım
  • arkadaslar forumdan edindigim navcity turkey .img dosyalarini nasil mapsource install etcem...mapsource acildiginda goremiyorum bu mapleri...
  • HOCAM cok saol...eyvallah...eyvallah...baya ilerlemistim...ama olay sd karta yuklemekteymis...direk cihazin icindeki internal memory atinca olmuyor...
    yardima ihtiyaci olanlar olursa seve seve yardimci olurum...bendeki alet garmin nuvi 660...nuvi serisindeki turkiye haritasi yukleme islemi hepsinde ayni olsa gerek
  • quote:

direk cihazin icindeki internal memory atinca olmuyor...

Bende internal memory'de de oluyor... sorun yok.
  • Bu kart id ne peki? Oraya hangi numayayı yazacaz? Sd kartın üzerinde bir numara var ama o da yazılmıyo karakter fazlası var. Bi çıkamadım şu iişin içinden yav.
  • menu-->ayarlar-->hakkinda burda yazan ID yani katın değil aletin kendi ID si.
  • evet oraya garmin cihazinin id si yaziliyor ...bazi yerlerde unit id ...veya product id,,,seklinde geciyor.....bugun istanbul icinde denedim navcity haritasini gayet iyi...
  • Teşekkürler arkadaşlar sonunda hallettim ama sd kart ile olmadı cihazın hafızasına atınca oldu. Yanlız şimdi de Türkiye haritasında yeşil dikdörtgenler var uzaktan bakınca. (Türkiyeyi ve bazı yakın komşularının bir kısmını içine alan yeşil 8-10 adet dikdörtgen) Bu durum normal mi? Haritayı yaklaştırınca dikdörtgenler gözükmüyor.
  • quote:

sd kart ile olmadı cihazın hafızasına atınca oldu.

Kartın içine G si büyük Garmin adlı bir klasör açıp oraya atar ve aletin içinden seçili hale getirirsen orda da olması lazım ama zaten .img dosyası küçük aletten çaışmasında sorun olmaz yeterli alanın var.

quote:

Yanlız şimdi de Türkiye haritasında yeşil dikdörtgenler var uzaktan bakınca.

Sanıyorum onlar harita parçaları ve normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 15 Mayıs 2008; 8:55:06 >
  • Merhaba arkadaslar

iki haftadır seyahatte olduğumdan DH de olup bitenlere fazla göz atamadım.Epey bir paylaşım olmuş sevindim,soruları da yanıtsız bırakmayan zottegem arkadasıma tesekkur ederım.Bende bir iki püf noktayı kendısınden ogrenmıs oldum sagolsun
    vaktim ve bilgim el verdigince burdayım , şimdilik hoscakalın...
  • Garmin yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Size bir sorum var Garmin software değişikliği düşünüyormu?

Aletler kalite ve hız olarak çok iyi fakat sofware olarak forumun ilk sayfalarında da yazdığım gibi rakiplerine göre çok zayıf. Köklü bir değişim yapılıp yapılmayacağı konusunda bir bilginiz var mı?

Veya en azında bir bayi olarak müşteri görüşlerini merkezinize bildirip herhangi bir açıklama alabiliyormusunuz?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.