Şimdi Ara

GARMIN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
1
Favori
55.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artık Mio'ya geçtim, kullanmayacağım ama hiçbiryerde bu şekilde net anlatılmış halde yok.
    Paylaşmak için emek harcamışsınız, teşekkürler.
  • En azından artık soru işareti kalmaz :)
  • GARMIN Street Pılot C-510'u satmayı planladığım için kaldırdım, ama kaşınıyor elim. Şunu biraz kurcalasam mı diye.

Hiç iyi birşey yapmadın Zottegem. İş çıkacak başıma. Tam da inandırmıştım kendimi "olmuyormuş zaten"e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 30 Mayıs 2008; 11:42:17 >
  • zottegem arkadasim,ellerine saglik ...
  • Uğur arkadaşım sw olayını garminde gerekli olmadığı için koymadım ama istersen üstteki iki garmin resmini kaldırıp sw yide anlatımla ekleyip diğer taraftaki kendi anlatımında kulanabilirsin. En azından sana daha az soru sorulacağından eminim.
  • Birde Garmin nuvilerin gizli menülerini resimliyim dedim w250 ye göredir.

Bunları bilmek çok mu gerekli? Yoo bence hiç gerekli değil ama merak işte.

• parmak guzelmis
  • zottegem arkadisimizin ellerine emegine saglik cok teskkür ediyorum sana o kadar acik yazmissinki
    cok güzel ama anlatdiklarinin hepsini yaptim bende garmin nüvi 200w var ve 10 gündür bende sadece üc dört ülke haritasi yüklü
    orjinalinde europa yi ve türkiye haritalarini indirdim ayri ayri yükledim birlikte yükledim ayri unlock dosyalari yazdim 2gb lik sd
    kartim var onun icine attim olmadi sonra eropa haritasinin boyutu 300mb civarinda sanirim cihazin orjinal .img uzantili doyasini sidim gmapprom.img ayni bu isimde yaziyor bunu sildim ve formdakini yükledim .unl dosyasini yaptim onuda cihaza kopyaladim acilirken hata veriyor ve hic acilmiyor oldugunca yardimci olmussunuz ama biraz daha bana yardimci olursaniz sevinirim benmi yapamiyorum yada bir yerde yanlismi yapiyorum anlamadim yorum ve yardimlaini bekliyorum 10 gündür kafam patladi valla bu site harika bir donnim paylasim sitesi ayrina hazirliyanada tessekür ediyorum iyi aksamlar beyler...

• quote:

Orjinalden alıntı: aliveli55

zottegem arkadisimizin ellerine emegine saglik cok teskkür ediyorum sana o kadar acik yazmissinki
    cok güzel ama anlatdiklarinin hepsini yaptim bende garmin nüvi 200w var ve 10 gündür bende sadece üc dört ülke haritasi yüklü
    orjinalinde europa yi ve türkiye haritalarini indirdim ayri ayri yükledim birlikte yükledim ayri unlock dosyalari yazdim 2gb lik sd
    kartim var onun icine attim olmadi sonra eropa haritasinin boyutu 300mb civarinda sanirim cihazin orjinal .img uzantili doyasini sidim gmapprom.img ayni bu isimde yaziyor bunu sildim ve formdakini yükledim .unl dosyasini yaptim onuda cihaza kopyaladim acilirken hata veriyor ve hic acilmiyor oldugunca yardimci olmussunuz ama biraz daha bana yardimci olursaniz sevinirim benmi yapamiyorum yada bir yerde yanlismi yapiyorum anlamadim yorum ve yardimlaini bekliyorum 10 gündür kafam patladi valla bu site harika bir donnim paylasim sitesi ayrina hazirliyanada tessekür ediyorum iyi aksamlar beyler...

zottegem arkadisimizin yukardaki resimli anlatimi o kadar acik ve net ki,onunla bile yapamadiysan hic bosuna ugrasma bence,bir bilene ver o yapsin.

"europa yi ve türkiye haritalarini indirdim ayri ayri yükledim" diyorsun,NASIL YANI ?????????

"eropa haritasinin boyutu 300mb civarinda" diyorsun,EUROPE haritasi 1.7 GB kadar????

tahminim sen haritadan baska dosya da silmis olabilirsin..

• aliveli55 arkadaşım önce .img li dosyanın yedeğini al ve aletten sil başka olmadığından da emin ol.

Sadece tek olarak eğer elinde varsa gmapsupp.img yani tr haritasını ana dizine koy gmapsupp.unl dosyasını aynı anlatımdaki gibi oluştur (aletin ID sine dikkat et ayrıca not defteri notepad de kaydederken dikkat et txt olarak kaydedyor olma kayıt türünü mutlaka tüm dosyalar olarak işaretle) ve kesinlikle .img ile .unl uzantılı dosyaların isimlerinin aynı olmasına dikkat et. Eğer aynı isimde bir .img harita dosyan daha varsa bunun adını gmapsupp2.img ve .unl dosyasının adını gmapsupp2.unl şeklinde yap.

Bence bütün bunlardan önce alete bi hard reset yap (Açılırken ekranın sağ alt köşesine bas ve reset ekranı gelene kadar bekle). Bütün bunlara rağmen halen olmadıysa.

1. Aletin içindekileri yedekle ve iç hafızayı formatla (Bilgisayarım Garmin sağ tıkla ve format ancak bu işlem riskli olabilir ve oluşabilecek sorunlardan sorumlu değilim.) ve sonra yedeğini yeniden at.

2. Garmin sitesinden web updater indir ve donanimi son sürüme yükselt.

3. Yeniden hard reset at.

4. Elindeki haritanın tek .mg dosyası olmasına dikkat et map install le yüklenenler farklı.

5. Eğer sd kart kullanacaksan içine Garmin isimli klasor oluşturup onun içine dosyaları at. Garmin G büyük olsun.

6. Aletin içinden hakkında bölümünde haritaların seçili olduğundan emin ol.

Not: sanırım uğur arkadaşla tam aynı anda yazmışız bunlarıda yaptın ve olmadıysa dediği gibi yapabilecek birini bul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 1 Haziran 2008; 1:50:58 >

• aliveli55 yukarıda paylaşılmış ve çalışıyor bunu dene.

quote:

http://rapid share.com/files/92224044/nav10.part1.rar
    http://rapid share.com/files/92228945/nav10.part2.rar
  • cok tesekkür edrim zaman ayirdiginiza ugur arkadasim yanlis yazmisim 300mb civari dedigim tükiye haritasiymis ,ayri ayri dedigim önce türkiye haritasiydi sildim avrupayi yükledim sonra onuda sildim ikisinide yükledim demek istedim ilginize hayranim arkadaslar cok sagolun
    zottegem dedigin gibi yaptim cihazdaki bütün programi yedekledim 2gb lik sd kartim var oraya türkiye haritasini yükledim hic bir reaksiyon göstermedi cihaz ve haritalar kismindada yoktu normal icindeki orjinal avrupa haritasi fakat 4 ülkeli dosyalar acildi calisti sonra cihazdaki bütün dosyalari sildim ve anlattiginiz gibi hazirladigim türkiye dosyalarini yükledim ve usb yi cektim cihaz acildi ve türkiye haritasi calisti cok tesekkür ediyorum size anlattiklariniz oldu sanirim ama cihazin hafizasi kücük oldugundan avrupa haitasini yükleyip calistiramadim cihazin icindekilern hepsini sildim cihazin icindeki orjinal yedekledigim programi ve cihazin hafizasina atip calistirdigim türkiye haritasini sd kartina atdim calismadi sd karti formatladim cihazin icindeki bütün programlari sildim önceden yedekledigim orjinal programlari sd kartina yükledim cihaz acilirken kartdaki verileri okumuyor zottegem arkadasim son yazdiklarinizi ugur arkadasimizinda okudugumda yani simdi yukarida anlatdigim seyleri yapmistim simdi son yazdiklarini zottegem uygulayacagim tekrar yazarim arkadaslar cok sagolun bir bilene verecemde cevremde sizden baska bilen yok ben almanyada yasiyorum iyi aksamlar beyler.

• karti okutamiyorum bitürlü yani anliyamadim neden
  • zottegem tekrar dediklerini yaptim sirayla karta türkiye haritasini yükledim calisiyor cihazin icinde orjinal 4 ülkelik haritasi var ayni anda ikiside sorunsuz calisiyor fakat aradaki ülkeler olmadigi icin almanyadan türkiyeyi hesapliyamiyor simdide avrupa haritasini yüklemeye calisiyorum co sagolun harikasiniz emginize saglik beyler...
  • Garmin cihazına igo haritası yüklenebiliyormu?...
  • aliveli55

Bendeki avrupa 1.4 gb tr haritası 111 mb kendi dosyaları ile birlikte tamamı 1.7 gb yapıyor bahsettiğin cihazın iç hafızası 2 gb yani yeterli alanın var.

Yukarıda bi yerlerde yazmıştım aletin içine program yükleyip normal yolla sildiğinde aynen yazılabilir cd lerde olduğu gibi sildiğin dosyalar görünmüyor ama yer kaplamaya devam ediyor. Bunun tek çözümü aleti silmeden direk formatlayıp yeniden yüklemek. Benimkini 3 kere formatladıktan sonra 4. de çökerttim ve servisten yeni bir tane gönderildi ve garantide olduğundan herhangi bir ücret talep edilmedi. (eskisini işaretlemiştim gelen o değildi). Bu nedenle yukarıda da söyledim format olayını tavsiye etmem ama yer yok görünüyorsa sorun ondandır.

Yedeklediğin dosyalara bak kaç gb ve alet tamamen boşken kaç gb?

Yine yapamazsan ve belçikaya yakın bi yerlerdeysen getir hallediyim :)

quote:

zottegem tekrar dediklerini yaptim sirayla karta türkiye haritasini yükledim calisiyor cihazin icinde orjinal 4 ülkelik haritasi var ayni anda ikiside sorunsuz calisiyor fakat aradaki ülkeler olmadigi icin almanyadan türkiyeyi hesapliyamiyor simdide avrupa haritasini yüklemeye calisiyorum co sagolun harikasiniz emginize saglik beyler...

Normalde zaten kolay kolay hesaplatamazsın yeterli hafıza yok der. bunun için parça parça hesaplanıp ona göre gidilmesi gerekiyor.

Ayrıca kontrol ettim gideceğin güzergahtaki sırbistan haritası hiç bir Garmin hartasına dahil değil. Belki sadece ana yolu olabilir.

Sana lazım olan Almanya/Avusturya/Macaristan veya slovenya-hırvatistan (Tercih edeceğin güzergaha göre)/Sırbistan zaten yok ama ana otoban her şekilde vardır/Bulgaristan veya Yunanistan. Bunların dışında avrupa ülkeleri için boşuna uğraşma. (Garmin City Navigator Europe NT 2008 varsa ve çalıştırdıysan zaten sorun yok).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 2 Haziran 2008; 13:04:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aliveli55

zottegem tekrar dediklerini yaptim sirayla karta türkiye haritasini yükledim calisiyor cihazin icinde orjinal 4 ülkelik haritasi var ayni anda ikiside sorunsuz calisiyor fakat aradaki ülkeler olmadigi icin almanyadan türkiyeyi hesapliyamiyor simdide avrupa haritasini yüklemeye calisiyorum co sagolun harikasiniz emginize saglik beyler...

Yasadigin ulke ve Turkiye haritalari sorunsuz calisiyorsa fazla kurcalama bence...

Almanya'dan Turkiye'ye rota hesaplamak icin;
    Tahminim senin cihazdaki orjinal basemap noroutable.Asagida verdigim linkteki basemapi indir ve cihaza kopyala.Orjinal basemapi sil(silmeden once yedekle,nolur,nolmaz)
    ve sonra yeniden ALM-TUR arasi rota cizdirmeyi dene.Buyuk bir ihtimal rotayi cizecek.Cunku benim verdigim basemap routable,yani cihazda hicbir harita olmasa bile sadece basemapla Almanya'dan Turkiye'ye gidebilirsin(detayli degil sadece ana yollar var)

http://rapidshare.com/files/76256550/gmapbmap.rar
    rar sifresi:ugur73

indirdigin haritayi rardan cikar ve gmapbmap.img ismiyle cihaza yazdir.Unlock yapmana gerek yok direkt calisir..

Dene ve sonucu bildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur73 -- 2 Haziran 2008; 13:25:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: set

Garmin cihazına igo haritası yüklenebiliyormu?...

maalesef.....
  • ugur73 arkadasim gönderdigin dosyayi indirdim tesekküler ana yollardan hesapliyor sagol.Ben almanyada dortmund da oturuyorum türkiyeyi
    yükledim sorun yokda zottegem arkadasin yukarida yazdigi gibi almanyadan direkt istanbul yada samsun verdigim zaman hafizada yeterli yer yok diyor sanirim zottegemin dedigi gibi parca parca ülke ülke hesaplatmak gerekiyor galiba ama komik olani almanyadan fethiye gitmek istiyorum dedigimde sorunsuz heaspliyor ama

su an Garmin City Navigator Europe NT 2008 calistiramadim sayin zottegem sanirim ana yollari hesapliyarak cikartiyor sizden son istedigim yardim bu forumunda verilen GARMIN.City.Navigator.Europe.NT-2008 i indirdim ve kartda türkiye icin olusturdugum GARMIN.City.Navigator.Europe.NT-2008 klasörünün 136 GB büyüklügü ve acinca icinde City Navigator Europe NT 2008 preinstalled.md5 dosyasi GMAPPROM.IMG 140dosyasi ve gmapprom.md5 olarak atdim türkiye icinde calisiyor avrupa haritasindaki doyalar dogrumu biri harita digerleride normal txt dosyasi olak rar lanip cikartilmis türkiyenin oldugu sd kartina yüklüyorum calismiyor buda halloldumu taamadir beyler cokkkkkkkkkkk tesekkür ediyorum cok yordum sizi teskkürler iyi aksamlar.

• bende garmin 650 nuvi var sitedeki bilgileri kulanarak turkiye haritasi 4 gb sd kartima yukledim nort amerika haritasi yuklu geldi onuda yukseltim 2009 olarak simdi torentten avrupa haritasini yukluyorum yavas yavas ogreniyorum benim sorum language guide ,travel guide,savers guide yardimcilarini nasil yukleye bilirim hangi yontemle cunku bunlarida torentetn indirdim nasil aktif hale getirebilirim cunku yeni cihaza yuklu olmadan satiliyor satin almam konusunda uyari geliyor sd kartimin kapasitesi yeterse avrupa ve turkiye haritasini ayni sd karta yukleyip calistirabilirmiyim ve ayni sd cartta yer kalirsa yukardaki yardimcilarida atabilirmiyim ayni sd karta cunku benim garvin 650 nuvi en fazla 4gb destekliyormus iki hafiza tasimak istemiyorum simdiden tesekurler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.