Şimdi Ara

GARMIN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
1
Favori
55.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buradaki paylasımlara şimdilik iştirak edemesemde yakından takıp ettiğimi bildiririm. birazda reklam kokan hareketler olsun ıstedım ;)

Canalys firmasının yapmış olduğu araştırma sonucu GARMIN 2007 yılsonu itibari ile Dünyanın en çok tercih edilen navigasyon markası oldu.

GARMIN

haberle alakalı daha genıs bılgı için google da küçük bir araştırma yada aşağıdakı lınklere goz atmak yeterlıdır...

http://www.lbszone.com/content/view/2206/2/

http://www.canalys.com/pr/2007/r2007083.htm

http://www8.garmin.com/pressroom/corporate/031808.html

http://www.twice.com/article/CA6542411.html

http://www.mobinaute.com/78451-canalys-garmin-premier-acteur-mondial-navigation-g.html

http://www.gpsmagazine.com/2007/08/report_garmin_outselling_tomto.php

Görüşmek üzere ,iyi paylasımlar...

• Garmin merhaba,
    Asagidaki 4 gps'e Turkiye haritalarinin yuklenebilirligini merak ediyorum. Ozellikle Streetpilottan kimse bahsetmemis. Streetpilot bildigim kadariyla Turkiye'de satilmiyor. abd de aslinda yaygin olan daha ucuz olan bu model. yazilimlarinin ayni olup olmadigini bilmiyorum. ayrica 200 ile 250 ve 350 arasindaki farki ve Turkiye'de satilip satilmadigini da merak ediyorum. cevaplarin icin simdiden tesekkur ederim.
    saglicakla...

1. Garmin streetpilot (c330-c340 vb)
    2. Garmin nuvi 200(w)
    3. Garmin nuvi 250(w)
    4. Garmin nuvi 350(w)
  • dediklerinizi harfiyen uyguladım ama garmin streetpilot c510da malesef çalışmıyor nasıl çalıştırabilirim???

Halen cihazda bulunan navcity 1.5 u görüyor. 2. harita gözükmüyor (hem hafıza kartına hemde cihaza yükleyerekte denedim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stramare -- 8 Haziran 2008; 0:28:32 >
  • 1´ci Haritaya:
    GMAPSUPP.IMG
    GMAPSUPP.UNL

2 ´ci Harita icin:

GMAPSUP2.IMG
    GMAPSUP2.UNL
    turkiye haritasi ve 2008 avrupa haritasini bu sekilde yuklersem sadece GMAPSUPP.IMG
    GMAPSUPP.UNL bu sekilde dosya isimleri olan haritayi goruyor hangisinin ismini bu sekilde degistirisem onu goruyor garmin nuvi 680 ayni sd karta birden fazla haritayi bu sekilde koyamazmiyim garmin cihazdada nort amerika haritasi yuklu bilgilendiriseniz sevinirim
  • bir sd karta enfazla ne kadar hariata koyabilirim benim cihaz nuvi680 daha oncede sordum fakat cevap alamadim cihazda nort amerika yuklu sd karta tek tek avrupa ve turkiye haritaliri yukledigim zamn goruyorum formda anlatildigi gibi ama her iki haritayi avrupa ve turkiye haritasini sd memory karta yukledigimde hhangisinin ismi GMAPSUPP.IMG GMAPSUPP.UNL yaparsam o ulkeyi goruyor sonlarini 2 le bitirdiklerimi gormuyor neden olabilir nasil yapabilirim
  • Arkadaslar ben hala 2007 Türkiye haritasi kulaniyorum cünkü elimdeki mapsource 2008 de Türkiye yok. Acaba sizde Türkiye 2008 varmi?
  • Merhabalar,

Amerika'da kullandigim garmin nuvi 760 modeli GPS'i Turkiye'den baslayarak Arnavutluga kadar bir rota cizmesi icin ne yapmam gerekiyor? En son harita NavCity 2007.10 mudur Turkiye icin?

Bir baska sorumda 2 farkli haritanin ayni SD karta yuklenmesi ile ilgili, bende hem Europe 2008 hemde Turkiye NavTeq 2007 hariatalari ayri olarak mevcut. Denildigi gibi ilk haritayi GMAPSUPP.UNL ve GMAPSUPP.IMG olarak ve ikinci haritayi GMAPSUP2.UNL ve GMAPSUP2.IMG olarak yukledigim de sadece 1. harita calisiyor, dosya isimlerini degistirirsem ikinci harita sorunsuz calisiyor, sonucta 2 haritayi ayni anda acamiyorum. Nuvi gormuyor SD kart uzerinde.

Bende direk GPS'in kendi flash hafizasina 114mb lik tr haritasini GMAPSUPP.IMG ve GMAPSUPP.UNL olarak yukleyip, avrupa haritasi da SD kart uzerinde GMAPSUPP.UNL ve GMAPSUPP.IMG olursa her ikisini de goruyor...

Ozetle nasil SD kart uzerinden her iki haritayi calistirabilirim?

Tesekkurler simdiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knightfall -- 16 Haziran 2008; 6:05:20 >

• quote:

Bende direk GPS'in kendi flash hafizasina 114mb lik tr haritasini GMAPSUPP.IMG ve GMAPSUPP.UNL olarak yukleyip, avrupa haritasi da SD kart uzerinde GMAPSUPP.UNL ve GMAPSUPP.IMG olursa her ikisini de goruyor...

Evet bende de bu şekilde çalıyor eğer isim değişirse görmüyor. Sanırım garmin ana dizindeki xml dosyasından kaynaklanıyor çünkü bu dosya neyi nerde hangi isimle bulacağını gösteren bir dosya. Bununla oynanıp editlenirse bir kaç farklı isim tanımlanabilir. Tabi program çöküp hiç bağlantı kuramaz hale de gelebilir garantisi yok:).

En güzeli eğer işinizi görüyorsa ve yeterliyse tr ve avrupa haritaları ile yetinmek. Bu arada bendeki 250 w de orijinalde Avrupa 2007 var ve adı gmapprom.img bu nedenle aletten herhangi bir GMAPSUPP.IMG (tr veya başka bir harita olabilir) sd karttan da yine başka bir GMAPSUPP.IMG isimli harita okuyabiliyor. Rota çizdirmek içinde gmapbmap.img yani base map ana harita yeterli oluyor.

• Asagidaki bilgiler umarim yeterli olur.

Garmin Mobile XT able to open 5 maps together

you must set your map name follow these name….

by 1 map on Device(PPC) and 4 maps on Storage Card

map1 rename to “GMAPSUPP.IMG” and copy to your device(PPC) in \Garmin

map2 copy “GMAPBMAP.IMG” (basemap) to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”
    map3 rename to GMAPSUPP.IMG copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”
    map4 rename to GMAPSUP2.IMG copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”
    map5 rename to GMAPPROM.IMG copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”

NOTE SW.UNL copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin\SW.UNL”
    Reply With Quote
  • quote:

map1 rename to “GMAPSUPP.IMG” and copy to your device(PPC) in \Garmin
    map2 copy “GMAPBMAP.IMG” (basemap) to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”
    map3 rename to GMAPSUPP.IMG copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”
    map4 rename to GMAPSUP2.IMG copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”
    map5 rename to GMAPPROM.IMG copy to your Storage Card in \MiniSD Card\Garmin”

Aletten GMAPSUPP.IMG ve karttan GMAPSUPP.IMG ikisi birlikte sorunsuz çalışıyor.

GMAPPROM.IMG ve GMAPBMAP.IMG karta gerek olmadan aletten çalıştığını zaten yukarda yazdım.

Sorun GMAPSUP2.IMG dosyası karttan veya aletten tanınmıyor. Yani verdiğiniz zaten var olan bilgi yeterli olmadı :)

Not: sw.unl dosyası garmin için gerekli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 16 Haziran 2008; 9:48:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zottegem

quote:

Evet bende de bu şekilde çalıyor eğer isim değişirse görmüyor. Sanırım garmin ana dizindeki xml dosyasından kaynaklanıyor çünkü bu dosya neyi nerde hangi isimle bulacağını gösteren bir dosya. Bununla oynanıp editlenirse bir kaç farklı isim tanımlanabilir. Tabi program çöküp hiç bağlantı kuramaz hale de gelebilir garantisi yok:).

En güzeli eğer işinizi görüyorsa ve yeterliyse tr ve avrupa haritaları ile yetinmek. Bu arada bendeki 250 w de orijinalde Avrupa 2007 var ve adı gmapprom.img bu nedenle aletten herhangi bir GMAPSUPP.IMG (tr veya başka bir harita olabilir) sd karttan da yine başka bir GMAPSUPP.IMG isimli harita okuyabiliyor. Rota çizdirmek içinde gmapbmap.img yani base map ana harita yeterli oluyor.

Bu sorun PNA lere ozel mi acaba, cunku Garmin Mobil XT icin butun sitelerde 2,3 diye rename yapinca calisacagini belirtiyor.

Sonuc itibari ile Nuvi 760 su an kendi uzerinde yuklu Amerika, benim cihazin hafizasina yukledigim Turkiyeyi ve SD karta yukledigim tum Avrupa haritalarini calistirabiliyor. Sizin bahsettiginiz Base MAP nerden bulunabilir avrupa ve Turkiye arasinda rota cizmek icin? Nasil yuklemeliyim? SD kartta mi olmali yoksa cihazda mi?

Tekrar herkese cok tesekkurler yardimlarinizin icin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Knightfall

Bu sorun PNA lere ozel mi acaba, cunku Garmin Mobil XT icin butun sitelerde 2,3 diye rename yapinca calisacagini belirtiyor.

Sonuc itibari ile Nuvi 760 su an kendi uzerinde yuklu Amerika, benim cihazin hafizasina yukledigim Turkiyeyi ve SD karta yukledigim tum Avrupa haritalarini calistirabiliyor. Sizin bahsettiginiz Base MAP nerden bulunabilir avrupa ve Turkiye arasinda rota cizmek icin? Nasil yuklemeliyim? SD kartta mi olmali yoksa cihazda mi?

Tekrar herkese cok tesekkurler yardimlarinizin icin.

basemap icin bu sayfadaki 2 haziran tarihli mesajlara bakiver..
  • quote:

http://rapidshare.com/files/76256550/gmapbmap.rar
    rar sifresi:ugur73

Uğur arkadaş yukarıda vermişti kontrol ettim sağlam. Bunun için herhangi bir unlock gerekmiyor direk ana dizine at alet tanır. Sanırım 2,3 olayı pda için ve pna larda çalışmıyor.
  • Tam aynı anda yazdık sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: zottegem

Tam aynı anda yazdık sanırım

bu ikinci oldu
  • Tesekkurler,

Peki aletin kendi belleginde bulunmuyor mu herhangi bir basemap? Cakisma olmaz mi? Bendeki alet icinde gelen BaseMAp versiyonunu nasil ogrenebilirm?
  • pc versiyonunda türkçe yok galiba elinde türkçe.gtt dosyası olan varmı acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aodabas -- 17 Haziran 2008; 0:15:32 >
  • quote:

Peki aletin kendi belleginde bulunmuyor mu herhangi bir basemap? Cakisma olmaz mi? Bendeki alet icinde gelen BaseMAp versiyonunu nasil ogrenebilirm?

Bilgisayara bağlantı yap Garmin isimli klasör içine bak aynı isimli dosya varsa üstüne yazmana gerek yok yoksa gönder.
  • quote:

pc versiyonunda türkçe yok galiba elinde türkçe.gtt dosyası olan varmı acaba...

Garmin text içindeki Turkish.gtt yi yükledim bilmem işine yararmı.

http://rapidshare.com/files/122933116/Turkish.gtt

Not:Bilindiği gibi ***** yerler rapid share...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 17 Haziran 2008; 0:20:34 >
  • Garmin nüvi 200w sahibiyim ve içindeki son harita 2008.1 yeni sürüm 2008.4 ü yükleyebileceğim link var mı ?

Cihazı aldığım yer 3 tane harita updatein ücretsiz olduğunu söylemişlerdi.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.